- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget.
Garanciális cserébe két kártyát kínáltak fel. Melyiket válasszam szerintetek?- ASUS MATRIX-GTX980-4GD5 GTX980 4GB GDDR5
- ASUS POSEIDON-GTX980-4GD5 GTX980 4GB GDDR5 -
ffodi
veterán
válasz
Rison77 #35398 üzenetére
Ha lementetted a profilt, akkor azt automatikusan úgy tudod aktiválni induláskor, hogy kipipálod a megfelelő opciót a fő kezelőfelületen. (Ez skinenként máshol lehet, a profilok környékén keresd, startup, activate profiles at startup... vagy hasonló elnevezéssel. Lehet jelölőnégyzet, ikon vagy bármi hasonló)
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
MSI Afterburner-ben hogy lehet profilt lementeni? Kezdi kicsit birizgálni az agyam, hogy minden nap be kell manuálisan állítanom az órajeleket, mert hiába mentem, és szürkéről aktívvá válik a profil szám, nem képes lementeni, már 3 profilra is lementettem, de mind 3 profil csak az alap beállításokat mutatja. -
Van itt most elég jó kis akció 980ra XCOM2 és Tomb Raider jár mellé. :[link]
-
qantum
senior tag
Köszönöm nektek a választ!
-
qantum
senior tag
Sziasztok! Videókártya hőmérsékletét melyik programmal lehet egyszerűen, valós értékkel mérni és milyen hőfok ami még elfogadható?
-
Anfänger
őstag
válasz
- = Zk = - #35365 üzenetére
-
cyberkind
félisten
válasz
nagy.matyika #35388 üzenetére
Valahogy biztos, nem is izgat amíg tökéletesen megy.
-
válasz
cyberkind #35383 üzenetére
Kis pénzt?
Majd egy másik videókártya árát... hát annyiért jobb is ha adja az érzést.Igazából a 980 használtan egész jó vétel szerintem.
Nyilván az új ára kicsit irracionális, de a 980Ti-é meg még inkább szvsz.Persze a 980-980Ti vitatható... de azért ott is vagy egy jó 60 ezer még rá plusszba.
-
Chaser
legenda
válasz
cyberkind #35383 üzenetére
Ti lenne az alap mindkét verziónál. 980-at biztos nem veszek, már a 970 is erős túlzás. De mivel 960/70 közt azért nem halálos árdifi van, annyival talán gyorsabb is, elgondolkodtam rajta. De lehet egyszerűbb egy 960 aztán majd valami újabb szériás 6GB vramos valami ha lesz. Keveset játszanék, de akkor már normálisan, ahhoz már öreg vagyok hogy pöckölgessek erősen 750ti-t, pedig nagyrészt az is elég lenne. FHD, 1 monitor, semmi extra. Egyelőre várom a gépemet mikor jön/megjön-e szervizből, nem sürgős. Hátha $ is esik kicsit, utóbbi napokban esett. Addig is nézelődöm merre lenne érdemes elindulni.
-
-
mihione
őstag
En ugy vettem eszre hogy csak nagyon magas fpsnel cicereg.eddig csak egyszer valami toltokepernyonel hallotam de 1000fps kozeli ertek volt,ezenkivul meg sohasem jott elo a cicerges.szerintem eleg nagyugras 960-hoz kepest.
En is azt akartam elsonek de aztan lattam h nem igazan sokat hozna 7870-rol (10-15fps) igy inkabb 970-et vettem es nem bantam meg. -
Chaser
legenda
Egyik blogban olvastam, a srác szerint gondos a 970. Valóban így van, ha igen mi a baj vele? 980 nekem már nagyon drága és felesleges lenne, 970 is de az még beleférne. De ha nem okés 960-at veszek. Mindkettőből 4 gigás asus strixet vennék.
-
-
válasz
- = Zk = - #35365 üzenetére
ZK ne szenvedj már azzal a k... jó kártyáddal! Vízhűtéses, szóval kb tuningra termett!! nem úgy ismerlek én, mint aki a szűzk-át szereti játszani
+100-at adj a GPUnak, mindezt úgy, hogy MSI AB-ben kitolod a feszültséget! (egy képet lőhetnél róla, hogy mennyit enged mielőtt ezt megcsinálod!)
És ezt az elmebajt is hagyjad már a hátad mögött, hogy a Giga kártyádhoz nem akarsz MSI programot feltelepíteni! Még a profik is csak az MSI AB-t használják! A Giga OC programja egy kezdetleges kaka, hagyd el!
-
Anfänger
őstag
válasz
- = Zk = - #35363 üzenetére
Csináld! Nyúzd meg óvatosba.
-
Anfänger
őstag
válasz
- = Zk = - #35343 üzenetére
Nem. Az az egyedüli kivétel a vga-k között.
-
BiP
nagyúr
válasz
haxiboy #35356 üzenetére
Picit olvassatok vissza.
Amúgy igen, a legújabb WHQL meghajtóval ezt csinálja.Jött már rá hotfix, ha valakit zavar. 361.82
http://www.guru3d.com/files-details/geforce-361-82-hotfix-driver-download.htmlszerk: látom, szerkesztés közben jött másik válasz
-
blu79
addikt
válasz
ScomComputer #35354 üzenetére
Jah
, ha nagyon pontosra akarsz menni
-
blu79
addikt
válasz
ScomComputer #35352 üzenetére
Szia, a gpu-z nem írja azt olyan pontosan ki. Szerintem picit többet kell emelned hogy írja ki, mondjuk adj +18-20 at és nézd meg cpu-z ben mit mutat, lehet több pluszt kell adnod. Mikor a 970 4G-m volt annak +18-nál írta ki a gpu-z a plusz feszt , ha +10-et adtam azt nem írta ki , továbbra is alapfeszt mutatott. De a gpu-z nem azt mutatja amit a gpu valójában kap, ez csak amolyan iránymutató
Azt ki kellene mérni
-
nejad
aktív tag
válasz
ScomComputer #35350 üzenetére
szerintem az ilyen kérdéseket a művelet elvégzése előtt kellene feltenni
-
ScomComputer
veterán
Hali....az afterburnerben a plusz feszültség az tized vagy század millivolt,mert adtam +10-et de a gpuz logban nem láttam a pusz 10-et?
-
Racecam
nagyúr
-
-
Lidl
senior tag
Közben én is kicsit megnéztem, hogy hogyan reagál a kártyám (EVGA GTX970 SSC) a húzásra.
Felhúztam 1500/8000-re. Simán végig ment egy Heaven, nem láttam hibát.
De nem tetszik a melegedés. Alapból max 70 C a kártya a Heaven-ben, de hőzva elérte a 77 C-t is.
És kb. 10% gyorsulást okozott ez a túlhajtás.Még gondolkodom, hogy használjam-e.
Képek:Játszom egy kicsit így és meglátom.
Lidl
-
Lidl
senior tag
válasz
Jakuskacsa #35325 üzenetére
Nagyon király a háttér képed!
Lidl
-
Zoltn
senior tag
A 980asok is ciceregnek?
Gariban kiröhögnek ha ezért viszem vissza a vga-t, igaz?
-
mihione
őstag
Hmm az en Msi-m alap orajeleken se tud iylen huvos lenni.1460/7900 tuningal tomb raider alatt 1 ora alatt 67 fokig melegedett max.mondjuk ocsem is ott gepezett nalam,ket asztalival felfutottuk 26 fokra a szobat
De ha nincs ilyen meleg akkor sem szokott sokkal kevesebb lenni. -
-
dergander
addikt
válasz
Dr.Zolo #35329 üzenetére
Attól mert pörög állandóan a ventije és nem áll le mint az MSI/ASUSé az nem azt jelenti hogy gagyibb,gondolj bele a Giga állandóan friss levegőt ad a kondiknak meg az egész lapnak,ellenbe a többiekkel. De mindenre van egy jó megoldás te szabályzod a venti profiljukat és mindent megoldottál.
-
Dr.Zolo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GTX970 Windforce G1 Gaming kártyám , és zavar hogy mindig pörög mind a 3 venti.Normális dolog ez, vagy csak terhelés alatt kéne?
-
qantum
senior tag
válasz
Jakuskacsa #35325 üzenetére
Köszönöm!
-
qantum
senior tag
válasz
Jakuskacsa #35322 üzenetére
Szia! A beállításokról is tennél fel egy képet?
-
dergander
addikt
válasz
Bile Demon #35317 üzenetére
Semmilyen hatása nem lesz,idővel fog degradálódni de az se most lesz,lefüstölni pedig nemtud. Bár hogy mennyire tesz jót neki 8400Mhz VRAM azt nemtudom,de elég szép én csak 8000ig jutottam,igaz feljebb nem próbáltam még. Szerintem egy 75 fok környéke még baátságos,de ha úgyvan akkor állíts utána a ventiprofilnak hogy kicsit hangosabb legyen de legalább hűtsön.
-
blu79
addikt
válasz
Bile Demon #35317 üzenetére
- szia, szerintem nem degradálódik hanem, egyenesen elfüstől, persze csak ha úgy alakul (extramagas hőmérséklet, magas fesz... az idő múlása....)
-
Bile Demon
őstag
Elpida GDDR5 RAM mennyire bírja az OC-t? Azt látom, hogy meddig bírja az órajelet, de nem kell e tartani degradálódástól?
Úgy nézem, hogy 8400MHz-ig biztosan nem szemetel (furmark, valley) feljebb még nem próbáltam, előbb futtattam tesztet, hogy tényleg van e hatása...Valley 1680x1050 minden maxon valahogy így néz ki:
GPU / MEM / fps
1340 / 7011 / 67.0
1531 / 7011 / 72.1
1531 / 8400 / 78.5 -
blu79
addikt
válasz
- = Zk = - #35314 üzenetére
- pedig szerintem az AB a legjobb és monitorozhatsz is könnyen vele, de az OC Guru II-nél is gondolom van power és temp limit, azokat maxra és utána a Core és mem csúszkákat kell mozgatni
nem ismerem az OC Guru-t, nekem is az Asushoz GpuTweak2 van de nem használom
- tehát 60 fok, nekem is a MatriX kb. annyi 1500/8200 gyári hűtővel
- az az adatok kiírására játék közben OSD Hotkey : megnyomod és ha be van állítva akkor mutassa játék közben az adatokat
-
- = Zk = -
félisten
áá, nemigazán szeretném én az MSI AB-ét ide... mégiscsak GagyibáLYtom van (ismét, és nem bánom. félreértés ne essék!)
ha 1 mód lenne rá, maradnék OC Guru-nálhőfok most?! ugye cseréltem a radin a gyári 120as ventit egy Corsair 140re. az hamar felkúszik max fordulatra (~1400RPM). tehát ehhez viszonyított értékeket mondok
- R6: Siege ->55-60 körül
- RotTR -> 50-58
- BF4 -> 50-52-55=>60 fölött nem nagyon láttam még....
apropó:
OC GURU-ban az OSD HOTKEY mire jó?!... miféle OSD ez?! -
blu79
addikt
válasz
- = Zk = - #35312 üzenetére
- szia, hát ez nem kérdés
, igen. Főleg hogy vízhűtés van rajta. Msi Afterburnert használd, Power és Temp limit maxra és mehet az OC!
Most milyen a hőfok játékok alatt?
-
- = Zk = -
félisten
Embörök?!
van értelme húzni egy Giga 980-at? ( WaterForce kiadás )
ha igen, remélem elég nekem a gyári OC Guru2 progi... bár nem tudom, az ilyen szoftveres tuningnak miféle "értelme" van... ( próbáltam anno, de én valahogy a BIOS tuning híve volnék/vagyok.. sry. régimódi vagyok xD )jelenleg a 4690K 4,5GHz-cen ketyeg, szal... "gondoltam" érdeklődöm, mielőtt elb@sznék vmit, és tökön kéne böknöm magam
-
blu79
addikt
- Gratula hozzá! , mennyire melegszik játékok alatt? nézted? és így tesztek alatt?
(#35309) Grafirka igazából azért nem nagyon ajánlottak mert melegednek elég jól és a tuningolhatóság nem olyan jó, persze vannak kivételek, de ezeknek a kariknak nem is nagyon lehet feszt adni és más a vrm részük mint a többinek, és ha sikerül is feszt adni másképp reagál (nem skálázódik jól ha nincs lehűtve jól a vrm rész, nyilván így gyári állapotában minél hűvösebb a gpu annál jobb mert a vrm rész is hűvösebb akkor)
-
Grafirka
őstag
Valoszinu nem is fogod megbanni , mert jo darabok. Alltalaban azert nem ajanljak , mert az ASUS dragabb mint a tobbi gyarto es arahoz kepest nem kapsz semmivel sem tobbet ( a logot fizeted meg ) Viszont ha jo arban jutottal hozza, akkor van egy jol hutott csendes kartyad.
-
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Csak beléptem én is a klubba, ma beszereztem egy ASUS STRIX GTX 970 DC2OC kártyát. Tudom, hogy jobban ajánlottátok a Gigát meg az MSI-t is, de mivel sürgetett az idő azt vettem meg amelyiknek az eladójával sikerült felvennem a kapcsolatot.
Én nem bántam meg, nagyon minőséginek tűnik, jól összerakott darab és abszolút NEM cicereg.Sokat még nem bohóckodtam vele, de azért két tesztet lefuttattam rajta:
-
Zoltn
senior tag
Az normális, hogy a 970 strix-em egy év után elkezdett ciceregni? Eddig egy hangja nem volt.
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok...a gpu-z..ben mi az a " PerfCap Reason" ??
A power limitet mennyire emelhetem egy 980-on,mert ha húzom akkor 120%-ba is beleugrik a gpuz szerint,ilyenkor visszaveszi az órajelet,de ez a PerfCap Reason is felugrott 4-ről 16-ra és akkor is visszavette az órajelet?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- The First Berserker: Khazan
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Suzuki topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest