Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
Cs1csó #42118 üzenetére
Ja a mienken is ott a plecsni, hogy 10 év gari a motorra... (Inverter direct drive.)
A motornak nem része a csapágy.
Nem része az inverter sem... Az már elektronika.
Az állandómágneses forgórész nem romlik el.
Talán a tekercselés...Most 9 éves. Egyébként nem rohad.
Csapágycserekor ki szoktam pucolni és eleinte cinkspray-el kezeltem. Aztán üregvédő, de az elmúlt 4 évben inkább bekenem gépzsírral a vázat és lemezeket belül, egyszerűbb olcsóbb és biztos módszer.
(2 évente van csapágycsere, mert heti 50 program szokott lefutni.)
-
Bile Demon
őstag
válasz
msgt.fubar #38853 üzenetére
Nézz meg ezzel a progival egy MSI 970 BIOS-t, hátha abból ki lehet találni, hogy hova mit kell írni. Az 60 fokon kapcsolja be és 50 fokon ki a ventilátort.
-
Bile Demon
őstag
válasz
apollo12 #38551 üzenetére
Nálam ez úgy néz ki:
50 fok körül 1430MHz 1.225V
60 fok fölött 1418MHz 1.2V
80 fok fölött 1406MHz 1.175V
Magyarul hőmérséklet függő extra BOOST van.
Az órajelet alig csökkenti (12MHz nem sok) viszont a feszültséget nagyon (25mV baromi sok a 12MHz-hez mérten...).
És miért ugrál? (Perf. cap. reason? Power throttling nem figyel be?) -
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #36272 üzenetére
Uninstalláltam a vulkaninfo.exe-t Vulkan API-stul. Eddig semmi probléma.
-
Bile Demon
őstag
A legfrissebb driverrel együtt felkerült a Startmenübe:
Vulkan 1.0.3.0
vulkaninfo.exe
vulkaninfo32.exeKellenek nekem ezek, vagy nyugodtan uninstallálható?
-
Bile Demon
őstag
válasz
mihione #35485 üzenetére
Ha nagyon akarják, közvetlenül (nem a gpu-n keresztül) is hozzá tudnak férni a FLASH memóriához. Kicsi a valószínűsége a meghibásodásnak is és annak is, hogy ezzel foglalkozzon a gyártó.
Amúgy megkérdezhetem, hogy mi az amihez nem elég a 110% TDP?
Az én kártyámnál 1540MHz-n is elég a TDP keret a játékokban, benchmarkokban is.
Csak Furmark alatt fogy el, de azt nem is bánom, hogy 220W-nál megfogja a disszipációt... -
Bile Demon
őstag
Elpida GDDR5 RAM mennyire bírja az OC-t? Azt látom, hogy meddig bírja az órajelet, de nem kell e tartani degradálódástól?
Úgy nézem, hogy 8400MHz-ig biztosan nem szemetel (furmark, valley) feljebb még nem próbáltam, előbb futtattam tesztet, hogy tényleg van e hatása...Valley 1680x1050 minden maxon valahogy így néz ki:
GPU / MEM / fps
1340 / 7011 / 67.0
1531 / 7011 / 72.1
1531 / 8400 / 78.5 -
Bile Demon
őstag
Pasztázás előtt és után jó lenne egy reprodukálható hőmérséklet mérés:
pl. FAN manuálba 60%-on és 2 kör Valley alatt mért legmagasabb hőfokot feljegyezni.
A szobahőmérsékletet is mellé tenni.
Köszi. -
Bile Demon
őstag
válasz
GeneraL_XTX #34830 üzenetére
Neked hogy alakul a feszültség?
1.2V-on hagytam és lépegettem 13MHz-enként. Nagyon uncsi volt...
Közben futott a Valley ablakban.Úgy 12 lépés után (1497MHz) elbizonytalanodtam, mert nem történt semmi látványos (minden Applyolásnál vártam, hogy szemetelni fog, vagy kékhalál vagy reset), de semmi.
Indítottam egy furmarkot 8x MSAA-val, hogy ne legyen TDP limites és folytattam.16 * 13MHz után vagyis 1549MHz-nél jött az akadozás és visszalassulás 539MHz-re.
Nem tudom még hol lesz stabil, de biztató. A GTX 660-ban nem volt 13MHz tartalék se. (igaz gyárilag OC-s volt)Lehet valahogy csökkenteni a feszültséget?
Na mindegy mára elég ennyi OC, inkább megnézem Larát
-
Bile Demon
őstag
válasz
GeneraL_XTX #34802 üzenetére
-
Bile Demon
őstag
üdv,
Ja furmarkolni én se sűrűn fogok. Amíg 1-2 napos a kártya alaposan ki akartam tesztelni. Csúcsra járatja a VRAM-ot és a GPU-t is. Stabil szó se róla. Nem lesz gond a RoTR-el sem.
Ezek az órajel profilok vannak:
1279 MHz / 1140 MHz (OC Mode)
1253 MHz / 1114 MHz (Gaming Mode)
1178 MHz / 1051 MHz (Silent Mode)Alapból az 1253 / 1114 profil aktív és max 1354MHz-re boostol.
Gondolom azért olyan magas a fesz, mert az OC módhoz lőtték be, de már a Gaming mód is OC.Amúgy ahogy elnézem csak 60 fok alatt ad neki 1.225V-ot és 1354MHz-n megy, fölötte egyből visszaugrik 1.2V-ra és 1341MHz-re.
A valley pontszám az kb. megfelelő?
-
Bile Demon
őstag
Kösz a tippet!
Ha jól látom 200W a default TDP és 10%-ot lehetne emelni rajta.Furmarkban power limit van, ott visszaveszi az órajelet és feszt.
Valleyben csak 90% TDP-t ér el, pörög maxon.Hőmérséklet 71 fok volt egy kör végén, (2db 800rpm venti hűti a házat 23.8 fokos szobában.)
A 76 fokos maximumot egy korábbi furmarkolás során jegyezte meg a gpu-z.A doboz felső-hátsó sarkán ahol szellőző lyukak vannak, dől ki a meleg 45.3 fokos levegő.
Jobban befűt, a GTX 970 a 200W-al, mint a 135W-os GTX 660.
Nyilván nem a kártya hibája, ha meleg levegőt szív be a hűtője. -
Bile Demon
őstag
üdv,
Beléptem a klubba.
Megvan.
(Mármint az MSI GTX 970 Gaming 4G + MSI egér + RoTR kupon)
Csak akkor és annyira cicereg, mint az előző GTX 660 is, leginkább akkor, amikor felpörög az FPS igen magas értékre, ami max akkor fordul elő, amíg kilépek a progiból, záróképernyő meg ilyesmi. 50-100-200fps körül semmi probléma.más:
Keresek BIOS editort a kártyához. Nem akarok semmi extrémet csak szeretnék ránézni a táblázatokra és a TDP értékekre.
Nagyon gyanús nekem ez a kártya, sokkal jobban melegszik, mint a 660, annak ellenére, hogy nagyobb a hűtése és papíron alacsonyabb a TDP-je is. Mondjuk enyhén jobban megy, alapból 1353MHz-re boostol (nem tettem fel a silent/gaming/overclock mode selector progit). -
Bile Demon
őstag
Melyik gyártó kártyája ajánlott?
Szempontok:
-ne legyen a gépházból kihallható tekercs/táp cicergés zaja
-legyen csendes és remegés mentes jó minőségű ventilátora
-hozza egy GTX 970 teljesítmény szintjétA fenti problémákba már 2 évvel korábban is belefutottam, akkor az MSI Twin Frozr III hűtős 660-asa hozta a megváltást (2 másik fajta kártya után vettem és az lett a tökéletes). Most jobb szeretném elsőre megtalálni az igazit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest