- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Automatizált programozóplatformon dolgozik az Apple
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topic
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihione
őstag
válasz
cocobanana #42047 üzenetére
Szia!En azt javaslom a feszt ne piszkald inkabb alap fesszel nezd meg hol a vege,vrm nem fogja csipni ha meg +feszt adsz neki es meg melegited.core frekinel ilyen 1500 korul megy altalaban a legtobb 970 lehet +,-20 mhz memoria meg kb +500 de ezt erdemes unigen heavennel fix jol terhelo scenenel nezni es addig emelni ameddig +fpst kapsz,tulhuzasnal romolhat a teljesitmeny!
Aztan mar csak tesztelni mennyire stabil ea a hofokra figyelni,en 75-nel feljebb nem szivesen engednem. -
mihione
őstag
válasz
Gabady #42034 üzenetére
Szia!En tapasztalatbol irok,mert hasznaltam a 970-em 4k-ban.30 fps az biztosan meglesz sok jatekbanes nem kell lowra teni mindent.Amiket irtal konnyen lehet hogy elviszi 60fpsel is,illetve 4knal pont hogy nem kell erosebb proci,nekem 2.genes i7 volt tuningal a horizon4-et highon vitte tobbnyire 60 fpsel neha 40 kore esett de elvezheto volt,de pl a shadow of tomb raiderben 35&40 fps volt highon az atlag.
-
mihione
őstag
válasz
atteee #41950 üzenetére
Es azert lett ennyi mert kevesebbel nem stabil 4.2?
Hofokok azok jok,elso korben sztem probald meg 4.3,4.4-et hatha viszi 1.28v-on ha elhasal akkor emelj rajta h max 1.3v kapjon hatha eleg lesz,ha stabil megprobalhatod 4.5-on.Vagy ha bator vagy esetleg 1.3 fole is mehetsz picit. -
mihione
őstag
válasz
atteee #41948 üzenetére
Azt nem ismerem sajnos de ha jol porgeti a cput akkor az is jo lehet.
Arra gondoltam h az OC-t azt te allitottad be tesztek alapjan vagy auton hasznalod pl a core voltageot?
Sokkal tobb feszt ezzel a lappal nem adnek neki 1.3 fole sztem ne menj de elso korben erdemes lenne megnezni a jelenlegi 1.28v-al meddig stabil ha szerencses vagy 4.5 ghz is osszejohet. -
mihione
őstag
válasz
atteee #41946 üzenetére
Cpu-z ben aida stress alatt nezd meg kb hol tanyazik legtobbet a cpu voltage,vagy mi a legmagasabb ertek.homersekletet meg jatekok alatt nezd inkabb,egy bf1 multi 1 oran at realis max hofokot fog mutatni afterburberben.
Nem a legizmosabb lap tuning szenpontjabol.Terheles alatti feszekbol majd kiderul erdemes-e emelni...a mostani oc-t te lotted be?
-
mihione
őstag
válasz
atteee #41940 üzenetére
Akkor mindenkepp erdemes lenne feljebb tornazni a cput ha lehet,mekkora feszt kap?Aidat nem probaltam prime95 szoktam stabilitasra tesztelni.Nekem jatekok alatt max 71 fokig melegszik a legmelegebb mag 1.35v es 4,6ghz-en.Szerintem probald meg 1.35v mellett mit tud max a procid es ugy nezd meg jatekok alatt mi a max homerseklet ha ott 70 fok korul vagy akkor az mar jo.Illetve meg kerdes h milyen lapod van?
Nekem is a cpu3 joval melegebb mint a tobbi.Amugy apros arakra visszaterve UJ! rtx 2060 ujonnan 130k gtx 1080 is kb ilyen arban megy apron es nem sokkal erosebb...ez ilyen sajnos,majd rajonnek h le kell kovetni a piacot ha el is akarjak adni bar amig van ra igy is kereslet addig nem fog semmi valtozni
-
mihione
őstag
válasz
atteee #41920 üzenetére
970-el nekem sem de az egy 145w-os gpu a 980ti +100w eszik.Nemtudom a procid milyen feszen uzemel,a 95w az alap orajelre igaz huzva azert tobbet eszik,en ugy szamoltam max 150w nal tobbet nem kene kernie 1.35v mellett.Igy mar 400w nal tartunk es semmi mast nem szamoltam bele meg.Hamar kiderul amugy,ha cpu+gpu terhelesen megall a geped vagy csak kikapcsol,ujraindul akkor nem eleg neki a tap.nvidia ajanlasa szerint 600w tap kene a 980ti melle,lehet hogy eleg neki majd meglatod en is kivancsi vagyok ra.Nalam ezert lett 1080ti helyett a sima 1080,mert nem akartam tapot is cserelni (harisnyazva van a jelenlegi) ide meg eleg az 500w tapasztalataim szerint,de szerzek mar en is egy fogyasztasmerot mert kivancsi vagyok mit mutat a gyakorlatban.
-
mihione
őstag
A 970 teljesitmenye mai napig eleg 60fpsre 1080p highon,lehet itt ott le kell venni picit de nem jellemzo.Inkabb tenyleg az a gond hogy most meg lehet erte penzt kapni,kesobb mar nem biztos h megeri eladni.Ha valoban 75w fog enni a 1650 oda nem igazan kell brutal hutes,egy ventivel is huvosen tarthato lesz.Erdemi elorelepes az 1070,2060-tol kezdodik (nyilvan arban is meglatszik)
En is csak 4k miatt csereltem le a kartyam,de legkozelebb biztosan msit veszek mert az asus azert eleg hangos tud lenni...
Erdemi kerdes h megeri-e kb +10k raforditas azt hogy fele annyit egyen a gpud,ezaltal nem fut bent annyira minden huvosebben fog uzemelni es kevesebb zajjal,illetve kb lesz 2 ev garid es egy vadiuj friss hardvert kapsz ami meg biztosan sokaig tamogatva lesz driveresen. -
mihione
őstag
válasz
Cs1csó #41888 üzenetére
Azert azt nem mondanam,az uj jatekokban jobban teljesit mint a 970 es ha azt is nezzuk hogy ez 75w-al beeri akkor igazan szep teljesitmeny,kivancsi leszek milyen arban lesz nalunk,ha 45 korul fog menni ujonnan akkor mar nem sokan fognak hasznalt 970-et venni 35k-ert,szvsz ha belefer a valtas en most adnam el.Meg jo h ettol fuggetlenul valtottam nemreg es 35-ert elvittek az msim.
-
mihione
őstag
válasz
szilvásbukta #41878 üzenetére
Szivesen!Meg jatekra is alkalmas egyebkent a 970,ha van egy joyod siman kivalt egy konzolt.horizon 4 mediumon 45-60 fps korul van 4k felbontas mellett,bar ez viszonylag jol optimalizalt jatek de ilyen 30 fps korul a legtobbnel megvan (anno ezert nem vettem one x-t mert ugyanezt tudja kb.)
-
mihione
őstag
válasz
szilvásbukta #41873 üzenetére
Hali!En sokaig hasznaltam szinten msi 970 karival samsung 4k tvt,megy a 60hz nativ felbontason,bar ez tv fuggo is lehet,erdemes ra figyelni vasarlasnal,es ami meg jo dolog az a hdr ez is mukodik a 970-en win10 alatt.Nagyon fontos h high speed hdmi 2.0 kabelt vegyel hozza ez tudja a 4k 60fps+hdr-t garantaltan,tovabba a hossz fontos meg,tul hosszunal romlik az atviteli sebesseg es akadni fog a kep.
Nekunk 50" van 1,5-2m nezzuk,megfelelo ez a meret kis tavra,messzebbre en biztosan nagyobbat neznek. -
mihione
őstag
En is a napokban csereltem le az msi gaming 970-et,bar fhdra meg mindig majdnem tokeletes 60 fpsre,igaz nehol azert mar lentebb kell venni a grafikat,1080 lett az utod brutal nagy ugras szamomra 4k teljesitmenye leszek kivancsi azt meg nem volt idom tesztelni de fhd-n 2x teljesitmenyt tud.Ar/ertekben tovabbra is nyero a 970,vagy a 1060-de az annyival nem tud tobbet amennyivel dragabb.
-
mihione
őstag
-
mihione
őstag
En a horizon 4-et 4k mediumon tolom msaa nelkul 45-60 fps-t tud ami baromi jo teljesitmeny szerintem.way out az mar nem megy ilyen jol 4k-ban 30 fps ala is beesik ultran de 1440p-ben stabilan tartja a 60-at szerintem neg a ket felbontas kozt meg lehetne talalni a sweet spotot vagy jatszani picit a grafikaval de megmondom oszinten ennel a jateknal tvn alig vettem eszre kulonbseget 1440p es 4k kozott.
-
mihione
őstag
válasz
Cs1csó #41727 üzenetére
Ha nem sos en meg varnek a cserevel,jonnek az uj szerias 2060-ok meg 1160-ok,valszeg lejjebb fognak menni az arak ahogy egyre jobban elterjednek es azoknak az ara is talan csokenni fog megjelenes utan,szerintem a 970 ara innen mar nem fog nagyon csokkeni,illetve nemhinnem hogy tonkremenne ha alap feszen megy es jol szellozik.
-
mihione
őstag
válasz
Henker2 #41725 üzenetére
Egy huzott 970 hozza a gyari 980 teljesitmenyet.Nem igazan lenne elorelepes,1060 6gb esetleg de az is csak a vram miatt,teljesitmenyben picivel jobb talan.Ami mar tenyleg erezheto elorelepes az egy 1070,de fhdra 60 fpshez meg jo a 970 is (nalam legalabbis barmit probaltam eddig ment high/ultran)
-
mihione
őstag
válasz
Cs1csó #41676 üzenetére
Sajnos csak elore fert be a 240-es radi igy nem kap annyi friss levegot mint nelkule,illetve az is picit fel van futve talan.A regi lapomon en is ugy csinaltam ahogy irtad de a mostani asusomat nem tudom win alol vezerelni,mert nincs ra gyari program.Push-ba 2x 140-es tolja be pullban meg 2x 120-as sziv,igy probaltam egy kis plusz friss levegot melle keverni,hatul es fent meg egy 140,120-as dolgozik.
Majd leveszem az oldallapot,legalabb kiderul hogy a szellozessel van-e gond.Porosnak nem igazan poros,a vga nalam is szep tiszta mert 70%-ban passzivan megy a bekapcsolt idobol. -
mihione
őstag
Gaz ha 80 fokra melegszik az msi gtx 970-em?Mostanaban sokat nyuzom 4k-ban es azert ez elegge megizzazsztja csorot
Ha 190-ert szamoljak be az nagyon jo lenne de ketlem mert en 120-ert vettem ujonan.
-
mihione
őstag
En meg megprobalnek egy egyedi venti profil beallitast is,esetleg fix fordulatra szabalyzast,ha ott is csinalja szerintem inkabb hardveres problema lehet.
-
-
mihione
őstag
válasz
Cs1csó #41622 üzenetére
En szeretek magas/ultra beallitasokkal jatszani ezert is valasztottam a pct,de a mostani jatekokban mar nem akkora a grafikai kulonbseg mint regebben.Fhd-ban meg a mai napig jol szolgal a 970.Ha nem akarnek 4K-ban stabil 60 fps-t es jobb grafikat akkor en sem valtanek.
-
mihione
őstag
Jelentem,ugyan mar kicsit koros a 9xx szeria de meglepoen jol teljesit 4K HDR felbontasban is.Gtx 970-el 45+ fps-el jatszom a horizon 4-et medium beallitas mellett 2x msaa-val,gyakran 55-60 is eleri.
-
mihione
őstag
válasz
4264adam #41603 üzenetére
Nekem is ez volt az elso gyanum,de nem talalt semmit,win reinstall utan szinten ez volt.Aztan gpu-z-ben lattam h pci 1x sebesseggel megy,kartya ki foglalat tisztitas majd osszerak,azota se kep se hang,nem kapcsol be a gep,mintha nem kapna aramot,mar kiszedtem a lapot meg minden sallangot de tovabbra is semmi.Proci vagy lap hiba lehet,ma hozok egy uj lapot es remelhetoleg minden fasza lesz ismet.
-
mihione
őstag
Nem,ugyanugy full hdban fut,kiprobaltam most csgoval is es ott is elegge ugral az fps 220-40 ig lehet is erezni hogy vannak mikro lagok,meg stutter.Full tiszta telepites volt particio torles,formazassal.Hardveres hiba tud ilyet okozni?Nem igazan tudom mire gondoljak.Csgot reg nem jatszottam,meg panorama ui elott legutobb.Forumokon irtak h valami idozites elment de nekem az se segitett ha belottem :/
-
mihione
őstag
Sziasztok!Nekem valami gebasz van a win10 1803-as buildel,forza motorsport 7 és horizon 3 egyszerűen nem fut vele rendesen.Már csináltam egy teljes win reinstallt-dduval kipucolt és telepített friss nvidia driver.i5 2500k,gtx 970 van egyik napról a másikra jelentkezett a hiba.Előtte 60 fps-el futott mindkettő,most fél perc alatt elkezd lecsökenni az fps 45-ről majd pár másodperces fagyás és beesik 7 fps-re,amit tart is,ha megnyitom a mapot ismét felugrik 60-ra de a játékban visszaesik 7-re.túlmelegés nincs,türelem se sok már...annyit már sikerült javítanom rajta hogy nem esik be 7 fps-re csak 25-30 körül mozog,kivettem és beraktam a ramokat.Amit mág megfigyeltem hogy ahogy elindul a tényleges játék egyből telehányja a vramot 4 gigával,amikor meg beesett 7 fps-re akkor leürült 3,5 gigára.Csak ez a két játék csinálja ezt,a többi jól fut.Szerintetek mi lehet ez?
-
mihione
őstag
válasz
laychi #41574 üzenetére
Igazabol nem dolgozik ketfele mert a tvn levo steam app es a gepen levo steam app dolgozik,egy az egyben lemasolja a monitorra gpu altal lott kepet amit tvre szinkronizal net halozaton keresztul.Szerintem igy nem igazan lesz kevesebb az fps.De a legtutibb az a jatek ahol a skalazast tudod allitani jatekon belul pl gta 5,igy a jatek motorja utasitja a gput a nagyobb felbontasra,nem pedig az nvidia dsr megoldasa.Ezzel szerintem olyan teljesitmenyt kapsz mintha nativ felbontasba kerne ugyanazt a nagyobb felbontasu kepet.
4k-ban nem tudna 60fpsel futtatni az altalam tesztelt jatekot,azert is furcsaltam,aztan ahogy "elesben" kellett 4k-ra megjeleniteni egybol meg is kaptam a valos teljesitmenyt amire ez a karyta kepes.
-
mihione
őstag
válasz
laychi #41562 üzenetére
En csak annyit tudok ehhez hozzafuzni hogy az uj crash bandicootot kiprobaltam 4k tv-n dsr-el streamelve geprol (steam link appal),amig nem volt a kep tvre kilove csak az 1080p monitoron ment 60fps-el futott,meg is lepodtem rajta h igy elviszi aztan ahogy a tvn probaltam ugy szepen le is felezodott 30 fps-re.Nemtudom hogyan mukodik de bazira csodalkoztam en is
Szoval ebbol kiindulva elkepzelhetonek tartom hogy mas lenne az fps. -
mihione
őstag
válasz
->Raizen<- #41557 üzenetére
En ugy tudom a felbontas az fix,a tobbi beallitast varialja a dynamics optimization ugy hogy meglegyen a beallitott fps.
4k felbontasban high beallitasokkal 30fps ki lehet hozni belole. -
mihione
őstag
válasz
Toby888 #41553 üzenetére
Azota mar eladtam kompakt vizre valtas miatt,de picit megbantam mert fentre nem lehet 240-es radit tenni,igy elore tettem a hazba befujva,viszont alapba nem tud annyi levego bearamlani radin keresztul mint nelkule,hiaba raktam push-pullba ventiket.Elmeletileg nem sokat szamit hogy a "meleg" levegot fujom be,de azert eleg izmos tuningot kapott a proci,max 65 fokra melegszik vizzel,atlagba 55-60 fok,igy a gpu szerintem melegebb lett,igaz nem nyuztam annyira csak cs:go ment de ott max 75 fokra melegedett leghutessel,vizzel is nagyjabol itt all meg.Elkezdtem a witcher 3-at itt azert mar 85 fokig is feltud kuszni ami picit sok.Nem mellekesen meg kell a fordulat hogy legyen legmozgas,ugy meg nem olyan halk ugye...azon agyalok mi lenne ha megforditanam a teljes legaramlast a hazban,fentrol es hatulrol befele fujna,elol meg push pullba ki,talan tobb friss levegot kapna igy a gpu.
Fhd-ra meg mindig tok jo ez a kartya,sok jateknal meg 1440p is birja,en is csak azert cserelnem mert jo volna a kanaperol joyal nyomatni 4k felbontasban es nem lowon
-
mihione
őstag
válasz
Cs1csó #41549 üzenetére
Kivancsi leszek az uj szeria arara.Van egy olyan sejtesem hogy ugyanazt fogjak bevezetni mint a flagship okostelefonoknal.Egyre csak megy fel az ara az ujabb szeriaknak...nem pedig minimalisan dragabban aruljak mint az elozot.En 120-ert vettem az msi 970-et,eleg szomoru vagyok hogy mostmar csak 60-at er.1060-ra cserelni nem igazan elorelepes,a kovetkezo teljesitmenylepcso meg 110 korul van hasznaltam 980ti vagy 1070.Pedig lassan ideje lenne lecserelni,de ennyit rafizetni kicsit sok.
-
mihione
őstag
válasz
->Raizen<- #41546 üzenetére
Forza horizon 3 vagy melyik forza?
Milyen beallitasokkal megy 4k-ban es hany fps?Nekem is van egy 4k samsung steam link appal hasznalom,de amikor probaltam nagyon laggolt,bar nem sokat varialtam a beallitasokkal.Sima Hdmi-vel osszekotve lenne az igazi de 10m kabel kene oda meg mar draga ami 4k-t is birja :/
-
mihione
őstag
válasz
4264adam #41457 üzenetére
Nekem 5850-em is volt 2014-ben es kutya baja se volt pedig ref hutos,utana lett egy 7850-em,mindket kartyat tovabbadtam,aztan ujonnan vasaroltam egy msi gtx 970-et ami 2 eve van hasznalatban kb. Igazabol eddig egy kompakt vizen es osregi chieftec tapon kivul meg sosem ment tonkre semmilyen muszaki cikkem.Benne van a pakliban persze de eleg csekely ra az esely szerintem.
-
mihione
őstag
válasz
laychi #41430 üzenetére
Ujrapasztazas utan forza horizon 3-aztam kicsit 80% ra allitottam a ventiket mert meg igy is egesz csendben vannak es kb 57 fokig ment fel max a kartya,erdekes mert alig izzasztotta meg a high settings,de van amikor meg joval szarabbul fut,vagy ha ultrara rakom...bar mostmar kiprobalom ugy is megvan-e a stabil 60 fps.
Taknyi:Szerintem bukod a garit,bar kulfoldi forumokat olvasva azt irtak europaban egesz jofej az msi mert pasztazas miatt nem vonjak meg a garit,es akkor se ha huzva volt.Magyarorszagon nemhiszem h ilyen jofejek.Enyemen is talan keves gari volt mar,de eddig szepen mukodott es egyszer mar leszedtem a burkolatot festes miatt bar akkor ugy csinaltam h magat a hutot bekenhagytam es a garismatrica is sertetlen volt.Igazabol a felepiteset es a hutesi rendszert igy latva azt mondom meg jopar evig elmennek ezek a kartyak huzva is.
Hofokokat annyira nem figyeltem sajnos csak jatekok alatt volt par fix pont pl alapfeszes ocval max 70 fokra ment fel mindig.Mostmar emeltem a feszen kicsit es kapott +40 mhz-t par jatekot elkezdtem 1440p dslrben jatszani es igy is max 70 fokig megy auto ventiprofillal,ha manual 80%ra rakom akkor joval alacsonyabban marad a hofok.
Par fokot hozott szerintem a paszta,de nem szamottevo,bar ez ia olyan h kinek hogy sikerult a gyari pasztazas... -
mihione
őstag
Pasztázásnál kell cserélni gap padet is?Arra gondoltam újrakenem a 2 éves msi 970-em,nem mintha túl meleg lenne de azért csak jobb egy mx4 mint a gyári paszta.Ha kell cserélni hány miliset nézzek?
-
mihione
őstag
válasz
->Raizen<- #41404 üzenetére
De jó h nem vettem meg,demó is akadt elég rendesen...
-
mihione
őstag
Én hajtom azért rendesen,a napokban kicsit mókoltam afterburnerbe,mert alapfeszen csak 1486-ot ment,adtam neki kicsi plusz feszt és így már stabil 1522 mhzen,plusz mostanában 1440p DSR-ben játszok 1080p monitoron,meglepő de a horizon 3 pl elmegy így highon 60 fps-el meg a gta5 is majdnem maxon
-
mihione
őstag
Msi kartyaknal is gaz a vrm resz?Aidaban nem talaltam gpu vrm szenzort csak a diodat irja.
-
mihione
őstag
-
mihione
őstag
Codos temahoz szolva nalam baromira akadt a jatek 8gb rammal,lejjebb vettem a beallitasokat highra ugy mar csak neha akadt be,gyanakodtam h elfogy a ram mert folyamatosan 7-8 giga volt hasznalatban,beruhaztam egy 2x8 gigas furyra mostmar vajsiman szalad
Nalatok milyen beallitassal megy?Mert vram hasznalat is 4 giga korul mozog jelenleg,elbirja a 970 az ultra beallitasokat? -
mihione
őstag
-
mihione
őstag
kinek hány fokos a 970 ebben a melegben?
én most néztem meg 1 óra cs go alatt 70 fokra ment csak fel az MSI -
mihione
őstag
Uj geforce xperienceben hol lehet a disz ledet allitani?tobbszor kerestem mar de sehol nem talaltam.
-
mihione
őstag
Szerintem megeri,ugy nem erte meg h megvettem tavaly 120 ert most meg a felet eri kb xd de varom h essen az 1070,980ti ara aztan ha van ra keret lecserelem.
-
mihione
őstag
Nekem is rendben vannak az idle hofokok es az uj driverrel sincs semmi gond.A magas gpu hasznalat szinte tuti biztos bitcoin mine progi,malwarebytes segithet,nekem anno lekapta meg amd kartyan
-
mihione
őstag
válasz
GeneraL_XTX #40081 üzenetére
Akkor erdemes eloszor feszultseget emelnem?megnezni mit megy magatol es utana finomhangolni?
-
mihione
őstag
Msi kartyakat hogy erdemes huzni?neztem tnap watch dogs 2 alatt alap fesz,1464 mhz gpu clock es 2000 vram viszont a power limitem max 90%ig ment fel,melette pedig max 69 fokot ert el a vga.Ezen me egy kis fesz emelessel lehetne segiteni nem?
-
mihione
őstag
Probalta mar vki a tomb raider dx 12-ben?win 10 hianyaban nekem nem sikerult dr kivancsi lennek a tapasztalatokra
-
mihione
őstag
Az msi 970 biztos hosszabb mint a giga wf3 7870 nem sokkal de hosszabb picit.Sztem az az 1 centi negvan koztuk.Ha otthon lennek letudnam merni...Meg a 7870 egesz keskeny volt ez pedig sokkal tepsisebb
-
mihione
őstag
válasz
geckowize #35924 üzenetére
En regen xbox 360al nyomtam az ipart,annak is megvan a maga varazsa hogy kenyelmesen kanapebol jatszol,viszont amiket te is felhoztal erveket en is ugy dontottem beruhazok egy komolyabb pcre de a joyom megtartottam vettem hozza egy usb vevot gepre igy ha tps-t jatszok vagy olyan kedvem van mehet a 102 centis tvre a nappaliba is
-
mihione
őstag
Szerintem ezt neked kell eldonteni mi mit er meg.En szemely szerint inkabb hordoznam a vgam mint hogy ugyanolyanra kiadjak penzt.Nemhiszem h elkopna a foglalat
De elhiszem h csere erett mar az a monitor es egy gtx 970 melle nem fer be a keretbe,es a 280x-el is el lehet jatszogatni.960 es 280 kozott meg nem olyan nagy a teljesitmenykulonbseg ugyhogy tenyleg nehez kerdes.
De ki hogy gondolkozik...talan jobb ha nem most veszel uj vgat hanem majd ha kijon a pascal.Aztan ha meg akkor is 970 kell valszeg olcsobb is lesz.Addig pedig marad 280x amit akar crossfirebe is lehet rakni de akkor ugye megint csak hordozni kell az egyiket. -
mihione
őstag
Nekem msi van es amiota megvan (kb 2 honap lassan) egyszer hallottam ciceregni.
Ja es nalam volt egy alaplap,proci,vga csere mind amd->intel,nvidia de a win7-et nem raktam ujra dr hibatlanul mukodik.
Egyebkent en inkabb gigat vettem volna szemely szerint de csak azert mert nagyon a regi meno piaci cuccokjutnak eszembe errol asarkanyos temarol -
mihione
őstag
Nekem a 2500k 4,7ghz-en nem hajtja ki gtanal ha vsyncet offolom.viszont ami megint erdekes varosban kocsikazva stabil 60 fps semmi drop de aztan kimentem a varosbol ilyen dombos fuves reszre ott viszont 50-55-re leesett.ez mitol lehet?csak azert fura mert amig meg phenom es 7870-em volt (igaz nem volt minden maxra allitva) pont ellenkezoleg mukodott,varosban volt kevesebb fps kulteruleteken meg tobb.
-
mihione
őstag
Sracok akinek msi 970-e van nektek hany fokos altalaban?enyem sztem melegebb az atlagnal fesz emeles nelkul 68 fokra felmegy 1460/8000 mhzen.
-
mihione
őstag
válasz
Bile Demon #35486 üzenetére
Sajna az en peldanyom nem olyan jo tuningos max 1500-at tud de azt se mindig pl rotr csak 1460-on hajlando indulni.amugy csak kivancsi lennek mit lehet kihozni belole fesz emelessel.anelkul meg 1500-nal nem nagyon jutok tovabb
-
mihione
őstag
válasz
Bile Demon #35484 üzenetére
Ha mar ugy elszall akkor mar sokat nem tudnak belole megallapitani nem?
-
mihione
őstag
Bios mod garivesztessel jar vagy visszaalakithato gyarira es sose jonnek ra ha esetleg gond lenne?nagyon zavar ez a 110% tdp limit
Kicsit banom hogy a tomb raider kupon miatt nem gigat vettem...esetleg valakit csere erdekel zsir uj aquas msi-re hasonlo parameteru giga g1-re?
-
mihione
őstag
Ha mar szobajott ez a tv-s dolog arra tudtok valami okosat hogy ha a samsung tvre kotom hdmivel es 3d modot akarok hasznalni miert csak 24fps a max kepfrissites?kiprobaltam volna 3d-ben par jatekot ha mar a kartya birna...720pbe megy a 60fps de 1080pbe nem.Tv miatt lehet?
-
mihione
őstag
En ugy vettem eszre hogy csak nagyon magas fpsnel cicereg.eddig csak egyszer valami toltokepernyonel hallotam de 1000fps kozeli ertek volt,ezenkivul meg sohasem jott elo a cicerges.szerintem eleg nagyugras 960-hoz kepest.
En is azt akartam elsonek de aztan lattam h nem igazan sokat hozna 7870-rol (10-15fps) igy inkabb 970-et vettem es nem bantam meg. -
mihione
őstag
Hmm az en Msi-m alap orajeleken se tud iylen huvos lenni.1460/7900 tuningal tomb raider alatt 1 ora alatt 67 fokig melegedett max.mondjuk ocsem is ott gepezett nalam,ket asztalival felfutottuk 26 fokra a szobat
De ha nincs ilyen meleg akkor sem szokott sokkal kevesebb lenni. -
mihione
őstag
Msi gtx 970 4g 67% asic alapfeszen 1500/8000.viszont nagyon elcsesztek ezt a 110%max tdp limitet igy nem is igazan tudom tovabb huzni plusz fesszel
Finomhangoltam a procim is igy megvan az ahitott 4,8 ghz es meg temp limiten belul.igy mar biztos nem.lesz gond kihajtani
Amugy ez a syndicate eszmeletlenul zabalja a procit siman el lehet erni 100% ot.pedig aztan nem vagyok elajulva a grafikatol. -
mihione
őstag
En meg meg mindig nem ertem hogy is van ez a memoria orajel allitas
Vegbe rakja a pluszt?
En ugy vettem eszre akarmit allitok 1950nel nem megy feljebb gpuz-ben -
mihione
őstag
Na kipróbáltam az új Tomb Raidert,bátorkodtam very highra tolni és meg kell hagyni nagyon szépen fut általában stabil 60 fps viszont tényleg nem elég neki a 4 giga ram mert másodpercekre hajlamos megállni és full beakadni majd egy kis idő után magához tér és megy újra szépen.Eléggé idegesítő
A játék viszont eszméletlen jó lett szerintem,és marha jól is néz ki.
Geforce Experienceben ha optimalizálok egy játékot akkor a beállításokban utána úgy kéne lennie a dolgoknak? -
mihione
őstag
Na közben magától helyrejött a fesz. állítás problémám,úgy látszik első restart kevés volt még neki mostmár működik rendesen.Memória tuningnál hogy kell értelmezni az Msi afterburner csúszkát?amit pluszba rakok az jön hozzá a gyári 7000-hez? vagy itt is amit kiír gpu-z ahhoz jön hozzá és fel kell szorozni 4-el?
-
mihione
őstag
válasz
GeneraL_XTX #35103 üzenetére
Nem lehet,szurke a csuszka es nem is jelez semmit,pedig engedelyezve van a beallitasoknal.
-
mihione
őstag
-
mihione
őstag
Na meglett az új jövevény végül MSI GTX 970 lett és megvan hozzá a Tomb Raider kupon is.
Ez a tuning nekem most újdonság AMD után.Hogy is van ez a turbo boost dolog?Mert amít ír ahhoz képest nekem jóval magasabbra boostol egészen pontosan 1450 Mhz-re valley alatt.Ezek szerint játéknál is ennyire viszi fel?
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Milyen processzort vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest