- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nejad
aktív tag
Jónemmá nyeri kellene a használton
ez nem az a hobby ami kifizetődik.
-
blu79
addikt
válasz
unrealnoise #34196 üzenetére
Mivel Mo-n lakom és itt vásárolok, és itt is adok el, az itteni árakat nézem, és azóta itt nem esett az ára , ha te máshol laksz és nem forintba keresed a fizetésed , akkor ne akarj itt hasonlítgatni, vagy mond a boltoknak hogy külföldön esett a 970 ára és adják olcsóbban, amíg te vársz hogy essen az ára én lehet már Pascalra váltok
Az hogy romlik a forint nem tehetek róla, csak konstatálom hogy ugyanannyiba kerülnek a Maxwell kártyák mint amikor megjelentek -
unrealnoise
senior tag
Ezt írtad: "Ha megnézed a mostani új 970 árakat rádöbbensz hogy nem esett az ára"
De esett az értéket! Nem is keveset. 400 $-os termékkel számolva mondjuk = 400x50 (forintromlás!) = csak ez 20.000 Ft-t jelent.
Tehát ha a forint nem erősödött volna jóval olcsóbb lenne a GTX 970 is.
Nem kell várni semmire, valóban még mindig a GTX970 a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező kártya. De nem azért nem esett az ára itthon, mert ilyen a piac, vagy ennyire jó a cucc, vagy mittodomén'.
Egyszerűen most ez van, ilyen szar a forint.
DE: igen, még akár várni is érdemes lehet, ki tudja mikor mi történik, esés után általában emelkedés jön, egy erősebb forint erősödés a kisker áraknál is meglátszik majd idővel. Én most FullHD-n teljesen elvagyok a GTX960-al is, csak VR miatt veszek majd komolyabb kártyát. És azt pl nem szeretném megvenni a forint történelmi mélypontján ha lehetséges.
-
blu79
addikt
válasz
unrealnoise #34194 üzenetére
- álmodozni és várakozni lehet, mindig az aktualitást kell nézni, magyar vagyok, itt dolgozom , forintal fizetek, várjam meg míg lemegy a dollár? akkor sose lesz vga-m, szerinted a TX megér 350K ? a 980Ti sem ér annyit amennyiért adják(és nem a magyar árakról beszélek), a 970 sem , de mindközül még mindig ez a legjobb ár/érték
-
unrealnoise
senior tag
Te komolyan ennyire nem érted? Simán lehetne sokkal olcsóbb is a cucc, most gondolj arra mi van ha nem 50 FT-t gyengült volna a forint, hanem még erősödött volna...
Akkor nagyon nem ezt írnád.
Ezt figyelmen kívűl hagyni butaság. Mármint az OKOK egy jelentős részét. Szóval az, hogy tartja az árát külföldön pl nessze nem így van, hiszen ahol nem gyenült a helyi pénz a dollárral szemben ennyit, vagy erősödött, ott bizony már jóval olcsóbb az egy éve vásárolt kártya. és ez tény.
-
gumikacsaa92
tag
Sziasztok!
Van egy Asus Gtx 970 strix videókártyám. Azt vettem észre, hogy játék alatt az AIDA64 szerint következően alakultak a hőmérsékletek:
GPU dióda 66 °C (151 °F)
GPU VRM 91 °C (196 °F)Mi az a VRM? Ez nagyon magasnak tűnik. Tényleg az? Mit csináljak?? ( A ventillátor rajta nem szokott pörögni illetve, ha bekapcsol akkor is csak minimálisan pörög)
-
törölt tag
válasz
dbdadi1221 #34189 üzenetére
Tessék átfáradni ide [link] köszcsi...
-
dbdadi1221
csendes tag
Hali
Maximum 30.000ft-ért tudnátok ajánlani számítógép házat amibe belefér egy Gtx 970-es videókártya ami nekem van az 312mm hosszú illetve akinek ilyen van neki miyen házba van berakva és a fent említett összegből kijön?
Köszönöm a válaszokat előre is. -
blu79
addikt
válasz
unrealnoise #34184 üzenetére
- nézd , én sosem szoktam ilyeneket nézni, ha kell valami akkor megveszem és nem nézegetem a dollár árfolyamot, megpróbálom meglesni hol olcsóbb, nem várok amíg a dollár lemegy, meg stb. azóta volt már olcsóbb is ugyanaz a 970, 106k körül és a dollár akkor sem volt olcsóbb, valutát nem is érdemes nézni, a lényeg ha kell akkor mennyiért lehet megvenni, bő egy év eltelt és még mindig tartja az árát, a 980 is, pedig szerintem a legtöbben árcsökkenésre számítottak és vártak, emlékszem megjelenés után sokan írták várnak míg lemegy az ára. Aztán itt van, elmúlt 1 év és ugyanolyan áron van vagy drágábban.
-
castiels
addikt
fractal r4 be van valakinek 970?
-
-
#Morcosmedve
veterán
"de a boltiaknak csak nagyon kicsi az esély hogy lefele változik" - ez igaz lehet:
- tartjak kis ideig a regi arat (van aki nem figyeli az uj termekeket - beajánlják beépítésre), majd leviszik, hogy ne maradjon rajtuk (ritka mert nem tartanak raktaron)
- tartjak kis ideig a regi arat, majd leviszik, mert a nagyker is kiszórná
- felmegy az ár, mert 1-1 db van belőle -
blu79
addikt
válasz
BullZeye #34175 üzenetére
Nézd, én 2014 november végén vettem az Msi Gaming 970-et 110000-ért és közel 1év után kb.100ért kelt el. Ha megnézed a mostani új 970 árakat rádöbbensz hogy nem esett az ára
Update
Ha megjelenik az új széria akkor a használtpiaci árak változhatnak lefele, de a boltiaknak csak nagyon kicsi az esély hogy lefele változik -
Lord Myn
senior tag
válasz
Rasiel #34149 üzenetére
Szóval, akkor nem bug, hanem feature...
Akkor valószínűleg azért nem vettem észre más játékoknál, mert az általad felsoroltak közül egy sincs meg. 2015-ös nagyobb címek közül ezek vannak meg: Witcher III, Batman AK, Elite Dangerous, Mad Max. Ezek közül egyik sem csinálta. Az Alt-Tab-ozás néha igen érdekes dolgokat csinál nekem a GTA V-ben, van amikor nemhogy 30-ra viszi le az FPS-t, hanem inkább (látszatra) 10-15-re, azután újabb Alt-Tab és meggyógyul.
-
Teaway
veterán
válasz
Swiftmendi #34167 üzenetére
„Hozzátennám még azt hogy jelenleg nem tudom megfizetni a GTX 980Ti-t de érdekelne a véleményetek.”
Attól még ez a jó választás
-
h1mpi
félisten
válasz
Swiftmendi #34173 üzenetére
Igen van! A vga értékének a 10-15%-át bukod, ha évente cserélsz, ha 3-4 évente, akkor az 50%-át, tehát ugyanott vagy, de ha évente cseréled, mindig erős és korszerű vga van a gépedbe. Persze egy 970 és egy 980Ti között majd dupla az árkülönbség.
-
TTomax
félisten
válasz
Swiftmendi #34170 üzenetére
Jóval később nem fogsz fogsz még egy 970et venni,lesznek sokkal csábítóbb dolgok is a piacon,jobb árban,esetleg gyorsabbak,nyűgmentesek...a 650es táp elég lehet,csak az nem mindegy milyen 650es... nekem egy Corsair HX850 viszi a gépet kb 6éve és volt hogy 3 VGA is volt a gépeben,most például két Titan X-et visz egy 4790el,és mindenen AIO hűtés...
-
h1mpi
félisten
válasz
Swiftmendi #34170 üzenetére
Én 650-es tápot biztos nem tennék SLI alá, minimum egy 860-as Corsairt.
-
Swiftmendi
tag
Hát a tápos topicban nekem 650-es tápokat ajánlottak 970SLI-hez, a házam jól szellőzik 6db házventi van benne szabályzóval, jelenleg is két 7850 kavarja meg a levegőt. Nekem ez az eladom veszek jobbat cucc sosem működött jól :S Akkor már inkább várok vele és veszek egy 980Ti-t később de ahoz meg tápot is kell vennem. Néztem pár tesztet és teljesítményben KB egy szinten vannak, árban jobban jönnék ki 970 SLI-vel, ha ugye a másodikat jóval később veszem meg jóval olcsóbban mint most.
Milyen gondokra gondolsz az SLI-vel kapcsolatban? Én nem tapasztaltam semmit a 7850 CF-el(remélem nem lincseltek meg amiért eddig én ATI-s voltam)
-
h1mpi
félisten
válasz
Szerintem most egy GTX970 és majd eladod és veszel egy 980Ti-t. SLI-vel néha gondok vannak és akkor nagyon idegesítő és hűteni se egyszerű léggel. Drága jól szellőző ház kell és egy 800+ W-os minőségi táp. Az erős single gpu-nál nincs jobb.
TTomaxra ne hallgass, mert Ő más ligában játszik
-
TTomax
félisten
válasz
980Ti,aztán később esetleg még egy....
-
Swiftmendi
tag
Sziasztok!
Egy kérdés merült fel bennem miközben választ kaptam egy tápos kérdésemre.
Ti melyiket választanátok GTX 980Ti most vagy GTX 970 majd 1-1,5 év múlva GTX970 SLI? Hozzátennám még azt hogy jelenleg nem tudom megfizetni a GTX 980Ti-t de érdekelne a véleményetek.
Meg az érdekelne még hogy a 970 SLI-t mennyire hajtaná ki egy i7 6700k tuning nélkül? -
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Miért van az hogy FHD felbontáson játék közben (monitor közepén kb.) a kép "megtörik", alsó és a felső kép elcsúszik és közepén látszik meg "hullámzása".
Legújabb nvidia driver van fent, és eddig minden játéknál láttam ezt a jelenséget, de legjobban akkor látszik ha gyorsan mozgatom a játékban a kamerát,vagy nézet váltásnál jön elő még, és csak itt-ott. Annyira nem zavar, csak kíváncsi vagyok miért van ez? -
blu79
addikt
válasz
Rasiel #34161 üzenetére
Szia, én is a 6.0 frissítéssel használom, és csak a játékban van bekapcsolva a v-sync, máshol sehol nem babráltam a képfrissítéssel és nem ablakos módban fut. Ha leesik 60 ról 56 ra vagy bármennyire is , nem akar felezni. Azt most nem tudom leírni hány fpsel fut mert ahhoz a graf beállításokat is le kell írnom. 1 vagy 2 pálya kivételével stabilan megvan a 60 száraz időben, esőben 60 alatt ha sok autó van előttem és 60 körül ha első vagyok
vagy nincsenek előttem
-
Rasiel
senior tag
Far Cry 4-et és az AC Syndicate-et nem írtam, hogy ilyen lenne.
Project CARS-ra most ránéztem, 6.0-ás patchel is ilyen, tehát nem lett megváltoztatva. Elindítottam egy versenyt, 30-35 FPS, 50-60 %-os GPU használat, majd, ha épp olyan részhez érek, akkor hirtelen felugrik 55-60-ra, után megint vissza 30-ra.
Véletlenül nálad nem ablakos módban indul a játék? Összességében kb. hány FPS-el fut a játék? -
Meghivott
addikt
Tényleg próbáljátok ki, hogy netkábel kihúzva a játék indítása előtt (és közben)!
Nálam még a beállításokat is feljebb lehet így emelni, jelentősen.
Kíváncsi vagyok, hogy másnál is működik e.... -
Meghivott
addikt
Nálam eddig akkor ment 100 %-osan hibátlanul a GTA, amikor úgy indítottam a játékot, hogy a net ki volt húzva...
-
Rasiel
senior tag
válasz
castiels #34154 üzenetére
Valamelyest megoldást jelent rá a triple buffering, csak az köztudottan input lag-ot okoz.
(#34117) FLATRONW: V-Sync használata mellett én sem látom értelmét frame rate limiter-nek. Egyetlen játéknál sem, így a Batman AO-nál sem tapasztaltam hasonlót, hogy simábban futna limiterrel. Írok egy példát, hol tartom használhatónak ezt az opciót: GTA Vice City-nél 60 Hz-es monitoron, V-Sync ON-al az autók mozgása érezhetően szaggatott. Ezt úgy oldottam meg, hogy kikapcsoltam a vertikális szinkront és Nvidia Inspectorral a játék profilján belül beállítottam egy 120 FPS-es korlátot. Így elértem azt, hogy képtörés sem volt, illetve a fentebb említett probléma is érezhetően javult. Ha egy játékban bőven meg van a 60 FPS, abban az esetben szoktam használni a limitert a V-Sync helyett.
A másik dologgal kapcsolatban: az Nvidia Control Panelben lévő függőleges képszinkront konkrétan eddig egy esetben használtam, mégpedig GTA IV-nél. Itt a játékba építettel max. 55 FPS-em volt, a driverből rákényszerítettel pedig 60. Viszont utóbbi helyzetben lassabban is töltött a játék.(#34136) Vistaboy: Itt a megoldás a problémádra. Egyébként jól emlékszem, hogy Dell 2408WFP-ről váltottál?
(#34141) TTomax: "Mert alkalmanként néhány játék fittyet hány arra,hogy te milyen kalibrált színprofilt alkalmazol."
Pl. Crysis 3 vagy még régebbről a Far Cry első részére emlékszem, ami ilyen. Amúgy igaz, amit írsz, de van rá megoldás.Az egyik, ha a monitorodnál van lehetőség hardveres kalibrációra. Ennyi elég, ebben az esetben nem kell tartani ettől a gondtól.
A másik pedig (a legtöbbeteknél valószínűleg ez a lehetséges opció a kettő közül), hogy ezzel a kis program segítségével kiküszöbölhető a probléma. Elindítod a problémás játékot, ami a kalibrált színprofilod helyett a Windows alapértelmezettet fogja beállítani, de az előbb említett program ugyanakkor visszatölti a kalibráltat. Tapasztalataim szerint Windows 7-nél nem mindig töltötte be helyesen a profilt, de 8.1 és 10-en nem volt gond vele. -
Rasiel
senior tag
válasz
castiels #34152 üzenetére
Mert a játék ezt kilépés után nem fogja megjegyezni. Ez nem olyan, mint pl. egy grafikai opció, amit a menüben beállítasz, majd alkalmazod és következő indításnál is működik (jó esetben). Sajnos ez van vagy másik megoldás erre a problémára, hogy kikapcsolod a V-Sync-et.
Ha emlékeim nem csalnak, ilyen volt pl. a Crysis 3, AC Black Flag, Batman Arkham City, meg a 2012-es NFS Most Wanted is. De még lehetne sorolni, csak most hirtelen nem jut eszembe több. -
Rasiel
senior tag
válasz
Lord Myn #34126 üzenetére
Ne várj erre javítást a Rockstartól, mert nem bug, alapból Double Buffered V-Sync-et használ a játék, ezért van az, ha pl. 60 alá esik az FPS szám, akkor felez. Az sem megoldás, ha Nvidia driverből van rákényszerítve az alap függőleges képszinkron, mert ugyanúgy fog működni, mint a beépített. A triple buffering + V-Sync párossal megoldható lenne NV Vezérlőpultból is, viszont itt az a bökkenő, hogy előbbi csak OpenGL játékoknál működik. Egyébként egyszerűbb és gyorsabb megoldás: miután beléptél a játékba, nyomsz egy ALT+TAB-ot, majd ezután visszalépsz a játékba ugyanezzel a billentyűkombinációval, így nem kell állandóan ki-be kapcsolgatni a V-Sync-et.
Pedig több újabb játéknál is hasonlóan működik ez a dolog, tehát nem a GTA V az egyetlen. Pl.: Dying Light, Project CARS, Lords of the Fallen, stb. -
golf2gt
tag
Sziasztok! Miért lehet az , hogy ha fel van rakva az AI SUITE 3 akkor ha 67fokot eléri játék alatt a vga akkor el kezd hangosan hűteni de , ha nincs felrakva a program akkor ugyan annál a hőfoknál halkan hűt . Nem tudom mennyire érthető , csak ha a program nincs fenn mivel a 3 ventim 4pines pwm-es így maxon pörögnek. Ha biosban állítom a pwm szabályozást ugyan úgy hangos lesz a vga , nem értem miért..
-
blu79
addikt
válasz
unrealnoise #34144 üzenetére
Szia , a tuning lutri, minden kártyánál más , bármely 970 amelyik tudja az 1500/2000 órajelet felér egy ref 980-al.
Nem feltétlen az a kártya tuningolható jobban amelyiknek gyárilag magasabb az órajele, sőt...
Nem rossz az Evga, mi Msi Gaminget, Giga G1 vagy Wf3, Evga, Asus-t szoktuk ajánlani. De általában Asusnak nem erőssége a tuning... -
unrealnoise
senior tag
válasz
cyberkind #34143 üzenetére
Jó ez az ASUS is.
De most nagyon rámentem a keresésre, és lassan meg is válaszolom a saját kérdésem, hátha valaki még agyal ezen:
Itt érdemes megnézni a táblázatot, meg hogy melyik kártya esetében mennyire van emelve az órajel.
[link]EVGA GTX 970 FTW ACX 2.0
EVGA GTX 970 FTW+ ACX 2.0+Ez a kettő elég durván húzva van. Teszteken, játékok alatt ez a kártya majdnem eléri az alap GTX 980 eredményeit.
120 körül kezdődik. Asszem ez lesz az. De még szétnézek használt piacon is. Egy jó kis 780 Ti-nek sem tudnék ellenállni, de nem tudom már, hogy a régebbi széria nem jelentene-e valamilyen gondolt VR alatt. (Támogatás, csak 3 GB ram, stb.)
-
cyberkind
félisten
válasz
unrealnoise #34142 üzenetére
Nálam 450-es táp van, és az adatlapomon lévő géphez, tuningolva bően elég, de persze veszek majd nagyobbat és minőségibbet.
Ha újonnan akarsz venni kártyát akkor a 970-et ajánlom, viszont ha szóba jöhet a használt is, akkor 980-at vegyél, ott nincs memóriamizéria, bár nálam még nem jött ki sehol se.
Mindkét kártyából a G1-et fogják mondani, hát én nem, én az Asus Black-ket mondom ami szintén van nálam. -
unrealnoise
senior tag
Sziasztok!
Most egy GTX 960 G1 van a gépemben, szeretnék egy GTX 980-at, de jobban belegondolva nem éri meg.
Miért? Mert egy GTX 970-et X ezerért megkapsz, és a 980-as nem gyorsabb annyival, mint amennyivel többe fáj. Sajnos.Eddig a GTX 970-es G1 kártyán gondolkoztam, de most rákérdeznék, melyik a legjobb GTX 970? (leggyorsabb etc.)
Plusz lehet én is húznék rajta valamennyit, még az is kérdés lenne, hogy vízhűtéssel ki használ GTX 970-est? Milyen típusú kártyával illetve vízhűtéssel? Vagy van gyárilag vízhűtéses GTX 970?
A haza boltokban nem nagyon találtam...
Plusz egy GTX 970-nek tuti elég lenne az FSP 550-es tápom is.
Előre is köszönöm!
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
PandaMonium #34137 üzenetére
970 ből szinte bármelyik gyártó terméke ajánlott, dönts egyéni tetszés alapján
Egyébként igen előfordul, de talán annyira nem panaszkodtak rá mostanában.
-
castiels
addikt
Mit is csinálunk gyakorlatilag a GTA V-ben akkor hogy ha a játékban kivesszük a vsync et.
A driverben meg bekapcsoljuk a vsync-et és az MFAA-at?
Így egyébként jobban fut a játék.
-
PandaMonium
őstag
BÚÉK!
EVGA kártyákról mi a vélemény? Érdemesebb inkább MSI-t vagy Gigát venni? Coil whine probléma továbbra is gyakori, vagy a megjelenés óta ez megszűnt/ritkábbá vált?
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok. Nemrég vettem egy ASUS VN279Q monitort, amit egy ASUS Strix GeForce GXT 980 hajt meg DisplayPorton keresztül. Na most, a monitorban elég sok a fényerő alapból, hiába tekerem le, egy idő után csak szürkül - pedig AMVA+ paneles. Szerencsére az nVidia Vezérlőpultban (Asztali színbeállításoknál) lehetőség van gamma korrekcióra, ami megoldja a problémát, így szép a kép, a színek is jók és a fekete is sötét.
A gond akkor merül fel, amikor elindítok egy játékot, ugyanis ekkor visszavált az alapértelmezett beállításokra a driver és újra kisül a szemem a képernyőtől. Ha kilépek az asztalra és megmozgatom az nVidia Vezérlőpultban a Digital vibrance állítóját - pedig az el sincs állítva -, akkor megjavul a kép. Addig viszont minden olyan világos, mintha reflektorral jönne szembe valaki.
Biztos, hogy driveres eredetű a probléma, ugyanis a 2013-as Tomb Raider indításánál ha kikapcsolom az "Exclusive Fullscreen" opciót, akkor nem vált üzemmódot, így a játék is szép sötét marad, mint az asztal. Viszont amint visszakapcsolom, mindjárt újra előjön a probléma.
A kérdés: Van olyan beállítás vagy tweak, amivel valahogy be lehetne állítani, hogy a játékok indulásánál ne kapcsolgasson a VGA? A másik monitor nem volt erre érzékeny, de ez az ASUS teljesen megkergül tőle.
Előre is köszönöm.
-
Meghivott
addikt
Végül sikerült úgy beállítani, hogy 60-ról el sem mozdul. Segítség itt: gtx970-GTA5
BÚÉK Nektek! -
Meghivott
addikt
Nekem teljesen random megy a játék, van hogy 2 órán keresztül szépen megy, max kereszteződésekben esik be 60-ról 45 környékére, viszont van olyan is, hogy szaggat kép és hang is.
-
blu79
addikt
BÚÉK for all GTX970/980 & all nVidia users , jövőre more green power
-
FLATRONW
őstag
válasz
Meghivott #34122 üzenetére
Két fül van, a globális és a programbeállítások-
Amit beállítasz a globális beállításokban, azok minden alkalmazásra vonatkoznak.
Azonban minden játékhoz külön profilt is rendelhetsz a programbeállításokban, amelyek beállításaiban eltérhetsz a globális beállításoktól.
Például bekapcsolod a v-syncet a globális beállításokban, akkor a programbeállításokban a globális beállítás azt fogja jelenteni, hogy be van kapcsolva.
A driverben levő beállítások felülírják a játék beállításait, tehát hiába kapcsolod be pl. a v-syncet a játékban, hogyha a driverben ki van kapcsolva. Hogyha a játékban levő v-syncet akarod használni, akkor a driverben alkalmazás vezérelten kell lenni a v-syncnek (ez az alapértelmezett beállítás).
Ennek ellenére én azt tanácsolom, hogy kapcsoljuk ki a játékban a v-syncet, hogyha a driverből akarjuk vezérelni. -
Meghivott
addikt
válasz
FLATRONW #34115 üzenetére
A driverben lévő3D globális beállítások hogyan érvényesülnek a játékokban? A játékban beállított felülírja azokat?
A globálist beállításoknak hol van értelme, illetve mi állítja azt? Én nem nyúltam hozzá, de a "visszaállítás" menüpont aktív, így azt gondolom, hogy nem jelenleg nem alaphelyzetben van.
Köszi -
FLATRONW
őstag
válasz
GeneraL_XTX #34119 üzenetére
Rosszabb lenne, beesne 10 fps-re is.
Hogyha 1440p játszol, akkor talán érthető is ez a 30 fps alá esés. -
FLATRONW
őstag
válasz
GeneraL_XTX #34119 üzenetére
Rosszabb lenne, beesne 10 fps-re is.
-
h1mpi
félisten
Nekem még sose akadt a GTA5, pedig V-SYNC ON van (144hz). Lehet a G-Sync miatt.
-
FLATRONW
őstag
Igen, ez az egész elégé játékfüggő. Nálam például a Batman AO-ban még a v-sync mellett rá kellett nyomni a 60-as limitet is, hogy sima legyen a játék. Elméletben ez egy teljesen felesleges lépés, mert a v-sync alapból limitál a monitor frissítési frekvenciájára, de a gyakorlatban néhány játéknál szükséges.
Az esetedben például a hibás beépített v-syncen a 60-as limit sem segített, de lehet hogy a driveres v-sync önmagában is megoldja a hibát. -
blu79
addikt
válasz
Meghivott #34113 üzenetére
Hát nálam mikor kilépek akkor mindig On ra van hagyva, mikor visszalépek akkor Offra teszem mentek, majd újra Onra és akkor már jó. Utána ha 60 alá akkor nem akar felezni , nincs tearing sem stb. szépen megy.
TTomax nálam csak a Gta v csinálja ezt, de ha a fenti műveletet megcsinálom azután szépen megy, ha 60 alá esik nem akarja megfelezni, ha 56fps van akkor azon is marad, és képtörés sincs
FLATRONW én pl nV inspectorban korlátoztam 60 ra, mostanában nem használom az inspectort és nincs korlátozva de ha jól emlékszem akkor is meg kellett csinàljam a fentebb említett műveletet. De erre ránézek.
Más játéknál nem tapasztaltam hasonlót. -
FLATRONW
őstag
Próbáld ki azt, hogy a játékban kikapcsolod és a driverben a játék profiljánál pedig bekapcsolod a v-syncet.
Sok esetben a játékokba épített megoldás hibás és ez eredményezheti a nálad is meglevő hibát.(#34114) GeneraL_XTX: biztos GPU-n fut a PhysX? Lehet, hogy a driverben az automata beállítás CPU-ra tette a PhysX számítását. Igazából nem tudom, hogy ennél a játéknál mennyire terhelő a Physx. Azonban ellenőrizd le, hogy kizárhassuk ezt a lehetőséget.
-
GeneraL_XTX
veterán
Sràcok ezt a physX témát mennyir bírja a 970? Mert most találkoztam elôszôr így nvidia kártyával olyan játèkkal ami használja (borderlands pre sequel) ès bizony harcoknál igencsak ledroppol az fps nèha 30 alá is....ennyire nem bírná a kártya ezt?
-
TTomax
félisten
"Mert ha belépek a GtaV-be és már a V-sync be van kapcsolva és úgy játszok akkor ahol 60 alá esik az Fps ott rögtön felezni akar. "
A Vsync nem működhet máshogy, ha van 60fps és 60Hz akkor kirak egyet-egyet,ha nincs akkor felez másképpen tearing van,kitalálták rá a double-triple buffert,de az sem igazi megoldás , az igazi megoldás a monitor oldalon keresendő.Freesync,G-sync...stb -
blu79
addikt
válasz
Grave_444 #34103 üzenetére
- nálam pl. ha be van kapcsolva a V-sync játékon belül tehát ON mikor (elindítom a gta-v) akkor be kell lépnem a beállításokba és ott OFF-ra kell tennem majd apply és utána megint ON-ra és akkor jó a V-sync. Mert ha belépek a GtaV-be és már a V-sync be van kapcsolva és úgy játszok akkor ahol 60 alá esik az Fps ott rögtön felezni akar. De ha a fenti műveletet elvégzem akkor rendesen működik a V-sync. Kikapcsolt v-sync-el nincs gond
-
Grave_444
nagyúr
Milyen beállításokkal használjátok a 970-et GTA V alatt FHD felbontáson?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- The First Berserker: Khazan
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Opel topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 3320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest