Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
slloyd
senior tag
válasz
Jakuskacsa #39106 üzenetére
Ha nincs a közelben kompresszor akk bicikli pumpával szoktam kífújatni a vgát
Nekem taposós van azzal azért egyszerűbb -
RazoR
veterán
válasz
Jakuskacsa #39110 üzenetére
Én is most vettem egy 980Ti-t jó áron...
-
Cs1csó
titán
válasz
Jakuskacsa #39103 üzenetére
N E M!!!! Ez amit én használok egy összetákolt valami nem túl veretes teljesítménnyel ezért is szeretem, pl. ez a nyomást sem bírja folyamatosan, kell szüneteket tartani majd ha megint van nyomás csinálom tovább. A gépet kiviszem a teraszra leveszem az oldalát majd a CPU toronyhűtő lamelláit, a ventilátorokat, a tápot is kifúvatom, és persze a GPU bordákat is - asus strix - és gyakorlatialg a komplett gépet az alaplapot is.
Szoktak árulni kisebb teljesítményű kopresszorokat érdemes beruházni egyre, a billentyűzetet is ezel szoktam,
Nagy teljesítménynél akára forrasztásokban kondikban bármiben kárt tehet a túl nagy nyomás még ha megpróbálod kontorlláltan engedni akkor is jöhet a gond. -
Cs1csó
titán
válasz
Jakuskacsa #39101 üzenetére
Kompresszorral, szigorúan kint a ház előtt,
-
Rick3D
senior tag
válasz
Jakuskacsa #36955 üzenetére
Egyrészt ami a legnyomósabb azért vettem magamra mert akiről beszéltem az ő munkáját bíráltad másodsorban pedig én aki kényes vagyok a pcmre főleg a hűtésre vonatkozóan úgy nézett ki mintha úgy írnám a dolgokat mintha stock cooleral egy lengyel piacról vásárolt gépházon csodáznék.
Az úriembernek én is csak segítségből írtam hogy megint csak tény és nem kell rajta megsértődni, annál az amd processzornál különösen figyelni kell a tempre , már csak a saját példámból kiindulva mertem neki megemlíteni.
Pontosan az ilyen beállításokról beszéltem hairworks,elsimítás ezek mind mind maxon vannak és igaz hogy ezek specifikus beállítások de basszus egy olyan játékban ahol állatok vannak és nem tactical helmetben nyomul mindenki milyen baromi jól néz már ki hairworks ? Ezért írtam azt az oldalt aszerint kapcsoltam ki vagy vettem lejjebb dolgokat. PL : Witcher 3at kicentiztem úgy single gtx 970el hogy a hairworks élsimitását 8ról - 4 re vettem , és a lodot állítottam közepesre(nem rendereli a messzi tárgyakat.) 25-30fpsről 55(58-62 oczva a kártyát) és ezeket szinte alig látni. Többek között neked is ajánlom
ON
OFFAMD VS INTEL / NVIDIA harcba nem mennék én sem bele mert nincs értelme. Látok nap mint nap példát rá más fórumokon vagy topicban és az egész egy ördögi kör amit sokan még 2016ban sem értenek
Maradjunk annyiba el megy pár év és meglátjuk akkor mekkora lesz a különbségElfogadom a bocsánatkérést és köszönöm
-
Rick3D
senior tag
válasz
Jakuskacsa #36942 üzenetére
Elnézést a hosszas iromány miatt de egy off reakció engem is megillet.
Az asrock lapokról olvastam hasonlót én is.
Ahogy írtad kinek a pap kinek a papné. Személy szerint én még bottal sem fogom piszkálni az amd procikat és senkinek sem tudom nyugodt lelkiismerettel ajánlani , max low budget config.(Még azt is átgondolnám.)
Azt megnézem hogy a te configoddal hogyan produkálsz CSONT MAXON 60/60+ fpst. Éppen a Witcher3/GTA 5-el játszom , kézenfekvő példák. Solo gtx 970 oczva Witcher 3 : 25-35fps , GTA 5 30-40fps.Még szó sem esett a tényleges processzor igényes játékokról pl: ARMA 3 jobb is ...
Ahhoz hogy te 60/60+ fpst érj el pár dolgot lejjebb kell venned vagy ki kell kapcsolnod , ami már közel sem "FULL". A te configod nem elég a csont max szithez 60/60+ fpsel minden játékban.
SLI-ben Witcher 3 tényleges csont maxon+graph módokkal 80-110fps, GTA 5 tényleges csont maxon 60-100fps , 45legalja bitang füves területen.Mikor még solo GTX 970el játszottam mivel még az én configommal se ment csont maxon az összes játék 60+fps el , viszont muszáj volt elérnem. Ezt az oldalt használtam , megkerestem ami a legtöbb fpst zabálja és a legkevesebb vizuális látványt csökkenti. Megfogtam lehúztam pár dolgot vagy kikapcsoltam hókusz pókusz avg:60fps / 60+ de az nem" FULL"
Ajánlom ezt az oldalt mindenkinek szerintem elég hasznos.
(#36943) jakusj
(#36944) Grave444
(#36945) jakusj
(#36946) sephi
(#36950) jakusj : A hozzá nem értésről csak annyit hogy a szakimmal állíttattam be aki elég nagy tudással bír azok után hogy mennyi ideje ismerem és milyen munkái vannak Magyarországon. Nem hinném hogy kevesebbet tudna nálad és még roppant kedvesen fogalmaztamNyilván nekem is feltűnt hogy elérte a 65 illetve magasabb hőfokot ugyanis nonstop dobálta az üzenetet.(Szakim előre figyelmeztetett hogy ez fog történni de akkor csak ennyire volt keret
)
Az alábbi volt a hűtésem : cpura : Noctua NH-D14 , ház : HAFXB(rácsos tető) , ventik elöl : 2db 140mm akasa viper hátul : 1db 120mm akasa viper +2db be quiet 80mm shadow wing. Enyhén szólva fullos léghűtéssel rendelkeztem , ezen felül a gépet a szoba leghidegebb részére raktam . . Emlékszem 1 óra GTA5 után már vízipólóztak a t*keim annyira fel fűtötte a szobát . . . Akár honnan is nézed ez a processzor brutális hőmérsékleteket produkál ami felett nem lehet elsiklani.
Nagyon rossz embernek írtad hogy nem figyel oda a hűtésre ha valaki én pénzt és időt nem kímélve mindig is igényes voltam rá (általában a lehető legjobbat a legjobb szakemberrel.) Egy lowbudget cpura nem fogok vizet rakni , az emberek többsége még felét sem költi hűtésre nemhogy vizet rakjon rá...
(mi a fenéről beszélünk kérem szépen ?
.......)
Jogosan írhatom ezek után hogy én mindent megtettem de ennek a cpunak még ez sem volt elég.Következőre előbb légy tisztában a háttér-információval jakusj utána jelentsd ki hogy az adott fél és nem a hardver a hibás. Tulajdonképpen lehülyéztél amikor csak annyit írtam a srácnak hogy csekkolja a cpu tempjét és hogy ez a cpu nem elég egy gtx 970 mellé akár hogyan csűröd csavarod.
Ez a config nekem ideiglenes volt ezért is nem csináltam belőle nagy ügyet. Érdekesség képen mikor beszereztem az i7 4790k + Kraken x61 kombót , az i7 4790k-t leteszteltem oczva a Noctua NH-D14 alatt és hokusz pokusz nem volt túlmelegedés pedig ugyan az a gépház+venti +helyileg is ugyan ott volt. A jelenlegi kombó pedig tökéletes , még egy jó pár évig az is lesz
Kíváncsiságból rágugliztam. Tehát akkor ők mind tudatlanok vagy hozzá nem értőek ?
Én innentől zártam . . . Ne szemeteljük teli ezt a szép topicot. Privátban keress meg ha akarsz valamit !
(#36950) jakusj : Tudnék rá reagálni de inkább nem teszem . . . -
KAMELOT
titán
válasz
Jakuskacsa #36950 üzenetére
Pont ezt akartam. vegyen rá rendes hűtőt ha nem akar váltani!
-
KAMELOT
titán
válasz
Jakuskacsa #36945 üzenetére
-
-
KAMELOT
titán
válasz
Procinak a játék közbeni üzemi hőfok kb. 50-60 fok. Vegyél inkább egy 4770 procit azzal jobban jársz. Elég lesza gyári hűtő!
-
F e Z o
veterán
válasz
Régi aranyszabály : először hűtés, csak utána tuning.
-
gaben88
őstag
válasz
Jakuskacsa #35711 üzenetére
Detto! Sot, meg 1 evig szerintem nem is fogom lecserelni.
-
cyberkind
félisten
válasz
Jakuskacsa #35697 üzenetére
Nekem is volt SLI-m anno, jó dolog, de inkább egy jó kártya mint kettő régebbi csúcs vagy kettő középkategória, az SLI-nek, ez persze kártyafüggő is de leginkább 4K-ban van értelme.
-
cyberkind
félisten
válasz
Jakuskacsa #35695 üzenetére
Nem ezt írtam?
-
Lidl
senior tag
válasz
Jakuskacsa #35325 üzenetére
Nagyon király a háttér képed!
Lidl
-
qantum
senior tag
válasz
Jakuskacsa #35325 üzenetére
Köszönöm!
-
qantum
senior tag
válasz
Jakuskacsa #35322 üzenetére
Szia! A beállításokról is tennél fel egy képet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest