- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Micro Four Thirds
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple MacBook
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyega
tag
Sziasztok!
Én valószínűleg egy nagyon rossz G1-et fogtam ki, bármit futtatok rajta, csak 1379,5- boost-ol .
-
MPowerPH
félisten
-
blu79
addikt
válasz
trufa12 #15889 üzenetére
- ezzel én is így vagyok , játékra vettem, és ha már itt tartunk akkor lenne is egy kis gondom, a Son of Rome játéknál , egyes pályákon az fps nagyon leesik, van olyan pálya ahol 70-84 Fps is van meg van olyan pálya ahol 40 körülre is leesik az fps meg 50 körülire és ilyenkor olyan furcsa a játék, nem sima egyáltalán, minden maxon supersampling ki van kapcsolva, monitorozva azt vettem észre, hogy a gpu kihasználtság csak ritkán 98% , mert általában 25-30-55-60-75 meg stb a kihasználtság, másnál is van ilyen gond gtx 970-el ?
-
Areturus
tag
Hmm-hmm?
-
Televan74
nagyúr
-
Henker2
addikt
Néztem egy gyors Heaven tesztet!
67 'C volt a max hőmérsékletem és 1972 pontot kaptam rá alapon.
-
ffodi
veterán
válasz
#85552128 #15875 üzenetére
Le, de légre felesleges.
AB-ben van alapban voltage offset, csak bármit állítasz nem fog történni semmi (még akkor sem, ha látszólag OK). (ezért kell kicsi kiokosítani) A feszlimitekkel pedig ne törődj az a BIOS beállításoktól függ, és alapvetően csak jelzésértékű. Ha nem boostol feljebb, akkor adj még a clk offsetnek.
Egyébként a feszállítás működik, de a fentebb leírtak érvényesek rá.
-
törölt tag
"3, Developer Asus tool-lal 2V"
És ez letölthető valahonnan ?
AB-ban nekem van voltage offset ha bekapcsolom a feszültségszabályozását eddig a GPU Tweakkel próbáltam, de ugyanúgy nem akart feljebb boostolni Vrel/Vopt limitre hivatkozva - ebből gondoltam, hogy nem is alkalmazza.
(Amúgy nekem a GPU-Z/HWiNFO is max 1.2V-ot olvas ki). -
Henker2
addikt
Beállítottam a ffodi által irt BIOS beállításokat és tökéletes!
Köszi
-
ffodi
veterán
válasz
#85552128 #15866 üzenetére
A Strix egy érdekes állatfaj...
Lehet állítani a feszt többféleképp is:
1, GPU Tweak - működik a feszállítás max 1262 mV ha jól rémlik
2, Afterburner egy kis okosítás után, +100 mV-ot enged max
3, Developer Asus tool-lal 2V+Monitorozás:
GPU-Z hülyeséget mond
HWInfo OK
GPU Tweak OK
MSI AB okosítás után OKA szoftveresen mért értékek tipikusan 20-30 mV-tal kevesebbek mint a valósak. (kimértem DMM-mel)
A BIOSban átírt bárminemű (fesz.) érték butaság, kivéve egyet, ha a gyári 1212 mV helyett 1225 mV-ot állítasz be, mert ilyenkor 12,5 mV-tal vagyis 2 steppel többet ad neki, mint alapbeállítás mellett. (ha többet állítasz akkor is ennyi lesz)
Gyári BIOS (vagy bármilyen gyári módosított) mellett a 12,5 mV-nál több fesz (windows alól szoftverrel adott) fagyást fog eredményezni. (pontosabban a +fesz hatására alacsonyabb órajelet fogsz tudni stabilizálni). Az alulfeszelés működik, javíthat a hőtermelésen ellenben minden ~-25 mV-nél nagyobb (tehát kisebb) mértékű alulfeszelés látványosan lassítani fogja a kártyát mindennemű órajeldobálás és miegyéb nélkül.
A GTX980-hoz van egy (vagyis több) gyárilag módosított BIOS (pontosabban gyárilag így elkészített BIOS), amivel az a helyzet, hogy azonos órajelet kb. +100 mV-tal tudsz csak stabilizálni, cserébe ha le tudod hűteni, akkor gyönyörűen skálázódik. (nyilván nem véletlen, hogy ilyen dolgok kiszivárognak
)
Másrészről, hogy jót is mondjak, a Strix-ek BIOS-át (a gyári OC verziót) nagyon eltalálták időzítés ügyileg, sokan a Classira is ezt a BIOS-t teszik fel, mert azonos órajelen jobban teljesít, ergo jobb a "hatásfoka". Illetve az sem véletlen hogy általában jól mennek rajt a RAM-ok, mert 1,62 V az alapfesz.
Továbbá a Strix-en vígan megy a Poseidon sőt a Matrix BIOS is, ha valakit érdekel, most épp nekem is a Matrix 980 BIOS szalad rajta.
Remélem nem hagytam ki semmit.
@katt777
v0.1c Data.hu
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #15868 üzenetére
SLI-ben is mennek ennyit a kartyak? Mert pl. nalam ott nem birjak eddig szusszal, hiaba menne mindegyik 1600, vagy a folott. Hol nem megy az SLI?
-
TTomax
félisten
válasz
Motion_Blur #15868 üzenetére
Melyik játékban nem megy az SLI?Mármint mivel támadt problémád?
-
Motion_Blur
félisten
Most tesztelem ki a kártyákat (970 G1), mindegyik 1600-1620 között megy alapfeszen
Ha egy kártya van a gépben, húzva se megy 63 fok fölé a kártya és a venti 62% (1990 rpm) fölé
Viszont az SLi kevés játékban működik normálisan
-
törölt tag
STRIX-nél más sem tudja állítani a feszültséget szoftveresen ? Alap biosszal 1316-ra boostol, a max 1455 lenne, de feszültséglimitbe ütközik és hiába állítom a min/maxot nem változik.
Most bioszból fixáltam 1.2V-ra az egyes boost stateket és simán felmegy 1455-re viszont a GPU-Tweak 1,175V-ot a GPU-Z meg 1.2-t mutat... -
TTomax
félisten
válasz
trufa12 #15861 üzenetére
Akkor bizony annyit megy... mondtam,hogy az kizárt hogy nem megy a G1-ed 1500+on.
Amúgy gratula,nem sok 970 megy 1600at...
(#15864) odorgg
Ez gonosz volt..
(#15862) G4ula84
Shanghai az egyetlen egy map ami cpu limites,de 4,5GHz elég neki... olyan mint karkand volt a bf3ban.(#15858) qad
Mennyin ment a vga?Amugy a G. score rendben van. -
qad
senior tag
Na eddigi legjobb eredményem, bár mondjuk a cpu valamiért olyan 300-400 ponttal kevesebbet kapott valamiért a szokásosnál.
Holnap délután majd megnézem mit számít ha odapörkölök még a cpunak is. Remélem ki bírok sajtolni belőle 4900-at 1 teszt erejéig. Bár lehet nem szórakozok azért a 100 Mhz-ért, a 4,8 Ghz-nek tudom fejből a beállításait.
A nagy kérdés hogy megér-e a vga-t is tuningolni fesszel tesztelés erejéig vagy a biztonság miatt inkább felejtsem el a plusz áramot. Ha lehet plusz feszt adni neki akkor a kérdésem az lenne hogy 24/7-re is lehet feszelni?
-
TTomax
félisten
válasz
trufa12 #15854 üzenetére
Az ott egy Gpu-Z,de mindjárt megmutatom mire gondolok,és rögtön megérted.
Itt is van...
A GPU-Z szerint az én VGA-m 1416MHz-re boostol.... az Asus GPU-tweak is ezt mondaná... közben ahogy látod a GPU-Z sensor fülön,ez bizony 1580MHz,és bizony MSI Afterburnerben én ennyit is adtam neki.
99% biztos vagyok benne az a G1 nálad 1500+on megy... és mennie is kell.
-
TTomax
félisten
válasz
trufa12 #15852 üzenetére
Megtennéd,hogy elindítasz egy heaven/valley benchet ablakban és ránézel GPU-Zvel,a sensor fülre kattints át.... és ott klikkelj az órajelre amíg maxot nem mutat.
Én ezt a GPU-tweaket nem nagyon szeretem,nem egy jó program.. nem csodálkoznék ha a GPU-Z egészen más értékeket mutatna.
-
katt777
félisten
Nem tudom, mivel kavarsz bele a driverbe, de nálam 100%-os kihasználtsággal futnak a tesztek maximum órajeleken. Nem ugrál semerre. A te prociddal ilyet produkálni művészet.
Arra gondoltál már, hogy esetleg a CPU-d throttlingol (gány tuning), és ezért zuhan meg a VGA?
Max a demo lehetne, ami nem terhel 100%-ban. -
qad
senior tag
Na futtattam párszor ezt a telibecseszett tesztet, demo verzióval is engedte ugyanúgy a választást fire strike, fire strike extreme és a fire strike ultra között. A különbség az hogy a demo verzióval(azaz ne vedd ki a pipát) sokkal jobban terheli a kártyát mintha nem vennéd ki a pipát. Úgy néztem meg hogy eddig 1540-et tudtam kihozni belőle max DEMO verzióval úgy hogy csak 2 lépcsőt boostolt visszafele(azaz -26 Mhz), ha meg viszont a FULLOS VERZIÓT használom(azaz kiveszem a demo elől a pipát) akkor sokkal gyorsabban lefut a teszt és 1540 Mhz-en marad végig azaz nem boostol visszafele egyáltalán.
Azért írtam hogy itt valami nem stimmel mert nem dobja 2x ugyanazt az órajelet az elvileg 2 egyforma teszt alatt.
A lényeg hogy a pipát kivéve sokkal stabilabb a vga boost órajale a teszt alatt úgyhogy kihasználva ezt a lehetőséget mindjárt meg is nézem mit bírok belőle még kisajtolni DD. Sokkal többet már nem tudok mert már látom hogy tdp limit közelében volt így is.
-
TTomax
félisten
És eldöntheted melyik verziót futtatod,normal,ultra,vagy extreme... mert megvetted,illetve custom is lefuttathatod bármelyik tesztet,pl ha csak a cpu terhelésre vagy kíváncsi...
(#15827) trufa12
Neked meg írtam,vagy 3X de nem reagálsz.... nézd meg azokat az órajeleket rendesen mert boostol is a kártya.Nem 1435 az,hanem 1500+ -
TTomax
félisten
-
qad
senior tag
Kezdjük előről, a demó verzió volt meg eddig a steamről, ott semmit nem engedett állítani ez a trágya DD.
X idővel ezelőtt megvettem a fullosat leakciózva. Amikor a demóval mértem minden teszt hát nem tudom de kb 10 x annyi ideig tartott és ugrált lefele boost órajelem a beállítotthoz képest, azért kértem és kaptam ffoditól 1 tuning biost a vga-ra. Ha most ugyanazt a sima fire strike verziót futtatom a deme verzió elől kivéve a pipát (semmit nem állítok át és nem turkálok a menüben) tized annyi idő alatt fut le a teszt és a beállított boost órajelen marad mindig a vga-m. Melyik a normál beállítás ezen a progin, ki hogy használta/futtatta ? -
-
Gyula84
veterán
hali szerintetek 4.2GHz-en járatott 3770k kevés lenne egy 980nak? bf4 ben 60% on meg néha a GPU
-
qad
senior tag
Hmm Facom fire strike nyomi progiba, ha kiveszem a pipát a demo mód elől akkor ugyanazt a tesztet futtatja le de egyiket sem futtatja végi rendesen, igaz hogy pontszámból nagyjából reaálisat dob, de feleannyira sem terheli le a rendszert mint amikor csak a demo verziót futtattam le. Azért ez szerintem nem kicsit csalás. Várom a frie strike futtatásával kapcsolatos infókat. Ki mlyen módszerrel futtata?
-
Areturus
tag
Ami kapható olcsóbb 980-ak Giga, Palit, MSI mind referencia PCB-re épülnek, csak a hűtésük más? Gondolok itt leginkább a VRM áramkörre és a fázisokra. Van amelyik erősebb/gyengébb ilyen szempontból?
-
katt777
félisten
Pontosan tudom, hogy pedig de. Anno GTX560-nal ugyanez volt, a SOC kártyák nem vittek akkora tuningot, mint a sima OC-k. Csúcskártyákra kiválogatják a chipeket az emelt órajelhez, többin meg vagy ilyet, vagy olyat fogsz ki, jó esetben tuningolhatót, de inkább utóbbit, mert a gyengébb alkatrészek miatt ráhagyással dolgoznak.
ffodi: "A keresett fájl linkje hibás, vagy megsértette a felhasználási feltételeket."
El vagyok átkozva...
trufa12: Sima OC-m alapfeszen 1550/7920.
eldarin: Persze, hogy hoz, akár 3-4%-ot is alap GPU órajellel. GPU túlhajtással ez természetesen nőhet.
-
eldarin
tag
Egyébként hoz bármi gyorsulást a memória húzása? Mer én nem nagyon vettem észre a GPU-t meg tudtam húzni 1560-ra fesz emelés nélkül valszeg tudnám 1600 fölé is húzni ha adok neki egy kis kakót, csak még feleslegesnek érzem.
-
qad
senior tag
No sikerült elndítanom ezt a car fire strike-ot, driver és monitor vezérlő frissítéssel, a gyanúm hogy a az volt a gondja hogy nem volt feltelepítve a psysix a driverek között(gyanúm).
A kérdésem az hogy ha elindítom a fire strike-ot akkor ott a demo be kell legyen pipálva vagy a pipát kivéve kell futtassam hogy az elért eredményeimet érdemben hozzátok tudjam viszonyítani?
A cél hogy elsődlegesen lássam mit dob a húzás a gtx 970-en a műtesztekben és utána kérek szépen valami olyan érdemleges játék benchmark progi ajánlást amiben láthatom hogy mennyit számít valójában a húzás.
-
ffodi
veterán
válasz
Henker2 #15826 üzenetére
Nem arról van szó, hogy gyenge a minősége, a Hynix jó cuccokat gyárt. Arról van szó, hogy a Sasmung RAM-okkal szerelt vga-kon általában lényegesen jobban tuningolhatók a RAM-ok, ennyi. (Tehát ha a Samsung a referencia, akkor a Hynix szarabb ilyen szempontból)
qad:
Demo természetesen nem kell! Illetve Physx driver külön a benchhez aligha kell, a Vantage óta semmi köze a Physics tesztnek az NV Physix-hez.
-
ffodi
veterán
@katt777: -és akit esetleg érdekel egy másik link --> 4shared link v0.1c Autoflash Tool
-
RMZ250
senior tag
válasz
katt777 #15797 üzenetére
Azt hogy menyire veszed le a vantit neked kéne kitapasztalni. Nekem ffodi kolega ezt javasolta:
PER01 25
RPM01 500
PER11 25
RPM11 900Kipróbáltam és fasza volt, de gondoltam meglesem kissebb értékekkel. Úgy még faszább lett. Viszont látod másik fórumtársunknál már nem megy ilyen alacsony ventibeállításokkal. Szerintem írd át előbb a fenti értékekre, majd ha megy akkor próbáld kicsit lejjebb.
A többi kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni mert én csak az általam leírt módszert haszáltam 460, 560 és 970-es karikon.
Henker2: ahogy ffodi is írta lehet nem bírja ezeket az alacsony fordulatokat a ventid. Nézd meg a fenti értékekkel.
-
ffodi
veterán
válasz
Henker2 #15810 üzenetére
katt777:
Ok, feltöltöm máshova. Nem nagy ördöngösség, de nem kell tökölni vele, ami nagy könnyebbség szerintem.
BIOS kapcsoló egyébként szerintem nincs. A Checksum, pedig BIOS-onként (beállításonként) eltérő, ugyanis itt a flash image tartalmára generálodik egy ellenőrzőösszeg.
Szerk.: És egyébként általában elég az egyik BIOS-t átírni a másik szerintem csak fail safe-nek van.
-
qad
senior tag
Unexpected error running tests.
Workload Single init returned error message: Window was closedA legvégén meg böngészőből kimásolt hibaüzi:
PROBLEM RECEIVING YOUR RESULT
Error message: Result file contained no scores.
If this problem persists and you cannot resolve it, contact Futuremark Support with this error information.Error code : 16
(problem id: 32778654)
Annyi a különbség hogy most fekete képrnyőt is dob mellé.
Eddig amikor mértem a demo változat volt meg a steamről de nemrég megvettem mert a kedves ph,s fórumtársak jelezték hogy nagyon olcsón lehet megvenni a teljes verziót. Úgy gondoltam hogy jó lesz majd késöbbiekben is tesztelésre és megvettem a teljes verziót de eszembe sem jutott újra lefuttatni mert már kiteszteltem a dvga-t. Most akartam elindítani és semmi. Először azt jelezte hogy húzva van a monitorom és a képernyőfrissítés több mint amit gyárilag elvisel, visszaállítva 60 Hz-re meg ugyancsak hibaüzi de már nem képrenyőfrissítés miatt pampog. Ezért kértem tesztet mert kb 2 hét és 25-30 szerencsétlenkedés után meguntam a szórakozást ezzel az istencsapásával.
Próbáltam belemenni a menübe is, az include demo elől kivéve a pipát de akkor meg valami olyasmit magyarázott hogy nem felel meg az átlag tesztnek vagy nem lesz valid a tesztelésem(nem emlékszek már pontosan de valami ilyesmi).
-
trufa12
addikt
Amúgy amit vásároltam g1 gaminget hynix rammal van felszerelve,
oc- 1465 gpu, ram 7535mhz ig sikerült húzni a gpu már 1500 nál hibázott, a ram végét még nem tudom ..
Mind ehhez alig kellett 1 kis feszt emelni , azt is azért emeltem hogy biztos ami biztos alapon menjen a dolog
Jah és ez nem cicereg. -
Régen jártam erre, tudom, h a topicban korábban nagyon téma volt az elállás kérdése. Na itt egy nagyon brutál adalék a témához
.
-
katt777
félisten
Azt az autoflash progit, légyszí, töltsd fel egy olyan fájlmegosztóra (pl. 4shared), amely nem cseszik szét mindent! Engedélyeztem sütit, scriptet, erre vagy egy tucat mindenféle ablak, reklám beugrott, hát inkább nem.
Bár annyira nem nagy ördöngösség letiltani eszközkezelőből és nVFlash-sel feltolni.
-
katt777
félisten
OK, azt értem, már megtaláltam, csak a beállítás nem világos, hogy külön kell a % meg az RPM. Beállítottam 20%-ra, 800, illetve 450RPM-re. Autoflasht elméletileg letöltöttem, de nincs a letöltések között.
Ránézek +1x. WOT kapásból eltanácsol az oldaltól, ha mégis belépek, csak türelmet kér, és úgy marad. Nyilván nem fogok engedélyezni neki extra sütiket v. scripteket, úgyhogy most elakadtam.
GB leírását végigolvastam, hogy van egy D és egy P bios, ezek külön flasheléséhez kell DVI-t átkötni. HDMI-ről nem írnak, Bios tweaker a D-t olvasta ki (ez a "felső") HDMI-n, ha jól következtetek, ezt is írná ki.
Amúgy a beégetett FF0 verzió (rev 1.1 a kari), a letöltött F51, az eredeti checksum DE, a letöltött 08, bármit jelent is.
Van ezen valahol bios-átkapcsoló?
Vagy eleve nincs, azért a csatik átrakása?
-
dewil666
őstag
Azt hogy lehet megnézni milyen fajta memória van a 970-en ?
GPU-Z vel meg lehet? -
katt777
félisten
válasz
katt777 #15802 üzenetére
Na, kerülő úton megtaláltam egy leírás mellett, csomagolva, nVFlash-ből csak 5.190-ig jutottam. Kézzel kell kiszámolni az RPM-et? Mert aut. nem váltja.
+1 kérdés: GB flashelőjével lehet hdmi-n flashelni? Mert a mellékelt leírás szerint DVI-n kell, de lehet, hogy csak ahhoz készült.
-
szabessz
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- OLED TV topic
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Micro Four Thirds
- Star Wars rajongók
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Szép állapotú ATI SAPPHIRE Radeon X1550 512MB AGP videokártya
- GIGABYTE NVIDIA GEFORCE RTX 4070 TI SUPER WINDFORCE 16GB OC VGA VIDEÓKÁRTYA HASZNÁLT NÉZD MEG !!
- XFX Radeon Speedster SWFT 210 RX 6600 8GB GDDR6 128bit
- Gefroce GTX 1080 WINDFORCE OC 8G
- ELADÓ RTX 4080 SUPERT KERESEK VAGY SIMÁT!!!! MAX ÁR: 350K
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest