- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciókamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós kamerák
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
#85552128 #15866 üzenetére
A Strix egy érdekes állatfaj...
Lehet állítani a feszt többféleképp is:
1, GPU Tweak - működik a feszállítás max 1262 mV ha jól rémlik
2, Afterburner egy kis okosítás után, +100 mV-ot enged max
3, Developer Asus tool-lal 2V+Monitorozás:
GPU-Z hülyeséget mond
HWInfo OK
GPU Tweak OK
MSI AB okosítás után OKA szoftveresen mért értékek tipikusan 20-30 mV-tal kevesebbek mint a valósak. (kimértem DMM-mel)
A BIOSban átírt bárminemű (fesz.) érték butaság, kivéve egyet, ha a gyári 1212 mV helyett 1225 mV-ot állítasz be, mert ilyenkor 12,5 mV-tal vagyis 2 steppel többet ad neki, mint alapbeállítás mellett. (ha többet állítasz akkor is ennyi lesz)
Gyári BIOS (vagy bármilyen gyári módosított) mellett a 12,5 mV-nál több fesz (windows alól szoftverrel adott) fagyást fog eredményezni. (pontosabban a +fesz hatására alacsonyabb órajelet fogsz tudni stabilizálni). Az alulfeszelés működik, javíthat a hőtermelésen ellenben minden ~-25 mV-nél nagyobb (tehát kisebb) mértékű alulfeszelés látványosan lassítani fogja a kártyát mindennemű órajeldobálás és miegyéb nélkül.
A GTX980-hoz van egy (vagyis több) gyárilag módosított BIOS (pontosabban gyárilag így elkészített BIOS), amivel az a helyzet, hogy azonos órajelet kb. +100 mV-tal tudsz csak stabilizálni, cserébe ha le tudod hűteni, akkor gyönyörűen skálázódik. (nyilván nem véletlen, hogy ilyen dolgok kiszivárognak
)
Másrészről, hogy jót is mondjak, a Strix-ek BIOS-át (a gyári OC verziót) nagyon eltalálták időzítés ügyileg, sokan a Classira is ezt a BIOS-t teszik fel, mert azonos órajelen jobban teljesít, ergo jobb a "hatásfoka". Illetve az sem véletlen hogy általában jól mennek rajt a RAM-ok, mert 1,62 V az alapfesz.
Továbbá a Strix-en vígan megy a Poseidon sőt a Matrix BIOS is, ha valakit érdekel, most épp nekem is a Matrix 980 BIOS szalad rajta.
Remélem nem hagytam ki semmit.
@katt777
v0.1c Data.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest