-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #14149 üzenetére
"Ha veszed mondjuk az utolsó 10 komolyabb grafikával rendelkező játékot, és átlagot számolsz, akkor biztosan 200W feletti értéket kapsz tuning nélkul is."
Ezt cafolnam...
Mint mar cafoltam is par napja.
mod: Nem ertem, mi a bajotok a boostal. Az egyik legnagyobb talalmany, nem beszelve arrol, hogy ennek is koszonhetoen szerepeltek olyan jol a teszteken az NV kartyak.
Senki nem tudta, nem is monitorozta, valojaban mekkora orajelen is megy a VGA. Nalam erdekes mod egyszer sem fordult elo anti-boost... Meg a TDP limit modositasa elott sem, pedig igencsak hataron volt.
-
Az hát,kamu.
-
qad
senior tag
Nálam az utolsó 5 mérés lassul le. Msi gtx 970 oc ref. A vírusírtó nem jelzett, úgyhogy nagyon remélem nem volt vírosos.. xD A biztonság kedvéért megismételtem vagy 5x a tesztet mielőtt elolvastam az erre vonatkozó hsz-at.
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #14193 üzenetére
Nagy kamu az egész......
Remélem tényleg nem valami vírus volt. -
Nálam 780Ti -vel is beesik az utolsó 2-3 "mérés" 6GB/s körülre, akkor ez is szar, értem
-
rappit4
őstag
Összefoglalva:
-"The issue doesn’t seem to affect the more expensive, more powerful 980" (A 980-at nem érinti)
-"The problems seems to be widespread – and Nvidia’s admitted that problem affects every single 970 (to varying degrees)" (Az összes 970 szenved ettől a hibától, valamilyen szinten)
Valószínű, hogy visszahívják őket (Ha igaz ez az egész). Mondjuk azért várjuk meg a hivatalos bejelentést. -
westlake
félisten
Ezt te sem gondoltad komolyan, remélem. Az NVIDIA egyszerűen nem fogja elismerni, hogy valóban van ilyen bug. Ha valóban van ilyen bug. Ilyen esetekben azért érdemes még 2-3 másik szoftverrel is ellenőrizni a dolgot. Más kérdés, hogy egyáltalán nem ismerek másik ilyen szoftvert. Sőt, ezt sem ismertem eddig.
-
rappit4
őstag
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Csak miattatok forrasztottam. Valóban nem pontos, de túlzásokba sem kell esni.
players111: Minél magasabb a feszültség valószínűleg annál nagyobb a vdrop.NVIDIA_GTX_780_Ti_vGPU_000% GPU-Z 0.887V - real 0.891V (+0.4%)
NVIDIA_GTX_780_Ti_vGPU_100% GPU-Z 1.212V - real 1.191V (-1.8%)#14177: Már miért ne fedné? A VGA-n lévő feszültségszabályzó IC egy konkrét feszültséget közöl a külső szoftverekkel. Miért lenne ezt olyan nehéz kiolvasni? Persze számításba kell venni a vdrop-ot, amit csak mérőműszerrel lehet kideríteni. Viszont ha kiderítetted, a szoftveres értékhez mindig tudsz társítani egy valódi értéket.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#35434496 #14173 üzenetére
Pedig valós. Csak ugye minél jobban terheled a kártyát annál jobban vissza pakolja magának a feszültséget.
Te beállíthatsz neki 1,3V is, gond nélkül vissza pakolja a gpu a feszt majd egyszer csak megáll a kép.
De ha ezt megtudod mókólni fizikálisan vagy biosból, akkor láthatod hogy a tényleges értékeket írja amit te beállítottál anno. -
westlake
félisten
válasz
Szinyák #14170 üzenetére
A 68 °C-os küszöbnek semmi köze a thermal limithez. Akkor sem, ha nyilvánvalóan úgy viselkedik, mint egy limitálás. A thermal limit (GPU-Z-ben Thrm) akkor aktivizálódik, ha eléri az adott értéket, ami az EVGA 780 Ti SC-nél 95 °C. Ilyenkor természetesen a vezérlés ugyancsak vGPU-t és GPU sebességet csökkent. A "68-as határ" egy olyan érték, amit (jelenleg legalábbis) nem lehet módosítani, viszont a vGPU babrálásával inaktívvá lehet tenni.
#14172: Ezeket mind fel kellene jegyezni egy kisokosba. Ezek nagyon hasznos infók, viszont az is igaz, hogy a felhasználók 98%-át egyáltalán nem érdeklik. Lehet, hogy a 970-nél, és a 980-nál azok az értékek, amiket te írsz, de az is lehet, hogy ezek a BIOS-ban vannak rögzítve.
-
westlake
félisten
Nem azért vette vissza a GPU sebességét egy lépcsővel, mert aktív volt a boost, hanem azért, mert nem állítottál át minden szükséges feszültség értéket az MBT-ben. Régen túlléptem a 68C fokos határt, de még mindig a beállított értéken meg a kártya. Igaz, hogy lusta vagyok kicserékni a 780 Ti-t a 980-ra, de a BIOS ezen része teljesen megegyezik.
Egyébként teljesen hivatalosan a 68C fokos határ átlépése után a vezérlés a túlmelegedés veszélye miatt csökkenti a feszültséget, amiatt bekövetkezik a vRel (a beállított GPU MHz-hez túl alacsony a vGPU), emiatt pedig csökken a GPU sebessége (MHz) is.
-
Mate
nagyúr
válasz
Kishandris1 #14165 üzenetére
Szia!
Az eladó dolga, hogy eladjon. Nyilván van neki OC raktáron, ami valahonnan rajta maradt és el kell adnia. Innentől kezdve még 980-nál is jobb lesz.
-
Kishandris1
csendes tag
Sziasztok!
Tudom hülye kérdés de, nekem azt mondta egy szaküzletben az eladó hogy a gtx 970(Gigabyte) oc az jobb mint, a gtx 970 G1(Gigabyte).Tudom hogy többet tud a G1, de azt mondta hogy stabilabb az OC vátozat. Akkor miért drágább a G1?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
westlake
félisten
Valóban igazatok van. Hülyeséget írtam. Nem is értem, miért emlékeztem arra, hogy a boost nem csökkenti a GPU sebességét, ha a kártya eléri a TDP limitet.
Látszik, hogy nincs időm vele igazán foglalkozni. -
DNReNTi
őstag
Megjött a kártya. Este teszt!
-
törölt tag
Nálam 1820MHz-n 20% volt a tdp
-
westlake
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
daveoff #14156 üzenetére
Aham,akkor ez lehet az oka,az enyém többet kérne,csak nem fér bele a tdp limitbe... bár ha a fesz. azonos... egyébként gyanítom amit AB-ban látunk nem fedi a valóságot,annál több feszt kap...
(#14158) westlake
De bizony abban,úgy visszavágja a feszt és az órajelet is,hogy öröm nézni... ideje lenne elövenned egy OGL tesztet MSAA nélkül... -
TTomax
félisten
válasz
daveoff #14151 üzenetére
Én azt modjuk nem értem,hogyan férsz bele a TDP-be,mert nálam még 1400ra is levág pl a furmark (tudom ,nem mérvadó)... de valley alatt is hiába kenek neki oda +320MHzet akkor sem megy fel 1550 fölé,mert eléri a tdp limitet.
Más...Épült már a H55 SLI mód... estére megleszek...
-
bombibmw
veterán
válasz
daveoff #14151 üzenetére
Így van.
Csak bencsekre van értelme.
Én tök alapon használom az Sli-t,csak huszárkodásra húzom meg a kártyákat.
Gondoltam erre felrakom a modolt bios-t,de lehet,hogy kihagyom és marad a gyári.
A végüket a mai napig nem tudom még.
Azt tudom,hogy a felső kártya megy 1600MHz felett ,de az alsóról lövésem sincs. -
daveoff
veterán
De mi értelme a fix 1,26V-nak, és a kitolt TDP-nek, ha alapfeszen is megy a fix 1500mhz stabilan, és TDP-n belül vagyok.....!? Max ha 3dmark rekordokat akarsz döntögetni, akkor van értelme ezeknek a mókolásoknak, 24/7-re nem látom értelmét. Azt sem értem a boost-tal mi a baj.....
-
westlake
félisten
A downclock a boost nélkül is működik. Ott van például a 63C fokos limit. Mondjku ezt lehet pont ki tudod iktatni a feszemeléssel.
A gyárilag megadott TDP értékeknek semmi köze a real-world használathoz. Az NVIDIA olyan mérési módszert alkalmaz, amit már azzal "felrúgsz", ha 40%-nál jobban leterheled a GPU-t.
Ha veszed mondjuk az utolsó 10 komolyabb grafikával rendelkező játékot, és átlagot számolsz, akkor biztosan 200W feletti értéket kapsz tuning nélkul is. -
ÁdiBá
veterán
Így van. Tényleg, megnéztem most 13Mhz lépcsőt mozgott a cucc.
De ennek vége. Én kikapcsoltam a BOOS-tot mert ennél gusztustalanabb dolgot az nvidia nem tudott kitalálni a kártyáiba.
Visszatérek a régi szép időkhöz mikor bármikor bárhol egy adott órajelen megy a gpu.
Most kapcsoltam ki.
Viszlát BOOST....(#14143) daveoff
Próbáltad fix feszültséggel legalább 1,26V a kártyán hajtani 20 percig valley alatt teljesen kitolt TDP értékkel?
Lehet még a custom is megérezni hogy a kártya nem 162W TDP hanem 250W. -
westlake
félisten
válasz
daveoff #14143 üzenetére
Nem hiszem, hogy jelenleg a maximális GPU sebesség lett volna a lényeg. Legalábbis szerintem.
Egyébként valóban nem fix a GPU sebessége. A kis eltérés pont 13MHz-et jelent.#14146: Bocsánat, valószínűleg az bosszant (folyamatosan), hogy a fórumban körülbelül 30 embernek van GTX 970/980-as kártyája, mégis sikerül négy hónap alatt 14.000 hozzászólást gyártani. My bad.
-
ÁdiBá
veterán
Fiúk, lányok.
Én most tesztelem a saját módolt BIOs-omat amiben ffodi adott segítséget.
Jelenleg a feszültséggel szórakozom, ugyan is a legújabb Maxwell II Tweaker segítségével kiszögelhető a GM204 chip feszültség beállításai, ennek a komoly előnye az hogy az órajelet is kiszögezi nincs anti boost illetve a TempTarget beállítást is nyugodt szívvel átlehet állítani magasabbra (jelenleg 86 fokra állítottam)
A GPU feszültség a Valley alatt fix 1.26220.
Nincs lefele engedmény a kártyának, így megállás nélkül ezt az értéket használja a gpu.
Nagyon durván meglehet növelni a GTX980 teljesítményét csak legyen hűtőd ami bírja.Nem mertem kockáztatni így tudatában annak hogy kivan minden tólva a kártyán a BIOS-ban, TDP limittől kezdve a feszültség is fix.
Megnéztem mit csinált negyed órás valley után.Ez a grafikon a megfelelő szerintem. Nincs buzulás a feszültséggel, nem fogy el a TDP, nem BOOStol lefelé a kártya.
Már csak víz kellene rá.
-
daveoff
veterán
válasz
MPowerPH #14137 üzenetére
A 3 FPS az simán lehet mérési hiba is, szerintem gyorsulást nem történt a driverrel. De én is feltettem, mindig a legújabb drivert használom. Ahogy mondod pár régebbi játék kapott MFAA kompatibilitást.
Release Notes -
MPowerPH
félisten
Hehe, megjott az uj NV driver. Sok finomsag, es elvileg az FC4 is kapott egy optimalizaciot. Mindjart kiderul, mennyit is jelent ez FPS-ben.
-
h1mpi
félisten
válasz
Szinyák #14131 üzenetére
Még a 780-as szériával, de ott nvflash-el írtam a BIOS-t. Ez sokkal könnyebb, mert automatikusan felrakja a progi.
Sokat nem ír róla, hogy mi változott benne. Úgy esetleg meg tudod nézni, hogy letöltöd a BIOS-t és belenézel.Amúgy leszedtem és elég zavaros, hogy melyik BIOS-hoz jó, úgyhogy én nem bántom.
-
Szinyák
őstag
Szerintem se. Mert az alaplapommal egyszer volt gond . Vissza kellet küldeni és ,nem a gyári bios volt rajta sose . Mindig a legfrissebb . Nem szóltak érte .
Te csináltál már ilyen műveletet a VGA.-n ? Fel mennetm a gyártói honlapra ki kerestem a megfelelő biost.
Hynix ramos , mert 2 fajta van Samsung, Hynix ramokhoz. De azt hol lehet megnézni milyen frissítéseket tartalmaz a bios például. (F51) bios venti vezérlés power limit stb érdekelne.... -
MPowerPH
félisten
-
Szinyák
őstag
válasz
MPowerPH #14127 üzenetére
értem, de ezt elvileg windows alól meg lehet csinálni a @BIOS VGA - Gigabyte progival. Le kehet menteni vele az eredeti biost . (Ha valmi gáz van vissza lehet tenni ) .De annyiból igazad van ,hogy ha annyira me fő v.mi rajta a frissatés során ,hogy egyáltalán nem ad majd képet akkor mi van ! :
.De Dual-Bios van rajta elvileg ha v.mi gáz van automatikusan vissza teszi az eredetit .
De ha minden sikerül és működik és később meg lesz v.mi más baja vissza lesz küldve akkor ez gari vesztés? Hiába a gyártó oldalról szedi le hozzá az ember a hivatalos vbiost .... -
wjbhbdux
veterán
Giga 970 kártyákhoz új biosok vannak a honlapjukon.
-
TTomax
félisten
válasz
sid.:Rc211v #14120 üzenetére
Mert már a maxwell nem támogatja...bár szerintem max nagyon low felbontás mellett volt értelme,ha a 8x msaa nem elég...
-
sid.:Rc211v
őstag
Sziasztok. A Counter Strike Source játékban, az élsimítás szintjét nem tudom 16x qcsaa-ra tenni csak 8xmsaa-ra. A régi kártyámon(560) lehetett. Ez mitől lehet ? Lehet ezért a maxwell nem támogatja "rendesen" a Source engine-t ?
-
-
gepid3
tag
Egy 520W-os Seasonic belsős (+12V-40A), egy i5 4670K (4.4GHz) mellett elvinné a GTX 970-t?
-
monosz
őstag
Kösz urak,így már világos.
Gyakorlatilag,"bolondbiztos" a cucc. -
Mate
nagyúr
Biztos, hogy nincs rajta kapcsoló? EVGA rakott a kártyákra szerintem, legalábbis rémlik, hogy találkoztam vele szerelés közben.
(#14109) players111: Ez így mind szép és jó, de mi számít sérült Biosnak?
-
törölt tag
-
Heavyrain
őstag
válasz
monosz #14107 üzenetére
Elméletileg automatikusan érzékeli,ha valami probléma van a BIOS-al,és átvált a másikra. Csak biztonsági okokból van rajta.
Forrás
I also asked about the DualBIOS advertised on the box and that there's no switch. He said it's because if the card detects a corrupted bios, it will automatically switch to the backup. He said it's really meant to be a failsafe rather than a means for people to mess around flashing custom bioses. -
MPowerPH
félisten
válasz
daveoff #14105 üzenetére
Ezt hianyolom mindegyik VGA-rol. Mar alapnak kellene lennie, filleres dolog egy masodik chip a nyakon.
Szerintem a mukodose ugy foghato fel, hogy a 2. BIOS csak biztonsagi szerepet tolt be. Ergo ha a kartya valamilyen oknal fogva nem tud elindulni a main bios-al, akkor csinal egy backup-ot.
-
monosz
őstag
válasz
daveoff #14103 üzenetére
"The G1 Gaming graphics cards also feature DualBIOS for a reliable backup. Ultra Durable components provide improved stability and power efficiency, ensuring that all overclocking adventure is an easy, joyful ride."
Ezek szerint elvileg az,vagy nagyon benéztem?(#14102) RMZ250 :Természetesen igazad van,nem is bench-ek miatt kérdeztem.
-
RMZ250
senior tag
válasz
monosz #14101 üzenetére
Szerintem nincs rajta dual bios.
Amúgy meg szerintem nem éri meg a drágább. Most Iponon 102e a WF3 OC a G1 meg pici híján 116e.
Nemá, aki játékra veszi nem pedig álandóan ezeket a szar bencseket nyomja annak tökéletes a WF3 is.
Le merném fogadni ha valaki gépében kicserélném sunyiban a G1-et WF-re észre se venné. -
monosz
őstag
Üdv!
A Giga 980 G1 -nél a "dual bios " hogyan működik?
Mivel kapcsoló nincs a bios-ok választásához,ha netán (nem sikerül) a flash,akkor automatikusan visszatölti a gyárit?Az elképzelhető,hogy párhuzamosan olvassa,vagy mitől függ?
A 780 Lightningon volt egy bios kapcsoló.Ezen meg nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged