- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
balint107
aktív tag
válasz
trufa12 #33203 üzenetére
Arra szerintem elég a 980. Jobbára a 970 is. Én is van, hogy felnyomon a 970-et 1500 mhz-re. Ad egy kis pluszt, de ha valamiért be akar zuhanni az fps 60 alá, akkor így is megteszi. Főleg GTA V vidéki rész, vagy a Vanishing of Eathen Carter redux-nál. Persze ettől függetlenül a játékok nagy részét tökéletesen viszi. A BF Hardline-t különösen.
-
balint107
aktív tag
válasz
trufa12 #33200 üzenetére
Attól függ mi a kompromisszum. Nekem már az is kompromisszum, ha egy játéknál csak FXAA-t vagy 2XMSAA-t tudok benyomni 1080P-ben maxon. És így bizony van a GTX 970-emmel is kompromisszum és szerintem lenne GTX 980-al is, még régebbi játékoknál is (Crysis 3, TR 2013, GTA V meg ez az). Senki ne mondja, hogy az FHD helyettesíti az élsimítást, mert ez nem igaz. FHD-ben nekem sokszor csak 8X MSAA-val mondható tisztának a kép, pedig csak 22 colos monitorom van. Rosszul vagyok, mikor látom, hogy a grafika szép lenne, de mégis mosódnak az élek, ha nincs megfelelő élsimítás. Ha így megvan a 60 fps, akkor azt mondom nincs kompromisszum. Ez alatt nekem minden annak számít. És ehhez kb egy 980Ti kell sajnos FHD-ben.
-
Grafirka
őstag
válasz
trufa12 #33105 üzenetére
....nekem is kene legalabb 3 fele kartya egyszerre . Egy openGL melozni, egy dirX jatszni, es meg egy a regi gepembol amitol meg nem szabadultam meg es ne porosodjon a szekreny tetejen.
Ja es amit meg ki kene talaljanak az a bovitheto memoriamodulokkal rendelkezo VGA nyakok ... -
BullZeye
veterán
válasz
trufa12 #32890 üzenetére
Sok sikert hozzá, konkrétan lehetetlen
Én megpróbáltam, nem sikerült (és nem olcsó cuccokkal próbáltam). Szélzaj eltűnt, helyette jött egy kibaszott magas sípolás, amit eddig a szélzaj elnyomott. Kiderült a tápból, és az alaplapból is jött egyaránt.Úgyhogy az őrület határán végül visszaraktam a CPU ventillátort, hogy elnyomja ezt.
Kb 4 tápot próbáltam, egyik sem volt 100%-os.
-
balint107
aktív tag
válasz
trufa12 #32718 üzenetére
Tirexi nagyon vágja keni a dolgot
... Először vett 2 GTX 980-at. Majd az volt az indok, hogy 2 olyan erős kártyához már illik egy (közel) 4K-s monitor. (oké). Utána meg az volt a baja, hogy nem ad elég teljesítményt a 2 GTX 980, így vett először egy 980Ti-t majd SLI-hez még egyet. Persze nincs ezzel baj, csak nem tudom mi értelme van ilyen hülye indokokra hivatkozni, mikor arról van szó ki akar próbálni mindent.
Én is ezért gondolkodom még GTX 980-ba. Az így is úgy is egyértelmű, hogy pascal amint megjelenik azonnal kelleni fog. Meg mindenkinek, aki a csúcskategóriát követi.
-
trufa12
addikt
válasz
trufa12 #32711 üzenetére
Egyébgyanánt nem érzem még cikinek a full-hd-t . Inkább azt érzem lassan de biztosan mostanra forrta ki magát és lehet játszani értelmesen e felbontás keretein belül akár egy olcsóbb vga-val is.
4 k nekem még távoli hiába elérhető szerintem a 2 éves ütemtervemmel nem lövök mellé, addigra szépen rendben lesz minden téren ...
UI: Az UHD-t még reálisnak is látom de ahhoz meg kell egy 980 v Ti
-
balint107
aktív tag
válasz
trufa12 #32707 üzenetére
És, ha jön a következő széria tavasszal?
Ez a nagy dilemma nálam is. GTX 980 vagy pascal? Annyi elkönyvelhető, hogy lesz valamennyi fejlődés. Ha igazak a pletykák 16gb memóriával. Ha ez igaz valószínű nem csak a kötelező fejlődést hozzák magukkal az új kártyák, hanem valószínű fel lesznek készítve 4K-ra is, amire mind a mai napig sem egy 980Ti sem egy titanX nem elég. Ha pedig így lesz elavult lomként fogják kidobálni az összes eddigi videokártyát. Bár ez a GTX 780 780Ti-kkel is megvolt a 980 970 idejében. -
-
Szinyák
őstag
válasz
trufa12 #17241 üzenetére
köszi..
Én is gondolkoztam egy i7 3770 k .-n de jó lesz még egyenlőre a jelenlegi ,mert sok lenne az árkülönbözet .Tudásban meg nem lenne sok bench.-ben igen játékokban meg semmi
Igen nálam i5 2500k.-val van hajtva olyan 10500 pont körül kapok ezekkel a beállításokkal .
a vga 1530/1900 megy most 24/7.-be .jól boostol nálad a g1
-
Szinyák
őstag
válasz
trufa12 #17180 üzenetére
Trufa12 pls egy FireStrike .-ot csinálnál csak simán performance modban nem extreme.-ben..
Persze OC.-zve meg fusson már a háttérben a Gpu-z maxolt adatok legyenek rajta .Látni akarom az órajeleket.
Voltot , fan rpm.-emt stb.. Meg akarom majd nézni az enyémmel is csak legyen egy összehasonlítási alap.Kösz előre is.
-
daveoff
veterán
válasz
trufa12 #16772 üzenetére
Egy kis érdekesség a témával kapcsolatban....
Steam felmérés 2015 január
Használt felbontás(csak windows felhasználók):
1024x768 2.50%
1280x1024 6.16%
1366x768 27.55%
1440x900 4.45%
1680x1050 5.19%
1920x1080 33.73%
2560x1440 0.68%
Szóval még a FHD sem terjedt el igazán.....És véleményem szerint a jelenlegi csúcskártyák némi kompromisszummal kényelmesen elegendőek akár 1440p-re is. Ha nem így van, arról nem a kártyák teljesítménye tehet. Az 1080p felbontás tökig ki van csavarva egy 980-al.
-
zsoltnyiri
tag
válasz
trufa12 #16753 üzenetére
Mert ha valaki esetleg monitort tervez éppen venni, és 80-90k-s full HD helyett gondolkozik, hogy szóba jöhet e 110-ks WQHD esetleg (lásd a Dell u2515h ami épp megjelent). Egyrészt jövőtállóság miatt, másrészt mert sokkal jobb ilyen felbontáson dolgozni/multitaskolni. Ilyenkor pedig neadjaisten fogja magát, és megkérdezi egy adott felsőkategóriás videokartya topikban hogyan kalkulaljon
Hiszen egy jobb monitort nyilván nem 1-2 évere akar venni.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
trufa12 #16753 üzenetére
Nem lesz ilyen soha. Az uj Radeonoknak és az uj Geforce kártyáknak is lesz türőképességük.
Kijönnek a nagy vasak majd márciusban egy két hónap múlva jönrá olyan játék ami megmakkan az uj kártyákon is.En minden WQHD-ban jatszom. Nem mennék vissza FullHD-ra Nem beszélve hogy nem kell agyonhuzott msaa-sem.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
trufa12 #16668 üzenetére
De felkonvertálja a képet az adott felbontásra.
Az teljesen mindegy, hogy mit látsz, hiszen jelent esetben nem a monitor a befolyásoló tényező a teljesítménynél.
Itt a lényeg a FullHD megjelenítésre kérhetsz WQHD akár nagyobb leképezést is.
De ez minőségben kevésbé, teljesítményben pedig annál inkább befolyásolja a VGA.
Lásd én egyedül StarCraft2 ben használom a 4K.
CrySis3 még WQHD ban is necces, 4K egy kártyával meg felejtsd el.Próbálj ki egy új játékot FullHD felbontásra leképezni 4K.
Rájönnél egyből, hogy a monitoron látott változatlan pixel mennyiség hatására játszhatatlan lenne mégis a program.Míg egy megfelelő kijelzőnél, WQHD, 4K felbontásnál amit ténylegesen tud is a monitor pixelszámban is, brutális látványbeli különbségeket tapasztalnál.
Igazából én úgy értelmezem a DSR funkciót, hogy ha egyszer beruházok 4K-ra akkor feltudom mérni a számítógépem illetve GPU teljesítményét, hogy elég lesz-e oda.
-
regener
veterán
válasz
trufa12 #16646 üzenetére
Személyesen vettem, vittem be és hoztam haza utána, szóval lehet anélkül is kivárják.
JoolsNOS
Nemtudom mit csinálhatsz azzal a táppal, mert én még sosem hallottam a 450es XFX hangját pedig csak egy olcsó házban van
Énis csend mániás lettem, így az összes venti 800-900-on forog fixen Biosból állítva.
Egyedül a vinyó hangoskodik már csak, de tervben van egy SSD... -
Cooley18
aktív tag
válasz
trufa12 #16630 üzenetére
?
Ha egyszer egy panel FHD felbontású, az fizikálisan annyi képpontot tud megjeleníteni, nem többet. Ha van 3 almád, nem tudsz belőle 4 egész kisebbet csinálni... Ha a DSR-re gondolsz, az csak annyi képponttal számoltat a kártyával, majd leskálázza a monitor felbontására.
-
-
eldarin
tag
válasz
trufa12 #16081 üzenetére
Én is játszom az Inqusitionnel és nálam simán megy 80-90 fps-el, úgyhogy én bekapcsoltam a v-syncet és még nem láttam reccenést rajta egyszer sem.
Minden beállítás maxon van és 2X élsimítás is van rátolva egy G1 970-el.
Mondjuk nem tudom te mekkora felbontáson játszod, én FHD-ban tolom.
-
proci985
MODERÁTOR
-
MPowerPH
félisten
-
blu79
addikt
válasz
trufa12 #15889 üzenetére
- ezzel én is így vagyok , játékra vettem, és ha már itt tartunk akkor lenne is egy kis gondom, a Son of Rome játéknál , egyes pályákon az fps nagyon leesik, van olyan pálya ahol 70-84 Fps is van meg van olyan pálya ahol 40 körülre is leesik az fps meg 50 körülire és ilyenkor olyan furcsa a játék, nem sima egyáltalán, minden maxon supersampling ki van kapcsolva, monitorozva azt vettem észre, hogy a gpu kihasználtság csak ritkán 98% , mert általában 25-30-55-60-75 meg stb a kihasználtság, másnál is van ilyen gond gtx 970-el ?
-
TTomax
félisten
válasz
trufa12 #15861 üzenetére
Akkor bizony annyit megy... mondtam,hogy az kizárt hogy nem megy a G1-ed 1500+on.
Amúgy gratula,nem sok 970 megy 1600at...
(#15864) odorgg
Ez gonosz volt..
(#15862) G4ula84
Shanghai az egyetlen egy map ami cpu limites,de 4,5GHz elég neki... olyan mint karkand volt a bf3ban.(#15858) qad
Mennyin ment a vga?Amugy a G. score rendben van. -
TTomax
félisten
válasz
trufa12 #15854 üzenetére
Az ott egy Gpu-Z,de mindjárt megmutatom mire gondolok,és rögtön megérted.
Itt is van...
A GPU-Z szerint az én VGA-m 1416MHz-re boostol.... az Asus GPU-tweak is ezt mondaná... közben ahogy látod a GPU-Z sensor fülön,ez bizony 1580MHz,és bizony MSI Afterburnerben én ennyit is adtam neki.
99% biztos vagyok benne az a G1 nálad 1500+on megy... és mennie is kell.
-
TTomax
félisten
válasz
trufa12 #15852 üzenetére
Megtennéd,hogy elindítasz egy heaven/valley benchet ablakban és ránézel GPU-Zvel,a sensor fülre kattints át.... és ott klikkelj az órajelre amíg maxot nem mutat.
Én ezt a GPU-tweaket nem nagyon szeretem,nem egy jó program.. nem csodálkoznék ha a GPU-Z egészen más értékeket mutatna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Diablo IV
- Gumi és felni topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest