Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norb55
őstag
-
norb55
őstag
válasz
DieHard #8281 üzenetére
Kezdetnek adjál neki +60MHZ-et, és teszteljél, a GPU-nak.
Ha hibázik, befagy, visszafele, ha nem hibázik, +10-20MHZ, és újabb teszt program.
Dmark 11 második teszt jó erre, vagy dmark 13. vagy valley mark.players111 Neciccelj már, multkor is kiporszívóztattad a PCI-E slotot, meg átröröltetted a kártya csatlakozóját, még képes és felhúzza addig .
BeLucZ Én azt mondom, nem kell a kártyát maximumra járatni, nekem megy mind a kettő 1260MHz-et.
de 1215/6000MHZ-en használom 1.160V-on. nem akarom én kivégezni ezt a két szép Classified karitMert a végén nem a players küldi a hátlapokat, hanem én a karikat.
-
h1mpi
félisten
válasz
Firestormhun #8259 üzenetére
Ez hasznos köszi, szerintem az én kártyámra még nincs rev 4, mert nincs benne a támogatott kártyák listájában az OC változat, de ha otthon leszek ránézek a BIOS verzióra is
-
norb55
őstag
válasz
westlake #8277 üzenetére
Saját programja nem müködik
de az MSI-é az jó.
Olvasok itt érdekes dolgokat.
DieHard: Léggeg is húzhatod bőven, feszültséget úgyse tudsz annyit adni neki amivel megsütnéd.
Próbáld alapfesszel . előbb a GPU-t teszteld, majd a memoriát. ne egyszerre mert nem fogod tudni mi hibázik -
h1mpi
félisten
(#8253) Tirexi: oké akkor marad valami alap vBios, nekem se volt eszem ágában tunyingolni, de meghozta a kedvem a fórum
-
DieHard
senior tag
Láma kérdés sry. Asusomra GPU tweak-kel próbálnék egy kis pluszt rátolni. Bármit állitok, visszadob a gyári beállitásra apply után. Mit cseszek el igy elsőre?
-
Jonahun79
csendes tag
Errol a kartyakrol milyenak a tapasztalatok? tesztek alapjan gyilkos jo kis darab. Bevallom toredelmesen ez vagy egy r9 290, a hutes mindegy, viz kerul ra majd.
-
westlake
félisten
válasz
Howkeddlee #8262 üzenetére
Nem tudom miről beszéltek.
Egy kártyát tönkretenni csak olyan BIOS-szal lehet, amiben irreálisan magas vGPU feszültésg van beállítva. Viszont ilyen BIOS nincs. A referencia kártyáknál maximum 1.21 voltot lehet adni. Leszámítva az AB-s szoftmodot, ami 1.3 voltot enged.
Egyébként most néztem meg a 780 Ti Classified BIOS-át, de annál sem lehet 1.21 voltnál magasabb értéket beállítani. Szerintem az összes GTX 780 BIOS-a úgy van megírva, hogy 1.21 voltnál ne lehessen magasabb értéket beállítani. -
-
westlake
félisten
Ez egy anomália. A programok szerint az összes GTX 780 (Ti) A1-es GPU-val van szerelve, pedig valójában nem így van.
A teljes igazság az lehet, amit Firestormhun írt, de az biztos, hogy az összes 780 Ti B1-es GPU-val szerelt. -
BeLucZ
addikt
válasz
Firestormhun #8259 üzenetére
az érdekes, mert az én pny karimn 80.80-as biossal van gyárilag adva és közben meg A1-es a chip, na erre varjál gombot
jah és az én karim a rev3A táblázatban található meg, rev4ben nincs is, amúgy ezt a félét is raktam rá először ennél 330 W az alap PT, utána rátettem egy még durvább skynet biost ahol lehet 1,3 V-ot adni a gpunak de csak kisérleti jelleggel szórakoztam vele, nem célom vele igy használni a kártyát
(#8261) westlake: sorry, ezt nem tudtam, gpu zre hagyatkoztam
-
Firestormhun
senior tag
Abszolút nem mindegy milyen biost flashelgetsz be, mert irregulárisan fog működni a kártya.
2013 kora nyári referencia és referencia nyákos custom hűtéses kártyákra(EVGA ACX, MSI Gaming) még lehetett akármilyen referencia biost tenni. Custom hűtéses custom nyákos kártyákra (Asus DCII, GIGA WF rev 2.0, stb) kizárólag saját módosított biost szabad rakni. Azóta már vannak B1 bines GK110-zel szerelt GTX 780-nok, amelyekre szintén más bios kell.
Ha a gyári bios revíziód 80.80.xx.xx.xx, akkor a kártyádon B1 steppinges chip van, amire skyn3t rev 4 kell. Ha nem, akkor rev 3A.
Innen tölthetőek skynet biosok amelyek már szinte minden kártyához elérhetőek.
-
westlake
félisten
válasz
#Morcosmedve #8243 üzenetére
Ha működőképes, csak nem ad képet, akkor visszaírható egy másik VGA alkalmazásával. Ha egyáltalán nem működik, akkor meg teljesen mindegy. Én még nem hallottam olyanról, hogy átírt BIOS miatt tagadták volna meg a cserét. Haelkerül a gyárba, akkor meg úgy is megjavítják és a BIOS-t is visszaállítják.
#8244: Nekem akkor sem válik akívvá.
-
Firestormhun
senior tag
Bios mod elsősorban azért szükséges, mert a gyári bios megemelt feszültség mellett állandóan TDP limitbe ütközik terhelés alatt és visszaveszegeti az órajelet, ami további instabilitással és alacsonyabb teljesítménnyel jár. Moddolt biosokban power limit ki van tolva rendesen, így ez a jelenség nem fenyeget.
-
Tirexi
addikt
Minden BIOS-t ugyan úgy kell felrakni mint a videóban.
De felesleges azt a brutált... előbb inkább a sajátodhoz találj egy sima alap vBIOS-t és próbáld ki hogyan működik.
Nem muszáj már az első napon tönkretenni a VGA-t olyan BIOS-okkal amik nem is léghűtésre lettek kitalálva. -
h1mpi
félisten
Ha jól olvastam Neked az a brutál Skynet Bios van fenn, ugye? Azt fel tudom rakni a videó segítségével, amit Tirexi linkelt? Annyit sikerült megértenem benne, hogy le kell előtte tesztelni, hogy melyik vezérlő van benne.
Ha a megfelelő, akkor lehet még babrálni az AF-t. Mennyire volt ez bonyolult?
Nem vagyok elvileg alap láma -
Tirexi
addikt
A vBIOS-al unlock-olódik a fesz és 1.21-ig mehet. (addig engedi az AB)
Továbbá fix lesz a Mhz és nincsen boost igen.Ha többet akarsz az 1.21-nél akkor oda már az AB-t kell megmókolni.
(#8250) Firestormhun:
Az már akkor sem ad képet ha rossz BIOS-t raktál rá.
Attól függ ám ez, hogy kik azok akik végzik a gariztatást.
Megnézik és látják, hogy nem megy aztán csere egyből vagy fogják és kivizsgálják a hiba okát.
Annó a 9800GX2-m amikor behalt ott sem nézték meg a BIOS-t hanem egyből csere volt. -
BeLucZ
addikt
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #8245 üzenetére
Ha jól értem a moddolt BIOS annak kell akinek nem elég az 1.212 max. fesz. vagy nem szereti ha boostol a kártya.
Elvileg ha engem nem zavar a boost, akkor elég AB-el szórakoznom nem kell a BIOS csere, mert a gari vesztéstől én is félek. -
h1mpi
félisten
válasz
Firestormhun #8246 üzenetére
Szerintem így működni is fog, köszi
-
Firestormhun
senior tag
Settings --> General --> Compatibility properties --> unlock voltage control/ unlock voltage monitoring
...majd restart
Így kéne működnie fesz állításnak.
-
Tirexi
addikt
Akkor sem lehet oldja fel a VCore csúszkát ha a programba bekapcsolod?
(#8243) hpeter10:
Hát ha kiderül akkor bukhatod a garit igen. Ez benne van a pakliban. -
Tirexi
addikt
Grat a VGA-hoz!
Az 2D órajel visszavétele (ahogy te mondod energia takarékos mód) teljesen természetes. Örülj neki hogy rendesen működik.
Az alap BIOS-al is lehet tuningolna a VGA-t nem kell ahhoz külön BIOS. Elég egy tuningoló program pl az AB vagy EVGA Precision.
Mi azért rakjuk fel a vBIOS-t mert nem szeretjük a Boost 2-t nézegetni.
1100Mhz az nagyon is jó.Itt egy Magyar videó hogyan kell BIOS-t cserélni: [link]
De csak saját felelősségre! -
h1mpi
félisten
Sziasztok! Boldog tulajdonosa lettem egy Giga GTX780 OC-nak.
Egy kérdésem és egy kérésem lenne:
- ki lehet-e kapcsolni az energia takarékos módot vagy jó az ha néha 300-400-ra vissza veszi az órajelet?
- valaki el tudja nekem küldeni pü-ben pár mondatban, hogy miként tudok feltenni olyan biost, amivel kicsit tudom húzni, mert basic szinten megy az angol és nem teljesen értem a külföldi fórumokat.
Olvasgattam itt is vissza rendesen, de ez alapján nem mernék hozzá nyúlni, mert itt már csak az van leírva mit tettetek fel, de azt, hogy miként nem találtamTegnap tesztelgettem és AC IV alatt 1100-ra boostol. Ez jó eredmény?
Tudom Ti profik vagytok, ezért ha valaki nem akar segíteni az ne lámázzon le köszi -
BeLucZ
addikt
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#35434496 #8220 üzenetére
Én személy szerint megnéztem.
Azt hittem lefele boostol a kártyám teszt program alatt ez miatt kaptam kicsit kevesebb FPS-t.
De teljesen ki volt szögelve 1294MHz-re.
Valamennyi differenciával dolgozik sajnos mert megfigyeltem 1307 - 1280 Mhz játszik az órajellel.
Mindenesetre ezt a sebességet csak valleyban tudom stabilizálni.
Ahhoz hogy a CrySis3 illetve a TR stabil legyen mert ezeket játszom jelen pillanatban lentebb kell vennem 1250-1260 Mhz-re.
Még nem fagy ki a kártya de már néha néha bejön egy egy hiba 1290MHz-en.
A vBios se segít ezen már, valószínű ennek a kártyának ott a vége.
Nem egy classifield kártya. De számomra bőven elegendő.(#8233) BeLucZ Átlagos referencia 780Ti kártyám van.
-
alibaba78
őstag
Van itt vki, aki htpc-ben hasznal nem ref. 780-at? Mennyire futene szet a hazat mondjuk egy dcu II? Vagy maradjak a jol bevalt refnel, es ne ugraljak?
-
westlake
félisten
Irigyek is vagyunk rá emiatt.
De ez csak szerencse. Bárki kifoghat egy jó példányt. Ez alkalommal neki jutott. Nem mintha olyan sok 780 Ti tulajdonos szaladgálna itt.
Nekem a rosszabbik példány szemetel 1230MHz-en (1.21V). A másik talán 30MHz-cel tudhat többet, de akkor sem olya jó, mint az övé.
Kiváncsi lennék, hanyadik héten gyártott GPU-van a kártyáján. -
norb55
őstag
válasz
#35434496 #8218 üzenetére
Nem nyúzom vele, az egy gyilkos program, 1,3V-on a léghütése kuka, egyszerüen nem bírja lehüteni, még 100%ventivel se, főleg, hogy egymást szépen fütik.
1.160V-on járatom mind a kettőt 1210MHZ-en. memoria 6400.
itt még nagyon stabilak, felfelé már kérik a feszültséget.
SLI-be nehéz tuningolni, nem olyan mint 1 kártya.
dantambt Csak úgy halkan megjegyzem a gépem kiránt a konektorból 770Wattot valamikor.
1000Wattos corsair, vagy hasonló tápot vegyél, alább ne add.
-
dantambt
tag
válasz
BlessedElroy #8216 üzenetére
Szerinted 850 es táp elég lenne 2db 780hoz?
-
norb55
őstag
Ezzel érdemes feszt állítani? egésszen 1,35V-ig adhatjátok a classfield kariknak
-
norb55
őstag
2db GTX 780 classified. 1200/6000 Extreme teszt .
-
-
válasz
westlake #8208 üzenetére
ugyan azzal a kartyaval, de masik konfigban mennyire megbizhato a teszt? Lassan osszeall a masik gep amivel kiakarom tesztelni a kartyat
mar csak at kell rakni es 400mhzt huzni a procin, atkotni a masik monitorra...
kivancsi vagyok, hogy a 2600k vs 920 eseten mennyire erezni a generacio valtast...
bf4 lesz a fo atrakcio ha vegre kesz lesz...
-
válasz
ricshard444 #8206 üzenetére
Elvileg igen, meg driver függő is én nem adok erre a tesztre ezek után. Egy 3dmark többet ér.
(#8207) westlake Pont ezért semmitmondó ez a valley.
-
westlake
félisten
Futtasson mindenkit 10-15 kör Metro LL Benchmark-ot és utána beszélgessünk a dologról.
#8209: A 3DMark sem jobb. Lehet, hogy a oprendszer verziójára nem ennyire érzékeny, de ott is vannak érdekes dolgok. Futtasd le ötször egymás után és nézd meg milyen értékek jönnek ki. Nem akarok senkit bántani, de aki kicsit is komolyan veszi a benchmark-ot, az soha nem egyszer mér. A legkevesebb, hogy minimum háromszor futtatok le egy tesztet és átlagolok.
Az sem igaz, hogy "semmitmondó". Egy tesztprogram lehet furcsa működésű, de az a lényeg, hogy ki kell ismerni. Én még nem láttam olyan benchmark-ot, amit 100%-osan megbízható lenne.
-
ricshard444
veterán
Win 7 több pontot dob erre, nem arról volt szó régebben?
-
norb55
őstag
Nah látjátok, ez a fura nekem. egy titan erősebb a 780Ti karitól?
kb 50MHZ a külömbség .
-
ÁdiBá
veterán
ASUS GeForce GTX780 Ti
1294-1307 GPU Mhz! 1925Mhz (Win8 x64 Pro) nv 332.21 -
norb55
őstag
Bár hihető, ez csak egy GTX 780 classified 1280MHz körül,
players 111 kollégáé.
Rengeteget számít a processzor , meg az alaplap .
De Jones 965 és Ádibának azonos a procija és szinte azonos órajelen is. ezért érdekes nekem az
Új hozzászólás Aktív témák
● ne OFF-oljatok!
- iPad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- MIUI / HyperOS topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple MacBook
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- MSI Radeon RX 6800 16GB GDDR6 256bit
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest