Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Régen valóban volt venti probléma, de mára ez urban legend (persze ez sem tökéleset minőség, szóval be lehet nyúlni 1-1 problémásba viszont ez mindegyikre igaz).
Amúgy a Fiam gépében és a barátom gépében is olyan 2080 Gaming OC van mint nekem, és mindenki tökéletesen elégedett, mind3 hiba nélkül üzemel közel 1 éve (egyébként a Gigabyte 4 év garit adott ezekre, szvsz nem véletlenül).
És akkor felmerül a kérdés, hogy ha sem ez sem az MSI GamingX nem tuti akkor nem is érdemes megvenni egyiket sem? -
lowzor
veterán
Az nem volt rossz döntés. Ha a játékok elmennek 10 rugóért, akkor megérte.
Be is üzemelted már?
Mondjuk ár/értékben a 1660-at jobbnak tartom az alapból 15%-kal nagyobb teljesítménye miatt + tuninggal még 15%.
Azért nem hiszem, hogy hangos a Gaming X, max kihallható a hangja terhelés alatt. De azon meg talán lehet segíteni egyedi ventiprofillal.
Ha nem jön be az 5500, akkor a Gagyibájt 3 ventis is jó lehet: [link]
Csak ennél a venti lehet szar, ha peched van. -
lowzor
veterán
Szerintem nem igen fogsz olyan halk megoldást találni, mint a kiszedett ventis, uv-s Nitro 590. Ezért nem is értem, hogy miért nem tartottad meg. UV-val a fogyasztása is rendben van pedig.
Végső esetben próbálj rá a Strix 1660Ti-re, innen 108-ért elhozható: [link]
Az XFX 580 halk biztos nem lesz, talán még UV-val sem annyira.
Meg ugye az rosszabb GPU a 14nm-ével, mint az 590, többet fog fogyasztani.
Szerintem hülyeség arra váltani Nitro 590-ről. -
lowzor
veterán
Remélem beválik!
Jó kis kártya ez.
Mondjuk az Oázisból 6 rugóval olcsóbban megkaptad volna, de te tudod.
Szvsz ha a Pulse 5500XT ennyire jó, akkor felesleges a Nitro: [link]
HSM kollégának például nagyon bevált az RM 550X.
Idle-ben egyáltalán nem indul el neki, játékok alatt is nagyon halknak mondja.Kb semmi értelmesre.
-
lowzor
veterán
Lehet egyszínű is az egész. Itt te magad is kipróbálhatod az effektjeit: [link]
Nekem mondjuk az első dolgom mindig kikapcsolni a karácsonyfát.
A ventijét szerintem nem nagyon lehet kivenni, csak garivesztéssel.
Neked valami fanless tápot lenne érdemes venni szerintem, mert a G3-ban is simán csalódhatsz ilyen téren.
Bár azok elég drágák, de használtan talán találsz értelmes áron. -
lowzor
veterán
Annyira nem halk a G2, mikor elindul a ventije. Plusz lehet, hogy az enyém van már megfáradva, de valamiért idle-ben is elindulgat, mikor semmilyen terhelést nem kap.
A játék eladással már megérheti az 5500XT. A sima 1660 kb 15%-kal erősebb alapból, meg jobban megy tuningban. Az 5500-ban viszont a VRAM több.
Az Alzán valamiért tényleg drágák a 1660-ok.
Az Oázisban megkapod 87-ért a Gaming X-et, az is megbízható hely: [link]
Miért szabadultál meg amúgy az 590-ektől? A CW miatt? -
BerserkGuts
addikt
Nem tudom ki mire használja a gépet de ha már szinte üresjáratban csak filmet nézel akkor azt is némán nézed?
Ha játszol azt is némán kell?
Nem értelmezhető ez a csend legyen annyira hogy kb a macskám járkálása hangosabb
Bitzos megy este is a gép amikor alszol és szervernek használod/vagy torrentezel azért zavar de amúgy meg semmi értelme ennek az egésznek.
-
BerserkGuts
addikt
-
Piftuka
veterán
Köszönöm a tippet! Ha Budapesten élnék, nem is sokat gondolkodnék a dolgon.
Nekem az elmúlt 2 évben (miután az AQUA-ról váltottam) a Konzolvilág szerzett nagyon kellemes meglepetést. Etalon a kommunikációjuk, és a hozzáállásuk az ügyintézéshez.
Sokszor rendeltem már, és eddig maximálisan elégedett vagyok. Ráadásul van helyben üzletük. Nagy kár, hogy az általam kinézett hardvereknek kb. a felét nem forgalmazzák. -
lowzor
veterán
Hát mondjuk egy Gainward Pegasus-hoz képest nem biztos, hogy megér +18k-t.
Műanyag a backplate az összesen a Gaming X-en kívül. Mondjuk ennek a minőségérzeten kívül semmi jelentősége nincs.
Ja, a design-ja egy kicsit jobb volt a régi Gaming X-nek. Sajnos én úgy látom, hogy a hűtőbordáján is csökkentettek egy kicsit az újnak (az 1060-hoz képest).Jó nagy hülyeség lenne 40k-t ráfizetni 590 Nitro-ról egy 1660-ra szerintem.
Csak az 5700/2060S/2070 valamelyikének lenne értelme."de egy venti 8-900rpm-en simán lehűti"
A Gaming X 1660-at meg két venti hűtené 1600-1800RPM-en. Szerintem az hangosabb lenne.
-
lowzor
veterán
Jó áras 590-ről (pláne Nitro-ról) szerintem nem éri meg váltani 1660-ra. Teljesítményből nem kapsz sokkal többet, VRAM-ból viszont kevesebbet.
Ráadásul a Gaming X egy kicsit túlárazott termék.
Másik táppal is cw-zik?
Mondjuk ha én ilyen jó áron tudtam volna Nitro 590-et szerezni, leszarnám ha cw-zne.Kb +8-10%-ot.
Próbálj meg +140-et a GPU-nak, +400-at a memóriának adni, aztán ha stabil, akkor örülj. Ha nem, akkor értelemszerűen vegyél kicsit vissza belőle. -
xAttilax
őstag
-
törölt tag
Mérni műszerrel lehet. Szerinted én mit mondtam?
1. Pont azt mondom, hogy a GPU-ban van egy szenzor (vagy ha úgy tetszik műszer) ami mér.
2. Szóval az, hogy vettél egy konektoros mérőműszert, amivel egy kapcsolóüzemű tápon (plusz PFC) keresztül, fene tudja hány aktív fogyasztó eszközön keresztül, egy vga VRM-en keresztül megtippelted a GPU fogyasztását az pontosabb, mint a GPU-ba épített, pont erre a célra kitalált szenzor, amivel gyakorlatilag már generációk óta (talán Fermi óta?? nem tudom) menedzselik az órajeleket és működik a power limiter? Biztos igazad van. Gondolom a GPU ugyanazon órajelen, ugyanazon tápellátáson, ugyanazon terhelésen volt ugyanolyan power-managemet szinten.
Akkor elnézést, veszek egy konnektoros mérőt, ami eleve a cosPhi értéket is tippeli, persze maga sem tudja, mivel a PC táp PFC eleve változtat rajta folyamatosan. De akkor legközelebb annak hiszek majd... -
törölt tag
Az ugye megvan, hogy nem a teljes VGA fogyasztásáról beszélünk, hanem a GPU fogyasztásáról. Márpedig a GPU pontosan (bizonyos lépésközzel, más alapon mint egy multiméter, de a lényeg ugyanaz) tudja mennyi a fogyasztása és mi az aktuális TDP lépcsője.
Ez alapján állítja be az órajelet is. Folyamatosan monitorozva van a TDP, fogyasztás, hőmérséklet, terhelés GPU szinten, a magon belül. A megfelelő API-n keresztűl a programok ezt lekérhetik. Hogy miként azt a VGA BIOS/DRIVER-a mondja meg.
Ergo, ha a GPUZ ismeri az adott GPU (esetünkben NVidia) API-t, akkor monitorozni is tudja, még akkor is, ha magát az adott GPU magot (esetünkben TU116) nem.Ha jók az elektronikai ismereteim, akkor a TDP érték egy számított érték, ami valós teljesítmény alapján (bár ugye itt változó kapacitás is van, tehát nem lehet egyszerűen számolni félvezető/kapcsolóüzemű tápellátásnál) megtippelt leadott hőteljesítmény. Azonban mivel erős arányosságban van az úgymond villamos fogyasztás és a TDP egy GPU esetében, ezért elég pontosan lehet tippelni.
A lényeg, pontosabb adatnak gondolom a GPU (nem VGA) fogyasztás kijelzését, mint a TDP értéket, amit amúgy hajlandóak a különböző gyártók eltérően kiszámolni, de ez másik story.Számunkra azonban a TDP a lényeg, mivel a dinamikus fogyasztás szabályozással ez határozza meg a GPU tempóját programozott módon.
Emlékezzetek csak amikor az Apple elszúrt valamit és túlmelegedtek az új MacBook Pro laptopok.(#1205) arcitec: Sajnos a Ti-t visszafogja az alacsonyabb memória órajel. Ezt megemelve (persze ez már OC) elő tud jönni egy kis előny. De itt nem is ez a lényeg, hanem az, hogy többe kerül sajnos. Vagyis játékhoz jelenleg jobb választás a Super.
-
Sisco2
tag
Ja a listában a többit azért nem tudom figyelembe venni mert nincs kiírva nem tudom a gyártót, tipust, OC, stb értékeket csak valami fogyasztást odairtak
de nem tudom melyik érték pontosan melyik adott kártyára vonatkozik.
Viszont itt zöldel kiemelve konkrétan két olyan Gaming X (gyári OC-s) MSI-t hasonlitunk össze ami minden paraméterében ismert ráadásul ugyanolyan hütéssel.
Ha ezt az MSI összehasonlitast nézzük a Super nem fogyaszt többet, de akár a Peak értékeket is megnézhetjük ott is ugyanez lesz a helyzet.
Bocs de az MSI -n kivül a többi gyártó többi modellje személyszerint nem érdekel, azokat meg se venném én ezért hasonlítom ezt a kettőt. :) -
Chaser
legenda
ahány oldal, ahány gyártó, ahány típus, ahány "játék csokor", mindnél van valami eredmény, de azok sokszor egymással nem összeegyeztethetők finoman szólva
ezen az oldalon éppen abunak tudjuk merre felé hajlik a keze, másik oldalon másik oldal felé hajlik a tesztelők keze, a harmadik mondjuk korrekt mert tényszerűen válogat, negyedik tesztoldal meg mondjuk max olvasta h teszteljen
lehet linkelgetni csillió tesztet, de a fogyasztás a pontos típustól függ mindig, nem elég h 1660, vagy ti, vagy super, vagy 2060, vagy 580, vagy stb, az h melyik kártyának mennyi előnye van, az meg az adott játéktól függ, mert van amikor elenyésző, de van amikor elég markánsszerk:
#1085 xAttilax
tartom továbbra is, _tesztek szerint_ 1660s 130-140w körül eszik átlagban, 2060 160-170w
és ugye van olyan teszt, ahol 100w-tal eszik többet a 2060, de kevesebbet mint az 5700 ( :new card
attól h téged csak a gaming x érdekel, még a többi kártyának is van fogyasztása, és az átlag ti megelégszik 120w-tal, ebből is látszik egyik modell ennyit kér, másik modell annyit kér - nyilván gyári oc és gyári fesz fügvénye - -
BerserkGuts
addikt
Most csak egy gyorstalpaló az FPS-ről ami sokkal inkább lényegesebb lenne a frametime: szóval mennyi képet tud megjeleníteni milliszekundumonként ami a meghatározó.=
=16.6ms/kép
az ideális ha a megjelenítő képernyőd is pl: 60Hz-es(de ezt állandóan végre kell hajtania a hardwarnek= vga, cpu, memoria, ssd vagy hdd,
de erre egyik se képes!!!Mindig ingadozik ez egy változó érték: 16, 32, 40, 8, 40, 5, stb... ezekből a változókból próbálnak mérni valami átlagot na te most pont azt látod csak egy ilyen táblázatban.
Itt a legkisebb eltérés is sokat számíthat ne nézd le még 1-2fps is mást jelenthet.
Ha méregetnéd gyakrabban akkor már tudnád nehéz meghatározni.)Itt van a példa metro exodeus benchmark-ját teszteltem OC-val eléggé vegyes eredményekkel az OC tuning alatt:
Ami problémásabb ez is egy átlagolt FPS értékeken alapszik így nem sok látszik az átlag fps-en.
Egy frame time grafikon sokkal többet ér! (ez csak fps grafikon=átlagot monitorozza másodpercenként vagyis 1000ms a mérték egység ami azért baj mert az átlag embernek 5x gyorsabb a reakció ideje 200ms.Mint pl: tökéletesen működik egy BF játéknál ahol jól látszik terhelés alatt mi lesz a különbség és a probléma miben tér el két konfiguráció egymástól ahol beesik az fps jönnek a szaggatások, mikrolaggok de erre ki mennyire igényes saját szubjektivitása amit nálad érthetünk is hogy ezekre az eltérésekre 1660 vs 570 fittyet hánysz.
-
BerserkGuts
addikt
"ahogy teszteredmények miatt is, mindenki linkelgeti éppen azt az oldalt ami tetszik neki, na bumm ( :"
Figyelj én akármit linkelek vagy nézek vagy bárki bármit néz ott mindenhol az 570 nagyon alul marad ezt a mendemondát te találtad ki valószínűleg, mert mindig csak annyit mondasz, hogy van más 10-20 oldal vagy mit-tudom én mi de végül egyetlen egyet se láttunk
ez egy böszmeség
-
BerserkGuts
addikt
Látszik külön világban élsz az 580 nem egy kategória akárhol nézed is az 570 meg végképp Nem
+Még vissza is veszel belőle OC negatívval még nagyobb különbség lesz.Én az 1660-at +150 +999MHz-el OC-zom amivel egy ti-t meglehet közelíteni akkor miről beszélsz
Ha visszaveszed nem előre lépsz fps-el hanem hátra
szóval sehol se lesz ugyan az még alapon se ugyan az 580,
nem hogy az 570 ember ébredj fel az álom világból.(kamu youtube csatornákat meg hagyjad ott elég sok szép mese van fent
csak egy példa: 2400G apu-n minden fut kiválóan jah közben meg nem 720p-n szenved a kamuvideós meg felrakja dedikált kártyával mutogassa milyen jól megy )Mondjuk szerintem a legjobb ár/értékű vétel a Sapphire Radeon RX 5700 8GB GDDR6 114.690 később akár ennyi pénzért meg megéri rátenni egy vízhűtést és átírod a bios-át XT-t lehet csinálni belőle jó hűtéssel
[link] https://www.techspot.com/review/1917-amd-radeon-5700-bios-flash-5700-xt/ -
zoo8800
veterán
Folyamatosan megy mindkét venti, üresjáratban kb. 1000 RPM-en, gyakorlatilag nem hallani. Terhelve 2000 körül fut, teljesen elfogadható zaj mellett.
Előtte egy hétig volt egy egy ventis Inno3d kártyám is, ami terhelve 2600 RPM-en ment, azt a másik szobában is lehetett hallani. Visszavittem (nem örültek neki, de ez van), helyette elhoztam a mostanit, amivel elégedett vagyok. Tuning még nem volt, hőfok 70 alatt marad. -
PETEE78
senior tag
köszi a válaszokat! igen cx430M. Meg egy idő után a kondik kipúposodnak, "gyengül a táp" is... faterom egy időben feljavította a tápjait, vett új kondikat, meg fogyasztás-terhelés mérőt, és szinte újjá varázsolt egy rahedli tápot. De mondta, már nem éri meg javítgatni, max hobbi szinten magának megcsinálja...
-
BerserkGuts
addikt
-
MZsoltee
veterán
Ez igaz, de ha az a 8-9% számoló nem jól sikerül a chipben, akkor Ti-ként nem tudják eladni. De "sima" vagy Super változatba még jó. Lehet ismerik az Nv-nál az RX 5600-as teljesítményét és ezért kellett a super változat. Lett erősebb, RX 5600-al versenyképesebb kártya és még a hibás chipek is eladhatóak jó áron.
-
robi1979
aktív tag
Elsőnek a gtx 1650et néztem ki. A tesztekben azt írják hogy a 1660 jóval erősebb a 1650nél, kb 50%al. A 1660 ti-t mennyire tudnám kép ill. videoszerkesztésnél kihasználni? Mert ha semennyire, akkor akár elég lehet a sima 1660 is. Ha meg játéknál netán kevés lesz, akkor ha jól értem, húzva akár ki lehet belőle hozni egy 1660 Ti teljesítményét is? A Gainward Pegasus 1 ventis mennyire ajánlott vétel egyébként? Ha jól értem, neked is ez van?
-
robi1979
aktív tag
AMD nálam sajnos nem jöhet szóba. Az agyasok szerint (Photoshop szakértők) az AMD videokártyákkal akad a Photoshop és általában az Adobe programok. Bár ebből nem tudom hogy mi igaz, jelenleg egy Lenovo z51-70-et használok, Intel 5500-as integrált videokártyával. Tudom és értem hogy van jobb, szebb, drágább. De a kérdésem arra irányult inkább hogy elég lehet a sima Gainward 1660 a felhasználási szokásaimhoz vagy kell nekem a Ti verzió? Jobb annyival a Ti amennyivel többe kerül grafikus programokhoz és FPS játékokhoz?
-
danika0670
tag
Mit ad isten ha nem az XMP profil van beállítva hanem kicsit kevesebb MHz-en futnak a ramok máris minden rendben van a saját memóriájával is....Reggel óta megy a nyüstölés..semmiii hiba...0...Köszönöm mégegyszer a segítséget...utána olvastam nem én vagyok az egyetlen akinél előfordult. Mindegy az ügyfél örülni fog, énis örülök nem kell gariba küldenem se a 1660-as VGA-t se a RAM-okat!
-
danika0670
tag
sajnos az ügyfél nem nagyon szokott gép előtt ülni azért vásárolta a gépet, hogy ha letud ülni keveset akkor legyen mivel szórakoznia. Már az elején jelezte hogy egy bizonyos játéknál kilépett avagy újraindult a gép, de a többinél nincs ilyen hiba úgyhogy nem gond neki. Gondoltam valami játék hiba vagy driver hiba lehet...Megnyugodtam ezzel kapcsolatban. Aztán jelezte 2 napja hogy mi a helyzet valójában hogy azóta is rossz neki mikor több időt tudott volna előtte tölteni akkor is kékhalálok, fagyások stb stb. Youtube alatt is csinálta egyébként, nálam a discordot is újrainditgatja a gép....Memtest is volt persze lefutott hibátlanul.
Egyébként mindent én intéztem neki, nem egész konfigként vásárolta. -
-
Márton
nagyúr
Számomra ismeretlen a gyártó, ezért érdeklődők a megbízhatóságról, úgy általánosságban is.
Ha 2-nek van itt és mindkettő bedöglött, akkor már annyira nem érdekel a másik 200
Valóban, a bolt is ismeretlen, de a 83ezres ár, hogyhogy "ott sem olcsó".
Azért a Ti-k 90 környékén indulnak, nem?.. -
Nightspirit
csendes tag
-
Ha érdekel én GTX 1660ti-al tolom 2600k-val Fullhd-n + 60fps-ben, betonstabil, a GPU kihasználtság nálam általában 75-80%-on szokott lenni.
A 3. rész is most már atomstabil 60fps ultrán, előtte GTX 970-el voltak gondok, de mióta ez a kártya van egy szavam sem lehet. (az a rész nincs annyira jól optimalizálva mint a 4.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby rádiós topik
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest