- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slloyd
senior tag
Hali,
Tènyleg divat szidni?
Nem is tudtam...
Mièrt is?
970 g1 ről dobbantottam 980 ti evga ra majd Giga 1080 extreme gaming.
Elmondhatom,hogy szerintem az egyik legjobb 1080
Az rgb világítás a tetejèn ès az x a közèpső ventinèl szerintem telitalálat.
Halk ès hűvös valamint a hozzá adott oc progival lèp is rendesen.
De hogy ne gondoljátok,hogy elfogult vagyok ettől független a Zotac 1080 amp extreme-t tartom a legjobb 1080-nak![ Szerkesztve ]
-
Tubica
senior tag
Rendben !
Akkor az EVGA-t lehet hagyom, mert ha egyszer kiadok ennyi pénzt, nem akarok sz..i vele
MSI Armor-ról vélemény ? Illetve Gigabyte (pl gigabyte aorus) ? Azt valahogy senki nem említette. Rosszak, vagy hangosak, rossz a hűtése ?
Asus talán azért lenne jó, mert elég robosztus, illetve jónak néz ki a hűtése.
Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
NFree
addikt
válasz Tubica #29395 üzenetére
Ha azonos ársávban mozog a 3 kari amit említett a koléga akkor +1 galax (mert gyönyörű) + aránylag jók a tapasztalatok gari ügyben , egyébként evga fanatikus vagyok a a kigyuladós botrány óta én nem ajánlom az ftw ket még icx el sem . S halottam, hogy a classik is amik ugye a legkeményebbek az evgánál random idle módban fekszenek ki (fosok is rendesen). De még az asus is szóba jöhet . Az msi sem rossz .
Dönstsön az amelyik elérhető számodra és szép isvga
-
Tubica
senior tag
válasz Puma K #29394 üzenetére
Szia
Köszönöm a válaszodat, nagyon kimerítő, és jó !
Viszont a többiről nem esett szó.
Pl: Evga.
Ott is nézegettem a kártyákat, és azok árban jobbak, (és ahogy fent olvastam) ezekben a kártyákban van némi tuning, így esetleg egy asus-t is elérhetek vele.Gépházamba biztos belefér, mert egy CM MasterCase 5pro-m van. Szóval ettől nem félek
(Az rgb nem azért kell, hogy verjem rá a nyálam, csak szeretnék egy kis megvilágítást a házba)
Bár a fehér színű lenne a led, az sem probléma, mert alapvetően az alaplap fehér/fekete (fehér led-el) meg van egy fehér led sor a házba.Üdv. Tubica
Szerk: MSI-t csak nézegettem, viszont ez a hűtés, plusz a piros/fekete nekem annyira nem jön be, meg a hűtő dizájnja se (de ez az én kukackodásom )
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Tubica #29393 üzenetére
Helló!
Szerintem az alábbi sorrendben az általam vélt legjobb 3 kártya az általad felsoroltak közül:
GALAX GTX 1080 HOF
ASUS ROG STRIX GTX 1080 GAMING OC
MSI GTX 1080 Gaming XAzért a Galax van legelöl, mert annál garanciavesztés nélkül lehet leszedni a hűtését továbbá jó hűtéssel rendelkezik. Azon kívül, hogy super zöld GPU-val rendelkezik nagyon fehér az a kártya.
Az Asus és az MSI adott csavaron matricát használ ami ha láthatóan sérül akkor érvényét veszít a garancia. Ettől eltekintve nagyon jó kártya mind a kettő.
Külsejüket tekintve az Asus lenne a megfelelőbb a fekete színvilága végett, de van rajta RGB LED a hátulján, oldalán és a tetején. Valamint tud vezérelni 2 ventilátort.
Az Asus RGB LED világítása pedig tud különféle módon világítani: [link] (görgess le és ott fogod látni a lehetőségeket meg a különféle módokat állítani neked tetsző szín szerint)
Vásárlás előtt mindenképpen nézd meg a kiszemelt méreteit, hogy befér-e a leendő kártya az aktuális házadba.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Tubica
senior tag
válasz Tubica #29382 üzenetére
Sziasztok
Akkor most igazából mi az, ami megéri az árát ?
Ezeket nézegettem:
ASUS ROG STRIX GTX 1080 GAMING OC
GALAX GTX 1080 HOF
GIGABYTE GTX 1080 XTREME Gaming Rev. 2.0
EVGA GTX 1080 FTW ACX 3.0
EVGA GTX1080 FTW DT GAMING ACX 3.0 RGB
MSI GTX 1080 Gaming X
MSI GTX 1080 ArmorRGB / fekete/fehér színkombinációs kellene.
Ha megvenném pl az EVGA ftw DT-jét, van benne egy egészséges tuning, ami nem válik a kártya élettartamának hátrányára ?
Hogy tudnám flesselni a BIOS-t egy másikéra ?Egyébként a felbontásra / frissítésre elég lenne a kártya ?
Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A videókártya árak alaposan megemelkedtek mostanában. GTX 1070 Ti nemrégiben lett megvéve a gépembe, de már 180ezer forintra drágult időközben. A rövid ideig tartó ármérséklődés után visszaállt a magas ársávba, ahol már a GTX 1080-ak indulnak. Szóval most nem érdemes kártyát venni, amig a VOLTA meg nem érkezik. Akkor majd egy custom VOLTA-ra, vagy egy jó készlet kisöprésre kell figyelgetni. Amire talán sor sem fog kerülni...
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz -FreaK- #29387 üzenetére
Én pont a szerencsés verzióba futottam bele... Karácsony előtt nézegettem 171-ért volt az egyik boltban Palit Jetstream.1080. Nagyon gondolkodtam, hogy kari előtt beruházzak-e.. Megbeszéltem magammal, hogy inkább majd jövőre... Hát nem levitték csütörtökön az árát 160-ra !!??? Kénytelen voltam berendelni..Már pénteken bent ketyegett a gépbe.... Boldog Karit magamnak!
-
-FreaK-
veterán
válasz sebgutkopf #29383 üzenetére
Igen, nagyon nagy a szórás az árak tekintetében. Én a PCX-től akartam Gainward-ot rendelni, szombat délelőtt még 170 volt az ára, aztán vártám még, hogy visszajeleznek-e itt az apróról, de nem, este meg akartam rendelni, de felment 184-re az ára addigra. A karácsony alatt meg ma reggel is keresgéltem, meg írtam embereknek, de csak egyet tudtam elérni, ő meg januárra mondta. Így megrendeltem a Compker-ből 185-ért, erre most este írt vissza valaki a hardverapróról, hogy tud szerezni 170-ért, valszeg holnap, és akkor péntekre itt lenne. Így holnap le is mondom a rendelést, ha csak nem adják fel reggel, amit kétlek, mert ők sem raktáron tartják szerintem.
Mellette meg sajna elszalasztottam 1-2 használt kártyát, mert azt mondtam, hogy inkább vadi új, biztos garival a PCX-ből, 170-ért... hát jól megszívtam na.Összességében is mentek sajnos felfele az árak ahogy írod, de én most terveztem venni, most lett meg a pénz is rá, úgyhogy most már megveszem. Eredetileg amúgy Vegát terveztem, de nézd meg azoknak az árait, rögtön nem fog olyan soknak tűnni az 1080 ára
Az különböző változatokról: igen, ha azonos hűtéssel szereltet nézel, akkor csak az órajelekben, illetve a bios-ban beállított power limitben különböznek, de ezt egy bios flash-el meg lehet oldani. Itt írta valaki nemrég hogy a sima Gainward Phoenix-re fel lehet tenni a GLH bios-t és akkor ugyan ott vagy, másban nem is különböznek.
Elég sokat olvasgattam utána a különböző kártyáknak és arra jutottam, hogy a Gainward illetve a szinte azonos Palit-nak van a legjobb/leghalkabb hűtésük.
Az elérhető órajeleknek pedig nem a VRM vagy a tápcsatik száma szab határt, hanem szinte kizárólag a a szilikon lottó, vagyis hogy milyen milyen chipet fogsz ki. A nagy részüknek egyébként ugyan ott van a vége, 2000 és 2100 között, e fölött csak a szerencsések mennek.[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
Vadiúj GTX 1070 TI mennyire jó üzlet 150ezer Ft körül?
-
Televan74
nagyúr
válasz sebgutkopf #29383 üzenetére
Nem a forint gyengül,hanem a konkurens custom termékét adják marha drágán és hozzá igazodik a piac.
Azért van egy két típus 180k körül. Vagy lehet venni használtat ahogy én is tettem 150k -ért.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
sebgutkopf
őstag
válasz Tubica #29382 üzenetére
Mielőtt megvettem és nézegettem a 1080-akat akkor nekem azt tűnt fel, hogy nagyon nagy árkülönbségek vannak a kártyák között, ami számomra teljesen indokolatlannak tűnnek. Eleve ma már szinte mindegyik kártya a referencia órajel feletti értékekkel árulnak, de néhány modern +20-30 Mhz-ért cserébe +20k-ba kerül azonos hűtéssel, ami szerintem nevetséges, főleg annak tükrében, hogy nagyjából azonosan lehet húzni az összes kártyát.
Ellenben nagy különbségek vannak, hogy egyes gyártók hány fázissal látják el a kártyákat a stabilabb tápellátás érdekében, ráadásul néhány gyártó itt kevesebbet ad, de legalább több pénzért.A fő szempont talán az lehet, hogy 2 vagy 3 ventis hűtéssel szerelt kártyában bízol jobban, illetve tuning lesz-e és annak megfelelő TDP-s kártyát vegyél. Tehát elég az alap 8, vagy 8+6 esetleg 8+8 kiegészítő tápcsatira van igényed (ha esetleg vízzel akarnál hűteni).
Ahogy nézem most úgy jó 15k-val drágábbak a 1080-ak mint amikor 2 hónapja vettem, gyengült a forint.
-
Tubica
senior tag
Sziasztok !
Azért kerestem fel a csoportot, mert 1080 vásárlásán gondolkodok (sima, nem Ti),
Igazából AMD-s vagyok, de elérhető áron, jó teljesítmény sajnos most nincs
Eddig egy RX 480-at hajtottam (de azt bányász szezon miatt eladtam, mert jó áron elmehetett) de váltottam egy GTX 780Ti-ra, mivel kb. ugyan az a szint, viszont sikerült fejleszteni a gépet, így az kevésnek bizonyul a géphez (ryzen 1600 @ 3,85ghz) és úgy gondoltam, hogy egy 1080 elég lenne nekem.Felbontás: 2560x1080 / Képfrissítés: 75hz / Monitor: Lg 34UM68-p (freesync)
Igazából az érdekelne, hogy melyik a legjobb ár/érték arányú 1080-as a piacon, mert gondolom itt is van olyan, hogy jobb a hűtése, de cicereg stb.
Illetve lenne még 1 dolog.
A gépem, fekete/fehér/piros színekből áll, (de inkább fekete/fehér) és az lenne a kérdésem, hogy melyik gyártót ajánlanátok. Az se lenne baj, ha rendelkezne RGB-velRemélem nem baj, hogy ide írtam, és az "piros fanatizáltságom miatt" nem utáltok ki innen !
Utólag Boldog Karácsonyt mindenkinek
Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
-
Laca333
tag
Üdv mindenkinek!
Játék alatt a kártyám órajele több mint 1800 MHz, a boost clock elvileg meg csak 1683 MHz. Hogyan működik ez a dolog? (Asus rog strix gtx 1070 ti). -
Laca333
tag
válasz jaffa 2843 #29375 üzenetére
Köszi, ez segített.
-
Laca333
tag
Üdvözlet!
Van egy Asus rog strix gtx 1070 ti kártyám. Az órajele 1607 MHz-es állapotban van és nem megy lejjebb, úgy hogy nincs használatban. Gpu-z-vel néztem és a gpu load 0% volt közben. Tapasztalt már ilyet valaki?[ Szerkesztve ]
-
-
ffodi
veterán
Nem volt kedvem újra leírni, így egy példa a Ti topicból.
Ha a linkelt képen látható "telítésbe menő" karakterisztikát csinálsz, akkor alul tudod feszelni. (a max fesz annyi lesz, mint a legelső max. órajelhez tartozó feszültségérték)
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
NFree
addikt
Uraim próbáltam visszaolvasgatni de nekem nem világos ez a curve alulfeszelős móka ? mert hiába nézegetem én azt a görbét ugye csdak amhz et engedi +,- ba álítani a feszt nem , hogy működik ez pontosan? a problémám az , hogy elég szigorú a ventiprofilom az eddigi kariknál teljesen jó volt , de ez a 1080 ez hangos s talán ha sikerülne lecsípni a feszből nem lenne anyira , igaz pasztázáson is gondolkodom pedig nincs egy hónapos a kari.
vga
-
s.bala31
őstag
Nem tudom volt-e már ez a video:
[link]Ref. pcb-re vagy arra épülő VGA-k powerlimitjének feloldásáról szól.
-
rambustibi
őstag
[link] Élő adás..
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
törölt tag
válasz Pro!Petya #29361 üzenetére
AMD oldalon a sok GCN generációváltás és az energiagazdálkodás fejlődése miatt ezek a driver hibák megszokottá váltak. Most az Nvidia is változtatott valami merészet, ami a Pascal architektúra eddig majd tökéletes hardveres müködését megzavarta. Valami szoftveres korlátot túlléptek, amire idővel majd kiadnak egy hotfixet.
-
spank0309
tag
válasz Puma K #29362 üzenetére
Az aura RGB nem frissült, vagy a win10, vagy az nvidia driver ami miatt szerintem működhet nekem. Most akármire rakom mindent megjegyez, ahogy kikapcsoltam a gépet úgy is fog bekapcsolni a led.
Ez a fájl neve ami nekem le van töltve: ASUS_AURA_V0.0.5.5_Win7-10_20170927
Z170-A - i7 6700 - 2x8GB 2400Mhz DDR4 - GTX 1080 Strix - EVGA GS550W - 2x525GB SSD - NZXT S340 Elite - Samsung C32H711
-
sqpp
őstag
-
Pro!Petya
addikt
Én a MOBO-hoz lévő Aurát használom , müxik rendesen! Csak szinkonizálni kell a vga-val.
A VGA féle Aura az nálam is bug-os volt. -
Puma K
nagyúr
válasz spank0309 #29325 üzenetére
Gondolom te Windows 10-et használsz, én meg Windows 7-en szerettem volna működésre bírni a világítást.
A szintén Win7 és szintén Asus alaplapom ugyan úgy nem jegyez meg egy beállítást amit használnék... és minden Windows betöltés után meg kell csinálnom ugyan azt az 5 kattintást a hangkártyánál, hogy az előlapi jelet hangfalként kezelje és ne fejhallgatóként... mintha az Asus ezt a szoftveres történetet nem érezné Asus... AMD... szoftver-szoftver para... hajajj
A magyar support se volt segítségemre... a külföldiig el sem jutottam mert felkúrtam magam rajtuk
Kösz az infót hogy írtál ezzel kapcsolatban!
Egy aktuális általad használt verziószámot is közkincsé tehettél, hogy nálad melyikkel működik.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Pro!Petya
addikt
válasz #00137984 #29337 üzenetére
Azzal nekem is bajom volt , ugyanugy game és video alatt akadások... ment is vissza régebbi driver és azota abbahagyta .....
F@szért lesz rosszabb egy driver ha az NV "update"-eli ....
Biztos Mert probálják a sok fossh alpha béta PUBG szerű förmedvényt optimalizáln,i közben meg azt is elbaszarintják ami eddig jó volt ..GJ[ Szerkesztve ]
-
slloyd
senior tag
Sziasztok,először is boldog karácsony ès kellemes ünnepeket kívánok a fórumtársaknak.
Kèrdès:
Egy Gigabyte Gtx 1080 extreme gaming kártyám van (mèg sajnos ).
Egy olyan problèmám van,hogy felteszem a hozzá kapott progit amiben lehet választani az oc/gaming módot ami működik is szèpen.
Viszont a led világítást nem tudom valamièrt vezèrelni vele...
Ha feltolom a progit akkor piros lessz a világítás ès úgy marad akármit állítok.
Ha uninstallálom a progit akkor szèpen lassan változtatja a színèt ahogy nekem egyèbkènt tetszik is.
Szerintetek mi lehet a bibi?
Win 10/64 bit alatt a legújjab drájvörrel...
Jah ès Gf Experimens nincs fenn (sosem használom)[ Szerkesztve ]
-
spank0309
tag
válasz Laca333 #29356 üzenetére
Pont a te kommented miatt kapcsoltam be én is, mert nekem is freesynces a monitorom és meglepve éreztem magam amikor be tudtam kapcsolni a fast sync bekapcsolása utána a freesyncet a monitoron. Ebben a sync-es témában még új vagyok, másnak mi a véleménye a fast sync-el kapcsolatban? Előre is köszi a válaszokat az előző kérdésemre is.
Z170-A - i7 6700 - 2x8GB 2400Mhz DDR4 - GTX 1080 Strix - EVGA GS550W - 2x525GB SSD - NZXT S340 Elite - Samsung C32H711
-
spank0309
tag
Üdv. srácok. Ti mit szoktatok bekapcsolni az Nvidia vezérlőpultban a 3D-nél?
-
Imre9211
tag
válasz Laca333 #29351 üzenetére
Nekem úgy ment ahogy a linken le van írva. Csak kicsit nyakatekert mert nincs beváltás most egyből hanem egy olyan regisztrációs mezőt kapsz majd, ahol meg kell adnod a vga sorozatszámát is, illetve választható az is hol vetted a karit(aqua computers)
De várjál megnézem neked
Na. Ezt követve jónak kell lennie
Kiválasztod felül h Magyar. Legörgetsz a lap aljára, és az egyéb EMEA országokból érkezők itt léphetnek be fülre kattintasz.
Ott lesz egy 3 lépcsős ábra, és egy arany színű asus account login. Na arra klikk, aztán belépsz az asus fiókodba, és voila, ott a regisztrációs mező. azt kitöltöd helyesen, továbbra klikkelsz, utána kapod a mailt az asustól a kóddal
Jó játékot
[ Szerkesztve ]
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
Laca333
tag
válasz Imre9211 #29350 üzenetére
Én is az Aqua-nál vettem és kaptam is kódot tőlük. Kettőt is. Egyet küldtek a kártyával, egyet pedig e-mailben. Ezt nem tudom hogy hozták össze, szerintem ezért nem fogadja el az Asus rendszere. Írtam az Aqua-nak is, illetve telefonon is beszéltem velük és írtam az Asusnak is. Remélem el intézik, jó lenne megkapni ezt a játékot, nagy kedvencem a sorozat.,
-
Imre9211
tag
válasz Laca333 #29347 üzenetére
Ugyanolyanom van. Üdv az 1070Ti-sek táborában
Én is ac origins-t kaptam hozzá Ezeket a lépéseket követve váltsd be
Asszem a kérd az ingyen játékot most nem érhető el, de az aqua-s asus rog linken a lap alján az egyéb emea-s országok fülre kattintva, követve a lépéseket beválthatod. Nekem pillanatok alatt küldték is utána a kulcsot mailben Asus fiókot regisztrálj ha még nem tetted volna
Jó játékot. Hatalmas Game
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
NFree
addikt
válasz SoulReaver #29348 üzenetére
Nagyon valószinű , hogy 24/7 es setupra már nem jó ez a beálítás egy olyan max lett volna . tegnap sikerült nyitott ajtónál meglépni a 25k-t gpu ban de retenetesen melegszik a kari azon gondolodom újrapasztázom .
Mert rettentő hirtelen szökik fel 60 fokra . Még ezt azt nem piszkáltam driverban meg sehol sem majd egyszer eljön annak is az idejevga
-
Laca333
tag
Tegnap megérkezett az Asus rog-strix-gtx1070ti-a8g kártyám. Egy Rx480 8gb-ot váltott. Egyelőre Assassin's creed - syndicate alatt teszteltem. Elég durva a különbség . Még barátkoznom kell az Nvidia driverrel, de így elsőre nem rossz. Kicsit hiányolom belőle az AMD-s wattman féle dolgokat. A fast sync kiválóan működik a játék alatt, freesync monitorom van, így tartottam a sync hiányától, de szerencsére működik. Utoljára egy Gainward 6800 GS kártyám volt az Nvidia - tól tizen évvel ez előtt. Kaptam hozzá AC-Origins kupont is, bár van vele gondom, nem tudom aktiválni az Asus honlapján.
-
-
törölt tag
válasz Milka 78 #29342 üzenetére
Némelyik driver modult nem frissitették egy ideje, de a grafikus illesztő verziószáma változik. Tiszta telepitésnél az előző verziók és beállitások törlödnek. Nálam ezt tapasztaltam (Win7 SP1), miközben meglehet mások gond nélkül használják ezt a drivert. Többen beszámoltak akadásokról az új driver telepitése után. Most a 388.43 driver van fent megint a gépen, és nem jelentkezik ez a hiba nálam.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz Sidorovich #29329 üzenetére
Az eger usb polling ratet rakd 500ra.Nálam ez segített.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Dtomka
veterán
válasz Sidorovich #29338 üzenetére
Értem, de erre elég lenne az aida54 is
A lényeg , h megoldódott ! -
törölt tag
388.71 Geforce driver okozott nálam kis anomáliákat. Kis akadásokat észleltem videónézés, böngészés és játék közben. Benchmark futtatás közben ez nem volt ennyire észrevehető. A videó minősége szintén gyengült. Az élesség romlott, kicsit nagyobb zajszürés miatt szétkentebb volt a kép. A szintelitettség és az arányok kissé eltolodtak, de a korrigálások ellenére mégsem tünt olyan természetesnek mint amit eddig megszoktam. A börszinek megjelenitése az erős zajszüréssel együtt viaszos képet adott. Visszatértem az előző változatra.
-
Dtomka
veterán
válasz Sidorovich #29334 üzenetére
MIért is volt akkor fent ha nem OC miatt?
-
Pro!Petya
addikt
válasz Sidorovich #29334 üzenetére
GPU tweak verziószámot mondanál?
-
Dtomka
veterán
Fentebb írtam ha OC van akkor tegyél mindent vissza alapra!
-
Melorin
addikt
MSI AB , HWinfo, meg a hasonló monitorozó progik is szoktak ilyet produkálni. Ha fut ilyesmi a háttérben, lődd ki.
-
Sidorovich
senior tag
Tegnap micro laggra panaszkodtam a Witcher 3 és DiRT Rally kapcsán a fórumban, amire valaki ajánlott egy videót, amiben az nvidia control panelben a játékoknál a "maximum pre rendered frames" beállítást 1-re állítják, felülírva az adott játék beállítását. Ezt kipróbáltam, de sajnos nem segített. Amivel még próbálkoztam, hogy Windowsban az energiagazdálkodási sémát teljesítménycentrikusra állítottam, így kb. mindig max órajelen járatja az i5-6600K-t, akkor is, ha épp nincs annyi feladat. Ez se segített.
Most még mindig az a szitu, hogy 1440p felbontáson GTX 1080-al a kép többnyire folyamatos (100+ FPS DiRT Rallyban, a monitorom G-Synces, mintha egy ablakon át néznék egy másik világot olyan folyamatos a kép), de random pillanatnyi megakadások vannak, kb. átlag 10-15 másodperecként, ami elég idegesítő.
Más teljesítményigényes alkalmazás nem fut a háttérben. Ezek a megakadások szerintem random jönnek, nem hinném, hogy a játék adott jelenete akasztaná meg a folyamatot. Valami egyéb tipp? Tegnap óta keresgélek, de nem sikerült eddig még gyakorlatban is működő megoldást találni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
spank0309
tag
válasz Puma K #28984 üzenetére
Üdv. Akinek Asus Strix-e van, nekem most megjegyzi a program az elmentett led világítás színét. Lehet valami frissités folytán történt, sajnos nem tudom, csak gondoltam jelzem az Asus tulajoknak az infot.
-
Bjørgersson
félisten
-
Melorin
addikt
Még egy kérdés jutott eszembe. Nemrég volt egy MSI 1070 gaming x-em. Akárhogy húztam, a TDP limitnek csak a 70%-ig tudtam csak eljutni, tehát az egyáltalán nem korlátozott semmiben. Hogy lehet az, hogy ti meg belefuttok állandóan és ki kell tolni?
-
-FreaK-
veterán
válasz Pro!Petya #29305 üzenetére
A CB tesztjei szerintem elég megbízhatóak. Az hogy más eredményeket produkálnak a körülmények miatt is lehet. A lényeg, hogy a két kártya náluk ugyan olyan körülmények között volt tesztelve, így az számít hogy abban a tesztben, egymáshoz képest mit nyújtottak.
Más:
Olvasgattam kicsit a Gainward kártyák különböző verziója közötti különbség ügyében, itt írják ketten is, hogy a support szerint csak BIOS-ban térnek el, megerősítve amit itt is írtatok, hogy nincs binning. Kérdés: a bios-ban van olyan limitáció (pl. max power target) amit esetleg az Afterburner-ből nem lehet korrigálni, vagy az nem számít semmit, hogy mi van a bios-ban "eltárolva"? Mert így a sima Phoenix verzió van 170-ért, a GS már 187 lenne. -
Dtomka
veterán
válasz Sidorovich #29298 üzenetére
Nagyon szívesen!
Lehet, ha globálisan állítod be akkor minden játéknál megoldja a problémát. Ha nem oldja meg keressük tovább a megoldástOC amúgy van? CPU, vagy GPU? Ha van akkor tegyél minden vissza alapra, az is megoldás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
válasz snecy20 #29301 üzenetére
Mindenképpen OC nélkül használnám a kártyát, ezért az nem mérvadó, hogy húzva melyik mihez áll közel (kivéve a gyári OC, ha nincs alulméretezve a hűtés). A lényeg, hogy 60 fok alatt ne pörögjön a venti, mert idle módban minél halkabb gépet akarok összerakni (játéknál, erősebb terhelés alatt nem számít)!
Szóval ha az MSI jobban összerakott kártya, akkor azt választom, de ha csak tuningpotenciál miatt nyer a palittal szemben, akkor maradok az utóbbinál, mert nyers erőben valószínűleg még így is jobb nála
-
Milka 78
nagyúr
Nekem viszont kell egy 6 pines szálanként húzott kábel,mert az előző az 2x8 pinen éldegélt.Kíváncsi leszek mit gúrit az 1540-es 980ti után,mert az nagyon ment míg el nem halálozott.
Televan : El leszek vele egy ideig,mert kicsit más ez a gép mint a Kaby és van vele még szívás,de majd csak összehozom
[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
-
Pro!Petya
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest