- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s.bala31
őstag
válasz laychi #37014 üzenetére
Találtam a beállításokról egy korábbi képet 2012 Mhz-ről indul de ezt kb pár másodpercig tartja :
Próbáltam régebben magasabb órajelekkel is de nem hozott sok pluszt max 1-2 fps-t, a powerlimit lekorlátoz. A te kártyád komolyabb ott ki van tolva a powerlimit ha jól tudom. vRamot 5500-ig sikerült stabilan járatni de ott is visszavettem egy kicsit.[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz betyar1974 #34139 üzenetére
Fast sync-el próbáltad már?
-
s.bala31
őstag
válasz SECTORnooB #33794 üzenetére
Volt itt olyan fórumtárs aki szìvott az ichill-es inno-val Bár az 1080-as kártya volt.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz TechN7ne #32495 üzenetére
Valószínű már a korábbi tulaj újrapasztázta vagy lecserélte a hűtőjét ezért nincs rajta a matrica. Én is leszedtem a Palitról a gyári hűtőjét mert nem voltam vele megelégedve. 1 matricát sajnos nem sikerült sértetlenül eltávolítanom, ahelyett nyomtattam egyet manuálisan ha esetleg gariztatásra kerülne a sor (messziről nézve hasonlít az eredetire Szerintem valahogy ki lehet ezt magyarázni nehogy már egy szaros matricán múljon a garancia, szerelésnél is megsérülhet.
-
s.bala31
őstag
válasz Darko_addict #32330 üzenetére
Ezek inkább GPU-t terhelő effektek. GTA V-nél meg hasonló játékoknál pl látótávolságot érdemes csökkenteni, forgalomban lévő autók számát, stb, ha a CPU-t akarod kímélni.
-
s.bala31
őstag
válasz Darko_addict #32311 üzenetére
Szia. Kb 1 éve volt hasonló cfg-m annyi különbséggel hogy a GTX 1070 mellett egy sima i5 3570 4Ghz parkolt. Jól megvoltak egymással. Viszont az AC Origins-hez már kevés volt ez a proci. Pár akkori mérésem:
FC Primal: 91 fps
Deus EX: 65,5 fps
Hitman: 93 fps
Gears of War 4: 99,5 fps Ultra beállításokkal. -
s.bala31
őstag
-
s.bala31
őstag
válasz snecy20 #32054 üzenetére
OC-s 1080-al (GPU 1672 Mem 1370 Mhz) én is pont 121 Fps-t mértem. Próbáltam magasabb OC-val is de 121-től nem lett több fps-em. Azt hittem akkor hogy CPU limitbe ütköztem, de mivel neked is ennyin állt meg így már lehet ezzel a benchmarkkal nem stimmel valami.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
Sziasztok. MSI Ab egy idő után eldobja a monitoring beállításaimat (nem csak OC profil váltásnál) és visszaállít mindent alapra. Feltettem a legújabb verziót de azzal is előjött egy idő után ez a "hiba". Esetleg valami ötlet, hogy miért van ez?
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
A legjobb ha minél előbb megszabadulsz ettől a Giga tuning programtól és MSI Afterburnert használsz. Anno nekem is majdnem sikerült megsütni a VGA-m ezzel a "csodával". Amire figyelni kell ha venti profilt csinálsz hogy nehogy az legyen aktív amit pirossal kereteztem be mert akkor nem indulnak a ventilátorok (ugye alapból 0-ra van állítva). Én figyelmetlen voltam és nem vettem észer hogy a fixed fan speed van beállítva 0%-al, de az is lehet hogy magától is képes átkapcsolni arra.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
Nem tudtam tovább várni és pár napja újítottam a configomat, kapott a rendszer egy i5 8400-at és 16 Gb ramot plusz ezt+azt. A GTX 1080-ra igen jó hatással van az új proci, az AC Origins is végre játszható ultrán, a régi i5 ennél a programnál teljesen elhasalt.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz Iginotus #30606 üzenetére
A helyedben még próbálkoznék a megoldással, mert ha most visszaviszed hónapokig nem kapsz helyette VGA-t, amilyen készlethiány van a hazai boltokban. Amiket felsoroltál játékok elég régiek, én a helyedben még cserélgetném a drivereket hátha valamelyikkel okés lesz. Játékon belül a grafikai beállítások babrálásával is próbálkoztál? Élsimítás stb..
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Rendszer---Speciális rendszerbeállítások---Hardver fül---Eszköztelepítés beállításai.
Esetleg még itt is próbálkozhatsz: Eszközkezelő---Videokártyák---Tulajdonságok---Illetsztőprogram---visszaállás előző illesztőprogramra
Nálam be van állítva hogy keressen frissítést a win10 az eszközökhöz de még egyszer sem telepített rá az aktuális VGA driverre.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
Sziasztok. A fenti képen pirossal jelölt részre érdemes vagy kell hűtőbordát rakni avagy nem lényeges? Mielőtt felpakoltam az Arctic hűtőt a VGA-ra néztem több videót a témában és van aki oda is tett bordát de a van aki nem. Akkor úgy döntöttem azt a részt kihagyom, de valahogy azóta sem békéltem meg teljesen ezzel a döntésemmel Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz seven7 #30177 üzenetére
Nekem ilyen van, augusztusban vettem. Pár száz hsz-el korábban írtunk róla tapasztalatokat. Röviden egy alap GTX 1080. Ventik 70%-ig nem hangosak (számomra), de kell egy jól szellőző ház is, mert hajlamos gyári beállításokkal gyorsan 78 C-ra melegedni. Alulfeszelve kicsit agresszívabb venti profillal kordában lehet tartani a hőmérsékletét.
-
s.bala31
őstag
válasz Raymond #29490 üzenetére
Sikerült eltüntetni 4K Ultra preseten is a tüskéket:
Biosban van egy olyan kapcsoló hogy "Enable/disable CPU thermal throttling" meg az "intel speedstep technology"-t is kilőttem, bár lehet ennek az utóbbinak nem volt köze a tüskék eltűnéséhez majd még utána nézek.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
Nem tudom volt-e már ez a video:
[link]Ref. pcb-re vagy arra épülő VGA-k powerlimitjének feloldásáról szól.
-
s.bala31
őstag
válasz Televan74 #29270 üzenetére
Esetleg még egy tipp. Azt tapasztaltam hogy a Ghost Reconildlands-el elég jól be lehet lőni a megfelelő feszt. Valamiért ez a progi különösen allergiás ha a VGA nem kapja meg a kellő kakaót. Kb 10-15 perc játék után kifagy ha nem megfelelő a feszültség, viszont ugyanazzal a beállítással a Firestrike, Timspy, Superposition tesztek simán lefutnak.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz monosz #29215 üzenetére
Nem fogom felvágni az ereim ha ennyi a maximum A hsz lényege inkább az lett volna hogy kevesebb fesz és GPU órajel akár jobb teljesítményt is hozhat mint a magasabb Core Clock de több fesz. Mármint léghűtésnél, vizes cuccnál nem tudom számít-e az alulfeszelés vagy ott mindegy.
-
s.bala31
őstag
-
-
s.bala31
őstag
válasz Pubszon #29038 üzenetére
GR: Wildlands-nél is hasonló anomáliáim voltak. Valamiért bizonyos részeken a GPU használat beesik 50% környékére. Sok mindennel próbálkoztam amit írtak neten megoldásként de nem segített. Ami végül javított rajta az az hogy Biosban a CPU ventilátor sebességét átállítottam maxra. Ezután a GPU Usage nem ugrált hanem beállt kb 79-85%-ra és persze az fps is emelkedett. Nem tudom hogy tényleg ez befolyásolta-e de nálam ezután sokkal jobb lett.
-
s.bala31
őstag
Mikulásra megleptem magam egy Arctic Accelero Twin Turbo II-vel + Thermal Grizzly Kryonaut pasztával. Szerelésnél sajnos az egyik warranty matricát nagyon jól odaragasztották a csavarhoz és nem tudtam sértetlenül leszedni a másik ép maradt, talán így még van esély a garanciára ha arra kerülne a sor. Amúgy házilag gyártottam hozzá de közelről nem tűnik túl eredetinek A jó hír hogy a gyári hűtőhöz képest kb -21 C a hőmérséklete a VGA-nak és kb 50%-on pörögnek a ventik.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz NandorHUN #28683 üzenetére
A helyedben nem agyalnék sokat a Dual OC-n hanem megrendelném azonnal a JetStream-et amíg van belőle annyiért
Van asszem 3 matrica a kártya hátoldalán. De olvastam hogy azokat el lehet úgy távolítani hogy ne sérüljenek. Egyik fórumtárs már lecserélte egy ilyen Arctic hűtőre a gyárit és kb -30 C + magasabb boost órajelek. De a helyedben ha pár ezressel többért meg tudsz venni egy JetStreamet vagy hasonló komolyabb hűtéssel rendelkező kártyát akkor azt válaszd. Nem kell vele mókolni, beteszed és elégedett vagy
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz NandorHUN #28669 üzenetére
Augusztusban vettem az említett kártyát. A hűtésétől csodát ne várj, főleg gyári beállításon használva. Én alulfeszeltem és kapott egy kicsit meredekebb venti profilt. Plusz még vettem a gépházba 2 ventilátort. Jelenleg min 1641 GPU /1315 Ram beállításokkal használom. 1924 Mhz-ig boostol és ezt játéktól függően nagyjából tartja is. A hőmérséklete így kb max 78-C 100% GPU használat és 70% venti mellett. Viszont általában bekapcsolt Vsync-el játszok 70 Hz-en, ebben az esetben kb max 65 C és 1500-1700 rpm a ventiknek. Nem cicereg, a hangja számomra nem zavaró bár 2200 rpm fölött már észre lehet venni. Ref nyákja van szinte bármilyen VGA hűtőt rá lehet később szerelni. Az enyém jövőre valószínű kapni fog egy Arctic Accelero Twin Turbo II-t ami kb 13 ezer postával.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz ScomComputer #28302 üzenetére
Esetleg miner vírus?
-
s.bala31
őstag
-
s.bala31
őstag
válasz Puma K #27791 üzenetére
Egy viszonylag olcsó és halk ventilátorokat szerettem volna nem hinném hogy nagy utána járást igényelne a beszerzésük. Azért döntöttem a Corsair mellett mert pl amazonon is 4,5 csillag + 2 év gari van rá és árban még számomra elfogadható. Sajnos nem pwm-es de azok 2x ennyibe kerülnek.
-
s.bala31
őstag
A helyedben Raymond-ra hallgatnék. 162 ezerért már van belépőszintű GTX 1080, igaz hogy gyengébb a hűtője meg nem is világít, de mégis csak egy 1080-as. Kb egy hónapja én is dilemmáztam hogy 150 körül vegyek egy 1070-et vagy tegyek még hozzá pár ezrest és legyen egy fapados 1080. Utóbbi mellett döntöttem ár/teljesítményt figyelembe véve.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz bandi0000 #27428 üzenetére
Nemrég én is hasonló "cipőben" jártam. Egy RX 480 4 Gb-ra cseréltem a HD 7870-et. Majd kb fél év múlva váltottam egy GTX 1070-re végül kényszerű csere miatt jelenleg egy GTX 1080-nál tartok Mindig dobtam az előző árához kb 30-40 ezret, ki van ez találva De szerintem most a legjobb ár/érték aránya a belépőszintű 1080-soknak vannak.
-
s.bala31
őstag
válasz GeneraL_XTX #26899 üzenetére
Hol írtam hogy magas a 61 fok? Esetleg megnézhetnéd mire íródott az a hsz-em.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz Bandi79 #26825 üzenetére
Ez az egyik legolcsóbb GTX 1080, kb 166 ezerért adják, tehát így kell hozzáállni. Amúgy szerintem a ref hűtőtől egy fokkal biztos jobb ami rajta van. 2300 rpm-ig elég csendes, jobban szellőző házban és egy kicsit agresszívabb ventiprofillal 80 fok alatt lehetne tartani még kánikulában is. Vsyncet használva meg teljesen mindegy mert 65 fok fölé nem melegszik.
-
-
s.bala31
őstag
válasz Gold90 #26804 üzenetére
De jobb hűtéssel szerintem kevésbé esik le a GPU órajel, nekem pl sajnos 100+ Mhz-et is visszavesz néha valaki írta hogy neki vizes hűtéssel ettől kevesebbet zuhant kemény terhelésnél. Mindegy végül is én úgy is bekapcsolt Vsyncel játszok és 60 fps-nél alig izzad az 1080
-
s.bala31
őstag
válasz DeathAdder #26799 üzenetére
Ez program függő. Pl Superposition 1080 p Extreme beállítással nálam nem vesz vissza az órajelből stabil hiába éri el a GPU a 70+ fokot. Rise of the Tr és a Mass Effect is már visszavesz 1-2 perc után ha minden maxra van állítva. Az Nvidia GPU boost 3.0 állítja be valami alapján az órajeleket. Köze van a hőfoknak meg a fogyasztásnak is. Megfigyeltem ha egy olyan jelenet van a képernyőn ami megizzasztja a VGA-t és a fogyasztás 180 watt fölé ugrik máris visszavesz az órajelből függetlenül attól hogy hány fokos a kártya.
-
s.bala31
őstag
válasz muszurkefal #26754 üzenetére
A helyedben először a ram-al próbálkoznék hátha csak az a baja és akkor nem kell kiszedni a VGA-t.
-
s.bala31
őstag
válasz muszurkefal #26749 üzenetére
Alaplapra rádugtál minden kábelt? Van valami hangjelzés bekapcsolás után? Ramot megpróbálnám másik slotban, esetleg a VGA-t is kipróbálnám a másik PCIe-ben.
-
s.bala31
őstag
válasz Fitzgerald #26678 üzenetére
Elég komoly eredmények Nekem már pár éve volt egy korábbi verziója ennek a 2 ventis Arctic hűtőnek egy ref 5850-en használtam. Nagyon megvoltam vele elégedve. Most még várok egy kicsit legalább addig amíg le nem cserélem az egész konfigom de azután én is rápakolok egy ilyet Csak ne járna garivesztéssel a művelet.:/
-
s.bala31
őstag
válasz Fitzgerald #26590 üzenetére
Igen arról van szó. Olvastam hogy könnyen le lehet varázsolni róla a gyári hűtőt. A mérete is ugyanolyan mint a ref kártyáké. Szóval ha nem járna azonnali gari vesztéssel le is cserélném egy Arctic-ra
Ugyan ott vannak a matricák az 1080-on is mint ezen :/ [link] (1:44-nél látható)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest