- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
Srácok, mi most az ajánlás nVidia driver csere előtt? DDU -val vagy bármi hasonló eszközzel érdemes még a maradék vackot kipucolni, amit a sima uninstall nem törölt, vagy ez adott esetben többet árthat mit használ és elég csak egy sima uninstall a legfrisebb driver telepítése előtt?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Bossp
addikt
válasz Rasiel #30690 üzenetére
Meghackeltem kicsit nvdia control panelből iigy tökéletes.
1. Turn off Vsync in game but turn on FPS limit to 60. Exit game and go to desktop.2. Go to Nvidia Control panel and Set max pre-rendered Frames to 4 if you have GTX 1080. (maybe 2 or 3 in lower cards)
3. Also Turn on Vsync in Nvidia Control Panel. just "On"
4. Power management to "Prefer maximum performance"
fix 60 fps megvan mindenhol. gpu 45-90 %, cpu 30-60% között ugrál."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
VTom
veterán
válasz BullKoxa #30687 üzenetére
Így van, EVGA-nál fizetni kell érte. Cserébe nem kell számla, és szinte kérdés nélkül cserélik.
RMA: return merchandise authorization, magyarul a termékvisszaküldés. MEghalt nálam egy 1080 FTW2 két hónap után, írtam nekik e-mailt, leírtam a hiba okát, küldtek egy RMA számot (hivatkozási számot) egy papíron, amit ki kellett nyomtatni, és a csomagra ragasztani, majd feladni. Semmit nem kellett mellécsomagolni, csak a meztelen kártyát.Napra pontosan egy hét múlva jött a cserekártya. Nekem bellesett egy hétvége, egyébként szerintem 3-4 nap alatt le lehet bonyolítani.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz BullKoxa #30685 üzenetére
Az EVGA biztosan gariztat, én már RMA-ztam náluk.
Németországba kell kiküldeni, és onnan jön a csere termék.Úgy tudom a Zotac is, de velük nincs RMA tapasztalatom. Gyártói plusz garit lehet náluk érvényesíteni, ha van számlád (EVGA nem kéri)
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezni szeretném A Zotac és az Evga Európában garanciáztat? Mert ezt a kér gyártót favorizálom itt a zöld oldalon, főleg ha EU-s is . az 5 év jól jön eladáskor, igaz még nincs is meg, ( )a mai vga piac miatt.
De ha lassan jön valami új széria akkor talán ezeket is lejjebb nyomja, mert az újak gondolom a mostani árakon fognak debütálni. kb mennyi idő a kijövetel az egyedi hűtésű kártyáknak az alap hűtésűvel szemben ( az új szériára gondolok )?
De más nem veszek itt a topikból aki eladja és nem csákányozott vele.[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
Nekem van benne már jó pár órám, de én még nem tapasztaltam alatta ilyen problémát. Oké, városokban az i5-ös CPU-m miatt visszaesik valamelyest az FPS-szám, de még bőven a játszható kategóriában marad egy GTX 1070-el. Mondjuk én 1920x1080-ban 140-es Resoultion Modifier-el játszom, így nem ingadozik komolyan az FPS és a GPU-t is kihasználja rendesen a játék a városokban. Igaz nincsenek 100 FPS-eim, de én picivel 60 alatt is megvagyok, nagy átlagban 50-55-el megy így a játék, megakadásaim, szaggatásaim, microlagjaim nincsenek.
(#30666) torma1981: Azért a Far Cry 4-el is voltak problémák, pl. microlaggolt, általában akkor, mikor járművet vezettél, illetve sebesség tekintetében is voltak vele gondok.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
-
tiv83us
veterán
Na, beadtam a derekam, 1600 dolcsiert megrendeltem a PC-met, i7 8th gen, MSI Aero GTX 1080-vel.
Hetfore talan itt lesz.
Van mar jozza 24" DELL 1440p, 1ms, 144/166hz moncsi, amit mar januar elejen beszereztem, csak mire odajutottam, hogy meg lett a penzem a gepre, beindult a banya-mulatsag...
Es van hozza egy Deathadder mouse es egy Redragon mechanikus bill.
Very excited
Tulajdonkeppen 2 rongybol meg lett minden, ami nem veszes.[ Szerkesztve ]
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
-
sagit
veterán
üdv
van itt 1080 seahawk x tulaj?
enyémen kicsit megmoddingoltam a hűtést, de még ventilátort illetve pasztát keresek rá
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
dergander
addikt
Most néztem a boltokat sehol nem lehet kapni 1080Ti-t. Pedig váltani akartam volna. Ahol van is ott 400K. Hány évig fog ez még tartani?
-
VTom
veterán
válasz Pintim.... #30662 üzenetére
A kisebb nyák és a kisebb hűtő miatt jobban melegszik a mini, és emiatt hangosabb is.
Melyik konkrét típusra gondolsz?Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Bossp
addikt
Sracok AC Origins-ben olyan 100 atlag fps el microlaggjaim vannak. Tuningnal hallom is hogy megall egy idore a kartya mert tuningolva van egy kis coil whine szoval tisztan hallom. Ez masnal is igy van? Vagy nem a gpu nal lesz a hiba? Idegesito ez a micro lagg xd
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Pintim....
tag
Sziasztok. Mi a kulonbseg a gtx 1080 es a mini kozott? Tudom hogy a merete nyilvan kissebb,de mi mas kulonbozik, esetleg teljesitmeny is, vagy mi?
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #30654 üzenetére
széép van mod ehhez a játékhoz vagy alapból ismerte ez ta felbontást? újabb játékokhoz viszont a 2080 Ti sem lesz elég 4k 60fps++ hoz főleg nem 144-hez xd
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
tkesy
őstag
Gyors kérdés: mi a pontos (angol) neve annak a "lapnak" ami nyákon van a hűtés alatt és amihez a kártya túloldalán a blackplate-et hozzácsavarozzák?
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
ScomComputer
veterán
Jó ez az 1080Gaming_Z, a régebbi gameket még 5120-ban is viszi......(de hová viszi)...
-
maajsz
senior tag
válasz tiv83us #30652 üzenetére
Ti-nél kemény az a 300 dodós felár, ha elpasszolod belőle a 1080-at annyiért valszeg tudsz egy Ti-t szerezni, viszont a 7700-at már csak platform cserével lehet megoldani. Oké hogy elvileg a coffe is zsákutca de csak ott van az a +2mag/4szál ami a jövőre tekintve fontos lehet.
-
morfondőr
őstag
válasz tiv83us #30649 üzenetére
Ha a kép helyes, akkor ott virít a hátoldalán a HDMI csatlakozó 3 DP és egy DVI társaságában. Egyébként meg meg kell kérdezni, hogy pontosan milyen típusú a VGA és megnézni a gyártó lapján (pl. asus.com)
Szerk: közben meg is néztem, mindegyik ASUS 1080-on 2 db. HDMI csatlakozó van
[ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
tiv83us
veterán
Szoval a heten vegre megrendelem az i7 konfigom egy 1080-al a NewEgg.com-rol.
Viszont a konfigban, amit kineztem, azt irja az egyik review, hogy ASUS kari van es hogy nincs rajta HDMI kimenet, csak DVI. Ez letezik?!Always Outnumbered, Never Outgunned
-
Lidl
senior tag
válasz AlexiStukov #30646 üzenetére
Nincs véletlenül a V-Sync Adaptive (half refresh rate)-re állítva?
"Nvidia control panel / Manage 3D settings / Vertical Sync"
És erre akár emlékezhet is a windows a Te monitorodnál, viszont más monitornál alapra állítja (V-sync: Use the 3D application settings)
Esetleg még a DSR-t nézd meg, hátha valami nagyon magas értékre van állítva amikor a Te monitorod van csatakoztatva. Ezt akkor kapcsold ki (ugyan itt találod)
Lidl
-
Televan74
nagyúr
válasz AlexiStukov #30646 üzenetére
Akkor ott szoftveresen nem jó valami. Másra nem tudok gondolni.Passzolom a kérdést.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Televan74
nagyúr
válasz AlexiStukov #30644 üzenetére
Nem lehet hogy gyenge a CPU hozzá és sok fps marad a kártyában? Nekem mindenhol bőven megvan a 60fps max beállításokon is a GTX1080 kártyámmal,de tudom a tesztekből hogy több lenne az fps ha 8700K -m lenne a R5 1600 -as helyett.
Még talán lehet olyan dolog,hogy valami más program is használja a kártyát nálad.Mindenbe beleugatok!!!
-
AlexiStukov
csendes tag
Sziszatok!
Nemigazan tudom hogy ez hova illo kerdes lenne de talan ez a lesz az a hely...nemreg vettem egy EVGA gtx 1080-ast. Kiprobaltam az otthoni 1080ps kijelzomon es nem voltam elajulva az fps szamoktol. Atvittem ismerosomhoz ahol megneztunk a gepet hogy mit tud 4k ban mert neki van olyan kijelzoje(egy Philips TV) es ott minden jatekban minden korulmenyek kozott megvolt a 60fps. Otthon ugyanez a gep ugyanezekben a jatekokban FHD kijelzon alig tudja osszehozni a 60fpst. Miert lehet ez? Mar a HDMI kabelt is kicsereltem minosegibbre de az sem segitett.
-
laychi
veterán
válasz ScomComputer #30641 üzenetére
Belenéztem az egyik videódba.
Azt néztem,hogy a cpu vcore és vid is ki van íratva afterburnerrel. azt hogy csináltad? Én nem találtam rá opciót,csak a magok hőfokát,aktuáis terhelését,órajelét,illetve ugyanezt komplett cpu-ra nézve találtam benne.
Érdekelne még a mobo és pch kijelzés isSzerk.:
közben megtaláltam,active hardware monitoring graps-ra kell menni és ha el van indítva hwinfo,akkor ki kell jelölni a hwinfo.dll-t[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
ScomComputer
veterán
válasz PeTeR_33 #30637 üzenetére
Ja és elfelejtettem itt van egy pár videó,és láthatod,hogyan alakulnak a hőfokok játékok alatt!!
-
Liner
aktív tag
Az is érdekelne akad e olyan program ami játékon belül mutatja a gpu hőfokát füzetősről tudok. Ingyen?
Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogyha otthon vannak a programozásban, akkor már mindent tudnak. Pedig - törvény. Valahol kapsz, valahonnan elvesznek.
-
PeTeR_33
tag
Sziasztok!
Segítenétek nekem véleményt alkotni egy kártyáról??
MSI GEFORCE GTX 1080 GAMING X 8G
Ezt a kártyát néztem ki magamnak.
Főképp az érdekelne h mennyire hangos avagy csendes ez a kártya??Hőmérsékletek játék alatt,hogy alakulnak??
, GIGABYTE Z390 AORUS ELITE,I5 8600K,PALIT RTX 3070 GAMING PROBE QUIET STRAIGHT POWER 10 700,CORSAIR VEGENANCE LPX 3200 16GIGA,SAMSUNG EVO SSD 500G
-
Liner
aktív tag
Bocsánat ha iszonyat nagy hülyeséget kérdezek de egy 1080 at össze lehet kötni az elődjével? Tehát pontosan ugyanaz a típus meg minden jelen esetben Asus Rogstrixti
Azt is meg szeretném kérdezni, hogy külön alkatrészeket tudok e vásárolni egy komplett venti kéne mert sajnálatos módon az 1070-nek letört az egyik ventije Nem áll széndékomban így használni. Valaki help plz[ Szerkesztve ]
Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogyha otthon vannak a programozásban, akkor már mindent tudnak. Pedig - törvény. Valahol kapsz, valahonnan elvesznek.
-
morfondőr
őstag
Üdv!
Hátha ide több szaki jár, tudtok a következő problémára valami ötletet? [link]
(amire eddig jutottunk)
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Sifre
senior tag
válasz kalozhun100 #30633 üzenetére
Visszatettem egy régebbi drivert és pár hónapig nem frissítettem.
-
Sifre
senior tag
válasz kalozhun100 #30614 üzenetére
Még anno a GTX260-nál tapasztaltam ilyet 280 körüli forceware-el, időnként megfordította a hűtés vezérlését és terhelés nélkül maxon pörgött, terhelve szépen lassan lekapcsolta a ventilátorokat.
-
Garsza
veterán
Van ezekhez a kártyákhoz bios szerkesztő program?
-
törölt tag
válasz warcat #30625 üzenetére
GTX 1070 Ti megjelenése után rohamosan fogytak le a készletek. Majd ezeket nem kezdték el rohamtempóban visszatölteni a nagyobb termelési kapacitásra átállással. Igy nyomokban érkezett egy-két kártya, meg ki tudja mennyi újracsomagolt kártyát adtak el drágábban. A használt piac mostanra viszont telitődni kezd a sok túlárazott videókártya miatt, de a használt hardverAprós árak az új Nvidia széria megjelenéséig nem fognak nagyon mérséklődni. Sokan akarják ezt a magas ár-hullámot kihasználni, és ezt még egy kis ideig megtehetik.
-
warcat
veterán
válasz #00137984 #30623 üzenetére
Fő az optimizmus, szerintem leálltak a 10-es széria gyártásával és már az újat halmozzák,csak elszámolták magukat.
EU-s amazonokon 2 hete nincs 1080 Ti készlet, és akkor is csak a Giga Aorus Extreme Core kártyáját szórták ki nagy tételben, ami lehetett egy raktárürítés akár az új széria előtt.
Hardverapró meg...2 típust látok, akik a mostani elszállt bolti áron(-5k) akarják eladni a használt kártyájukat, meg aki fillérre a régi áron vagy olcsóbban szeretné megvenni (régi már sosem lesz,30-50 € ráterheltek a gyártók a fogyasztókra a memóriaárakra hivatkozva, Asus és EVGA példáját követi a többi)
(Van egy harmadik is persze, aki a napját ott tölti,hogy levadássza majd meghirdeti újra az esetleg olcsón kínált kártyát, időt vesztegetni sem érdemes rá)
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
törölt tag
válasz ->Raizen<- #30615 üzenetére
Ahogy nézem a hardverApró videókártya árakat, akkor még nem érdemes a cserén gondolkodni. Egyre több bányászos videókártyával higult fel a kinálat, de az elvárható áresés még kicsit várat magára. Még egy kis türelem zöld kártyát terem.
-
kalozhun100
őstag
-
->Raizen<-
veterán
válasz kalozhun100 #30619 üzenetére
Ejnye nem kellene torrentelni. 😂
-
kalozhun100
őstag
válasz ->Raizen<- #30617 üzenetére
Lefuttattam, de csak valami utorentes PUM-okat talált.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
törölt tag
haliho, melyik 1080-aknak van 2x HDMI kimenetuk? Asus kartyakon latok, Strix pl, mas esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz kalozhun100 #30612 üzenetére
Banyasz virus, rogue killer leszedi ingyenes.
-
=HG=
addikt
válasz kalozhun100 #30614 üzenetére
Bányászvírus....
-
kalozhun100
őstag
válasz Tomassy00 #30613 üzenetére
Tuti nincsen manuálison hagyva mert utoljára afterburnerben állítottam customot, úgy hogy 40 foknál kapcsoljon be a venti, a sebesség meg lineárisan nő a hőmérséklettel. De pont ezért a hiba miatt töröltem le az afterburnert, egy ideig jó is volt, de most megint csinálja.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Tomassy00
senior tag
válasz kalozhun100 #30612 üzenetére
Nem hagytad manuális beállítással 100%- on ? Vagy nincs beragadva az egyik venti ?
-
kalozhun100
őstag
Az mitől lehet hogy fogja magát a gépem és maxon pörög a videókártya ventillátora? Nem használja semmi, nem magas a hőfok. Nagyon idegesítő már. Zotac gtx 1080 amp! extreme
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Sifre
senior tag
válasz Iginotus #30604 üzenetére
Üdv a klubban! [link]
Szerintem kártyahiba, de a jelenlegi készlethiány miatt nem viszem vissza gariztatni. Az okozza hogy kis terhelésen a visszavett órajel mellé túl kis feszültséget ad a GPU-nak. Ideiglenes megoldásként a következőt találtam:
Nvidia vezérlőpult -> 3D beállítások kezelése -> Programbeállítások oldalon a játékot kiválasztva az energiagazdálkodási módot maximális teljesítményre kell állítani.
Így nem veszi vissza az órajelet hanem a maximális boost nélküli értéken tartja. Ha van egy kis szerencséd akkor elég lehet.
Ha lehetne biost módosítani a kártyán az elegánsabb megoldás lenne, de így marad ez.
-
törölt tag
válasz s.bala31 #30603 üzenetére
Én még az utolsó lehetőségeket kihasználva megpróbálom a jelenlegi gépem üzemidejét kitolni a 4K Gaming korszak elérkezéséig. Most van egy jóféle GTX 1070 Ti kártyám, és a konfigom hozzá. Egy játékos gépbe gyakran az alaplap fog tönkremenni és ezt idővel egyre nehezebb beszerezni, ezért már most gondoskodtam egy jó tartalék lapról (Z97X Gaming 5). Igy most a játék és multimédiás felhasználás évekig zavartalan marad. 4K Gaming-re pedig majd egy konzol lesz megvéve 2020-ban, amikor ez a konfig a játékokban már csak a minimális gépigényeket fogja teljesiteni. Akkor a konzolokba sokmagos procik lesznek és egy jó gyors GPU, amivel a 4K/60Hz-et tudni fogják tartani. Majd ugyanez a teljesitményszint a PC hardverekben piszok drága mulatság lesz ha nem mérséklődnek az árak, ezért inkább a jelenlegi gépemet biztositom be hosszútávra.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz Iginotus #30606 üzenetére
Az átjátszó kábel nem ér hozzá a gépház burkolatához? nincs nagyon felemelve a kártya? próbáld meglazítani a csavarokat,hogy 1-2 milit lejjebb ereszkedjen.
Néha szokott az is galibát okozni,ezért gondolok erre.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
s.bala31
őstag
válasz Iginotus #30606 üzenetére
A helyedben még próbálkoznék a megoldással, mert ha most visszaviszed hónapokig nem kapsz helyette VGA-t, amilyen készlethiány van a hazai boltokban. Amiket felsoroltál játékok elég régiek, én a helyedben még cserélgetném a drivereket hátha valamelyikkel okés lesz. Játékon belül a grafikai beállítások babrálásával is próbálkoztál? Élsimítás stb..
[ Szerkesztve ]
-
Iginotus
addikt
Ha ilyent csinál a videokártya ACIII és Quantum break alatt az minek a jele?
Battlefield 1 meg kifagy kidob asztalra DX csatlakozó hiba miatt...AC revelations, gta 5, far cry 1 (hehe elég régi) batman, arkham city, witcher, starcraft, diablo, WOW, lol hibamentes...
1070 gaming gigabyte..
[ Szerkesztve ]
Plug and Pray... :)
-
lofagi
addikt
EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC Black Edition GAMING
ezt a kártyát mennyire érdemes megvenni? Vélemények tapasztalatok? Ebben a pillanatban van egy £803-as ajánlat az egyik boltban. Az összes többibek 900+ban van.
Bár lehet mire választ kapok addigra elfogy, mert már csak 5 darab van.
[ Szerkesztve ]
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GeForce RTX 2060 Dual OC EVO 6GB GDDR6 Új thermal padokkal
- Eladó Powercolor RX 580 8GB dobozában - csere is érdekel nagyobbra 1660 és felette
- MSI Radeon RX 480 8GB GDDR5 256bit (RX 480 GAMING 8GB) Videokártya Eladó
- Powercolor r9 390 8 Gb kártya eladó dobozban
- ASUS Radeon HD 5450 Silent LP 1GB GDDR3 64bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest