- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
válasz Tubica #32960 üzenetére
1080 EVGA hibrid vegyes....a gyári radiátor ventilátorát egy percig se szabad használni mert megőrülsz,
Nálam a pumpája alapból hangosab mint mint vártam, szerencsére halkult a hónapok alatt.
De a radiátor ventilátorát alaplapra kötve tudod normálisan szabályozni.
Teljesítményben teljesen jó kis 1080 MSI/ASUS al partyban van,
Hőfokra nem igazán ment még nálam 45-50 fok fölé legnagyobb igénbevétel esetén se.
Plussz ki tudod terjeszteni a garit 20euróért 5 évre, így az enyémen még van 4.5 ami azért eléggé nyugodtá teszi az embert, EVGA elvileg nagyon jól kezeli a garanciális ügyeket.
De ha 10k különbség van a sima és az FTW hibrid között mindenképpen az FTW hibrid az ajánlott, az szerintem mentes a fent említett dolgoktól.[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Methionyl
senior tag
válasz Tubica #32901 üzenetére
Nem a jatek grafikai felbontás, hanem a felbontás amibe játszol
Tehát 4k, 1440p, 1080p.
Minél nagyobb a felbontás annál több terhet ró a videokártyara.
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
NightGT
senior tag
válasz Tubica #32899 üzenetére
Szerintem nem kell aggódnod a hőmérséklet miatt, a gyári max. az 92 fok...70-75ön mehet nyugodtan. Nekem volt passzív VGA-m, az ment 80-90en is...hozzáértél a bordához és megégette az ujjad, annak az volt a normális Konkrét msi típusok közt a különbséget nem ismerem...
Ha 75öt tud a monitorod, akkor szvsz felesleges húznod, de majd kipróbálod úgyis. 1440p@60Hz-re AAA játékokkal megfelelőnek tartják a típust...leginkább CPU limited lehet itt-ott, a Ryzen egyszálas teljesítmény hiánya miatt...
Amúgy jól néz ki ez a hűtő, ha ilyet tervezel, a ramokra külön hűtőbordák felszereléséről ne feledkezz meg...vízhűtésre gondoltam én is, de csak az egyedi vizesblokk lenne 40 rongy az enyémre, és akkor még a többi, szóval pusztán a VGA miatt nincs értelme
Speed is the only truly modern sensation
-
NightGT
senior tag
válasz Tubica #32893 üzenetére
Szia, szerintem jó döntést hoztál...Vega az ezekkel az árakkal sehogy sem versenyképes, és érdemben nem is erősebb. A tápod elég lesz cpu/vga tuningokkal is. Az 1070Ti TDP-je 180W, az abszolút gyári limit (húzva) elvileg 239W.
1080ra csere egyáltalán nem érdemes, 10% különbség van a 2 kártya között, és az is leginkább csak a lassabb ramok miatt. Húzni jól lehet, Afterburnerben +200Mhz GPU / +400-500Mhz Vram-ot tudnia kéne, ha szerencséd van, akkor vramban jóval többet is (enyém +740nél fagyott ki, pedig Micron ramos). Feszültséget sem feltétlen kell emelni ehhez, sőt. Alapórajelen inkább alulfeszelni szoktak, hogy ne melegedjen/halkabb legyen, meg ne ütközzön TDP limitbe. Ventiprofil a környezettől is függ. Armornak a hűtése nem csúcskategóriás, tehát 100% terhelés alatti 60 fok nem lesz, de stresszteszt alatt 70-75 fokok még teljesen egészségesek.
Amúgy húzásra vsz. nem lesz szükséged, én fullHD-n nem találtam még játékot/beállítást, ahol ne lett volna az átlag FPS bőven 60 felett Esetleg CPU limit merülhet fel, főleg Pubg-ben. Ha a maxot akarod kihozni belőle, akkor a procidon lehetne megpróbálni húzni még 200-300Mhz-t, de igazából felesleges.
Cicergés előfordulhat, pláne újan, terhelés alatt, vagy húzva. Technikailag az nem "hiba", csak kellemetlen. Használni kell és terhelni. Stresszert (Furmark/Kombustor/Superposition) rá meg szellőzést neki, és hadd szóljon, jó esetben megszűnik/elhalkul idővel magától
Speed is the only truly modern sensation
-
NFree
addikt
válasz Tubica #29395 üzenetére
Ha azonos ársávban mozog a 3 kari amit említett a koléga akkor +1 galax (mert gyönyörű) + aránylag jók a tapasztalatok gari ügyben , egyébként evga fanatikus vagyok a a kigyuladós botrány óta én nem ajánlom az ftw ket még icx el sem . S halottam, hogy a classik is amik ugye a legkeményebbek az evgánál random idle módban fekszenek ki (fosok is rendesen). De még az asus is szóba jöhet . Az msi sem rossz .
Dönstsön az amelyik elérhető számodra és szép isvga
-
Puma K
nagyúr
válasz Tubica #29393 üzenetére
Helló!
Szerintem az alábbi sorrendben az általam vélt legjobb 3 kártya az általad felsoroltak közül:
GALAX GTX 1080 HOF
ASUS ROG STRIX GTX 1080 GAMING OC
MSI GTX 1080 Gaming XAzért a Galax van legelöl, mert annál garanciavesztés nélkül lehet leszedni a hűtését továbbá jó hűtéssel rendelkezik. Azon kívül, hogy super zöld GPU-val rendelkezik nagyon fehér az a kártya.
Az Asus és az MSI adott csavaron matricát használ ami ha láthatóan sérül akkor érvényét veszít a garancia. Ettől eltekintve nagyon jó kártya mind a kettő.
Külsejüket tekintve az Asus lenne a megfelelőbb a fekete színvilága végett, de van rajta RGB LED a hátulján, oldalán és a tetején. Valamint tud vezérelni 2 ventilátort.
Az Asus RGB LED világítása pedig tud különféle módon világítani: [link] (görgess le és ott fogod látni a lehetőségeket meg a különféle módokat állítani neked tetsző szín szerint)
Vásárlás előtt mindenképpen nézd meg a kiszemelt méreteit, hogy befér-e a leendő kártya az aktuális házadba.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Tubica
senior tag
válasz Tubica #29382 üzenetére
Sziasztok
Akkor most igazából mi az, ami megéri az árát ?
Ezeket nézegettem:
ASUS ROG STRIX GTX 1080 GAMING OC
GALAX GTX 1080 HOF
GIGABYTE GTX 1080 XTREME Gaming Rev. 2.0
EVGA GTX 1080 FTW ACX 3.0
EVGA GTX1080 FTW DT GAMING ACX 3.0 RGB
MSI GTX 1080 Gaming X
MSI GTX 1080 ArmorRGB / fekete/fehér színkombinációs kellene.
Ha megvenném pl az EVGA ftw DT-jét, van benne egy egészséges tuning, ami nem válik a kártya élettartamának hátrányára ?
Hogy tudnám flesselni a BIOS-t egy másikéra ?Egyébként a felbontásra / frissítésre elég lenne a kártya ?
Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
sebgutkopf
őstag
válasz Tubica #29382 üzenetére
Mielőtt megvettem és nézegettem a 1080-akat akkor nekem azt tűnt fel, hogy nagyon nagy árkülönbségek vannak a kártyák között, ami számomra teljesen indokolatlannak tűnnek. Eleve ma már szinte mindegyik kártya a referencia órajel feletti értékekkel árulnak, de néhány modern +20-30 Mhz-ért cserébe +20k-ba kerül azonos hűtéssel, ami szerintem nevetséges, főleg annak tükrében, hogy nagyjából azonosan lehet húzni az összes kártyát.
Ellenben nagy különbségek vannak, hogy egyes gyártók hány fázissal látják el a kártyákat a stabilabb tápellátás érdekében, ráadásul néhány gyártó itt kevesebbet ad, de legalább több pénzért.A fő szempont talán az lehet, hogy 2 vagy 3 ventis hűtéssel szerelt kártyában bízol jobban, illetve tuning lesz-e és annak megfelelő TDP-s kártyát vegyél. Tehát elég az alap 8, vagy 8+6 esetleg 8+8 kiegészítő tápcsatira van igényed (ha esetleg vízzel akarnál hűteni).
Ahogy nézem most úgy jó 15k-val drágábbak a 1080-ak mint amikor 2 hónapja vettem, gyengült a forint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest