- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnK
aktív tag
Sziasztok!
Ha megjön a kártya FURMARK mellett mivel tanácsoljátok tesztelni, hogy biztosan jó-e?
A mostani 750 Ti-t egyből eladnám és nem akarok alaplapi VGA-val maradni, ha valami gond van. Játszani most nincs időm.
-
JohnK
aktív tag
Megrendelve az ASUS STRIX-GTX1050TI-O4G-GAMING.
A tulajokat megkérdezhetem milyen felbontáson használják főleg játék/win alatt és mekkora monitoron?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Csupingo #595 üzenetére
Jól látod, erről is írtam azért, hogy valaki visszakeresve talán rálel és láthatja, hogy nem sokat ér a tuning a mai kártyáknál. Benne volt a hsz-ban az is, hogy "okos" VGA ez, két ponton is visszaszabályoz, ha elérné a 75W-os TDP limitet, így félelemre semmi ok. Egyetértek veled, bár nem is gondoltam erre, hogy a PCi-e 1.1 szabványú lap tulajdonosaira is gondolhattak az nVIDIA-nál a 75W-os limitnél!
-
Csupingo
veterán
Persze, a tuninggal kapcsolatban igazad van, bár nekem az rémlik, hogy a tulajok többnyire azt mondják, a plusz tápcsatist se lehet sokkal jobban tuningolni, mert gyárilag elég szigorúan 75 W környékére van állítva a kártya. Esetleg annak lehet fontos, akinek pci e 1.0-ás lapja van, hogy ne legyen annyira határon terhelve, vagy akiket kicsit megnyugtat a tudat, hogy a plusz tápcsatlakozót is használva, talán kevesebb áramot vesz fel a kártya a lap felől.
-
fagy53
nagyúr
Nem ezt írtam én is ?
Teljesen igazad van , most...
Az ismerős is ezt mondta, a megfogalmazás az már más tészta.
A "szívja" elég vulgáris, de lényeglátó.Az alaplapi csatlakozó 75W-os ami a feszültség és az áram szorzata, a feszültség állandó, így a VGA áramot vesz fel, kvázi "szív" a csatlakozóból.
Az áram nagysága a 75W miatt korlátozott, ha nagyobb kell az már csak más forrásból lesz elérhető ez pedig a VGA tápcsatija azoknál a kártyáknál ahhoz ez megvan. Más esetekben pl nálam a VGA bios csökkenti az órajelet és/vagy a feszültséget / a GPU-ról van szó/.
Kb ezt ragozzuk mind a hárman és igazunk van...Csupingo: igazad van, valóban megduplázták annakidején a terhelhetőségét ennek a csatinak, de ha a VGA-t 75W-os TDP-vel adják ki, az olyan mintha a csatlakozó csak ennyit engedne meg, ennyiben valóban pontatlanul fogalmaztam, de ez nem változtat a fenti mondanivalómon.
-
Csupingo
veterán
Válasz egy másik fórumról: A PCI-e 2.0 miatt ne aggódj: Ugyanúgy 150W a slot terhelhetősége, mint a PCI-e 3.0-nak.
Ergo: Azokat a kártyákat, amelyek többet vesznek fel ennél, külön tápcsatlakozóval látja el a gyártó.szerk: Valószínüleg a pci-e 1.0 vs. 2.0 kompatibilitással keverted, mert az elöbbinél 75W a slot maximalizált terhelhetőségi limitje." A ph-n is 150 W-ot említenek a sloton keresztül. Úgy tudom, a gyártók a régebbi lapokkal való kompatibilitás miatt készítik úgy a kártyákat, hogy max. 75 W-ot vegyenek fel az alaplap felől, a többit plusz tápcsatlakozón.
-
Ne csináld már te is. Mindegyik a lapból "szívja" az áramot (bármit is jelentsen ez a szívás). Az extra tápcsati ahhoz kell, ha a megengedettnél magasabb teljesítményre van szükség (70 vagy 75 watt), amit már nem enged meg a PCIe szabvány. Mivel szabályozza az alaplap, hogy mennyi teljesítményt lehet maximum felvenni, ezért az égvilágon semmi hátránya nincs az alaplapra nézve, hogy a VGA-n van-e extra tápcsati, vagy nem.
-
fagy53
nagyúr
Az ismerős nem mondott hülyeséget, ha nincs rajta tápcsati az nem jó a tuningra, mert a lapból szívja az áramot. Ez kb így is van, mert ha van tápcsati akkor ez azt jelenti, hogy ki lehet tolni a TDP-t és nem korlátoz a bios, más kérdés, hogy ennek ellenére kicsi a tuningpotenciál és nem lesz különösebben nyerő ez a verzió.
Dendytv: manapság eléggé beszűkült a tuning lehetőség, a boost bevezetése óta 20% alatti a teljesítmény növelés házilag, ez pedig édeskeveset ér. Gyors ez a kártya így is, ha meg több kell van lehetőség egy lépcsővel feljebb lépni, de ez már pénztárca kérdése és nem a tuningé!
-
Dendytv
senior tag
Nálam ő jön lefelé ! ő neki jók a cooler-ei ? Hogy ha fel szeretném OC-zni ? És Ismerő mondta,azt hogy ha nincs rajta táp csati az nem olyan jó mert akkor az alaplapból szívja az áramot ez igaz ?
-
válasz
aNorganiK_ #579 üzenetére
Boltból már kapsz annyiért, szerintem nem érdemes sufnigarisat venni.
Én pl ezt vette tegnap: [link]
-
athomi
veterán
válasz
aNorganiK_ #579 üzenetére
53-ért rendben van, ha bízol a ph!-s eladóban. Mondjuk egy esetleges eladásnál valószínűleg értékcsökkentő tényező lesz, ha "Gézához" szól a garancia. Én még mindig az előbbit venném, mert olcsóbb és az is félpasszív ha ez számít.
-
athomi
veterán
válasz
aNorganiK_ #577 üzenetére
A legtöbbnek GTX1050Ti-nek nincs, mert a kártya 75W-os TDP-vel rendelkezik. Amelyiknek van, arra valószínűleg a tuninglehetőség miatt kerül rá, de az eddig tapasztalatok alapján nincs különösebben lényege, mert hamarabb elfogyik a kártyában lévő tuninglehetőség, mint hogy túllépd a TDP limitet.
Nagyon drága ez az EVGA, nem éri meg, keress másik típust. Kicsit visszaolvasva találsz bőven infót. Ha félpasszívat keresel, akkor a jelenlegi kínálatból ezt választanám.
-
aNorganiK_
tag
Hali!
Ezt az EVGA 1050TI-i nézegetem: [link]
Viszont a gyártói oldal szerint nem kell neki tápcsati?Ez igaz vagy más 1050ti-nél is van így?
Jó ez a kártya vagy van kimondottan ajánlott az 1050ti-k között?
-
Hmm, a Civilization 6, nagyjából közepes beállításokkal, 3.3GB VGA memóriát használ. Vagyis kell a 4GB, még ehhez a kártyához is. Ja, és nem lassú így, a játák elején 60+ fps (vsync be van kapcsolva), a vége felé is kb 40+ van.
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Mely típusok félpasszívak?
ezeket néztem ki első körben:
GIGABYTE GV-N105TOC-4GD
ZOTAC GeForce® GTX 1050 Ti Mini
Koszi
Udv -
Jajj de jó ez az Asus 1050 Ti!
Nagy előrelépés 750 Ti után.
-
kisza25
félisten
láttam, raktam rájuk értesítést, ha 52eFt alá mennek kapjak email-t
de most az rx 460 4GB-ból is giga van és tök csendes, fogyasztásuk ugyanaz és méretek alapján is ugyanaz a hűtés lehet rajtuk -
kisza25
félisten
ipon giga 1050 ti 51300 rendeltem is egyet
-
syberia
veterán
válasz
LackoMester #563 üzenetére
Ez a hűtés a GTX 750-en is jól szerepelt, kollégámnak is az van, a borda tiszta por
de terhelés alatt sem megy 50 fok fölé.
-
LackoMester
addikt
Már lassan egy hónapja használok egy MSI GTX 1050Ti OC 4GB kártyát, teljesen jó. Mindenkinek aki kompakt méretű kártyát keres, csak ajánlani tudom a tipust, halk ( nem félpassziv, eleve nem ilyet kerestem ) , hűvös.
-
athomi
veterán
INNO3D GTX1050-ről (egy ventis):
"A kártya az Inno3D műhelyéből került ki, és egyetlen apróságot leszámítva tökéletes volt. Az "apróság" annyi, hogy a kártyán a ventilátor fix fordulatszámon üzemelt. Terhelve sem volt kimondottan halk (cserébe 60 fokon tartotta a GPU-t), de azzal még nem is lett volna semmi bajom - viszont ugyanez a szélzaj idle-ben kifejezetten idegtépő volt, két nap alatt kiderült, hogy ezzel a kártyával sem leszünk barátok." ForrásINNO3D GTX1050Ti TWIN X2-ről (két ventis):
[link]INNO3D GTX1050 Twin X2-ről (két ventis):
Ami kicsit fura, hogy a GTX1050 TWIN X2 viszont fórumtárs általi leírása alapján nem fixfordulatos, bár nincs nagy különbség idle-ben és load-ban a venti fordulata között. -
Klikk1984
csendes tag
sziasztok
Beszeretnék ruházni 1 inno3d 1050ti compact(1 ventis) kártyára! Valaki tudna róla véleményt mondani, akinek esetleg van? Mennyire hangos a ventije?köszi Üdv
-
Raymond
titán
Itt egy video ahol a 1050Ti tesztelve van kulombozo CPU-k alatt (Pentium G4560, i3-7350, i5-7600K, i7-6700K), nem ugy nez ki hogy a procid majd visszafogna barhol is.
-
Na, megrendeltem az Asus GTX 1050 Ti-t, holnap megyek érte, a hétvégén meg beizzítom. 750 Ti-t vált, szóval nagy ugrás lesz, és remélhetőleg az i5 4440S elég jól fog muzsikálni alatta.
-
Dendytv
senior tag
Előre is bocsánatot kérek az OFF-tól de nem tudom máshol megkérdezni ! Jah és amúgy be van rendelve a 1050 Köszönhetően nektek ezer köszönet a segítségért !
Az eladó egyezik velem azon, hogy a HD5870 félszer erősebb az én mostani R7 360 2GB OC-m nél ! amit én nagyon nem hiszek el persze tudom, hogy az R7 sem egy Isten kártya de azért nehogymár ! ! És azt állítja, hogy 15.000FT nem kérhetek többet mert nem ér többet. Hozzá teszem azt, hogy Még csak egy évet sem volt használva a kártya a hő fokot is mindig néztem nála rendesen,soha nem lépte túl a 72-fokot ! És minden játék nálam elég szépen futott még a múlt hétvégi For Honor BETA is High grafikai beállításokon ment de persze 1280x1024 es felbontáson ! És nagyon nem hiszem el,hogy egy HD5870 hozná ezt a szintet valamint nagyon keveslem érte azt a 15.000FT hol ott én 35.000-ért vettem ! És ahogy írtam is nem volt még egy évet sem használva 2015.május-ában vettem ! És meg volt becsülve ! Tehát most akkor mennyivel jobb az én R7 360 2GB OC-am a HD5870-től illetve menyit kérhetek el érte még 2-év Garanciával !? Tudom, hogy ez a Topic nem ezért lett létrehozva de ebben szeretnék segítséget kérni hisz én nem vagyok egy Isten tudja milyen ész ezen a területen. Minden segítséget előre is köszönök
-
athomi
veterán
Nem rossz vétel ez, veheted nyugodtan. Ha a jelenleg legolcsóbban elérhető leghalkabb kártya kell aminek nem kell a tápcsati, akkor valószínű ez lesz az.
Ha bízol a fórumtársak fülében, akkor veheted valamelyik egy ventis kártyát is 50-ért (pl. MSI, Asus).Maga a GTX1050Ti ára van egy picit szerintem magasan, annak fejében, hogy MSI RX470 Gaming van 64-ért is ugyanabban a boltban.
-
szami777
addikt
válasz
Vadernagyúr #532 üzenetére
Witcher3
FHD Magas preset: átlag 42
nwidia hairworks off: átlag 54Über preset: átlag 35
nwidia hairworks off: átlag 43Shadow of mordor:
Very high preset: átlag 68
Ultra preset: átlag 60-at stabilan tartottaBF1
High preset átlagban stabilan 60 körül, inkább picit felette(61-62)
Ultra preset: átlag 52Szerintem ezekkel nem érsz olyan sokat, egyrészt a proci limit miatt, azért a tesztkörnyezet nem megfelelő, másrészt ez nem mutatja meg helytállóan egy másik 1050ti közötti különbséget szerintem.
Alapvetően minimális kompromisszumokkal hozható a FHD 60fps a kártyával, a hőfok sem megy 65 fok fölé, játék közben sem hangos, 50k-ért remek kis kártya. -
athomi
veterán
Félpasszív, szóval idle-ben biztos nincs hangja. Mivel a GTX1050Ti nem melegedős, így nem hiszem hogy nagyon 1200-1300-as fordulat fölé kellene mennie a ventiknek, szóval load-ban sem hiszem hogy hangos. Plusz pont, hogy OC-s.
Fórumtársak szerint az egy ventis nem félpasszív kártyák is halkak (MSI, ASUS, Palit) mind idle-ben, mind load-ban. A Gigabyte egy ventise ami félpasszív, de annak most kicsit magas az ára.Ha van szíved egy GTX1050Ti-ért 54-et adni, akkor veheted.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Vadernagyúr #528 üzenetére
Végre ember lettél, Ti-ben gondolkodsz
-
szami777
addikt
válasz
Vadernagyúr #528 üzenetére
Hát pont azért adom el, mert nincs időm játszani
De ha játszok, akkor bf1, bf4, crew, shadow of mordor, witcher3, ac sorozat.
Ezek mind jól elfutnak, fps-t nem mértem még velük.
Ha érdekel délután megnézhetem őket.Sajnos nálam már inkább proci limit van, 6 éve használom a szeretett i5 2400-amat, van itthon még egy i5 6500/1050ti 4gb kombó is, ott azért rózsásabb a helyzet.
-
szami777
addikt
Nekem ez van jelenleg: [link]
Msi afterburner szerint alap 25 fok(innen el nem moccan), játékban 62fok körül ingadozik, 65 fölé nekem nem nagyon ment még. Kifejezetten csendes kártya, a venti rpm-jét nem tudom, hol tudnám megnézni de ha leírod, hol nézhetem meg, szívesen lecsekkolom.
(ma vagy holnap adom el a karit, addig még meg tudom nézni) -
antatom
tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok.Ilyen kártyát szeretnék. Az alábbiak közül melyiket ajánlanátok?
Msi GTX 1050 2GT LP
Palit GeForce GTX1050 2GB DDR5 StormX
Msi GTX 1050 2G OC
Msi GTX 1050 2GT OC
GIGABYTE GTX1050 2GB DDR5 GV-N1050OC-2GD
44-46eFt között vannak. -
athomi
veterán
Akinek van egy ventis kártyája, leírná hogy mennyi idle-ben (azért ne közvetlenül gépbekapcsolás után) és load-ban a GPU hőmérséklete, valamint milyen ventifordulat mellett.
-
GRaul
őstag
Most futott végig a Valley, 73 fok volt a legmagasabb hőmérséklet.
Szépen fokozatosan hűti vissza a venti. Nem hangosabb mint az xbox one fat gépem. Sőt, szerintem még halkabb is. Meglepő, hogy mit tud ez a kis kártya. Aki csak kocajátékos annak teljesen megfelelő sztem egy ilyen kártya -
GRaul
őstag
válasz
Csupingo #519 üzenetére
Egy ilyen gépházban van [link]
i3 2100es proci és 2x4gb mellett. HTPCnek raktam össze a gépet. Haveromtól jutottam a kártyához 27eftért
Ennyiért nem volt szívem kihagyni.
Sztem egyáltalán nem hangos. Futtatok rajta pár benchmarkot mennyire melegszik fel. Bár lehet, hogy az i3 mellett jócskán marad benne még kraft. -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Én is csatlakoztam mai nappal a 1050esek táborába is egy msi 1050 2Gb LP kártyával. Ha valakinek van valamilyen kérdése a kártyával kapcsolatban szívesen segítek.
-
Csupingo
veterán
válasz
weborgon #515 üzenetére
A 960-nak szerintem az volt a legnagyobb baja, hogy akkor emelkedtek meg valamiért irracionálisan az árak. Kb. 75 körül kezdett, és majdnem egy év után is még 68 környékén volt. Most pedig az 1050 ti kártyák már 50 környékén vannak, amik kicsit gyorsabbak is. Nem csoda, hogy igyekeznek túladni a 960-on, mert a jelenlegi helyzet miatt a valós értékük eléggé lecsökkent. (A 2 GB-os verziót még inkább érinti ez a helyzet.) Általában minden rosszabbul árazott kártyánál előfordul ez, ha az új generáció azonos teljesítményben olcsóbban elérhető.
-
Raymond
titán
Is The GTX 660 Ti Still Worth Buying?
Egesz jol tartja magat. A tesztek 2:42-nel kezdodnek. FC Primal, BF1, GTAV, FO4 mind High-on szepen megy.
-
athomi
veterán
válasz
weborgon #510 üzenetére
Mondjuk az is fura, hogy megmagyarázod hogy egy adott VGA helyett (GTX660) egy ~25%-kal erősebb VGA jóformán felesleges (GTX660Ti) kiadás.
Meg az is, hogy a Witcher 3 csak low grafikán futtatható értelmes sebesség mellett. Ami jó lesz medium grafikának is. Ahol pont lesz értelme annak a 25-30%-os teljesítménytöbbletnek, amit a GTX660Ti nyújt a GTX660-el szemben. [link]
-
weborgon
csendes tag
Lehet. S persze az is lehet, hogy tévedek, nem vagyok én orákulum. :-) De szerintem azért a Hardwerapró pl. egész jó indikátor, a GTX 970 -nél, a GTX 980 -nál, és szinte minden kártyánál nagyjából lehetett látni, hogy mi az az időszak, ameddig a tulajok inkább "tartják a pozícióikat" és mikor jön el az pont, amikor beindul egy nagyobb eladási hullám, hirtelen a többszörösére ugrik a kínálat, lefelé tendálnak az árak, stb. Most a GTX 750Ti -kkel és a 960 -asokkal kb. Dunát lehetne rekeszteni, s nem csak itt, egyéb apróhirdetési oldalakon is. De persze ezt is lehet másképp értelmezni, aztán következtetéseket mindenkinek magánnak kell levonnia.
De majd legközelebb igyekszem rövidebben blablázni..:-)
-
athomi
veterán
válasz
weborgon #510 üzenetére
"Eltelt másfél év és mit látunk ma? Mindenki szabadul meg a 2G -s 960 -tól, bezzeg a 4G -seket alig látni eladósorba? Túrót.. ha megnézed az aprókat, dögivel találsz 960 2G és 960 4G hirdetéseket is, mindkét tábor ezerrel szabadul meg tőlük."
Ezt miből szűrted le, hogy mindenki ezerrel szabadul meg a GTX960-as kártyától? Abból hogy van ~25-30 aktív hirdetés az apróhirdetések közt? Csak mert ebből semmire se lehet következtetni, kár a sok leírt sorért egy ingatag lábakon álló feltételezés alapján.
-
weborgon
csendes tag
Mint a tegnapi hosszú hozzászólásomban írtam a vastagított bekezdésben:
"Általánosságban szerintem elmondható, hogy aki DX12 progikkal akar játszani, oda jó a minél több VRAM. Ha valaki az ULTRA -t preferálja és az összes csúszkát a maxra tekeri (függetlenül attól, hogy ezzel alacsonyabb FPS számokat kap), oda is jól jön a sok VRAM. Ha valaki 2 évnél hosszabb időre veszi a videókártyát (3-4-5 évenként van szándékában cserélni), akkor oda szintén jó a nagyobb VRAM -al szerelt változatot vásárolni."
A Rise of the Tomb Raider DX12 -es játék és a linkelt tesztedben Very Highra állították a minőséget, szóval beállítások a plafonon. Vagyis a fenti 3 feltételből kapásból 2 is megvalósul, ergo ehhez a játékhoz tényleg sokat hoz a több VRAM -mal szerelt kártya. Szóval csak alátámasztod amit írtam. :-)
2G -s kártyát venni csak akkor szabad, ha a fenti 3 feltételből egyik se teljesül (ill. persze ha pénz sem annyira számít, akkor is automatice a több VRAM -mal szerelt kártyát kell venni). Laikusoknak, olyannak aki nem ért hozzá (= nem ért hozzá annyira, hogy pontosan be tudja lőni a saját igényeit), azoknak szintén élből a 4G -s verzát szoktam ajánlani. Mert az a tuti.
Viszont az is igaz, hogy kicsit önbecsapás amikor valaki a "jövőállóság" miatt veszi a nagyobb memóriájú verziót. Ha már a 960 szóba került a linkelt tesztedben: én emlékszem, hogy tavaly ilyenkor tök ugyanezek a (vérre menő :-) viták mentek a fórumon 960 2G vs 960 4G témakörben, valaki az egyiket preferálta, valaki a másikat és a 4G legnagyobb előnyének a "jövőállóság" lett kikiáltva. Eltelt másfél év és mit látunk ma? Mindenki szabadul meg a 2G -s 960 -tól, bezzeg a 4G -seket alig látni eladósorba? Túrót.. ha megnézed az aprókat, dögivel találsz 960 2G és 960 4G hirdetéseket is, mindkét tábor ezerrel szabadul meg tőlük. Ha a 4G annyival "jövőállóbb" lett volna, akkor kb. 90%-10% lenne az eladósorba került kártyák aránya, hisz a 4G tulajok nem akarnának túladni rajta. És egy alig másfél éves kártyáról beszélünk.
Még régebben hasonló eszmecserék mentek a GTX 660 vs GTX 660Ti vonatkozásában is. 3-4 éve arról mentek a diskurzusok ezerrel, hogy melyiket érdemes venni? A két kártya között megjelenéskor a különbség stabil 20-25% volt, nagyobb difi mint most a 1050 és 1050Ti között. Aztán eltelt kb. 2 év és mit láttunk?
Witcher 3, High, (GTX 660 = 20 FPS, GTX 660Ti = 24 FPS)
Witcher 3, Ultra, (GTX 660 = 10 FPS, GTX 660Ti = 13 FPS)Na ennyit a "jövőállóságról", eltelt 2 év és mind a GTX 660, mind a GTX 660Ti csak Low- on tudta futtatni az amúgy nagyon jól optimizált, Nvidia supported gamet. Low -on is csak úgy ahogy. Persze nem mondom, hogy a GTX 660Ti semmivel sem volt "jövőállóbb", mint a sima GTX 660 -os, lehetett vele nyerni mondjuk 5-6 hónapot. De éveket semmiképp.
Ez a story minden egyes generációval lefut, csak a szereplők változnak. A GTX 1050Ti természetesen "jövőállóbb" lesz, mint a sima GTX 1050, de csak annyival, amennyivel a GTX 660Ti a GTX 660 -nal, vagy a GTX 960 4G a GTX 960 2G -vel szemben. Lehet vele nyerni néhány hónapot, de éveket semmiképpen sem. Kizártnak tartom, hogy pl. a sima 1050 -estől 2 év múlva már mindenki szabadul meg ezerrel, bezzeg a 1050Ti -t még alig lehet majd találni az aprókon, hisz azokat még +1, +2 évig is tartják a tulajok. Másfél év múlva nagyjából ugyanazt fogjuk látni, mint most a 960 -asok esetében.
Ezért szoktam mondani, hogy a jelen és a közeli jövő igényeiből kell kiindulni, ha pedig valaki másfél éves horizonton túl szeretne célozni és valóban egy jövőálló kártyát szeretne, akkor lőjön egy-két szinttel a valós igényei fölé, de ne +15-20% -al, mert az túró, hanem +50-80% -al. Az vegyen GTX 1060 6G -t legalább, mert az még 3 év múlva is versenyképes marad, amikor az összes 1050/1050Ti már csak diavetíteni fog.
De persze ez csak egy magánvélemény; igazából olyan nagy a választék manapság pl. a 15-20 évvel ezelőtti felhozatalhoz képest, hogy mindenki könnyen kiválogathatja azt, ami a szívének kedves. :-) A lényeg, hogy legyenek jó és minőségi játékprogramok, aztán just have fun.
-
JohnK
aktív tag
válasz
gyurkikrisz #508 üzenetére
Olcsó monitort nem veszünk.
Fel sem merülne most se a csere, csak hát a fránya csatlakozók.
-
JohnK
aktív tag
Van esetleg hozzám hasonló, aki 2017-ben még CRT monitort használ és ilyen kártyája van?
Emiatt kérdezem: [link]
-
athomi
veterán
válasz
weborgon #486 üzenetére
Én amelett maradnék, hogy kell a 4GB a GTX1050Ti-re. Itt a GTX1050Ti-nél valamivel gyengébb kártya (GTX960) Rise of the Tomb Raider alatt a 2GB és 4GB-os változatokkal. Nyilván full beállításokról van szó, de míg az egyikkel a játék végig játszható, addig a másikkal láthatod, hogy beesik gameplay alatt a min. FPS elég rendesen. Itt meg az átvezető videóban szerepel gyalázatosan. Az pedig nyilvánvaló, ahogy telnek a hónapok, évek, úgy igényelnek a játékok egyre több VRAM-ot.
-
Franklin
addikt
Azért nem annyira elcseszett az... most tesztelte a PH, a 470-nél gyorsabb fullHD alatt, és sokkal kevesebbet eszik.
Aki full HD fölé nem megy, annak szerintem 65e-ért jobb vétel, mint 85-ért a 6 GB-os verzió.
Nekem pl. CS GO-hoz tökéletes lenne, hogy full HD alatt kitoljon stabil 200+ fps-t, szóval már itt megdőlt a "nem ajánlott senkinek"
-
Vadernagyúr
senior tag
Akkor az úgy jó
Csak azért kérdeztem,mert kinézetre olyan gyengébbnek tűnt a pici,meg mintha nem nézne ki olyan tartósnak.. De akkor tévedtem
Mondjuk mondta athomi is,hogy csúnyább
Mondjuk az nem érdekel,mert úgyis gépházban van,csak legyen meg az az FPS,mint a "nagy" 1050TI-nél
-
xtro
aktív tag
válasz
Vadernagyúr #500 üzenetére
Havernak giga windforce van nekem aza pici zotac és semmi különbség leszámítva azt hogy az egy ideig passzívan megy vagyis 0 zaj. Az én pici zotacs-om pedig nem.Mondjuk nem hallani a különbséget (elnézését attól aki kihallja).
De ha van rá keret akkor turbo ventiset ha nem akkor nem. Ettől nem lesz +- fps ed.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politikai mémek
- Túra és kirándulás topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DUNE médialejátszók topicja
- Gyúrósok ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Szólánc.
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest