- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Analóg fényképezés
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kisza25 #6084 üzenetére
Nekem mondod...
De az az ITX-es Sapphire Pulse még mindig b@xxa a csőrömet.
Tesztek alapján a ventije 4pin-es, szóvala Gelid-féle adapterrel valszeg' cserélhető egy házventire. Rápattintanék egy 92mm-es Noctua-t, és csá.Szerk.:
Hoppá, 1060/3G is gyak. 1050Ti árban megy már. -
-
daniel_229
csendes tag
válasz
kisza25 #6053 üzenetére
kisza25, te nyertél!
Az egyik rögzítő csavarban akadt el, ami valamiért kijjebb volt tekerve. Sajnos hiába szedtem szét bordát portalanítani beszerelés előtt, a ventik maradtak a helyükön (fedlapon), így nem vehettem észre, hogy elakad a csavarban. Már csak az a kérdés, hogy mennyire viselte meg a motort a ~2 óra hasztalan erőlködés. Amikor kiszereltem a kártyát, az álló venti motorja tűzforró volt. Azóta lett fordulatszáma is
Utólag belegondolva kicsit gáz, hogy nem állt össze a kép a 2 - látszólag egymástól független- problémából, mert valami driver problémát, vagy rossz beállítást gyanítottam.
Köszönöm a segítséget!
-
Puma K
nagyúr
válasz
kisza25 #6053 üzenetére
Ismerős GTX 1060-as kártyája ugyan ezt csinálta.
Zsír újonnan összerakott gép, dobozból kivett alkatrészek köztük az MSI Gaming GTX 1060 6 GB, ami friss Windows 10 alatt terhelés közben 1 ventilátort pörgetett fel, a másik meg állt.
Ilyenkor ha az álló ventit megpörgeti kézzel akkor elindul, és beáll kellő fordulatra és hőmérsékletre a kártya.
Csak ezt csinálni fogja a jövőben is.Vagy együtt él az ember úgy a jelenséggel és egyedi ventilátor profilt használ aminél sosem állnak le a ventilátorok csak a legkisebb fordulaton pörögnek Windows-ban avagy komolyabb terhelés nélkül majd ha emelkedik a GPU hőmérséklet emeli a fordulatot is.
Amit még meg lehet próbálni ilyen esetben:
- Minden tuning és monitorozó programot letörölni
- VGA driver-t DDU-val leszedni, és a gyártó oldalán lévőt felrakni ami az adott kártyához elérhető (ez általában régebbi driver, de azzal érdemes megnézni mit produkál a kártya) -
válasz
kisza25 #5983 üzenetére
Hali, mostanában elég sokat használom a kártyát (Giga 1050Ti D5) olyan üzemmódban, hogy az órajelek 1291/7000 MHz-en ketyegnek. Ennek az a következménye, hogy 2-3 perc alatt felfűt 60 fokra, bekapcsol a ventillátor, majd 1 perc múlva kb. 55 foknál lekapcsol, és megy az egész elölről. Valami megoldás kellene, ami vagy fix 25-30%-ot rendel ehhez az órajelprofilhoz, vagy egyszerűen csak sokkal alacsonyabbra teszi a kikapcsolási pontot. Afterburnerrel megpróbáltam az egyedi görbét, de 60 fok körül ki/be kapcsolgatott, a hysteresis beállítást meg leszarta. Valakinek ötlet? Köszi!
-
válasz
kisza25 #5969 üzenetére
Malmozik a VGA? Vegyél komolyabb, nagyobb felbontású monitort!
Problem solved!Fenntartom továbbra is, hogy nem rossz kártya, dettó elfogadnám, de csak a Giga D5-öst látom 46k HUF-ért, az összes többi inkább 50k HUF körül mozog. Apróról 40k HUF körül vihető, ami reálisabb ár, kár hogy kevés található belőle.
-
válasz
kisza25 #5967 üzenetére
Annyiért apróról 1050Ti-t tudsz kifogni, vagy 35k-ért 1050/2G-t, szóval meh.
35-40k körül okés lenne, de így...Egyébként bejövős lenne nekem is, csak az ár, meg nagy előrelépést nem jelent sima 1050-hez képest.
Eladtad a 1060-ast? Pedig jönnek a téli hónapok, és a BF5...
-
dugo_
veterán
válasz
kisza25 #5572 üzenetére
Tavaly nyáriig kereshető: http://www.nvidia.com/Download/Find.aspx
Fred23:
However, Expreview speculates that NVIDIA might actually reduce the memory bus to 96 bits instead of maintaining the 128-bit bus. If this was to happen, actual performance on the GeForce GTX 1050 3GB might be even worse than the normal variant.
LOL.
Max ha 1050 2GB árban jönne, lecserélné az egész terméket és nem csökkenne a vram sebessége... túl sok a ha.
-
-
-
-
-
Motion_Blur
félisten
válasz
kisza25 #4819 üzenetére
Szerintem itt vannak olyanok amik nem kerültek sorozatgyártásba.
Pl ezt a Zotacot nem látom a gyártó oldalán se. De amúgy kéne, csak itthon 100k lenne
-
Apollyon
Korrektor
válasz
kisza25 #4760 üzenetére
"5év garral, mert biztos sokáig megtartom (ilyen árak maradnak ez nem is vicc)"
Erről jut eszembe. Laikus vagyok 'tuning' témában, szóval sorry ha túl nagy hülyeség.
Bányászoknál láttam, hogy alulfeszelik a kártyájukat (legalábbis ezt írták, de ez most mindegy). Ennél a kártyánál is lehet olyat, úgy, hogy ne csökkenjenek az órajelek? Ha egyáltalán lehet, akkor járhat-e bármiféle előnnyel? Pl. hosszabb élettartam, kevésbé melegszik stb. Vagy ez csak a bányászatnál éri meg, játékhoz nem? -
Turtlelboy
csendes tag
válasz
kisza25 #4543 üzenetére
Mármint az 1050ti és 1050-re gondoltam. Tehát a drágább a hőcsöves viszont alacsonyabb az órajele, így lassabb?
Ezeken a kártyákon 4 kimenet is van (2xdvi, 1xhdmi,1xdisplayport). Képes egyszerre négy monitort is meghajtani vagy kevesebbet és csak azért van rajta több kivezetés, hogy válogatni lehessen a csatlakozók közül?
-
r4z
nagyúr
válasz
kisza25 #4256 üzenetére
PCI Express Card Electromechanical Specification, Revision 3.0
1.7, 1.8, 1.9, 4.1, 4.2 - mutasd meg, hol van ott szo 150W-os slotrol.
Atirhatod az erteket kezzel, de akkor mar nem lesz specifikacio szerinti a kartyad, aminek a toleralasara a lapod sincs felkeszitve.
-
r4z
nagyúr
válasz
kisza25 #4249 üzenetére
Eleg, ha ezt az egyet elolvasod, mivel ebbol volt balhe nemreg: RX480 powergate
A lenyeg a PCISIG specifikaciojabol:
A standard height x16 add-in card intended for graphics applications must, at initial power-up, not exceed 25 W of power dissipation, until configured as a high power device, at which time it must not exceed 75 W of power dissipation.
De egyebkent a masodik forrasod is 75W-ot ir, a B260-nak meg semmi koze a csatolo aramellatasahoz, az csak a bovitokartya adatait specifikalja.
De ha valoban 150W lenne, es neked van igazad, akkor magyarazd meg, hogy a 90W-os GTX950-nek miert kell 6pines tap, a 75W-os 1050/Ti-nek (lap aljan van a full spec) meg miert nem.
-
athomi
veterán
válasz
kisza25 #4246 üzenetére
De hiába tud a slot 150W-ot, ha a kártya nem veheti fel a lapon keresztül, csak a számára engedélyezett maximális 75W-ot.
Tehát a tápcsatlakozó nélküli kártya nem fogja átlépni a 75W-ot. A tápcsatlakozósoknak a többletfelvétel a tápcsatlakozón keresztül biztosított, engedélyezett.
-
válasz
kisza25 #3754 üzenetére
ITX sajnos nem, ahogy KávéTócsa sem jön ki annyiból.
(#3755) fules
Ja, i5-8400 most best buy állítólag, de multi nélkül elég a 4 mag szvsz.(#3761) Knobber
Mint 29UM68 használó állítom, hogy 2560x1080-ra elég a 1050Ti, egy i5-el megtámogatva. Persze nem a legújabb címek, Ultra részletességgel... -
BandiHUN
veterán
válasz
kisza25 #3539 üzenetére
Énnekem is ma jött meg...reménykedik a fene a BF-ben.Arról nem is beszélve,hogy ígyis voltak már akciók,1 hetet kellett várnom az Asuskára...az egész BF arra jó a mezei dolgozó lúzernek,hogy beszopja,és aztán drágán se tudjon venni semmit/nehezen később ugyanannyiért,ha nem többért.Előrehozott blackfriday meg blackfriday-hét,mi ez a mócsing már...
Viszont a kari szépen dolgozik,hang semmi,és még az AMD-ről való váltást is szépen megette a gép,úgy tűnik.Hát elsőre sosetöbbet pirosat.Most CoD: WWII-ztem egy jót,tökéletes az ócska Xeonommal is,jó döntés volt a vidkarit bántani. -
BandiHUN
veterán
válasz
kisza25 #3441 üzenetére
Úgy megtetszett a dolog,hogy én is intéztem keddre egy 1050TI-t
Sajnos a 6850 nem jó az utóbbi 3 évből kb.semmire,ezértis hanyagolom most a WWII-t.De szépen aktualizálva lesz a gép,Ryzennel később várhatóan.
Cod4 azért még jól szól,kimaxolva is 120fps,most kínomban azzal lövöldözgetek,nem is rossz kis nosztalgia.
DE visszatérek ide majd
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- Yettel topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL Eladó!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- Gigabyte RTX 3060TI VISION OC 8GB
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest