-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
Nem is tudtam, hogy 4000-rel is tud forogni.
Az már nem semmi.
Szerintem is sokkal valószínűbb, hogy a ventilátor hibásodott meg, bár akár driver is csinálhat ilyet. (Olyanra emlékszem, hogy voltak hibás driverek, amik nem kapcsolták be a ventiket és majdnem megfőttek a kártyák. Az szoftver gond volt.)Ha jól tudom, 2-3 ventilátoros kártyáknál gyakran csak 1 ventinél figyeli a vga a visszajelzéseket. Ezért szokott az előfordulni, ha pont az megy tönkre, akkor vadul teker az összes és nem lehet szoftveresen szabályozni. Viszont ha egy másik venti megy tönkre, attól még lehet fordulatszámot változtatni, sőt maga a kártya is változtatja, ha a terhelés mértéke és a hűtés minősége engedi.
-
joczo1337
tag
-
joczo1337
tag
GV-N105TOC-4GD pontosan.Jelenleg valami powercolor vbios-a van rajta,de mindjárt teszem vissza a gyárit
GPU-Z-ben nézem,4300rpm-en forognak,fan speed % állításra nem reagál semmit.
Egyből bekapcsolás után maxon megy,biosban is,így gondolom nem driver hiba,illetve abból is többfélét próbáltam.Terheléstől teljesen függetlenül. -
athomi
veterán
Jelentem visszatértem egy aktív hűtéses
Palit Geforce GTX1050Ti StormX kártyával.World of Tanks alatt 61°C volt a max. GPU hőmérséklet 41%-os ventifordulat mellett, jelentsen az a 41% bármit is.
-
djdaniel
senior tag
Valóban, de ez függ attól is hogy mennyire "szellős" a ház.
A mai kártyákon nem hatékonyak a hűtések? Emlékszem anno 9800gtx, 8800gt mondhatni "megfőtt" a ventilátor maximális fordulat száma mellet is a kártya, rohadt hangos volt, mint a hajszárító ... Viszont AMD kártyáimon a hűtéssel nem voltak problémák, volt pl sapphire HD5850, 60% fordulat szám mellet se ment 70fok fölé a hőmérséklete.. -
tippm86
tag
Szia!
Nem kötekedésből írok ide, de amit leírtál nem teljesen fedi a valóságot.
Ha egy noname tápot túlterhel nem újraindul, hanem leáll a gép, és csak 10-15 mp múlva tudja újraindítani.18 év alatt volt 4 db noname( m-tech, n-base, n-power) tápom, volt pl: amelyik 5 évig ment 0-24 -ben letöltőgépben, de volt a műhelyenben is ahol nem teljesen optimális körülmények között üzemelt, de soha nem volt táp gondom. Itt a HA-n mindenki azt írja hogy szerencsém volt... Persze....
Nem azt mondom, hogy nem lutri az olcsó táp, de kicsitt túl van tolva itt a HA-n ez a téma.....ui: Most is 2 éves n-power tápot használok és 1050 ti van a gépben.
-
hegegabi80
addikt
Igazándiból hossz korlátozás van, mert metisbe kell majd első körben atx táppal. Az LP-ben csak azért gondolkodtam, mert van egy jó áron aprón garival, meg a metis tetjébe ha kerül 2db 120-as venti, akkor a vga is hűtve lenne, meg a cpu-hoz is több levegő jutna, nem fogja fel a teljes magas vga.
Neten találtam egy-két videót játék közben ezzel az MSi LP karival, 70-75 fok között voltak általában néha 80, csak hát ugyebár nem tudni milyen környezetben. -
hegegabi80
addikt
Na most már így minden tiszta, köszi az infókat.
Igazándiból én nagyon tuningolni nem akarok, 1 ventis kisebb karikat néztem pl: MSI aero Giga D5, Asus Phoenix, és legutóbb az MSI LP. Természetesen használtan apróról újonnan drága.
Most ami apróról éppen akad az az MSI LP, kis házba tökéletes. Igaz zajosabb lesz mint a normál társai. -
default.
őstag
Akkor gyárilag 1341 Mhz, és valami segédprogrammal felhúzható 1455 Mhz-re?
Vagy többlet teljesítmény igénynél (pl. egy újabb játéknál) ő maga húzza fel magát 1455 Mhz-re?
Bocsi az értetlenkedésért, sosem volt még ilyen kártyám, általában mindig valami "régi vacak olcsó" VGA-m volt -
default.
őstag
1.) Tulajdonképpen még nem OC-ztem soha semmit, de ez egy OC-s kártya. Ez gyárilag alap órajelen van hagyva, és én különféle segédprogramokkal felhúzhatom a megengedett OC értékre?
2.) DirectX 12 lenne csak a különbség a Win10 javára? Ez nem olyan nagy nyereség?
Köszönöm szépen!
Üdv -
dchard
veterán
Megnéztem a gyári profilt és bizony nem így van. 0-54 fokig 0% van megadva, utána ugrik 40-re, majd ha a hőmérséklet tovább emelkedik akkor 80 fokra éri el a 100%-ot lineárisan.
A probléma szerintem ott van, hogy én alapvetően nem használom a kártyát, tehát üresjárásban van. A hőátadő felülete nagy, a hőtömege viszont kicsi, így amikor eléri az 54 fokos határt, pár 10 másodperc alatt lehűti annyira, hogy kikapcsol, és ezen a határon táncol.
Ha beállítom az új profilt, a program kikapcsolása után is elmenti, viszont újraindítások között már nem. Van esetleg erre valami megoldás, hogy a venti profil permanensen megváltozzon, és ne kelljen a vacak, boot-olást lassító dotnetes ócskaságukat minden rendszerindításnál futtatni?
Ezt leszámítva teljesen elégedett vagyok egyébként a kártyával.
-
-
-
Elnézést ha megszakítottam egy fontos eszmecserét a kérdésemmel, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata.
(Ja, vagy nem is nagyon megy már a topik?)Valamint elnézést kérek azoktól is akiknek az idejét elpazaroltam válaszuk miatt!
Azt hittem itt ki lehet beszélni konkrét dolgokat.
-
#LittleG
csendes tag
Üdv,
1. Windows 7 Ultimate oprendszert használok (x64 / SP1)
2. Ha arra gondolsz, hogy rendszeresen használom-e a Windows Update szolgáltatást, akkor igen, frissítem
3. Mikor melyik drivert? Ha a leírásban szereplő "legfrissebb" driverre gondolsz, akkor az a szó szoros értelmében a mai legfrissebb.Ha a "gyári CD-s" driverre gondolsz, akkor az a 375.63-as verzió.
4. Amikor a régi volt rajta, akkor letöltöttem az Experience-t és azzal frissítettem, tehát igen, ráfrissítettem, nem letöröltem és aztán rá az újat. (De, amúgy ha arra akarsz kilyukadni, hogy akkor csináljam úgy, hogy a régit letörlöm és sterilen rá az újat, már hiába, mikor tavaly kibontottam a dobozából, egyből a legfrissebbet telepítettem, nem a CD-s változatot, tehát akkor egyből a legfrissebb került rá a gépre) -
carl18
addikt
Igen ez is igaz, a GTX 1050 csak 640 cuda magvat kapott
A 1050TI viszont nem csak kétszer annyi vramot kapott hanem több cudát is. 768-al rendelkezik.
Kis Off. Lehet tudni mikor jön már a következő generáció? GTX 2050 például, lassan jön a 2080-an is.
GTX 2050-re kíváncsi lennék, talán lehetséges hogy az is befogja majd a GTX 1060-at. -
Kroni1
veterán
Köszi!
Igen, valóban kint is ott vannak, de a táblázat mégtutibb pontos tipusra mutató linkekkel!
Ahogy néztem amugy ezeket a kártyákat talán nem annyira érintette a bányász-áremelkedés, mint mondjuk a 1060-asokat. Ár-érték arányban még talán ez a legjobb kompromisszum most, főleg hogy egy 7850-esről váltok, talán egy kis gyorsulást is fog jelenteni.
-
-
Turtlelboy
csendes tag
Itt látom, hogy a nagyobb órajelű az olcsóbb mind az 1050, mind 1050ti esetében a rog strixnál, ezért gondolnám, hogy van valami turpisság a dologban.
https://www.aqua.hu/termekek/nvidia-80.html?f=[price=10690,801900__gy=1__stock=all__p=2|GeForce%20GTX%201050||2|GeForce%20GTX%201050%20Ti] -
snecy20
nagyúr
Konklúzió: Baromi jól jön egy hatékony két ventis hűtés a minél magasabb órajelek tartásához, ill. az is látszik, hogy azért a tápcsatlakozó nélküli társaikhoz képest ezekben jóval nagyobb tartalék lakozik.
Igaz hogy mostmár nagyon elszálltak az 1050ti-k árai is, de amíg minden normális volt, addig simán megérte az a pár ezer forint felár egy ilyen izmosabb hűtésű, tápcsatis kártyáért, legyen az a ROG Strix, Giga G1 Gaming, vagy MSI Gaming 4G. -
Toki189
csendes tag
-
TTomax
félisten
Ez alatt a rövid bench alatt 45-47Cfok játékok alatt is csak nagyon nagyon ritkán éri el az 50Cfokot,ilyenkor a venti max 50%ig pörög fel ami ha jól látom kb 1200rpm,nem hallani.A venti vezérlést egyébként megbuheráltam ami úgy néz ki,hogy 0Cfoknál 0% 80Cfoknál 100% és egy sima egyenes.Power limitem eddig sehol nem volt, bár furmarkot még nem próbáltam, a power limit egyébként 157% max ami ha jól számolom 118W.Ezzel a 100W körüli fogyasztással igen meglepő a kártya teljesítménye,nagyon meg vagyok vele elégedve eddig.
Egyébként a VRM 4+1fázis a 4fázisból 1 kéri csak a PCI-E slotból a naftát ami azt jelenti hogy max 26-27Wig mehet el,ez hibátlan felépítés,így sosem fog az alaplapod meghalni.A 6 pines tápcsati meg nyugodtan terhelhető 75W felett is.
-
snecy20
nagyúr
Benchmark-hoz annyit el tudtam érni, hogy MSI Afterburner-ben a "Force Constant Voltage" bepipálásával, illetve a Core Voltage +15%-ra tolásával végre engedte hogy FireStrike Demo alatt lefusson stabil 1936Mhz-en, ami nem rossz. RAM-oknak adtam +1200Mhz-et, ami soknak tűnik, de stabil volt, nem volt szemcsésedés, képhibák. A Stock vs OC. eredmény egész impresszív, több mint a játékok alatt hozható +10-12% extra potenciál.
Igazából GPU-ban a nagy átlagot hozza ez a Giga Windforce OC, viszont úgy érzem hogy a rajta lévő Micron RAM-ok elég jók...
-
kisza25
félisten
mondjuk a PCI-e 2.0/3.0 150W-ot tud adni, ha az miatt írtad
Az más kérdés, hogy alapból 75W fogyinál többre nem nagyon engedik a kártyákat, mert a PCI-e 1.0 75W-ot tudott, bár kihalófélben van, viszont tuningnál nem lehetne gond a 75W fogyasztás a tápcsati nélküli kártyának sem -
BandiHUN
veterán
Jaja,BoldogKarácsonyt Mindenkinek,Boldog Névnapot az Éváinknak
és persze legyenek pirosak a tojásaitok!Mert ugye a legjobb tojásfesték a....rúzs...
És természetesen ma azért IRL "headshotot" mindenkinek
És üdv,akik a fa alatt találtak ilyen kártyát,tessék jól félretenni holnapig,BIZTOS jól fog menni és a zasszonynak' megadni este,ami jár
-
BandiHUN
veterán
Érdekes,nekem is 810megán megy a GPU minimum,de böngészés alatt is annyi,memó 139,semmi terhelés,és 28 fokos a kari(Asus 1050TI Exp OC),monitorozgattam,igaz csak az Asus GPU Tweak II van fent,de fixen ennyit mér,meg 4-10% VRAM használatot(jópár fül van nyitva,1 Youtube,1 Telenor MyTV...lehet itt az alja?Nem melegszik,nem eszik,friss driver,mindigis így ment.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűnyíró topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Cooler Master CK350 Mechanikus billentyűzet Brown Switch RGB Megkímélt állapotban!
- LG 34WN750-B - 34" IPS - 3440x1440 WQHD - 75Hz 5ms - FreeSync - HDR 10 - Hangszórók - sRGB 99%
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest