- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rostiron #12680 üzenetére
Igen, ezt szoktam én is csinálni, Googlezok, és angol, vagy orosz, esetleg más nyelvű fórumokban gyakran találok értékelhető kommenteket.
Most azonban nem kerestem semmit, csak az adatlapokból sakkoztam ki azt amit írtam.
Akkor vinni fogja akár a 4 magos processzorokat is.
Nyugodtan vegyél bele azt. -
-
válasz
rostiron #12653 üzenetére
Foglalat: S1G4.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Danube_platform_A listában látható a processzorok specifikációja, értelem szerűen olyat keress, ami jobb a jelenleginél (nagyobb L2 tár pl.).
A TDP érték a jelenleginél 25Watt, nem tudom a hűtés mennyire erős, elvinne-e 35Wattosakat is. Ezek az Inspironok melegedős gépek voltak, legalábbis a többi féle (35Wattos) Intel processzorral szerelt gépek. Ha 25Wattos van benne, az csökkenti a hőtermelést, 35Wattossal melegebb lesz a gép alapon.3 ill. 4 magos processzor általában többfázisú tápellátó áramkört igényel, nem tudom, h ez a gép el van-e látva ezzel, a PDF-ben csak Athlon II-es, ill. Turion II-es processzorok szerepeltek, lehet, h három/négymagossal nem is szerelték egyáltalán.
-
Joshi
titán
válasz
rostiron #7704 üzenetére
Egyértelmű hogy a legújabb BIOS legyen fenn(ha van), aztán a többi már a szerencse dolga. A processzor választásánál célszerű a TDP értéket is nézni mert ha gyenge hűtés van a notebookban akkor lehet hogy túlmelegedhet a proci. Nálam átlagos használat mellett nincs gond a T7500-al, de így is valamivel többször pörög fel a venti mint csere előtt.
ui.: mivel nálad eleve két magos proci volt a gépben nem hinném hogy egy T7xxx-es proci gondot okozna melegedés szempontjából.
-
Joshi
titán
válasz
rostiron #7702 üzenetére
Gondoltam hogy ugyan az a chipset van a notebookban mint az enyémben volt.
Jelenleg is egy T7500 teljesít szolgálatot az én notebookomban gond nélkül, normál használat mellett nincs vele gond egyedül a CPU teszt progikkal van haragba.
Mindenesetre közel se biztos hogy a te gépedben működni fog ugyan ez a proci, az lenne a legjobb ha ki tudnád próbálni mielőtt megveszed.
ui.: megspórolhattad volna az időt és energiát ha visszaolvastál volna vagy használtad volna a keresés funkciót.
-
Joshi
titán
válasz
rostiron #7697 üzenetére
Ezen az oldalon a Socket P-re kattintva le tudod szűrni hogy melyik proci Socket P foglalatú, fontos hogy az FSB órajelét is nézd ne csak a tokozást mert lehet hogy az alaplap nem támogatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- EXP GDC Beast V8.5c eGPU dokkoló
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest