Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #18413 üzenetére
HP Elitebook 850 G1 laptopommal volt az itt 2 éve leírt jelenség: [link]
A dolog nem javult meg, sőt rosszabb lett. Olyannyira, hogy a mai nap már bekapcsolni sem lehet. Illetve bekapcsol, 2-3 mp után leáll, aztán már semmi, hiába nyomom a bekapcs gombot. Akkor reagál, ha kihúzom a tápegységet és visszadugom. akkor kezdődik előről ugyanez. Akkor is ugyanez, ha az akksit kiveszem, majd visszateszem. Akkor is, ha az akksit nem teszem bele, csak a tápegységet dugom be.
A gépet a lányom használja(ná). Ő szólt, de nem jutok vele dűlőre.
Van valami ötlet, hogy mi lehet a hiba? Merrefelé keressek? Javítható ez?update: most mégis megy a laptop.. Eltelt vagy 2 óra és így elindult. A lányom szerint most már ez van, hogy várni kell vele órákat, hogy az ember vissza tudja kapcsolni.. Ez 2 éve még csak 2 perc volt. Úgy látszik kitolódott azóta ez az idő. De ez nem normális, biztos, hogy valami elromlott valahol a táp áramkörnél, de mi.. Tud valaki segíteni?
-
zolnagy
őstag
Kollégámnak van egy 10 éves Dell Vostro 1015 gépe, amiben 1 hónapja tönkrement a vinyó. Akkor kapott egy WD Blue SSD-t és win10 került rá. Core 2 Duo proci van benne (talán T6570, de nem biztos) és 2x2 GB Ram, na meg integrált GMA 4500 videovezérlő.
Az a panasz, hogy egyes youtube videok szaggatnak, de a nagyobb baj, hogy a gyerek online oktatáshoz használt sw is szaggat.
A kérdésem az, hogy több memória (2x4 GB) megoldaná-e a problémát, vagy felesleges pénzkidobás, mert a videovezérlő miatt lehet (esetleg proci)? -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #18662 üzenetére
Most nézem a BIOS leírását, amire frissítettem:
"Fixes an issue where the HP Sure start Recovery screen is unexpectedly displayed when Sure Start BIOS Setting Protection is enabled."
Nos ekkor ez nem igazán sikerült. Legalábbis dokkolón nem. Mindenesetre így kikapcsolom. Olyan gyakran úgysem kell a sure start. -
zolnagy
őstag
Adott egy HP Elitebook 735 G5 laptop HP dokkolóra téve (ilyenre: [link] )
A probléma az, hogy random esetekben, ha bekapcsolom dokkolóra téve, nem megy túl a bioson, sőt ott akad el valahol. A képen látszik, hogy a "HP Sure Start"-nál akad el: [kép]
Ilyenkor csak kikapcsolni tudom, majd ha újra elindítom ugyanitt elakad. Ezt megcsináltam 4x, majd az 5. alkalommal is elindítottam, de próbáltam belépni a BIOS setupba (F10), amibe megint csak nem lép be, mert elakad itt: [kép]
Szóval a megoldás csak az ilyenkor, hogy leveszem a dokkolóról és elindítom úgy. Ezután visszatéve minden OK. Sőt a következő x esetben is indul jól. Majd egyszer csak ugyanez a hiba.
A BIOS a legújabb verzióra frissítve. A dokkoló FW-t is frissítettem a legújabbra.
Nem tudom, hol lehet a hiba, ill.- mit próbálja még meg. Szívesen veszem az ötleteiteket. Köszönöm! -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #18414 üzenetére
Újabb info. Letöltöttem egy live linuxot (Mint) és csináltam bootolható pendrive-t. Ha ezt indítom el, majd leállítom akkor nincs a jelenség, semelyik variációban sem.
Tehát két dolog lehet hibás: az SSD-m a gépben (bár leteszteltem a HP diaggal és OK), vagy az op rendszer (Win10). Na most találtam egy régebbi ssd-t. Most ezt beteszem a gépbe és telepítek rá windowst. Ha ez nem csinálja, akkor újrateszem a fő SSD-n is a wint-t és akkor meglátjuk. Az okát még így sem tudom, mi volt a hiba, de legalább ki lett javítva. Meglátjuk... -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #18413 üzenetére
Na most tovább teszteltem, az előbb akksiról is csinálta, de leírom, mit csináltam.
1. elindítottam tápegységről, majd újraindítottam --> semmi hiba.
2. ezután leállítottam (még mindig tápegység), majd 10 mp után elindít, megint csinálta.
3. 1-2 perc után tudtam indítani. Elindult, megint leállítottam
4. lehúztam a tápegységet és akksiról indítottam. Mikor bejött a win, megint leállítottam.
5. még mindig akksiról lindítottam, és a jelenség ua. Elindult és pár mp utám kikapcsolt és nem is lehettett indítani ezután 1-2 percig.
6. miután az akksival is ugyanezt csinálta, és nem indult, rádugtam a tápkábelt és anélkül, hogy a bekapcsoló gombot megnyomtam volna, pár mp-re elindult, de megint kikapcsolt és megint nem lehetett indítani, csak 1-2 perc után. -
zolnagy
őstag
Adott egy HP Elitebook 850 G1 laptop.
Amikor dokkolóra tettem, akkor vettem észre a jelenséget. Történt, hogy leállítottam, majd eszembe jutott vmi, így szinte azonnal visszakapcsoltam. Na ekkor elindult, de 5 mp után leállt. Ezután nem tudtam elindítani, hiába nyomtam a bekapcsoló gombot. Eltelt 2 perc és akkor már el tudtam indítani. Na ekkor elkezdtem tesztelni. Dokkolóval, anélkül, 2 külön tápegységgel, úgy hogy kiszedtem az akksit és tápegységre volt kötve, de mindig ugyanez a helyzet. Frissítettem BIOS-t, visszaállítottam alapértékre, nem változott. Ha újraindítást csinálok, akkor semmi probléma, csak ha leállítom, és utána fél percen belül újra elindítom. Ha csak akksiról használom, akkor most nem csinálja, de volt, amikor arról is csinálta. Az előbb pl. tápegységről is jó volt, majd nem. Magát a tápegységet kizártam, mert többel is kipróbálta, ua. Igazából nem tudom, mit tehetnék még. Van valakinek ötlete? Vagy járt így már valaki? A dologgal amúg együtt lehet élni, de attól tartok, hogy ez a hiba valami nagyobbnak az előjele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest