Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz
nylontacsko #52896 üzenetére
A Switch csak egy HW. Egyéni izlés, hogy milyen SW-t futtatsz rajta. Szerintem semmi gond nincs ezzel, ha a Switchre optimalizált verzió.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Phoen|x #52889 üzenetére
Driver problémám nekem sem volt kifejezetten, egyedül a Fortnite kezdett el crash-elgetni a vége fele driver-től függetlenül. Szerettem én is a PC időszakot, de úgy elszabadultak akkor a hardver árak hogy azt mondtam nyasgem és vettem egy PS4-et.
Azóta konzol vonalon mozgok, de agyalok azon hogy ha majd lejár nálam a Steam Deck mandátuma, akkor helyette egy gamer laptopot vegyek inkább. De ez még a jövő zenéje.
-
válasz
30z.Samu #52888 üzenetére
Nekem a sima pc-vel sincs semmi bajom. Lehet szerencsés vagyok vagy nem tudom, de még életemben nem futottam bele olyan driver problémákba, amiket mindenki emleget, pedig jópár játékot végogtoltam én is régebben. Ami a konzolok felé terelt az, hogy fotelból, fekve, cigánykerekezve stb. is működjön a dolog kényelmesen.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Rigormortiis #52885 üzenetére
Pedig ahogy a Steam csinálja, úgy egészen megvan a konzol feeling. Oké hogy ez egy PC és nagyon sok mindent meg lehet rajta csinálni, de ha csak konzolként használnád, akkor a SteamOS-szel nincs gond összességében.
-
Rigormortiis
veterán
Az utolsó dolog, amire szükségem van, az egy pc a kezemben. Mindig is inkább a konzolok felé húztam (snes és gb óta), de az x360 korszakig aktívan játszottam pc-n is.
Aztán végképp elegem lett az állandó driver-kanosszával, config file átirogatásokkal, fagyásokkal, hardvertől függetlenül.
Meg mára alapból az egész x86 platformtól a hideg ráz. Otthon a pc-igényes feladatok 90 százalékát már ki tudom váltani a tabommal (egyszerűbb szöveg/táblázatszerkesztések, egyszerűbb videovágások, jellemzően a családi cuccok, képszerkesztés)...és még kényelmesebb is, mivel asztali nézetben wireless ki lehet tolni a képet tv-re, bt egér, billentyűzettel.
Minden szempontból előremutatóbb az ARM architektúra, csak sajnos túl erős a Microsoft ráhatása a szoftver piacra, ezért marad még sokáig velünk a retkes x86.
És egyedül ezért örülök az Apple sikerének, ott előrébb tartanak szoftver fronton (is), viszont a rendszer zártsága egyenlőre nem győzött meg a váltásról.
-
penge111
addikt
Tegnap 55 óra után végére értem a Chained Echoes jrpgnek. Szerintem nagyon jó játék. Döbbenetes, hogy egyetlen ember készítette... Elsősorban a történetét emelném ki, nekem nagyon tetszett, sok AAA jrpg a közelébe sincs ennek a történetnek. A grafikája nem számít nagy durranásnak még ezen a szinten sem, főleg egy Octopath mellé tolva eléggé szembetűnő ez. Én ezért nem is tv-n, hanem kizárólag handled módban játszottam. A harcrendszer nagyszerű, mindig figyelni kell, különben hamar elvérzünk, még a kisebb ellenfelek is igénylik az odafigyelést. Rengeteg fejlesztési lehetőség, képesség van a játékban. Mindezt tovább mélyíti, hogy a játék egy bizonyos részétől sky armorokba bújhatunk, ezzel újabb képességeket, felfedeznivalókat nyit meg előttünk a játék. Sok titok, szuper bossok, ultimate fegyók, páncélok stb. Szóval a játék kitűnően hozza a régi snes-es korszak kiemelkedő jrpg játékainak a színvonalat. A legjobban azonban a sztori tetszett, sosem éreztem, hogy nyújtanák a játékot, vagy lenne üresjárat, nagyon fordulatos az egész. Minden fontosabb szereplőről a végén megtudunk mindent, amin néha csak pislogtam. Emelem a kalapom a fejlesztő: Matthias Linda előtt, és bátran ajánlom ezt a játékot minden jrpg kedvelőnek, akiknek nem a grafika a lényeg… Ezután következik egy kis exclusive: Super Mario 3D World+Bowser’s Fury, remélem jó lesz
-
KOHO
senior tag
válasz
Rigormortiis #52864 üzenetére
Teljesen korrekt a véleményed, nagyon adom. Switch tulajként mondom, hogy nagyon szívesen elbohóckodok a Zeldával, a Splatoon3-al, ráadásul a Wticher 3-at is Switchen, de sokkal szívesebben játszanék nagygépes AAA játékokkal. Van gamer laptomon, amin ezt meg is tehetem, de világ életemben a hordozhatóság híve voltam, sokkal jobban szeretek kézben játszani az ágyban fekve. Emiatt kompromisszumot kötöttem és van Switchem. Amint lesz alternatíva, ami kibír legalább 3 órát, akkor váltani fogok. Nagyon reménykedem a Lenovo masinájában.
-
ldave
félisten
Star Ocean 2 demót ti látjátok Switchen? PS5-ön már fent van a store-ban, de itt is lennie kéne, nem?
-
válasz
Jogos.
-
válasz
En is nagyjából egyetértek. Engem pl ez a direct egyáltalán nem fogott meg. Kb semmi sem erdekel belole. Szeretem a Mariot, főleg igy, hogy 15-20 ev kihagyas utan lett ujra N konzolom, de mar lenyomtam az Odysseyt, a LM3-at, most Mario Rabbids, Mario 3D world, kezdek megcsomorleni. Oke, ertem hogy az N-é a Mario, de miert mindent ebben a franchiseban kell kihozni?
Miert nem lehet valami uj témában egy RPG vagy egy platformer? A remaster hegyek meg tenyleg kisse szanalmasak mar, de ha mar remasterek jonnek, johetnenek nagyobb, ujabb jatekok inkabb, pl egy fallout 3 / new vegas-ert mit nem adnek, de ez a TR1-2-3, meg Quake II olyan oskovulet hogy total hidegen hagy.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Rigormortiis #52868 üzenetére
Sok mindenre igaz ez, hogy érzelmi alapon vesszük meg. Hobbi kellék, autó...
-
30z.Samu
félisten
válasz
Persze, ez is benne van, kicsit olyanok vagyunk, mint az Apple fanok. Írom úgy, hogy én is az vagyok és tudom ez mivel jár.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
30z.Samu #52862 üzenetére
Nagyon csúnyát fogok mondani, senki ne vegye direkt magára, nem ez a célom, viszont nem a N zseni, egyszerűen a core Switch tábor úgy van kondicionálva, hogy játékok terén sok vonatkozásban tökéletesen igénytelen legyen.
Nem a Wii U portokkal van bajom, azokkal a maguk idejében a kutya nem játszott, és ezeket lőtte el először a N a Switch éra elején. De ez, hogy ennyire lehet örülni ilyen poros, idejétmúlt portoknak, jobb esetben remastereknek (remakek azok nem ezek...azok a Resi 2-4, ff7 remakek), szerintem ugyanolyan gyalázat úgy a játekosok, mint a kiadók felé.
De máshol sem sokkal jobb a helyzet...ott van pl a rdr PORT, ami nem kicsit megy. Csak aztán ne nyafogjon a mélyen tisztelt játékos társadalom, hogy milyen címeket kapnak hónapról-hónapra.
De ez is csak egy vélemény, miattam mindenki veheti közel teljes áron a 20-30 éves portokat, csak aztán ne legyen myafogás, hogy semmi új, semmi modern nincs...
Hangsúlyozom, senki ne vegye magára, legalábbis nálam ne jobban (elvégre én is boldog Switch tulaj vagyok), de attól még tény, hogy a N tábor a hammer világ azon csücske, akiknek a hátán fát is lehet vágni.
-
-
adalbert1
veterán
válasz
30z.Samu #52855 üzenetére
Ez az, új Contra rész - a NES-re kiadott Contrára visszagondolni nosztalgikus érzés, szerintem sose küzdöttem annyit játékkal, mint azzal 10 évesen
Ennek ellenére (vagy pont ezért) szeretem, néha előveszem egy végigjátszásra.
Ami még érdekel:
Paper Mario remake
Luigi's Mansion 2
Prince of Persia The Lost Crown
Mario vs. Donkey Kong
Talán a Princess Peach játék.Guitar14: gondolom a Luigi's Mansion 1-et majd kiadják rá 1 évre
Most néztem a postodat olvasva, hogy pár helyen még itthon is lehet boltban kapni a 3DS kiadást, de 14k-tól indul az ára -
Guitar14
senior tag
válasz
30z.Samu #52855 üzenetére
(na most néztem gyors meg a direct-et utólag)
Brutál egy konzol ez a Switch.
Bárki kérdezi: hány remaster/újrakiadást adott ki a nintendo erre a konzolra?
Válasz: IGEN!Tomb Raider remaster érdekelne, anno kimaradt az életemből, és tetszik az új vizuál még ha nem is nagy eresztés.
Mikor írtad, hogy Luigi's Mansion nagyon megörültem de látom csak a 2. rész.
Nem értem miért nem az elsőt, szinte beszerezhetetlen, 1-2 darab van az is horror áron pedig mindegy mire, de kéne vagy GC-re vagy 3DS-re. Megváltás lett volna ha switch-re jön. -
Bencus88
nagyúr
Én most értem haza azt hittem több100 hsz lesz. Nemsokára vissza nézem én is
-
hombre[EU]
veterán
a Peach game jöhet
a dave the diver-t ki ne hagyjátok, jó kis indie cucc -
Rigormortiis
veterán
Engem csak az Another Code újrázás érdekel ezek közül.
-
Quinine911
aktív tag
Fu de jó volt ez a Direct.
A pénztárcám már előre nyavajog, hahaha, joggal. Itt rohadt sok előrendelős/első napos vétel lesz
(Mario vs Donkey Kong; Pricess Peach; Paper Mario, Luigi's Mansion 2 - ezek biztosan!) -
2023.09.14. Direct:
Eléggé ki akarják maxolni a Super Mario Movie-t(shut up and take my money) -
30z.Samu
félisten
válasz
Sirandrish #52851 üzenetére
Azaz!
-
-
penge111
addikt
-
ldave
félisten
válasz
penge111 #52845 üzenetére
Én csak emulátorral próbáltam, jónak tűnt, de ez a mostani kiadás sajna eléggé fapados remasternek ígérkezik
Én ilyet, ahogy a Chrono Cross kiadást sem támogattam, azzal hogy megveszem.
-
Peat76
őstag
Remélem tényleg kapunk egy Donkey Kong bejelentést!
-
Rigormortiis
veterán
válasz
icemad #52832 üzenetére
És mindezek ellenére (hogy a kölykök inkább a trendi nagykonzolos/pc-s címeket tolják) röhögve behúzta a N az előző generációt úgy hardver, mint az exkluzív szoftver eladásokban úgy, hogy jóval több haszna van mindkettőn, mint a konkurenseinek (a hardvert nem kell magyarázni, és a szoftvert sem nagyon: a kb 50 millió eladott BotW nagy része jó eséllyel teljes áron ment el, még amúgy is csak 30 százalékkal akciózzák a belsős címeket).
Biztos, hogy nem fognak taktikát váltani, nem is kell. Annak mondjuk örülnék, ha amellett, hogy egy kicsit erősebb lenne, a joyconokon is dolgoznának még és mindenképp tegyék rendbe az eShopot, meg a mobilos appot.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
icemad #52832 üzenetére
Mondjuk én is jóval több játékot vettem volna Nintendo -ra, ha erősebb lenne a hardver. Kézben játszani frankó dolog. Az már kevésbé, hogy sok minden nem jelenik meg, vagy trágya a port.
Önmagában a Switch szerintem sok embernek kevés. Függetlenül attól, hogy sok remek játék van rá.
-
icemad
nagyúr
válasz
Sirandrish #52827 üzenetére
Sokszor ellőttem már ezt a poént más dolgokkal kapcsolatban, de még mindig igaz, hogy a switch (is) olyan, mint a PC volt 30 éve. Mindenre jó egy kicsit, de semmire sem jó igazán. Handheldnek nagy, nehéz, kényelmetlen, asztali konzolnak meg bitang gyenge.
A másik érdekesség, hogy elég sok ismerősömnek van switch, meg a fiaim haverjainak is, de igazán nem is játszanak vele. Szinte mindegyiknél van egy jobb PC vagy másik konzol. Persze ez nem reprezentatív, csak érdekes. Switch exkluzív címeken is csak végigrohannak, multi címeket meg más gépeken nyomják. -
Bencus88
nagyúr
válasz
Sirandrish #52830 üzenetére
Igen nálam ez a másik, hogy képtelen vagyok több dologra focusalni, ha 2-3 játéknál több van, megzavarodok
félbe hagyni sem akarok 1-1 játékot, de majd eljön mindennek az ideje
most a witchert kezdtem el kb ötödjére, meglátjuk meddig jutok. Lords of fallenig akarok ellennj vele -
Bencus88
nagyúr
válasz
Sirandrish #52828 üzenetére
nekem egy gyenge pc van, meg ps5, de van most játékom mindkettőre így nem rohanok, bármennyire is szeretnék már egy dobkey kongot, zeldat, mariot játszani. Jelenleg egy építkezés közepen vagyunk ezért nem olyan sürgős, de ha bekelentik én se fogok várni, megrendelem
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
icemad #52825 üzenetére
A GC valóban fasza volt HW ügyileg, ott az adathordozóval "herélték ki" a cuccot
És azóta több mint 20 év telt el.. azóta volt már itt Wii, WiiU, 3DS, Switch, és egyik sem kapott olyan HW-t amit el lehetne várni..Persze Nintendot nem a csilivili grafikáért vesz az ember, de már én is, aki azért elég régóta rajongom a cégért kezdem kicsit elveszteni az érdeklődésemet a Nintendo iránt..
Egyébként még mindig annak örülnék ha újra kettészednék a HH és az asztali vonalat. Vagy tőlem lehet Switch mindkettő, de legyen opcionális.
Vagy legyen sokkal olcsóbban egy csak asztali változat, vagy legyen ugyanolyan áron (de akár drágábban is), egy HW ügyileg bikább verzió.. -
Bencus88
nagyúr
válasz
hombre[EU] #52821 üzenetére
Igen azt tudom, nekemigazából ráér. Egy videót néztem, tippelesek vannak, hogy idén jövő ev elején jelentik be.
sirandrish: Az Nekem megfelelő időpont. Van ps most meg ezer teendő szóval türelmesen várok nem sürgős
-
icemad
nagyúr
válasz
Sirandrish #52822 üzenetére
Hát nem tudom... Snes kicsivel jobb volt, mint a Megadrive. Virtual Boynak sem volt nagyon konkurencia. És a gamecube is elég erős volt.
Nyilván nem várom el, hogy csúcs grafikát, 4k/120fps-t hozzon egy kisebb tablet méretben, de jó lenne, ha legalább az aktuális csúcsmobil vagy Quest 3 szintjét meglépné. BC meg 99%, hogy nem lesz. Ez még Nintendo, szóval én már erre a generációra nem is veszek semmit.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Sirandrish #52814 üzenetére
Szódàval elmegy.
-
Bencus88
nagyúr
Holnap van esély már egy bejelentésre?
Vártam egyelőre a géppel, de ezt fixen veszem, főleg ha vissza fele is kompatibilis lesz a játékokkal. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
8K-5FPS
320p-120FPS -
icemad
nagyúr
válasz
Gyenge lesz, mert már vannak 16k tévék is...
-
cactuar
senior tag
The Nintendo Direct September 2023 is set to kick off on 14th September 2023, with the event beginning at 3pm BST / 4pm CEST / 7am PT / 10am ET.
The showcase is set to run for around 40 minutes, with Nintendo saying that it will mainly focus on games releasing this winter. -
ldave
félisten
Bő egy évvel az OLED vásárlásom után végre átállítottam elsődleges gépnek a Lite helyett, idegesített hogy minden letöltött játék előtt lekérdezte a licenceket. Emiatt újra kézbe vettem a kis Lite-ot és újra megállapítottam, hogy méretben, súlyban az az ideális kézi Switch konzol
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Mi lehet a gond, ha a joy-con és a pro controller egyáltalán nem, vagy csak sokszoros gomb nyomkodásra kapcsolja be a gépet? V2
-
válasz
Rigormortiis #52802 üzenetére
En most nyomom coopban ps5-on. "Most", ertsd 3 honapja nyomjuk legalább, még nem értünk a végére
-
Rigormortiis
veterán
Na csak megvettem a Resi 5öt is a masinára. Egyik kedvenc részem, több platformon jó párszor végigjátszottam már. A Switch port egész korrektnek tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
- Playstation 5 Slim (Garanciás+Sok ajándék)
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ROG Ally X (Garancia+Sok ajándék)
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest