Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
válasz
consono
üzenetére
Szerintem a két platform jól kiegészíti egymást, nálunk Switchen leginkább az exkluzívok mennek, illetve mellé pár lightosabb multiplatform cím (pl Sonicok), de Fifázni már az Xbox elé ülünk le a gyerekkel.
Mivel handheld amúgy is szeretek játszani, és ps exkluzívoknál jelentős backlogom van, így most egy ps portal vásárlásán gondolkozom.
-
adalbert1
veterán
Ami érdekes lehet, az a kijelző méret/felbontás, vajon fog valamelyik nőni?
Gondolom ha ugyanazok a gamecardok lesznek, akkor vinni fogja a Switch játékokat is (ennyi eladott switchnél azért elég nagy hiba lenne, ha nem lenne visszafelé kompatibilis, sokkal lassabban váltanának rá az emberek).
Oled modell majd gondolom 2-3 év múlva jön, es akkor még egy bőrt le tudnak húzni a vevőkről
Norb79: a MK8 sose volt nyitó cím - egy Wii U játék volt, a switch port kb 2 hónappal a konzol itthoni megjelenése után jött ki.
1 igazán nagy Nintendo nyitócím volt csak, a Zelda, a megjelenés napján az volt az egyetlen komolyabb elérhető játék.Amúgy érdekes, talán a Switch volt az első generáció, amelyik nem kapott saját Mario Kartot, csak a Wii U kiadás portját - és az eredeti Wii U-ra kiadott vagy 10 éve jelent meg, szóval pont itt lenne már az ideje egy újabbnak.
-
-
adalbert1
veterán
válasz
koncsik
üzenetére
Köszi, van pár játék a wishlistemről, ami akciós.
Ami furcsa, hogy az MLB The Show 24 nem lett az, pedig a 23 tavalyebben az időszakban pár euróért ment csak(közben másik eshop ár tracking oldalon is megnéztem, valószínűleg rosszul emlékeztem, illetve itt az összefoglalóban linkelt is rosszul hozza a historyt, ez az oldal szerint a karácsonyi akcióban ment 10 euró alatt). Remélem, hogy a következő akcióba bekerül majd
Igaz így is van pár dolog, aminek a megvételén elfilóztam...
-
adalbert1
veterán
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Ahhh, kár, hogy már megvan

-
adalbert1
veterán
Arra azért kiváncsi lennék, hogy egy ilyen karácsonyi hajrában mennyi gép fogyhat, 7 és fél év alatt azért aki nagyon akart, már tuti vett Switchet
Igaz abból a szempontból nézve logikus, hogy ha még nincs konkrét Switch 2 dátum, akkor azért könnyebben levesz az ember a polcról egy Switchet, mintha tudná, hogy pl. áprilisban jön már az utódja.Most jött ki egy új OLED bundle is, Mario Wonderrel, és 12 hónap NSO-val.
Ezeknél a bundle gépeknél a géphez kötődik vajon a játék, vagy az accounthoz, amivel először belépek majd (illetve a második esetben gondolom ugyanúgy letölthető minden gépemre, mint a többi digitális játék)? -
adalbert1
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Én kicsit tartok attól, hogy megint eljátszák azt, mint a switchnél, hogy a kezdeti gép nem, majd csak a később kiadott változat lesz OLED.
Remélem a kártya slot sem változik, akkor instant buy lenne.
Nekem is van PS5-öm, de hónapok óta be se kapcsoltam, sőt, le is vittem nyáron anyámhoz vidékre, és azóta is ott van (pedig még van jó pár exkluzív amit nem játszottam végig rajta). A pro így teljesen felejtős.
Az asztali konzolos címeket és a gyerekkel a sportjátékokat játszuk xboxon, minden másra ott a switch. -
adalbert1
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Igen, én rendeltem legutóbb, mikor volt készleten, meg is kaptam rendben.
-
adalbert1
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Kicsit irigyelek
, hogy ennyi időd és kedved is van játszani.
Én kb. a legjobb játékokat is elunom 50-60 óra után, újrajátszani meg nem igazán van ingerenciám az ilyen játékokat. -
adalbert1
veterán
Nekem a Grid sokkal jobban tetszett, igaz más műfaj, mint az NFS (ugye itt pályán kell körbe menni, de pl drift versenyek is vannak). Az NFS is megvan, de azzal csak fél órát játszottam, így sokat nem tudnék róla mondani, valahogy a Grid után nem fogott meg a hangulata (ennek ellenére lehet, hogy később adok még neki esélyt).
markknight: köszi
-
adalbert1
veterán
válasz
morfondőr
üzenetére
Nekem ez a Switch fiók - 7 és fél év termése
(2 játék nem látszik a hátuljában)
3DS és DS is együtt van kb 70 cím, GBA kb 60, Wii U kevesebb, de azt helyhiány miatt le is vittem vidékre anyámhoz.

A Nintendo az egyetlen gyártó, aminek a gépeire veszek még fizikai játékot, illetve nem is adok el belőlük később sem (csak nagyon ritkán, es utólag az is bánom már.(szerk: illetve van meg pár digitális játék is, pl. az NBA-t az elmúlt pár évben csak úgy vettem meg)
-
adalbert1
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Azta, jól lent van az ára - én már többször gondolkoztam, hogy a day 1 vett V1-emet eladjam, mert az oled mellett nem igazán használjuk - de igazából így van egy extra dokkolóm (az oled modellét még ki se vettem a dobozból
) , joy con párom, és tartalék gépem, szóval mindig arra lyukadok ki, hogy többet ér számomra, mint amit kapnék érte 
-
adalbert1
veterán
válasz
sukattika
üzenetére
Európában 2 év.
ldave: szerintem nem kapnál, mert az eredeti játék már 7 éve jelent meg.
szerk: (azta, milyen furcsa belegondolni, hogy ilyen régi már a botw meg a switch is, nekem az első konzol volt, amit day 1 vásároltam, és a játék is a kevés játék egyike - igaz a mai napig nem játszottam végig, egy 50 óra után annyira telítődtem vele, hogy más után kellett néznem - pedig nagyon jó játéknak tartom - , azóta pedig nem vettem rá magam, hogy újra felvegyem a fonalat). -
adalbert1
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Ezzel csak az a problémám, hogy mind megvettem már korábban

Érdekes, eddig N címekre nem igazán volt kártyás változatban sem ekkora akció - így általában ami érdekelt, azt megvettem megjelenéskor, mert nem igazán esett az ára - ez pedig már (legalább) a második eset 1 év alatt.30z.Samu: a Switch verziót meg nem próbáltam, de 3DS-en anno élveztem a játékot, szerintem is jó volt. Persze az tény, hogy a 3 mindenben előrelépés hozzá képest, így aki az után már visszalépésnek fog tűnni a 2 HD.
-
adalbert1
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Mi is szerettük az Origins/Legendset, de nálam már csak a karakter miatt is Mario über alles

Érdekes, a gyerek pedig Sonic fan lett, az elmúlt 2 évben többet játszottam emiatt Sonic játékokkal, mint előtte bármikor
-
adalbert1
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Uhhh, azok zabálják a helyet, legnagyobb méretű játékom Switchen és Xboxon is

-
adalbert1
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Anno mi a horadric cube-ot is telepakoltuk cuccokkal, mikor PC-n játszottunk még régen vele
, extra helynek jó volt, igaz ha használni akartad, akkor mindig ki kellett pakolni belőle. -
adalbert1
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Az alza minden terméknél ezt csinálja szerintem, ha alzaboxba kéred. De gondolom itt a saját emberük viszi ki, nem harmadik fél.
Mikor foxpostba kérek tőlük valamit, akkor azon van külső csomagolás is. -
adalbert1
veterán
Igen, lehet, hogy itt is lesz, ha eljutunk a végéig, akkor beszámolok (de most játék stop van egy időre, hogy többet játszon az offline játékaival).
A Wondert még mi sem fejeztük be, pedig anno nagyon beszívott minket.Wlac: itt magával az elvvel én sem értek egyet, de ha belegondolok, hogy hány olyan 10 éves játék van, ami már akkor is always online volt, és elővenném a jövőben játszani, akkor úgy érzem, hogy gyakorlati hátrány nem nagyon fog érni szerencsére

Ha meg mégis egyre több lenne, akkor majd beizzítom végre a gog.com-on megvett Diablo, Warcraft 2, Panzer General 2, Heroes 2 és hasonló játékokat, és évekig elleszek velük
-
adalbert1
veterán
Elkezdtünk a gyerekkel játszani a Princess Peach: Showtime!-mal.
Egy Mario játékkal összehasonlítva (pl. Odyssey) sokkal egyszerűbb, kevesebb a tartalom is benne, viszont nagyon jópofa, tetszik mind a kettőnknek, az nagyon jó ötlet volt, hogy Peach minden pályán más karakter bőrébe bújik (cowgirl, detektív, tolvaj, jégtáncos, stb), és így minden pályán más képességeket kell használni, így minden pályán van valami újdonság, sose ül le a játék és nem fullad önismétlésbe.
Ami kicsit negatívum, hogy a pályák elég rövidek, szerintem a játékot is valószínűleg gyorsan végig lehet vinni, illetve azt is megértem, ha valaki több kihívást keresne. -
adalbert1
veterán
Érdekes, böngészőben nézve a uk oldalon szoktam vásárolni (itt ugyan fontban vannak az árak, de az accountom magyar lokációja miatt átváltja euróra mikor rámegyek egy játékra). Ott látható a complete edition, viszont ha rámegyek, azt írja, hogy nem megvásárolható:
This content is not available to purchase in the country associated with your Nintendo Account, or the country associated with your Nintendo Network ID in the case of Wii U or Nintendo 3DS family systems.
Viszont ha a Switchen nézem az eshopot, ott nem dob ilyen hibaüzenetet...
-
adalbert1
veterán
Annak mi értelme van, hogy magyar lokációra állítva a Nintendo accountomat nem lehet Witcher 3 Complete Edition-t venni az eshopban?
Mármint ha még valami nagyon egzotikus, például csak japánul beszélő cuccról lenne szó, akkor megérteném, de ez egy teljesen közönséges angol nyelvű játék, szóval egyszerű felhasználóként ez teljesen értelmetlen...
-
adalbert1
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nekem a Grid nagyon tetszett, szerintem az egy nagyon jól sikerült kiadás erre a gépre, igaz a többit csak futtában próbáltam eddig.
-
adalbert1
veterán
válasz
horkovy34
üzenetére
Én már évek óta kerülöm őket, nekem anno arab borítós cod-ot küldtek.
Ajánlom az alzát, onnan angol borítós játékokat kaptam.
Az ilyen cégek meg majd észreveszik magukat, ha sokan szavaznak a pénzükkel, és nem náluk fogják elkölteni, én már évek óta ezt teszem és mindenki másnak is ezt javaslom. -
adalbert1
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Európában a megjelénstől számítva 2 évig van lehetőséged gold pointokat igényelni a fizikai játékok után (más régiókban tényleg 1 év), és a már megkapott gold pointok 12 hónapon belül lejárnak, ha nem használod fel őket.
Én régebben szorgosan váltogattam be őket, de mivel egy 60 eurós játék után kapsz 60 centnyi gold pointot, értelmes discountot összeszedni belőle elég nehéz (igaz kicsit olcsósítani az amúgy is leárazott indie címeket elég jól lehet vele). -
adalbert1
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Na igen, a Wii atom gyenge volt, de rengeteget eladtak belőle.
A Wii U tényleg egyértelmű bukás volt (igaz a switchnek szerintem az a koncepció ágyazott meg, és ha azt nézem, a Sony is most rá 10-12 évre ad ki egy tablet szerű kontrollert, amin a ps5 játékait játszhatod, de csak ha megy a ps5
). Itt szerintem az egyértelmű hiba az volt, hogy kezdetekben kevés multiplatform cím jött ki, 2 évvel később pedig már jött a ps4/xbox one, amihez képest már gyenge volt a hardware, illetve szerintem a Wii vásárlók nagy része is mást várt az utódtól.
A gamecube tényleg nem ment túl jól, de az xbox számait majdnem beérte - ott szerintem a legnagyobb hiba az volt, hogy nem dvd olvasóval készítették, illetve a ps2 ellen szerintem kb bármi bukott volna.
Handheld viszont nagyon jó eladásokat produkált az összes Nintendo gép, még ha sokszor a vetélytársak jobb hardwaret kínáltak éppen, az aktuális konkurenst minden generáció előzte eladásokban.Ja, a Knights of the Round benne van a Capcom Beat 'Em Up Bundle-ben, ha valaki nosztalgiázni szeretne

-
adalbert1
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Ezzel nagyjából egyetértek, ha nem lenne havi egy új játékra pénzem (felnőttként család, munka és egyéb hobbyk mellett sokszor egyet sem játszok végig egy hónapban), akkor inkább azon gondolkoznék, hogy miként lépjek szintet az életemben.
Illetve ezek mellett engem jó érzéssel tőlt el, hogy támogathatom a kedvenc kiadóimat a produktumaik megvásárlásával, ezzel elősegítve, hogy a jövőben is gyártsanak játékokat.
Nyilván anno tinédzserként eredeti játékot én is csak az 576 kbyte-ot lapozgatva, a benne lévő hirdetéseken láttam
, de az elmúlt 1x évben rengeteg konzolt és eredeti játékot vettem. -
adalbert1
veterán
Átvettem a pcx rendelést, mindkét játék angol borítós.
-
adalbert1
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Köszi a figyelemfelhívást az akcióra, rendeltem egy Pikmin 3 Deluxe-ot és egy Warioware-t.
Az átvevőpont amúgy is a közelemben van, így sokat nem kockáztatok vele
A régi játékos témához: én néha még ilyen gog.com-os gyöngyszemeket is előkapok, hogy Motoracer, Panzer General 2, Warcraft 2, Diablo, stb

Igaz ezeknél egyértelműen a nosztalgiafaktor dominál.
Modern játékoknál az a gond, hogy rengeteg jó játék van a backlogomban, így sokszor azért nem kezdek bele. Habár szerintem pár év múlva az RDR 2-t újból végigjátszom majd, illetve most tervezem a Last of us Part 1 PS5 remastert is megvenni, igaz ezzel is játszottam már korábbi generáción. -
adalbert1
veterán
válasz
koncsik
üzenetére
Várom már a Super Mario RPG-t, régebben a sorozat több részével is játszottam (illetve van még talán 2 rész amit 3DS-en végig kellene játszani), de ebbe a részbe sose kezdtem bele komolyabban, így ennek a felújított kiadásnak nagyon örülök.
Alzaboxba rendeltem, így szerintem leghamarabb holnap lesz a kezemben. -
adalbert1
veterán
válasz
dud998
üzenetére
Pont GW-M5610-em van
, ezért is hoztam példának, hogy ennyi pénzért (illetve kicsit olcsóbban) már lehet kapni komolyabb G-Shockot is - solar nélkül biztos nem vennék ilyen órát, ez az egyik legjobb találmány, hogy ne kelljen elemcserével szórakozni. Sajnos keveset hordom mostanában az okosóra miatt, de néha előkerül, nagyon kedvelem.
Az énem sznobabbik fele gondolkozik egy GW5000U-1-en is, ugye az made in Japan, kicsit jobb minőség, más anyagú szíj, más hátlap - de igazából racionálisan nem tudom megindokolni, hogy a GW-M5610 mellé megvegyem.
-
adalbert1
veterán
válasz
dud998
üzenetére
Mondjuk azt továbbra sem értem, hogy miért pont tekit raktak az elejére, nekem valahogy nem jön be a megjelenése, pedig általában lelkesedek a kedvenc franchiseomhoz tartozó cuccokért (technikai szempontból is lehetne kicsit jobb, ennyiért már van olyan modell, ami solar és multiband funkciót is tud).
-
adalbert1
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
A moving out szerintem egy fokkal barátságosabb, az overcooked-nak rendszeresen az a vége, hogy valakiben felmegy a pumpa, mikor hárman játszunk itthon, egyetértek icemaddel.
Aljasvip: ha már válóok, ne játszatok tetrist se egymás ellen, nálunk az asszony igen rosszul viselte, mikor legutóbb legyőztem benne

penge111: hát, egy Zelda játék sose a túl komoly, jól megírt, fordulatokban bővelkedő story-ról szólt.
-
adalbert1
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Ja, ilyen régi cuccok megtalálásakor érdemes ránézni a pricechartingra, hogy mennyiért mennek mostanában hasonló állapotban, vagy facebookon retro csoportokra (pl egy szép állapotú dobozos AGS-101 SP is elég jó árakon megy, vagy egy dobozos micro is).
-
adalbert1
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ez az, új Contra rész - a NES-re kiadott Contrára visszagondolni nosztalgikus érzés, szerintem sose küzdöttem annyit játékkal, mint azzal 10 évesen

Ennek ellenére (vagy pont ezért) szeretem, néha előveszem egy végigjátszásra.
Ami még érdekel:
Paper Mario remake
Luigi's Mansion 2
Prince of Persia The Lost Crown
Mario vs. Donkey Kong
Talán a Princess Peach játék.Guitar14: gondolom a Luigi's Mansion 1-et majd kiadják rá 1 évre

Most néztem a postodat olvasva, hogy pár helyen még itthon is lehet boltban kapni a 3DS kiadást, de 14k-tól indul az ára
-
adalbert1
veterán
válasz
zombei
üzenetére
Amúgy ez (is) jó a switchben, hogy egyre több régi tartalom kijött rá.
Pl. valamelyik nap a mega drive Aladdint játszottam rajta, de már egy Lost Vikings végigjátszáson is gondolkoztam, a Sonic collection-t is végig akarom majd játszani, pár régi SNES címet is, a Contra collection is előkerül néha és a beat 'em up collection is, stb..Köszi mindenkinek az 1 terabyteos SD kártya tapasztalatokat
, következő amazon akciónál be is szerzek majd egyet. -
adalbert1
veterán
Valaki használ 1 terabyteos microsd kártyát a Switchben? Mi a tapasztalatotok, kezeli gond nélkül?
Illetve október 6-án megjelenik egy piros, Mario tematikájú oled gép. -
adalbert1
veterán
Ebben az üzletben egyszer voltam, és akkor azt ismertem fel, hogy az egyik eladó (vagy talán tulaj) ugyanaz, akinek anno volt egy retro konzol boltja is a nyugati és oktogon között Playmania néven (oda szerettem járni).
Számomra dobozos játék terén jelenleg az Alza az etalon, innen mindig angol borítós játékokat kaptam eddig.
A gameparkot is szeretem, bár árakban nem a legjobbak, de a Nintendo a fő fókusz náluk, és olyan is volt, hogy felhívtak, hogy egy előrendelt játékból német borítósat kaptak és úgy is érdekelne-e (még ezzel szemben másik agyon hypeolt konzolboltból simán kaptam arab borítós cod-ot anno PS4-re, amit a doboz felirata szerint nem is lehetett volna az EU-ban értékesíteni - azóta már vettem jópár konzolt és játékot, de őket hanyagoltam, a jövőben sem tervezek náluk vásárolni).Ha az eredeti kérdezőt nem érdekli a doboz, akkor vásároljon abból az üzletből, ahol éppen a legolcsóbb az adott cím.
A nem nintendo címeket általában digitálisan vásárolom a shopban, indie játékoknál néha vannak akár 80-90%-os akciók is, AAA címeknél általában 50-60% a max. amit eddig láttam (a Nintendo saját AAA címeinél pedig 33%, ennél nagyobb kedvezmény talán csak az ubisofttal közösen csinált Mario + Rabbids Kingdom Battle-re volt).
-
adalbert1
veterán
Én a 2 Mario megjelenést várom nagyon (Wonder és RPG remake).
Amin gondolkozom még, hogy be kellene szerezni, az a már 30z.Samu által említett JP collection, Quake 2 (habár ezt gamepassban tudom játszani, de handheld is jó lenne), RDR (ez ugyan megvan xboxra, de szintén jó lenne handheld is játszani). -
adalbert1
veterán
válasz
Sanraith
üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy pár év múlva már már a ps6/xbox ki tudja mi jön (kb. most lehetünk a generáció fele körül, nem? szóval egy 3 év múlva mondjuk), tehát ha azokkal lesz majd egyszerre a piacon, akkor 2 generációval lesz lemaradva.
Igaz, ha multiplatform címekkel nem akar az ember játszani, akkor a Nintendo saját címeihez egy ilyen hardware egy hasonló form factorban nagyon jó lenne. -
adalbert1
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
Szerintem nagyon jó a pro kontroller, nagyon kényelmes a fogása, sokáig bírja az akksi is. Talán csak két hibája van, hogy nincs rajta jack csati, és hogy nem analóg triggerei vannak (igaz sok autós játék nincs a switchre, szóval annyira nem számít, illetve dokkolva is megy bluetooth fejhallgatóval, szóval a jack csati sem annyira).
-
adalbert1
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Ennek kicsit örülök, mert eléggé elbizonytalanodtam, és nagyon gondolkoztam a rendelésen.
Az alza cserélte az elég rossz állapotút, de amit cserénél kiadtak, az sem volt sokkal jobb (ugyan olyan látványosan nem volt elválva a ragasztás, cserébe a másik oldalon az aljánál volt egy szakadás is, és az egyik fekete lezáró is elég gyűrödt/szakadt volt).
Így inkább elálltam a vásárlástól, vissza is utalták rendben az árát.Kicsit beszélgettem a reklamációt intéző munkatársukkal, vele arra jutottunk, hogy a Nintendo igazán becsomagolhatná egy átlátszó fóliába még az ilyen gyűjtői kiadásokat (mint a sima dobozos játékokat), akkor talán kevésbé sérülne.
Árleszállítást nem tudtak adni a termékre, illetve azt mondta, hogy ha tudnának is, akkor is kb. ezer forintról lenne szó.Gondolom a szállítók és a raktárban dolgozók sem bánnak ezekkel a termékekkel kesztyűs kézzel, gondolom a nagy részüknek, aki nem ezekben a körökben mozog, egy ugyanolyan doboz lehet, mint egy akármilyen másik árucikké, amit árulnak.
Amit viszont furcsának találok, hogy e-bayen és külföldi youtube videókban azért ennél jobb állapotú külső sleeveket láttam, szóval lehet, hogy csak a mi piacunkra kerülők jártak így, akár a csomagolás, akár a szállítás miatt.
-
adalbert1
veterán
Amúgy a Zelda collectors ennyire elfogyott mindenhol előrendelésben, vagy miért nepperkednek vele hardveraprón?
Az előbb néztem, és az alzán van, én sokat agyaltam rajta, hogy vegyek-e egyet, de végül behúztam egyet tőlük. -
adalbert1
veterán
válasz
Szabi®
üzenetére
Amúgy ezt én sem értettem, hogy miért ilyen limitáltra csinálta a Nintendo, mi volt az elképzelés mögötte - ha storeban még lehetne kapni, akkor gondolom folyna be bőven belőle pénz nekik.
Fizikai kiadásban megvettük anno, így a Mario gyűjteménybe jó, de számomra ezek a 3D címek nem túl jól öregednek (szemben a 2D-s Mario játékokkal, a SMB-t simán előveszem egy laza fél órára pár hetente/havonta), a gyerek is szívesebben játszik az Odysseyvel vagy akár a 3D Worlddel (grafikában, irányításban köröket vernek a régi részekre). -
adalbert1
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Szia,
mi általában mindent az én accountommal játszunk a gyerekkel, igaz 2 személyes játékból kb. a Mario Kartot próbáltuk és most a Yoshi's Crafted World-öt (ez amúgy nagyon jó szórakozás, kellően egyszerű, hogy egy 5-6 éves gyerek is értse).
Én ugyan csináltam neki is user-t, de nem igazán használjuk. Ha csak a saját accountodra vennél előfizetést, akkor azért is csak a te useredet használjátok, mert csak azt menti felhőbe.A digitális játékokat lehet offline is játszani, ha csak 1 switchetek van, és az van az accountod alatt primary-nak beállítva. Ha később lesz esetleg másik is, akkor csak a primary megy offline, a másodlagos konzolon minden indításnál ellenőrzi, hogy más nem játszik-e ezzel a játékkal. Illetve talán a NES/SNES/N64/Game Boy/GBA/SEGA emulátorok 7 naponta így is kérnek bejelentkezést. Illetve vannak játékok, amihez biztos kell internetes kapcsolat, mert mondjuk alapból online játékok.
SD kártyát ha jól tudom lehet cserélgetni, de én alapból vennék bele egy nagyobbat. Ha már tudod, hogy nagyjából miket akarsz megvenni, akkor a nitendo honlapján meg tudod nézni, hogy melyik digitális letöltés mekkora méretű, és így nagyjából tudsz kalkulálni. Nekem az egyik Switchben egy 512-es van, erre nagyon sok játékot letöltöttem, mire megtelt.
-
adalbert1
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Szerintem nagyon jó lett, mi egy vidéki moziban néztük, kb. a 90-es években láttam ennyi embert utoljára a teremben, mikor a moziba járás még általános program volt. Ugyan a Csizmás a Kandúr 2 szerintem jobb lett, a Mariot egyértelműen a feeling vitte a hátán, viszont az nagyon rendben volt. A 80-as évekbeli filmzene telitalálat, mikor megszólalt a No Sleep Till Brooklyn akkor ütemesen bólogattam (de az A-ha, Bonnie Tyler, AC/DC is nagyon menő volt) - ami vicces, hogy anno ez egy Seagal filmben is benne volt

-
adalbert1
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Ezt teljesen átérzem, 40-50 óra körül a legjobb játékba is beleunok általában, ennél többet csak sport, autóverseny vagy beat 'em up játékokkal szoktam eltölteni, de az ugye más műfaj, ott le lehet simán ülni fél órát is játszani.
Eljutottam arra a szintre lassan, hogy inkább legyen 10-15 óra egy játék, de minél inkább minőségi legyen.
Persze ha épp 16 éves lettem volna, mikor a botw kijött, lehet, hogy akkor még simán beletoltam volna 2-300 órát is akár
-
adalbert1
veterán
válasz
rakkimcer
üzenetére
Media marktnál 18k, én onnan hoztam el ma egyet.
Egyelőre még nem bontottam ki, de a dobozon nem írják, hogy kód lenne benne, tehát kártyásnak gondolom. Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy a dlc-k is a kártyán lesznek-e. -
adalbert1
veterán
válasz
koncsik
üzenetére
Átérzem, én már részben jó úton vagyok, úgy érzem

Ha érdekel a téma, olvasgass minimalizmusról, teljesen új életszemléleteket lehet megismerni (ami még akkor is érdekes, ha csak részben alkalmazza az ember).
Amit eldöntöttem, hogy a közeljövőben biztos nem számolok fel, azok a Nintendo handheld cuccok, ezek viszonylag kevés helyet foglalnak.
A Wii U hatalmas vívódás egyelőre, mert alapvetően szeretem, de évek óta nem játszottam rajta, és szinte minden kijött Switchre, amit játszanék rajta (kivéve talán a 2 Zelda rész, de azokra ki tudja, hogy mikor lesz időm).
A könyvek nehéz téma, mert az asszonynak is rengeteg könyve van, és nekem is, így én a sajátjaim közül amit kiolvasok azokat átmozgatom más lokációra, így nem itt foglalják a helyet
Filmeket fizikai formában már nem gyűjtök, a dvd gyűjteményem anyámnál pihen, még nem volt szívem kidobni (mikor kijött a blu ray, akkor gondoltam át, és arra jutottam, hogy mégegyszer biztos nem fizetek ugyanazért a filmért, csak azért mert jobb a minősége). Igaz cserébe bejött egy rakás streaming szolgáltató, szóval a pénz ugyanúgy megy el rá, csak fizikailag nem foglalja a helyet.
A lego nehéz kérdés, mert a gyerek is imádja a lego készleteket, igaz az érdeklődési körünk nem annyira vág egyben. Nagyjából mindent megvettem, ami érdekelt, az újaknál pedig egyelőre sikeresen beszélem le magamat róluk, helyem se lenne összerakva kiállítani őket - viszont 2-3 modular méretű készlet (pl. home alone) még a listámon van.bocs a hosszú offért

-
adalbert1
veterán
Én próbáltam Xbox-on, nekem ez nehezen irányítható volt már (vagy csak nagyon béna vagyok
), inkább az arcade-osabb cuccokat kedvelem.
Switchen a kedvencem még mindig a GRID Autosport (igaz ez is egy 360/ps3-ra kiadott játék portja, ha úgy nézzük), számomra tökéletesen hozza azt az élményt, mint mondjuk Xboxon a Forza Motorsport részek (oké, attól nyílván elmarad mindenben technikailag, de az élmény megvan).szerk.: Ha már Rally, akkor egy Dirt 4 portot nagyon szívesen látnék, de mivel több éves játék, így gondolom ez kb. esélytelen .
-
adalbert1
veterán
Hát, szerintem a Vitával azért hagytak fel, mert 2-3 évvel megjelenés után látványosan nem tudtak mit kezdeni a témával, itt béna volt a Sony, illetve a 3DS sokkal jobb eladásokat produkált.
Ennek ellenére nekem megvan még a gép, a wipeoutot nagyon szerettem rajta (szerencsére az van a jelenlegi ps asztali gépekre is), valamikor még a rá kiadott unchartedet és gow 1-2-t is tervezem majd végigjátszani
-
adalbert1
veterán
válasz
morfondőr
üzenetére
Hát, én arra látnám a legkisebb esélyt, hogy új gépként kiadnak egy xsx/ps5 hardware-hez hasonló erejű asztali gépet (persze lehet, hogy nagyot tévedek).
Szerintem az továbbra sem lesz célja a Nintendonak, hogy az összes 3rd party cím hasonló minőségben fusson, mint a versenytársaknál.
A switch lassan 6 éves lesz, a tegra x1-nél gondolom már jött ki erősebb soc, ami handheldhez alkalmas lenne - habár pont múltkor volt egy cikk, hogy ha visszafelé kompatibilitást akarna a nintendo, akkor az eléggé drága lenne (viszont kicsit csapdába is estek a switch sikerével, ha nincs visszafelé kompatibilitás, akkor azért a 100 milliós felhasználóbázis nehezebben vált).
Az exkluzív címek általában így is jól néznek ki és jól futnak (persze azért egy erősebb socnak örülne mindenki), viszont az AAA 3rd party címekhez tényleg olyan hardware-es ugrás kellene, ami handheld szinten nem lenne élvezhető formában megvalósítható. -
adalbert1
veterán
Számomra a fő attrakció a Game Boy és a GBA emulátor volt. Viszont kicsit hiányolom az első super mario landet, igaz, hogy a 2. rész hatalmas előrelépés volt, de valahogy a kis bugyuta egyszerűségével egy nagyon szerethető játék az első rész, remélem bekerül majd.
Ugyanígy kérném a Wario 1,2,4-et is
A minish cap-nek külön örülök - ugyan megvan gba-ra is, de így, hogy a switch napi használatban van, sokkal kényelmesebb lesz azon játszani. Illetve ez igaz az összes többi emulátorra/címre is, ami elérhető itt. -
adalbert1
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Minden gomb működik-e, joy-con driftel-e (ezt a settingsben a calibrate control sticks alatt lehetne látni) - igaz ezt garanciában javítják, de ha veszek gépet, nem kezdeném egyből gariztatással.
Töltést felveszi-e (akár powerbankről megnézni), sd kártyát látja-e (arra nem emlékszem, hogy egyből formázná-e, ha újat raksz bele, erre azért figyelj), wifi működik-e (akár telefonról osztani addig netet), shop-ba be tudsz-e lépni (akár az előző tulaj saját felhasználójával, igaz azt nem tudom, hogy gépet bannolhatnak-e).consono: igen, de vannak olyan játékok (pl. NBA 2k), amik nem férnek fel a kártyára, és egyből telepítéssel indítanának. Persze látni akkor is fogja az olvasó a kártyát.
-
adalbert1
veterán
Nekem az a furcsa, hogy az 576-tal, mint márkanévvel mennyire nem kezdenek semmit az elmúlt pár évben.
Igaz, ez inkább a 30-50 közötti korosztálynak mond valamit, aki anno olvasta az újságot is, a boltok pedig ugye évekkel ezelőtt bezártak.
Nekem pl. ez a PlayIT márkanév kb. semmit sem mond, és valószínűleg a hasonló korú ismerőseim nagy része is így van vele.
Arra is kíváncsi lennék, hogy mennyire éri meg az itthoni piacon ez a konzolbolt téma - gépet biztos eladnak sokat (de azt le tudod venni a media marktból is a polcról, vagy elég sok helyről megrendelni), és azt tippelném, hogy a softwarek fizikai változatának az eladása visszaesőben lehet (az AAA Nintendo címeken kívül kb. mindent digitálisan veszek, és több ismerősöm is, ráadásul ugye PS/Xbox vonalon is van olyan gép, amiben nincs is olvasó). -
adalbert1
veterán
Amúgy a us árak szerintem igen barátiak, a lite 200 usd, a v2 300, az oled 350 - és még ez is csak pár napnyi (kb. 2) átlagbér odakint, tehát a társadalom viszonylag széles körének elérhető termék.
A magyar árakban ugye szerepet játszik az árfolyam, az igen magas áfa tartalom, és az sem segít a termék elérhetőségében, hogy jóval alacsonyabb az átlagkereset (hirtelen olyan ksh adatot találtam, ami szerint 2022 szeptemberében a bruttó/nettó átlagkereset 504/347k volt). Szóval amíg az USA-ban dolgozik az átlagember 2 napot, hogy vegyen egy oled gépet, addig itt 2 hetet. -
adalbert1
veterán
Ez nagyon érdekes, mert ha nem visszafelé kompatibilis modellt adnak ki, akkor sokkal nehezebben fognak a mostani felhasználók váltani, illetve új felhasználókat megszerezni (ugye nem mindegy, hogy van egy igen erős katalógus már induláskor, vagy csak 2-3 launch címmel lehet játszani).
A wii u buktával ilyen szempontból szerencséjük volt, mert az a pár millió felhasználó nem volt annyira tényező, de 100 milliónál több eladott switchnél azért már nem mindegy.
A versenytársaknál is szerintem előny volt a one-ps4-ről series s/x-ps5-re átállásnál, hogy az előző generáció egész katalógusa elérhető volt day 1 (ahogy a 3DS launchnál is, ha házon belül nézgelődünk).
Viszont ha tényleg sokat drágít a visszafelé kompatibilitás egy új konzolon, akkor az is visszavetné az eladásokat, szerintem nem sokan vennének mondjuk 250-300k magasságában egy kézikonzolt.
Lehet, hogy még évekig nem lesz új generáció? Illetve ha lesz, akkor is más koncepcióra fog épülni?
Ami szerintem még problémás, hogy ha handheld gépben gondolkoznak, akkor továbbra sem lesz elég erős ahhoz, hogy a versenytársakéhoz hasonló minőségben fussanak a játékok, és több multiplatform AAA cím jöjjön a konzolra. A Nintendo saját címei pedig már most is jól futnak, igazából én a Zelda/Mario Odyssey grafikájával teljesen elégedett vagyok. -
adalbert1
veterán
válasz
koncsik
üzenetére
Amatőr húzás, ilyenkor nem kibontani kell a játékokat, hanem megvenni eshopon is őket

Viccet félretéve, teljesen meg tudom érteni, nekem is sokszor nincs időm arra, hogy egy új játék történetében elmélyedjek, megtanuljam a mechanikáját, stb.
A Far Cry ilyen szempontból tökéletes casual cucc, a mechanika alig változik évről-évre, a story viszonylag egyszerű, le lehet ülni vele 1 órára is játszani (pl. megcsinálni 1-2 küldetést, vagy kitakarítani 1-2 bázist).
Nekem pont ezért tetszik sok 16 bites érából származó játék is, nem kell nagyon bevonódni ahhoz, hogy élvezhesse az ember, le lehet ülni csak egy fél órára is játszani velük - a switch játékkönyvtáramban rengeteg ilyen játék van (pl. az új Turtles játék szerintem nagyon jól sikerült).Megvettem a napokban az akciózás során az NBA 2k23-at. Szerintem handheld az oled modellen elég jól néz ki (persze láthatóan elmarad a nagygépes verzióktól, de elég kicsi a kijelző ahhoz, hogy ezt részben elfedje, így ne ezen rugózzon az ember állandóan), dokkolva nem néztem még meg (valószínűleg nem is fogom, úgy a 22 is nagyon rosszul mutatott).
A framerate viszonylag stabil (bár csak 30fps), csak néha akad meg a játék, főleg mikor valamilyen stat ablak beúszik.
A mikrotranzakciót igénylő játékmódokkal nem játszom, így bár elitélem a létüket, nem zavarnak.
Általában az NBA today játékmódban játszok le 1-2 aznapi meccset, 2-3 perces negyedekkel, vagy csak simán play now módban valamelyik historic teammel a 90-es évekből, illetve a Jordan challenget is meg fogom csinálni.Illetve megvettem a Tony Hawk's Pro Skater remastert is, az is elég élvezhető handheld módban, de sokat még nem játszottam vele.
Az az érdekes, hogy mindkét játék megvan asztali konzolokra is, de valamiért a switchen sokkal szívesebben veszem elő őket.
-
adalbert1
veterán
Az eshopban (akár böngészőből, akár a switchről) van már kosár implementálva? Ha meg akarok venni 10 db játékot, akkor egyesével kell mind a 10-et megvenni, vagy meg tudom már egyben is őket (régebben emlékeim szerint egyesével kellett)?
-
adalbert1
veterán
-
adalbert1
veterán
Igen, ezek szerint ritkán akciózzák akkor ennyire - viszont fél áron talán már többször volt.
A Nes Contra nekem a Super Mario Bros. mellett az egyik meghatározó gyerekkori videójátékos élményem, így mindig örülök, ha említve van
Scarletiel: az eddigi tendenciát tekintve a Nintendo saját címeire sose lesz 80%-os akció - viszont a nem belsős címek között lehet néhány jó akciót találni.
-
adalbert1
veterán
A Contra már szerintem volt hasonló áron.
Viszont hogy a Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection-t kb. pár hete vettem teljes áron, az zavaró
Star Wars Skywalker Saga-t játsza valaki? Mennyire játszható switchen? Gameplay videókat nézegetve Xboxon vagy PS-en nem csak jobban néz ki, hanem magasabb fps-el is fut (szóval lehet, hogy inkább xbox-ra veszem meg, ha ott is le lesz árazva). A deluxe editionje 50%-os leárazást kapott.
Szintén 50%-ot kapott a Sonic Origins Digital Deluxe.
Ghost and Goblins Resurrection szintén 50%.
A Force Unleashed 25%
A 2 metro redux 80-80%ldave: az egy nagyon jó kollekciónak hangzik jó áron.

szerk:
STAR WARS™ Heritage Pack - ez is 50%-os leárazást kapott. -
adalbert1
veterán
Azon filózok, hogy ez már talán van annyira közel az eredeti méretéhez, hogy egy nagyobb tokba beleférne (pl. van egy sima géphez kiadott hori keménytokom, amiben az oledet tartom, az kicsit magasabb is, mint a hivatalos nintendo tok).
Ha külön akarná őket vinni az ember, akkor talán valamilyen univerzális gamepad tokba be lehetne rakni őket, én ha viszem valahova a gépet akkor úgy szoktam, hogy oled gép a joy-conokkal a hori keménytokban, a split pad pro pedig csak mellé bedobva a táskába. -
adalbert1
veterán
Azt néztétek, hogy a Hori Split Pad Pro-nak kijött egy új, kompaktabb változata Hori Split Pad Compact néven? Itthon még nem láttam sehol raktáron, német amazonról már rendelhető.
A Sonic Originst megvette valaki switchre? Hogy fut? Gondolkozom a vételén, de a teljes árát kicsit lehúzásnak érzem
, remélem karácsony környékéig lesz még akciós... -
adalbert1
veterán
Én a helyi media marktban rakattam rá clearpex (vagy mi a neve) fóliát - igaz drágább, mint az üvegfólia, 10k volt, de a mai napig rajta van.
Közben azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy el kellene adni a V1 switchemet - szegény csak áll magában. Viszont gondolom ezt elég nyomott áron lehetne csak megtenni, szerintetek mi az az összeg, amit el lehetne kérni érte?
Illetve az oled modellel is annak a dokkolóját használom most, illetve a joy con párt is, ha ezeket meg akarnám venni újból normál áron, akkor ott lennék, mint amit nagyjából a gép a tartozékokkal érhet használtan, nem? -
adalbert1
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Uhh, ez hardcore - ha nem lesz nagyon drága, lehet, hogy a fun factor miatt veszek egyet, ha itthon is kapható lesz. (igaz a teki helyett lehetne Mario inkább az órán).

Amúgy nekem is a másodiknak említett órám van, nagyon kedvelem, elemes g shocokot soha többé nem akarok venni (igaz mostanában főleg okosórát hordok). -
-
adalbert1
veterán
válasz
Lamond
üzenetére
Ez kell neked: SEGA® Mega Drive Classics™
Ezen vannak a Golden Axe-ok, Streets of Rage-ek. Van belőle kártyás változat is.icemad: én is úgy vagyok vele, hogy van a switch mellett xbox és ps is, illetve egy nagyon alap pc (azon mennek a gog.com-os játékok, ha néha valami klasszikussal van kedvem játszani).
A legtöbb dolgot xbox-ra veszem, ps-re a ps exkluzívokat, switchre a nintendo exkluzívokat és pár dolgot, amiről úgy gondolom, hogy handheld jó lenne játszani.
A switchnél ami így 5 év után nem tetszik, hogy alig adtak ki csak joy-con-ra írt játékot, kb. a wii-nél a wii mote-ra épült játékok számának a töredéke van csak. Ez szerintem ugyanolyan blama, mint a 360-os kinect után a one-os.
1-1 joy con elosztva játszani pár perc bohóckodáson kívül szerintem nem igazán alkalmas, magában túl kicsi, ha néha csak a switch képernyőn játszunk egyik haverommal beat 'em up játékokat, akkor a 2 joy con-t berakom a gripbe, azzal van egyikőnk, a másik játékos pedig pro controllerrel.Fizikai vs. digitális játékokhoz: persze, a fizikaiak jobban tartják az árukat, viszont egyszer hagyja el valaki a kártyatartóját.
- pár hónapja ott feljetettem anyámnál a telitömött hori kártyatartómat (24 játék), nála pedig festés miatt el lett pakolva minden, hát volt pár óra, amíg magamban szitkozódtam, hogy most párszáz k forint ment a kukába - szerencsére meglett 
Just486: ahhh, ez a charging grip tipikus esete a lehúzásnak. Csomagolnak egy gripet a gép mellé, ami nem tőlt, de persze pluszban megveheted, ami viszont tud már tölteni is...
-
adalbert1
veterán
válasz
ooooobi
üzenetére
Az oled szerintem is jó gép.
Ennek ellenére egy oled lite-ot még elfogadnék, hordozhatóságra sokkal jobb, mint a normál méretű gép.
Illetve én nem lennék ellenére az erősebb hardware-nek is, még ha nem is jönne ki több játék a gépre, akkor is jó lenne több fps, magasabb felbontás, esetleg még alacsonyabb fogyasztás a jelenlegi fps/felbontás kombó mellé...Amúgy a wii u-t könnyű volt elengedni a nintendo-nak, mivel nem volt egy túl népszerű gép, viszont switchből rengeteget eladtak, így szerintem szinte majdnem biztos, hogy ha lesz új gép, akkor visszafelé kompatibilis lesz, ennyi vevőt nem hagynának hátra, hogy mondjuk a Zelda botw 2 (vagy bármilyen más belső AAA cím) csak az új gépre jönne.
-
adalbert1
veterán
Igen, 75% környékére többször akciózták már. Szerintem nagyon jó, a klasszikus NES Contrát évi egyszer végigjátszom.
Amit kicsit sajnálok, hogy a DS-re készült Contra 4 kimaradt (igaz érthető okokból, ott ki volt használva mindkét képernyő rendesen).
Megvettem a TMNT Cowabunga Collection-t - hát, a Shredder's Revenge után kicsit kár volt, ahhoz képest nagyon érezni a régi játékok hiányosságait. Viszont végre egy új beat em up kollekció, amivel el lehet majd lenni egy darabig.
-
adalbert1
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(szóval nem az van, hogy egy full offline boltban nem tudják, hogy mennyi darab van még hátul a raktárban)

, hogy ennyi időd és kedved is van játszani.

) , joy con párom, és tartalék gépem, szóval mindig arra lyukadok ki, hogy többet ér számomra, mint amit kapnék érte

, remélem karácsony környékéig lesz még akciós...