Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Batman2

őstag

válasz Joke21 #874 üzenetére

Az a kontroller szerintem nem vesz fel olyan áramcsúcsokat, mint a telefon, a működéséből adódóan, ezért bírhatja abban jobban az akku.
    Ha az akkuk kapacitása nem is csökkent lényegesen, a belső ellenállásuk megnőhetett, és az ilyen cellák pillanatnyi áramszolgáltatás képessége csökkent, ami miatt a fogyasztás beli áram csúcsoknál olyan mértékű lesz a feszültség esés, nogy a készülék úgy itéli meg, hogy az akku kimerült !

A telkefonnál pedig megteheted, hogy nem ülteted mindíg bele a bölcsőjébe (elvégre nem muszály azt állandóan benne tartani), csak amikor már merül, így valamivel többet használsz az akku kapacitásából és lassabban fog kialakulni a memória effektus, sőt, ha netalán, náha van lehetőséged teljesen hagyni kimerülni a telefonban az akkukat, majd a bölcsőbe téve azt rendesen feltöltened, akkor nem vagy csak kevéssé alakul ki memória effektus és hosszútávon használahtó lesz a telefon és az akkuk !

Én NiCd akkura forrasztottam 100W-os pillanatpákával vezetéket, de úgy, hogy nagyon rövid ideig melegítettem, éépen, hogy fogjon valamit a cin rajta, aztán hozzányomtam egy nagy darab hideg fémhez, hogy minél gyorsabban húljön le, illetve az alján kívül a többi része ne melegedjen tovább, az sok éve volt, és még azóta is működnek az akkuk, sőt, az egyik még túl is teljesíti a kapacitását !
    NiMH esetében viszont már nem biztos, hogy megtenném ezt, szerintem azok sokkal érzékenyebbek, inkább én is forrfüleset javaslok, ha nem sokkal drágább, ha igen, akkor veszel olcsóbb NiMH cellát, és az említett módon forrasztassz rá drót darabot (csonkot), amihez már kényelmesen tudsz további drótot, egyebet forrasztani.
    Sok sikert hozzá ! :K

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák