Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
Nyugodtan használhatod azt a töltőt, bár nem az akku feltöltésekor,
hanem egyszerűen időre, kb 16 óra elteltével kapcsol ki.
Ennek az a hátránya, hogy nem biztos, hogy teljesen fel fogja tölteni
az akkukat, ha teljesen lemerültek előtte.
Nem kell feltétlen IPC, webboltokból rendelhető olyan töltő,
ami cellánként tölt és emlékeim szerint kisütés funkciója is van.
Például, de máshol olcsóbban is beszerezhető. -
426os
őstag
Sziasztok!
A fényképezőgépembe most már muszáj lesz vennem új akksit, mert teljesen behaltak a mostaniak. Eneloop-ra gondoltam (csak 2db kell).
Van egy ilyenforma töltőm, sajnos most nincs nálam, ezért pontos adatokat nem tudok róla. Tud egyenként is tölteni, illetve van rajta led, ami a töltés végeztével kialszik. Általában kb. ~10 éves 1700mAh-es Olympus akksikat töltök vele, ezeket olyan jó 16 óra alatt tölti meg. Érdemes ezt használnom az új Eneloop-okhoz? Szívesen vennék egy Voltcraft-ot, de mostanában nem szeretnék többet szánni erre. -
PHM
addikt
válasz
Peugeot308 #1397 üzenetére
Az a 3800 mAh szerintem kamu.
"Standard Charge 15Hrs at 60mA"
Ez a 600 mAh kapacitású akkukra igaz.
Valószínűleg ennél combosabb valamivel az akkumulátorod,
de a 3800 mAh-át meg sem közelíti.
Személy szerint azt javaslom, vegyél inkább eredeti LSD akkukat.
(Az Ikeás Ladda is megteszi, nem drága.)
Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.
Azokra a csodákra meg mérj rá. Ha töltés után 1,3V környékén van
a kapocsfeszültségük, próbaképpen akár használhatod is őket.
Nem muszáj megvárni, míg a töltőd telit jelez.
Azért sokat ne várj tőlük, lehet, hogy eleve rosszak. -
Peugeot308
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam 3800 mAh-ás akkumulátorokat és az otthon található 3 különböző töltő mindegyikével próbáltam őket tölteni,de sikertelenül...3 napig folyamatosan töltőn voltak,de még így is pirosan jelzett a töltő,hogy még nincs kész...
Mi lehet a probléma?Ekkora kapacitású akksikat nem képesek feltölteni?
Milyen töltőt ajánlanátok?Előre is köszi a válaszokat!!!
-
And
veterán
Az az egyik létező legkisebb VRLA-akku. Azt nem szabad elfelejteni, hogy pontosan ugyanannyi energiamennyiség elraktározására (12V * 0,8Ah= 9,6Wh) képes, mint egy 4 darab AA-méretű LSD-akkuból álló akkupakk (4,8V * 2Ah), csak előbbinek közel 4x akkora a tömege (400g vs. 110g).
Olcsó, meg viszonylag egyszerű tölteni, akár labortáppal is lehet, de ennek a rossz fajlagos energiatartalom az ára. Ilyen töltővel lehet például feltölteni: [link]. -
And
veterán
"azt megkérdezhetem még, hogy az autó akku meg a AA-s ceruzaakkuk közt van valami átmenet akkumulátorban"
Természetesen van átmenet: eleve nem csak AA-méretű elempótló akkukat lehet kapni, hanem nagyobbakat is, C- vagy D-méretben. Akkupakkot - elemi cellák soros kötésével - meg bármilyen kémiájú és kapacitású akkukból össze lehet rakni. Olcsón szóba jöhet mindenféle méretű és kapacitású 6 vagy 12 voltos ólomakku (VRLA): [link]. Nagyobb energiasűrűséggel meg Li-ion, de az drágább: [link]. Töltő mindenhez létezik, de az általában nem egy szimpla '220 - 12V átalakító' (tápegység), hanem valóban akkutöltő, amely az adott akku kémiájához, kapacitásához (ha telep / akkupakk, akkor a névleges feszültségéhez avagy cellaszámához is) illeszkedik. -
rii
nagyúr
köszönöm a kimerítő választ
megpróálom majd értelmezni .-)
meg utánanézni ...
mert eddig csak a kötőszavakt értem .-)azt megkérdezhetem még, hogy az autó akku meg a AA-s ceruzaakkuk közt van valami átmenet akkumulátorban .-) , amit esetleg lehet tölteni 220-ról egy sima 200-12V átalaktóval?
-
And
veterán
Ez egy csomó kérdést felvet: pontosan másfél voltosak azok az izzók? Mekkora áramot vesznek fel üzem közben? Ha kettő vagy több izzó kell, azok hogy kapcsolódnak áramkörileg: sorosan vagy párhuzamosan? Stabil tápfeszültséget igényelnek, van néhány tizedvolt plusz / mínusz nem számít? Muszáj egyáltalán izzót használni, vagy az van, azt kell szeretni? Ha konkrétan ilyen (ennyire stabil) feszültségű akku nem is létezik, elektronikával mindenképpen megoldható a stabilizálás. Nagyobb teljesítményű ledeket sem szokás - és jó hatásfokkal nem is lehet - közvetlenül vagy csak szimpla soros ellenállással akkumulátorról járatni.
Mellesleg létezik a NiCd / NiMH kémiájúaknál nagyobb névleges feszültségű akku, pl. a nikkel-cink (NiZn: 1,9V-ról indul és 1,1V-nál tekinthető lemerültnek, névleges / jellemző feszültsége 1,65V), de 'természetesen' a többitől eltérő töltési módszert igényel. A lényeg: bármilyen kémiájú akkuról lehet szinte bármilyen terhelést járatni, ha megfelelő áramkört (DC-konvertert) illesztünk a kettő közé. Innentől a lehetséges üzemidőt csak az akkuban tárolható energiamennyiség (névleges feszültség * akkukapacitás) és a konverter hatásfoka (nagyságrendileg 75..95%) határozza meg. Mod.: meg természetesen az akkut terhelő üzemi áram. -
rii
nagyúr
2 db (vagy több) 1,5 V-os izzót szeretnék meghajtani .. volna rá akkumulátor?
a ceruza akkukat (AA) nagyon hamar leszívná ... én meg szeretném ha nem minden út előtt kellene töltőgetni, hanem kibírna úgy 4-8 vagy több órát is akár ...
volna ilyen akku?
-
Giovanny
őstag
Üdv urak,nem nagyon ideillő kérdés,de hátha kapok választ. Egy jó minőségű AA méretű elemet keresek egy bluetooth-os egérhez,hosszú üzemidővel,tudnátok valami javasolni? Illetve a töltő is érdekelne hozzá
-
mirzababy
újonc
Helló!
A kérdésem az lenne (lehet hülyén hangzik), hogy két különböző fajtájú akksit lehet használni egy fényképezőgépben?
Ami van az energizer és azok még elég jók, de kellene még egy garnitúra, hogy legyen csere. Vehetek Vartát, vagy más fajtát, vagy az is legyen energizer?
Köszi -
madmike
őstag
Sziasztok!
Az itthon lévő, AA elemet használó cuccokban szeretném az elemeket akksikra cserélni. Távirányítókról és órákról van szó, tehát valami olcsó cucc is megteszi. Ebayről mi az a márka amit már érdemes megrendelni?
Előre is köszönöm! -
And
veterán
"[..] normális az, hogy zselés 2x akkora méretben azonos erősségű?"
Az akkumulátoroknak nincs olyan paramétere, hogy 'erősség'. Kapacitásuk van, meg tárolható energiatartalmuk (kapacitás * névleges feszültség). Két teljesen eltérő kémiájú akkufajtát linkeltél, természetes, hogy nem azonos a fajlagos (egységnyi tömegre vagy térfogatra vetített) energiasűrűségük. A lítium-ion és -polimer akkuk energiasűrűsége (100..265 Wh/kg) alapjáraton is többszöröse a savas ólomakkumulátorok (33..42 Wh/kg) hasonló jellemzőjének, és az ólomakkuk sűrűsége is nagyobb magától értetődően. Ezért ha egy-egy Li-ion / Li-polimer és VRLA- (zárt zselés ólom) akkut veszünk, amelyekben az eltárolható energiamennyiség megegyezik, akkor a Li-ion vagy -polimer mérete és tömege jóval kisebb lesz, márpedig a két belinkelt akku kb. azonos energiamennyiség raktározására képes:
- Li-ion: 3 cellás, névleges fesz.: 11,1V, E= 11,1V * 3,5Ah= kb. 38,9Wh,
- VRLA (ólom): E= 12V * 3,2Ah= 38,4Wh.
Egyéb paramétereikben - maximális kisütőáram, belső ellenállás, önkisülés sebessége, élettartam, megélhető töltés / kisütés ciklusok száma, stb. - persze különbözhetnek.
"ha jól tudom zselés akksinak mindegy milyen irányban mozgatva"
Ha egy akkuban nem lötyög semmilyen folyadék, akkor mindegy, a 'zselés' VRLA-akku bármilyen pozícióban használható. -
opti06
aktív tag
Sziasztok!
12v 6800mAh(~3500 valós) Lithium-ion
vagy zselés ólom 12v 3,2Ahlenne pár kérdésem, elvileg kb. ugyan olyanok lehetnek, normális az, hogy zselés 2x akkora méretben azonos erősségű? vagy erősebb lenne a zselés?
hordozható hangszóróhoz kellene, így másik kérdés ha zselés lenne akkor ha jól tudom zselés akksinak mindegy milyen irányban mozgatva stb. van épp igaz?
köszönöm
-
Dark Wander
tag
And: Teljesítmény az hogy mennyi ideig tudd árammal ellátni, röviden. De valóban nem fognak azok a régi aksik szuperálni mert most néztem a töltőt, félig jelzi az aksikat, 300 mAh ami röhej, hisz 2500 mAh fele 1250 mAh. Csak kereskedő is mondta hogy a régi, rossz aksikat vissza lehet vele hozni... ez nem fog össze jönni, nem baj van új, annál érezhetően más a helyzet.
Nem foglalkozok elektrotechnikával így néhány szempontot hülyeségnek tartottam sok ideig. Amit megtanultam hogy a memória effectus létező dolog a Nimh aksiknál. Igényli az aksi a kisütést is nem csak a töltést mert a sok töltés tönkre is teszi ha nincs közte kisütés. Amikor az új aksikat töltötte a 2-ra fel akkor majd nem 100%-ra tudtak feltöltődni pont ami a gyártó ír a borításra. 3. feltöltésre érték el a megadott mah mennyiséget amit a gyártó írt az aksikra. Ennyit erről, hibából tanul az ember...
-
And
veterán
válasz
Dark Wander #1383 üzenetére
"Hányszor futtassam végig a frissítő funkciót hogy az aksi teljesítménye közel kb 80-90% legyen?"
Mihez képest legyen 80..90%, és melyik akkujellemző? A teljesítmény szó szerint - elektromos értelemben - véve biztosan nem lesz annyi, azt nincs mihez viszonyítani. Ha az akkuk kapacitására gondoltál, akkor pedig be kell látni, hogy olyan töltő nincs, amelyik csodára lenne képes: öreg, elavult, sokat használt, megnövekedett belső ellenállású, pár túltöltésen vagy mély kisütésen - illetve ezek tetszőleges kombinációján - átesett cellákat egyetlen töltő (ismerjen akármilyen hangzatos frissítési programot) sem tud úgy rendbe rakni, hogy olyanok legyenek, mint új korukban. Ha meg eleve, gyárilag sem rendelkeztek olyan paraméterekkel, mint például egy mai jó minőségű LSD-akku, akkor pláne nem. -
Dark Wander
tag
Régi aksikat akartam felújítani de még nem tapasztaltam változást. Már 2 szer végig futott az "alive" (frissítő) funkció de nem látok érdemi változást. Voltcraft manager 410 inteligens töltőm van. Hányszor futtassam végig a frissítő funkciót hogy az aksi teljesítménye közel kb 80-90% legyen?
-
Takuun
aktív tag
Egy másik topikban már feltettem a kérdést, de hátha itt is kapok valami hasznos infót:
"A problémám az, hogy adott egy Li-Polymer akku telefonhoz. Ami eddig benne volt a készülékben már 5 éve az mostanság kezdi megadni magát, így csak 1-2 napot bír ki egy feltöltéssel a készülék. Most kicseréltettem a cégnél az akkut, de egy olyan telefon akkuját adták oda ami 8 éves. Akkoriban az akkut kb 1 évig használták azóta nem. Na most ezt az akkut feltöltöttem és jelen pillanatban szépen működik is, de az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen sokat állt akkutól mit lehet várni? Amikor megkaptam még 9 % volt benne. Milyen hamar fogja ez megadni magát?
Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy egy ilyen típusú akkumulátor esetében az az akku adja meg magát előbb ami 5 évig folyamatosan szépen volt használva (feltöltés-lemerítés /nem rátöltés/) vagy az az akku ami 8 évből 1 évet üzemelt, majd a szekrény mélyére került?" -
nubreed
veterán
Lehet, hogy nagyon rossz helyen teszem fel a kérdésemet, bocsánat érte, de hol lehet Budapesten biztonsággal leadni, már nem használt, tönkrement, szünetmentes tápegységbe való akkumulátort? Előre is köszi!
-
PHM
addikt
válasz
Astrasattila #1378 üzenetére
"Általában 1000-1200mAh."
Az nem a beletöltött kapacitás véletlenül?
Mert az nem egyenlő a névleges, ill. a kivehető kapacitással. -
Astrasattila
tag
Langyos volt az is, mint a többi akkumulátor. Nagyjából óránként néztem 2.5Ah-tól, hogy na milyen/hogy/merre. Van másik akkumulátorom. Nem is tudom pontosan, de legalább 16db AAA és 8db AA tuti van. Mikor vettem a töltőm tavaly, akkor pedig vettem 4db Eneloop XX-et is. Az aztán nem piskóta egy cucc. Fényképezőbe vettem, mert a 2650mAh Duracell-t zabálta. Max 100 kép és kaput. Ezzel simán megvan 400+ kép. Szappanadagolóba noname akkut vettem. Nem egy bajnok, de 2-3 hetet működik vele. Amiben viszont kellemesen csalódtam az a Tesco gyártmányú AA akkumulátor. Abból is vettem 4db-ot, billentyűzetet használom róla. Hat hónapig kitart benne, majd belerakom a másik kettőt, amit ugye elraktam, az is viszi fél évig.. Így a 4 akku egy évet kiszolgál 1 töltéssel. Szóval nagyon jól megőrzi a kapacitását. Nem tudom, hogy én voltam mákos, vagy tényleg ilyen jó..A 850mAh teljesítményt pedig bőven hozzák. Általában 1000-1200mAh.
-
PHM
addikt
válasz
Astrasattila #1376 üzenetére
Ezt nem lehet megjósolni.
Ha az önkisülés nőtt meg, az hamar ki fog derülni,
mert az a cella rövid időn belül le fog merülni.
Ha csak túltöltés történt, azt még elviseli az akku,
ha csak nem melegedett veszélyesen fel.
Elképzelhető ugyanis, hogy a töltést a hővédelem állította le.
Ez esetben annak a cellának már valószínűleg nem lehet sok hátra.
Személy szerint lecserélném a pakkot LSD akkukra.
Azokkal pár évig nem lesz gond. Szerintem. -
PHM
addikt
válasz
Astrasattila #1374 üzenetére
Elképzelhető, hogy megnőtt az akku önkisülése, s így a töltőáram
jelentős része veszendőbe ment.
De az is lehet, hogy a töltő nem tudta helyesen detektálni a töltés végét. -
Astrasattila
tag
Lenne egy kérdésem, bár lehet, hogy hülyének fogtok nézni. Van 4 Energizer akkumulátorom. Nem tudom mikor gyártották, pontosan már azt sem, hogy mikor vettem, de 2005 derekán vagy 2006 elején. Átlagban a 2Ah-ból szokott lenni teljes feltöltés esetén 1.8-2.3Ah. Ma végzett a töltő, és meglepődtem az egyik akkumulátoron,3.7Ah
lett. Ez normális? Vagy számítsak arra, hogy ez volt az utolsó töltésem és beleadott mindent?
Átlagosan 2 havonta töltöm, kb akkor merülnek le egy LED-es zseblámpában. A Volt 1.37, töltésnél sem volt több 1.41-43-nál.
-
And
veterán
válasz
Zsenilla #1371 üzenetére
"Ha amúgy az új akksi mindenben megegyezik a régivel, csak a mAh több, az nem árt a telefonnak?"
Természetesen nem. A mAh akkukapacitást jelent. Nagyobb kapacitás: hosszabb üzemidő, és (ugyanakkora töltőáram esetén) hosszabb idő a teljes feltöltéshez. A telefon amúgy észre sem veszi, hogy más kapacitású akkut tettél bele. Ha a névleges feszültsége megegyezik az eredetiével, ugyanakkora áramot vesz fel belőle, csak az időfaktor változik. Egy állandóan töltőrekeszben álló vezeték nélküli telefon esetén az akku kapacitása amúgy is sokad rangú dolog, mivel a szinte állandó töltőáram hamar kikezdi a kihasználható kapacitást. -
Zsenilla
újonc
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van, hogy van egy vezeték nélküli telefonom, az akksi Ni-MH, "2/3F6 400mAh 3.6V" jellemzőkkel. Már szinte 1 percet sem bírok vele beszélni, olyan hamar lemerül. Gondoltam, veszek újat. Viszont a legtöbbnél a kapacitás több. Ha amúgy az új akksi mindenben megegyezik a régivel, csak a mAh több, az nem árt a telefonnak?
Köszönöm a válaszokat. -
Astrasattila
tag
Szervusztok!
Mivel sokaknál látom, hogy a Voltcraft IPC-L1 nem tölti az akkut, gondoltam megírom a tapasztalatom. Kb. egy éve vettem meg ezt a töltőt, ennek a fórumnak a hatására, Eneloop XX akkumulátorokkal. Vannak őskori akkumulátoraim is. Előfordult, hogy nekem sem vette a töltést, ezért előtte a régi Sony töltővel megbiztattam 1 órácskára az akkumulátorokat. Múlthéten is így jártam, hogy nem vette a töltést 4 akkumulátor. Barátomnak felajánlottam, hogy rendbe teszem neki. Viszont nem tettem fel előtte a Sony-ra, hanem hagytam benne az L1-be (hozzátartozik, hogy marhára ráért feltölteni). 2 napig az égvilágon semmit sem mutatott a kijelző, viszont utána rendesen írta, hogy éppen a töltés folyamatában jár. Szóval látszólag semmit sem csinált, de valójában igen. Még 1 nap volt, míg véglegesen elérte a kapacitást. Azóta is hálás a barátom. Nem merül le 1 nap után az akkumulátor.
Gondoltam hátha másnak is hasznára válik ez az információ, akinek nincs hagyományos töltője. -
And
veterán
válasz
Snowy_owl #1367 üzenetére
"a Condrad oldalán legalább három illető kommentjét olvastam akiknek rövid úton meghibásodott."
Csakhogy ebből még a világon semmi nem következik az IPC-1(L) megbízhatóságára vonatkozóan. Mivel elég népszerű darab, ezért sok is fogy belőle, így a normál meghibásodási aránnyal számítva is több érintett példány akadhat ebből, mint más típusból. Persze ez sem jelent semmit, hisz nem reprezentatív felmérés, de a környezetemben több IPC-1L is előfordul, és sok éve hibátlanul működik mind. Az egyetlen ismert meghibásodást maga a tulajdonos okozta (véletlenül nem a saját tápját használta hozzá).
Az IPC-1L korrekt darab, és a fotós akkutöltős topik szerint a Conrad-on kívül is beszerezhető netes forrásokból, valamivel olcsóbban. -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Szeretnék akkumulátor töltőt venni Ni-MH akkukhoz AAA méretűekhöz. Az a legfontosabb kritériumom, hogy az akkukat tudja egyesével tölteni. Ha csak 3-at teszek be akkor csak 3-at töltsön, ha 1-et akkor csak 1-et. Ha az akkuk hosszú élettartamát is megőrzi az sem baj. Első körben Voltcraft IPC 1-ben gondolkodtam, de a Condrad oldalán legalább három illető kommentjét olvastam akiknek rövid úton meghibásodott.
Nektek mi a véleményetek, megéri megvenni? -
And
veterán
válasz
Csabi1984 #1364 üzenetére
"Sziasztok. Sokszor olvastam, hogy lemerítés majd teljesen feltöltés eljátsszva ezt legalább 2x."
Mármint mihez? Mert minden alkalommal, bármely típusú és állapotú akkuval végigjátszani teljesen értelmetlen dolog lenne. Ha meg mondjuk régi és / vagy memóriaeffektustól szenvedő akkuról van szó, két ciklus kevés is lehet a rendbehozáshoz, de ilyesmit biztosan nem minden héten kell csinálni, hanem sokkal-sokkal ritkábban. Okos töltők ezt automatikusan is képesek megtenni.
"Egy fényképezőgép vajon teljesen lemeríti az akkumulátort [..]"
Erre nincs egyértelmű válasz. Az ideális eset nyilván az lenne, ha a fényképező képes lenne lemeríteni az akkupakkot, csakhogy ez nem mindig sikerül.
"[..] vagy ha elér egy szintet csak annyi történi, hogy a gép nem kapcsol be."
Ez nagyjából így igaz, és ez a szint úgy van meghatározva, hogy annak elérésekor már elvileg nem marad vissza töltöttség a cellákban. Az akku állapota (legfőképpen a belső ellenállása) viszont erősen befolyásolja, hogy ezt a szintet mikor és mekkora terhelőáram mellett éri el. Ez egy többtényezős játék: a kisütés "sikerességét' a kisütési végfeszültség, a terhelőáram (ezek ugye a fogyasztótól függenek) és az akku belső ellenállása együtt határozza meg. Van olyan hagyományos NiMH akkutípus, amelyiket az egyik - sikeresebben megtervezett - fényképező jobban képes kisütni, mint a másik. A jó minőségű, márkás, alacsony önkisülésű (LSD) akkuk ebben általában jobban teljesítenek, mint a hagyományos kivitelűek, mert a belső ellenállásuk eléggé alacsony értékű lehet.
"Mível lehet meríteni? Pl elemlámpa?"
Ilyet lehetőleg ne tegyünk! Az elemlámpa 'buta' fogyasztó (lényegében egy darab nemlineáris ellenállás), nincs lekapcsolási pontja, addig szívja az áramot a telepből, amíg annak nullánál nagyobb a kapocsfeszültsége. Vagyis teljesen mély kisütésbe tudja vinni a telepet (több soros cella esetén némelyik át is polarizálódhat), ami nagyon káros. Ezen egy lámpa esetén csak állandó feszültségfigyeléssel lehetne segíteni, az meg nem túl életszerű. Sokkal egyszerűbb egy töltés előtti kisütésre képes, intelligens töltő használata. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Sokszor olvastam, hogy lemerítés majd teljesen feltöltés eljátsszva ezt legalább 2x. Egy fényképezőgép vajon teljesen lemeríti az akkumulátort vagy ha elér egy szintet csak annyi történi, hogy a gép nem kapcsol be. Mível lehet meríteni? Pl elemlámpa?
-
asci
tag
Sziasztok,
Van egy LED videolámpám amelybe hat darab akksi szükséges, ezzel kapcsolatban lennének az alábbi kérdéseim:
- lehet mixelni pl. a kölönböző feltöltöttségi állapotban lévő akksikat?
- lehet mixelni a különféle kapacitású akksikat (pl. 2db 2100 és 4db 2500 mAh)?Kérlek ajánljatok nekem egy jó töltőt, amelykik PHM szavaival élve:
- Cellánként tölt, detektálva a teljes feltöltöttséget.
- Ki is tudja sütni az akkukat, ha a helyzet úgy kívánja.
Továbbá ne töltse túl, ha ottfelejteném.Még egy kérdésem lenne:
- mennyire jelent problémát ha kevesebb ideig hagyom az akkukat a töltőn? -
PHM
addikt
Soros kötésnél a névleges feszültség összeadódik, míg a kapacitás
marad, illetve a leggyengébb akkuéval lesz egyenlő.
Párhuzamos kötésnél a feszültség nem változik,
viszont a névleges kapacitás összeadódik.
Így a te példádnál maradva, ha sorba kötsz 4db 2200 mAh kapacitású
Ni-MH akkut, akkor egy 4,8V 2200 mAh-ás akkupakkot kapsz. -
v.attis
őstag
Nem vagyok nagy zseni, de szerintem a 2200mAh, az 1,2V-os feszültségen értendő. Lehet, hogy nem pontosan összeadódik, de biztosan változik és természetesen nőni fog.
Viszont, ha összeadod, akkor valószínüleg azért teszed, mert olyan eszközbe tennéd amely igényli a majdcsak 5 voltot. Ebben az esetben többet is fog fogyasztani. Vagy a franc tudja. Szerintem nem kapsz 8800-at. -
Lütyő1
csendes tag
Sziasztok!
Némi elektronikai infót szeretnék kérni, jószerivel banális is lehet: ha összekötök sorosan akksikat, akkor a teljesítményük is összeadódik? Tehát pld 4 db 2200 mah-ás akksi a végén 4,8V-ot ad, és marad 2200mAh, vagy 4,8V lesz és 8800mAh?
-
v.attis
őstag
válasz
v.attis #1353 üzenetére
Hát valami pillanatnyi elmezavar volt tegnap, mert a három tetszhalottból, ma kettő beindult, veszi a töltést. A harmadikat holnap tudom próbálni.
NiMH akkuknál szoktatok alkalmazni refresh-t? Van sok éves eneloopom és van egy éves lidl-es tronic-om is. Többnyire először merítést adok a töltőnek, de kb. havonta-kéthavonta kell csak töltenem őket.
-
v.attis
őstag
Üdv! Rég nem jártam erre, mert minden rendben volt. Viszont most hirtelen megmakkant 3 eneloopom.
IPC-1L töltővel használtam őket, semmi jele nem volt a romlásnak. A gyerek játékába kell 4 AA elem, ebből 3 halt meg. Hogy létezik ez? A töltő nem is látja őket, tehát gondolom baromi nagy lett az ellenállásuk. Természetesen teljesen le vannak merülve, még egy ledet sem világítanak meg. Nem olyan régen még használva voltak, max 3-4 napot pihentek a játékban.
Az eneloopok olyan 6 évesek lehetnek. -
fortune
tag
Sziasztok. Akuvásárlás elött állok. Erről mi a véleményetek?
http://www.ipon.hu/webshop/product/sanyo_hr_3uwx_ceruza_akku_(aa)_2500mah_4db/170360?
Valamint szó volt valami töltő féléről is valamelyik hozzászólásban még régebben csak azt nem találom. Nekem egy sima energyzerem van és lehet azt is lenéken cserélnem. Ti mit mondtok?
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv! -
And
veterán
Nem azt írtam, hogy nem jó a DECT-telefonba az az eneloop lite. Az lényegében bármilyen kis fogyasztású készülékbe jó, nincs azzal gond. Csak éppen teljesen felesleges ilyen minőségű - és főleg: ilyen drága - akkut tenni egy olyan berendezésbe, amely a használati szokások okán pont nem igényli sem az alacsony önkisülést, sem a minőségi akkumulátort.
"továbbá biztató volt a "alacsony önkisülése miatt, félév után 10%-ot, egy év elteltével is csak 15%-ot veszít a töltöttségéből, míg három év után 75%-ot""
Ahogy említették, ez teljesen mindegy: az önkisülés nem fog szerepet játszani az akku életciklusa alatt, mivel gyakorlatilag állandóan töltésen lesz. Innentől totálisan mindegy, hogy milyen alacsony az önkisülési rátája. Ha le is meríted időnként teljesen úgy, hogy nem rakod vissza a töltőre, akkor sem nyersz sokat, mivel (szélsőséges esetet, a teljesen rossz állapotot kivéve) lényegtelen, mekkora a töltöttsége: ha az akku kapacitása a névleges érték töredékére is csökken, egy töltéssel akkor is órákig tudsz majd beszélni. Erre pedig bármilyen 'ócska', noname akkumulátorral ugyanúgy képes volna. -
flash-
veterán
DECT-igen azt a telefonra értettem.
erre az akksi csomaglásra kifejezetten rá volt írva hogy DECT, továbbá biztató volt a "alacsony önkisülése miatt, félév után 10%-ot, egy év elteltével is csak 15%-ot veszít a töltöttségéből, míg három év után 75%-ot"
hát mindegy most már majd évente beszámolok mi a helyzet
-
And
veterán
Utólag már mindegy, de mit szeretnél: nyugtatni vagy felidegesíteni magad? Ha DECT alatt azt érted, hogy vezeték nélküli telefonba vetted, akkor azt mondanám: oda egyiket sem tenném az általad említettek közül. Abba nem eneloop való, hanem valami full gagyi, olcsó, hagyományos NiMH. Mivel az idő minimum 90..95%-ában amúgy is töltőfészekben van, így 1.) teljesen lényegtelen adat a valós kapacitás (olyan hosszan nem tudsz beszélni, hogy lemerüljön), 2.) az önkisülés alacsony volta is sokadrangú kérdés, és 3.) mivel a NiMH nem szereti ezt a 'készenlétes' üzemmódot, hamar ki is nyírja az akkut, mármint a memóriaeffektus rövidre szabja a használható kapacitást, de ezt az első pont értelmében amúgy sem veszed észre. Szóval szerintem nem jól döntöttél.
-
flash-
veterán
az imént vettem AAA min.500mah eneloop sanyo lite akksit.2600 ft volt.Asima eneloop 1000mah akksi 1990 en megis a lite-t vettem mert az volt rairva higy DECT márpedig nekem pont abba kell.jol dontottem?
-
PHM
addikt
válasz
Dark Wander #1340 üzenetére
Sanyo Eneloop, Varta R2U, vagy bármelyik LSD akku jó e célra.
-
Dark Wander
tag
Melyik a legjobb stapa bíró Ni-mh-s aksi? Tronic energy 2500 mh aksim van de volt hogy 10 perces videó készítésnél lemerült pedig teljesen fel volt töltve. Régen vettem de ezt a 2 darabot csak most kezdtem használni 1 hónapja. (addig a csomagolásában volt)
-
And
veterán
válasz
Batman2 #1337 üzenetére
"A belső ellenállás mellet nyilván függ még az adott akku kapacitásától is !"
Ez hibás gondolatmenet, mert tudomásom szerint csak a belső ellenállástól függ (a túltöltéskor bekövetkező extra melegedéstől tekintsünk el, olyankor a cella már közel a teljes betáplált teljesítményt hővé alakítja). A belső ellenállás pedig a kapacitással nincs feltétlenül szoros összefüggésben, mondjuk egy adott cellaméretnél. Ha egy méretet ugrunk felfelé (pl. AAA -> AA vagy AA -> C), akkor ugyanazon technológia / kémia esetén már más, jóval kisebb belsőellenállás-tartománnyal találkozhatunk a sokkal nagyobb jellemző kapacitás mellett.
"Egy 2500-2700-asnak viszont mehet a 700mA is (feltéve ha valós a ráírt kapacitás)."
Lásd ismét az alacsony belső ellenállású akkuk esetét: a márkás LSD-alaptípusok névleges kapacitása jelentősen alacsonyabb (2..2,1Ah), mint a hagyományos nagy kapacitású NiMH-akkuké (2,5..2,7Ah), mégis sokkal kevésbé hajlamosak a melegedésre azonos töltőáram esetén. Ennek pedig a belső ellenállásuk híresen alacsony értéktartománya az oka. Ha a kapacitásuk számítana, akkor - mivel ugyanakkora töltőáram a kapacitásuk nagyobb hányadát teszi ki - jobban kellene melegedniük a hagyományos típusoknál. A gyakorlatban viszont nem ez a helyzet.
Mod. #1338-ra: "Még annyi hogy a töltő feszültség mekkora normál esetben?"
Pontos érték nincs, mivel ez is töltőáram-, hőmérséklet- és belsőellenállás-függő. Nem extrém magas belső ellenállású cellák és gyorsított (C/4..C/3) töltőáram esetén 1,45..1,7V körüli lesz a töltés vége felé kialakuló végfeszültség. Amit te említettél, az az érték más erősen megnövekedett belső ellenállásra, elöregedett vagy eleve ócska cellára utal. -
Dr. Romano
veterán
válasz
Batman2 #1337 üzenetére
Köszi a részletes infót, eszerint járok el legközelebb
Még annyi hogy a töltő feszültség mekkora normál esetben? A töltő az eddigi cellákat olyan 1,4-1,5V-ig engedte fel és ott el is érték a max kapacitásukat, azonban tegnap ráeresztettem egy haldokló kinai cellára (ami eddig csak 200mah tudott) refresh után a töltés már 350mah-nál járt (gondoltam egész jó ahhoz képest amit korábban tudott), de ekkor már a kijelző szerint a töltési feszültség 1,89V volt
inkább kihúztam.
-
Batman2
őstag
válasz
Dr. Romano #1335 üzenetére
A belső ellenállás mellet nyilván függ még az adott akku kapacitásától is !
Egy 2000mAh-ásnak az 500mA töltőáram egy közepes töltésnek (gyorsított töltés) felel meg, én így szoktam leginkább tölteni, így kisebb a melegedés és biztosabb a jó feltöltődés, és az akkut sem károsítom vele jelentősen.
Olyan 3-3,5 óra után már használható az akksi, ha muszály, de azért még jó vele várni vagy 6-8 órát, hogy a csepptöltéssel teljesen feltöltődjön.
Rendszerint este beteszem és egy ájszaka alatt lemegy az egész.Egy 1000-vagy 700-as akkunak viszont az 500, vagy pláne 700mA töltés már gyors töltésnek számít, amit nem is mindegyik bír és nem is tesz nekik jót, a feszültségük hamarabb felszökik a kelleténél, és kevésbé garantált a megfelelő töltöttség.
Egy 2500-2700-asnak viszont mehet a 700mA is (feltéve ha valós a ráírt kapacitás).
Üdv.
-
tomcsi23
veterán
válasz
Dr. Romano #1335 üzenetére
Ez erősen függ a tölteni kívánt akkutól. Az LSD - a kisebb belső ellenállása miatt - jobban bírja a nagyobb töltőáramot. Más akku hajlamosabb a töltés közbeni melegedésre.
-
Dr. Romano
veterán
Nemrég vettem egy Voltcraft IPC 1 töltőt.
Nos itt be lehet állítani hogy mekkora áramerősséggel töltsön. 200-500-700. Mennyivel érdemes tölteni az akkukat, egyáltalán jelent e negatív hatást ha 500-al vagy 700-al töltöm azokat? (nekem csak előnyös, mert jóval hamarabb vehetem használatba az aksikat). -
batagy
őstag
válasz
Batman2 #1333 üzenetére
Szia!
Ilyen nagy teljesítményű telepet nem használok, de én április óta LiFePO4 akksit használok a fényképezőgépemben, és maximálisan elégedett vagyok. Írtam is régebben ide már egy rövidet. A gépem Nikon Coolpix 4600. Az Ebay-ről rendeltem 2 db Coolook típusú 700mA-s 3.2V-os akksit, valamint Coolook töltőt. Egyszerre természetesen csak az egyik akksit használom, egy dummy elemmel együtt, mivel itt ugye 1 db AA akksi 2 db AA elemet vált ki. Az egyik mindig tartalékban van, feltöltve, ha lemerül, akkor csere és a másikat töltöm.
Talán ez volt az eddigi legjobb Ebay vásárlásom életemben, nagyon megérte! Azóta nem szívok, kb 1 havonta szoktam cserélni és tölteni, bár nem vagyok erős használó, mert csak az adásvételhez szoktam lefotózni a cuccaimat vele. Írom a statisztikát az akksihoz egyébként. Eddig április óta 7-szer töltöttem , ezt úgy kell érteni hogy felváltva a kettőt, azaz darabonként 3.5-ször. Egy töltéssel átlagban 60-80 képet készítek.
Ja, és nagyon hamar feltöltődik nekem, kb 2 óra alatt.
Nem tudom ez segít-e valamit, tekintve hogy te kicsit más felhasználásra gondolsz, de gondoltam így is leírtam a tapasztalataimat.
-
Batman2
őstag
Próbált már valaki LiFePO4 akku cellákból épített telepet ?
Tényleg olyan hosszú ideig, sok cikluson át bírja, mint amit írnak róla (élettartam: 3000 ciklis fölött) ?
Én azon gondolkodom, hogy nem ólom akkut használok, hanem ilyen Li akkut !
4 cellából tudok építeni egy 12,8V-os telepet és 10Ah-ás cellékból már olyan 22Ft körül ki lehet hozni egy csomagot.
Igaz, a 10Ah nagyon vékony, egy 4-5A fogyasztó eszközt legfeljebb 2 órán át képes üzemeltetni, szemben pl. egy 60Ah-és, olmos, munka akkuval, ami kb. 7 órán át, de ez elvileg nagyon sokszor újra tölthető, legalább 10szer többszőr és mivel akár folyamatos 3C kisütő áramra is képes, feltételezem, hogy kisebb árammal terhelve később fog leeseni a kapocs feszültsége a minimumra, így hatákonyabban lehet kihasználni a benne tárolt töltést !
Tölteni pedig szontén nagy árammal lehet, folyamatos 2C-vel, így a nepelemem max. 2,5A-re messze nem sok, amolyan gyógytöltés neki.A kezelése se nagyon problémás, csak be kell állítani a töltőn a max. megengedett cella feszültséget, illetve manuálisan, vagy elektronikusan figyelni kell a minimum feszültség értéket, és ott lekapcsolni az akkut, így nem mehet tönkre idő előtt !
Ráadásul tudtommal ez a típusú Li akku a leg kevésbé érzékeny a kezelésre a környezeti körülményekre.Van esetleg még valami, amire fogyelni kell, ami buktatója lehet a dolgonak ?
Üdv.
-
And
veterán
válasz
sztanozs #1330 üzenetére
"Sajnos akkuból hiába teszek bele 2-t a lagtöbb esetben be sem kapcsol, vagy szinte rögtön kikapcsol (vsz kevés neki a 2.4 V)"
Próbáltad már igazán jó minőségű, márkás alacsony önkisülésű típussal is? Mert igazán biztosat akkor mondhatsz erről, ha már olyat is tettél bele. Nagyon valószínű, hogy nem a 2,4V 'kevés', hanem - a viszonylag magas belső ellenállás miatt - egyszerűen nem marad még annyi sem, mikor a fényképező nagy árammal próbálja terhelni az akkukat. Jobb LSD-k (mint az eneloop és társai) belső ellenállása eléggé alacsony, nagy áramterhelés hatására sem csökken jelentősen a kapocsfeszültségük.
Próbálkozhatsz nikkel-cink akkumulátorral is, az 1,65V névleges feszültségű cellánként, és szintén elég alacsony a belső ellenállása, viszont a NiMH/NiCd töltők nem kompatibilisek vele a NiZn eltérő töltési módszere miatt. -
sztanozs
veterán
válasz
winhate #1326 üzenetére
Ezzel a töltővel nekem csak az a bajom, hogy van (volt) néhány akkum, ami hajlamos volt "túlmerülni" és ez a töltő nem volt hajlandó elkezdeni a töltést rajtuk. Erre a célra megtartottam egy régi 200 mA-es töltőt, arra 1-2 percere rakás után már "megette" az IPC is az akkukat. Amúgy tényleg szuper egy töltő.
De ha már itt vagyunk... Van egy régi kamerám, amibe 2 db AA elem kell. Sajnos akkuból hiába teszek bele 2-t a lagtöbb esetben be sem kapcsol, vagy szinte rögtön kikapcsol (vsz kevés neki a 2.4 V). Lehet e ezzel bármit teeni azon kívül, hogy "rendes" elemet veszek bele?
-
Batman2
őstag
Sokat olvastam a különféle célú akkuk felépítéséről, ez alapján a ciklikus használatra szánt munka akkuk a hagyományos Pb-Sn ötvözetűek, csak vastagabb lemezzel készülnek, mint a normál indító akkuk.
Gondolom, a vastagabb lemez azért szükséges, hogy jobban bírják a folyamatos, nagy kisütőáramokat, de a ciklikusságot nem befolyásolja.Ez alapján, kicsi kisütő és töltő áramok esetében a hagyományos, Sn-Pb ötvözetű indító akkuk alkalmasak lennenének ciklikus használatra !
A Ca-Ca ötvözetűek, azok nem alkalmasak ciklikusra, de a Ca-Pb a leírás alapján úgy tűnt, hogy igen !
Tud valaki érdemben hozzászolni a dologhoz ?
Üdv.
-
Batman2
őstag
Van egy fél Ca (Ca-Pb - Sn-Pb), 45A-ás, autó indító akkum.
Napelemhez használom tároló akkunak és laptopot üzemeltetek róla egy DC-DC táppal.
Nyár elején vettem az akkut vadi újként és mostanára oda jutott, hogy a kisebbik fogyasztású lapotpot (10W)még bírja, de a nagyobb fogyasztásút (30-45W), teljes töltés után is csak kb. egy órán át bírja !
Az akkut maximum 10,5V fesz határig merítem, terheléstől függetlenül.
A legtöbb esetben 20-30%-nál nem volt jobban lemerítve.Mikor kimerült, töltőt rákapcsolva, ami 3,6A-rel kezdi a töltést, pár másodpercen belül felugrik a feszültségre 14V-ra, amire a töltő már átkapcsol alacsonyabb áramú töltésbe.
Csak a töltés többszöri újraindításával tudom elérni, hogy annyi áramot vegyen fel az akku, hogy a töltő az első fázisban, constans 3,6A-rel töltse !Új korában kimerülten, olyan 12,4V körülről indult felfelé az akku feszültsége, minden áramot elnyelt, de már a 3. töltés után gyorsabban emelkedett a feszültsége, és hamarabb töltött lett, kevesebb áramot vett fel és kevesebb ideig is bírta a terhelést !
Mondjuk 2 vagy 3szor rövid időre lemerült 8-9V-ra , mikor nem vettem észre időben a jelzést, de azonnal töltőre tettem.
A napelem max. 2,4A-rel tölti az akkut és max. 14,4V max. fesz. határral.
Mikor kiválasztottanm ezt az akkut, azt írták róla, hogy a Ca ötvözetű lemez miatt alacsony az akku belső korróziója, asszem szulfátosodásra is kevésbé hajlamos, a hagyományos, Antimon ötvözetű, másik lemez miatt pedig fokozottabb a ciklus állósága, tehát elvileg azt is viszonylag jól kellene viselnie !
Kérdés, hogy mi ártott meg neki, a ciklikus használat, vagy pedig az alacsony töltőáram, kisütőáram ?
Üdv.
-
winhate
őstag
Nemrég beszereztem a conrad rol Ipc-1l toltot. Gyerekek ez egyszeruen szenzacios ! Mindenkinek ajanlom aki akkumlatort tolt. Mindent tud. Vegre tudom melyik akkumlatorom milyen allapotban van , ossze tudom oket parositani stb.
-
válasz
kameraman77 #1324 üzenetére
Van benne valami, de mi a garancia arra, hogy jót fogok ki?
Vagy tudsz olyat linkelni, ami tuti fogás? -
kameraman77
tag
válasz
AxBattler #1318 üzenetére
Azért az az olcsó hús dolog nem teljesen igaz. Nagyon jókat találni olcsón is, főleg hogy 5-6 töltés után visszahozzák az árukat.
Én LIDL-s 2500-as akkukat vettem 1000-ért 4-et, 2 éve. semmi gondom velük, Fuji Finepix S6500-as gépben használom őket lassan 2 éve. Az összecsomagolt csomag meg egy Energizer 2450 Power Plus névleges csomag 2x4 akku és lassú "buta" töltő (CHVC3-EU), tavaly augusztusban töltöttem az egyik csomagot, idén februárban dobtam bele a gépbe és több, mint 300 képet bírt még.. Ja és a két csomag akku és a töltő együtt 4200 volt az Auchanban akciósan. a 8 akksi és a töltő nagy papírlapra csomagolva.
Szóval igenis ki lehet fogni jó cuccokat, aki akarja az vegye a drágát, de az olcsó is 4-5 feltöltés után bőven visszahozta az árát - normál ceruzaelemhez viszonyítva... Ha kibír 30-40 töltést már bőven megérte! Sőt. Én használok 3,5 éve HAMA-kat (névleges 2300-asok), 2 éve LIDL-s akkukat és semmi gondom velük. Most az Energizerek meg mindent visznek. Mindig discharge-olom őket a fényképezőgéppel, miután már lemerültek (nem megy velük a gép) és mindig figyelek a töltési időre, de nincs okostöltőm, csak sima "buta" töltőm... Kicsit sznob hozzáállásnak érzem, hogy nem jó az olcsó. Dehogynem. Van sz.r a drágában is, olcsóban is. Ki lehet fogni.
-
Az "elemekkel összecsomagolt" töltők felejtősek, az "olcsó húsnak híg a leve"
effektus miatt.
Sejtettem, ezért is kérdeztem rá.A webshopokban kb 15 dollárért lehet venni ezt a 2 feltételt teljesítő töltőt.
Abszolút nem értek hozzá, tudnál linkelni egyet egy hazai webshop-ból? -
PHM
addikt
válasz
AxBattler #1316 üzenetére
Két fontos kritériuma van a jó/használható töltőnek:
- Cellánként tölt, detektálva a teljes feltöltöttséget.
- Ki is tudja sütni az akkukat, ha a helyzet úgy kívánja.
A webshopokban kb 15 dollárért lehet venni ezt a 2 feltételt teljesítő töltőt.
A következő lépcső az IPC 1L, vagy valamelyik klónja, nagyobb tudással,
de ennek megfelelően drágábban. 8-9000 Ft.
Az "elemekkel összecsomagolt" töltők felejtősek, az "olcsó húsnak híg a leve"
effektus miatt. -
Üdv!
Még új vagyok a témában, de szeretnék áttérni sima elemekről az újratölthető akkumulátorokra. Átlagos, vagy annál is szolidabb felhasználó vagyok, nulla extra igénnyel: wireless egérben, biciklilámpában, elemlámpában, zsebrádióban, stb. használnám, ritka töltéssel. Nem akarom túlspirázni a dolgot, átlagos Sanyo Eneloop aksikat vennék, főleg AAA-s méretben.
Viszont a töltővel kicsit bajban vagyok, nem tudom, hogy milyet érdemes venni: jó a sima, elemekkel összecsomagolt, gyári töltő, vagy valamilyen custom cucc lenne a nyerő? Mondom, nem felsőkategória kell, csak egy megbízható kis gép.
A segítséget előre is köszönöm!
-
janaman01
addikt
válasz
ledgeri #1310 üzenetére
Ma vettem a lidl ben 3990 ft .ért vélemények ?
egész jónak tűnik ennyiért
Az elemtöltő külön szabályozza az Ni-Cd és a Ni-MH újratölthető elemek töltés
idejét. Ez a vezérlés a –Δ U („mínusz Delta U“) eljáráson alapszik. Delta Δ-vel
jelöljük a matematikában a különbözeteket. A „Minus Delta U“ ebben az esetben
negatív feszültségkülönbözetet jelent.
Ez a töltésfelismerés az alábbi hatást használja fel: ha az elem konstans árammal
töltődik, feszültsége folyamatosan nő. Ha az elem tele van, feszültsége eljut
egy maximum értékre, de a további áramátadás esetén újra csökken. A töltési
elektronika felismeri ezt az enyhe feszültségcsökkenést és a töltés befejeződik.
Az elemtöltő automatikusan „fenntartó töltésre“ kapcsol át. Ez azt jelenti, hogy
az akkukat nem tartós árammal, hanem rövid áramimpulzusokkal tölti a készülék
Így ellene hat az önkisülésnek és az akkukat teljes telítettségi állapotban tartja.
ő vezérlése
A töltő ezenkívül időzítővel is rendelkezik, mely 17 óra után magától vált át fenn
tartó töltésre. Ez a túltöltést védi még pluszban, ha a töltés végének felismerése
esetleg hibás akku miatt nem reagálna.az üzletekben kaph
és 9 V-os Ni-Cd és N
gyorsan töltődő, va
USB porttal rendelk
lejátszó töltéséretöltési idő (percben) = az elem kapacitása (mAh) x 1,4 x 60 , / a készülék töltőárama (mA)
Kimeneti feszültségek
6 x 1,4 V (1-4. töltőhéjak)
2 x 9 V (5-6. töltőhéjak)
Töltőáramok (USB kimenet
használata nélkül)
6 x 1000 mA (AA típusú)
6 x 500 mA (AAA típusú)
4 x 1000 mA (C vagy D típusú)
2 x 70 mA (9 V blokk)
Töltőáramok (USB kimenet
használatával)
6 x 500 mA (AA típusú)
6 x 250 mA (AAA típusú)
4 x 500 mA (C vagy D típusú)
2 x 35 mA (9 V blokk)
Maximális mérési kapacitások
AAA: 900 mAh
AA: 2500 mAh
C 4000 mAh
D: 4500 mAh
9 V blokk: 200 mAh
2.0 USB kimenet 5 V , 1000 mA -
tomcsi23
veterán
válasz
Szasz89 #1307 üzenetére
Amiket itt belinkeltél, az ugyanazon típusú Eneloop, csak más-más generáció. Utóbbit (ami 2. generációs) már nem is kapható az oldalon. Egyébként itt van egy jó kis összefoglaló az Eneloop akkukról.
Senki nem fog/tud helyetted dönteni, max útmutatást olvashatsz itt. A magam részéről, visszamondanám azt a rendelést és vennék/rendelnék rendes LSD akkut.
És hát nagyon igaz ez a témában: mi nem vagyunk annyira gazdagok, hogy megengedhessük magunknak az olcsót. -
Szasz89
csendes tag
válasz
Szasz89 #1306 üzenetére
Itt a példa:
eneloop 1. változat - 70%-os töltöttség megőrzése garantált 5 év alatt, 1900mAH van feltüntetve a csomagoláson.
eneloop 2. változat - 75%, állítólag 2000mAH (de csomagolásán nem látom), ez állítólag 3. generációs -
Szasz89
csendes tag
Látom nem mertek állást foglalni, pedig nem hibáztatnék senkit, ugyanis segítség nélkül is dönthetek rosszul.
Egyáltalán nem mindegy még semmi.
And: Köszönöm az információkat. BC-700-as töltőt most nem találtam 12ezer alatt. Eneloophoz tényleg hozzá lehet jutni 3000 körül. Hirdetnek több generációt (mennyit számít) és létezik XX változat is, ami 2500mAH-s. Megegyezik az utóbbi a hagyományos típussal és tényleg csak több töltést képes tárolni? Vagy esetleg ennek is már nagyobb az önkisülése, belső ellenállása?
-
Alex91
félisten
válasz
Szasz89 #1302 üzenetére
A te penzed, azt csinalsz vele amit akarsz! En csak ezeket tudom mondani: Olcso husnak hig a leve. Valamint: Sose voltunk olyan gazdagok, hogy olcson vasaroljunk.
Egyebkent most mar mindegy, vedd meg, es hasznald. Ha neked bevalik, akkor semmi gond. Ha meg nem jon ossze, akkor ez volt a tanulopenz...
-
And
veterán
válasz
Szasz89 #1302 üzenetére
"Nagyon sokan ajánlják ezeket a töltésmegőrző akksikat, de számomra ez szükségtelen tulajdonság."
Tévedés azt hinni, hogy a 'töltésmegőrző' tulajdonság valami úri huncutság, mert nem az. A nevesebb LSD-akkuk meglehetősen alacsony belső ellenállással rendelkeznek, ezért a nagyobb áramot igénylő fogyasztók - mint a fényképezőgépek - nagyon sok esetben jóval több töltést tudnak ezekből kiszedni, mint egy hagyományos, névleg nagyobb kapacitású NiMH akkumulátorból.
Normális töltő: töltés megkezdése előtti kisütésre képes, esetleg állítható a töltőárama. Például egy BC-700 (IPC-1L klón) kb. 8 ezer, 8 db. eneloop 6 ezer forintba kerül, nem túl régi hozzászólások alapján, lásd még a töltős társtopikot: [link]. -
Alex91
félisten
válasz
Szasz89 #1302 üzenetére
A te penzed, azt csinalsz vele amit akarsz! En csak ezeket tudom mondani: Olcso husnak hig a leve. Valamint: Sose voltunk olyan gazdagok, hogy olcson vasaroljunk.
Egyebkent most mar mindegy, vedd meg, es hasznald. Ha neked bevalok, akkor semmi gond. Ha meg nem jon ossze, akkor ez volt a tanulopenz...
-
Szasz89
csendes tag
Nagyon sokan ajánlják ezeket a töltésmegőrző akksikat, de számomra ez szükségtelen tulajdonság.
1 éves nyaralásra kell a fényképezőbe 2 garnitúra elem, amit folyamatosan tudok cserélgetni jó ár-érték arányban, ami nekem abból áll, hogy viszonylag sokat tudjak vele kattintgatni és vakuzni, de ne legyen lapos tőle a tárcám, semmi gyorstöltésre, túltöltésvédelemre és ilyesmire nincs szükségem.Mit értesz normális töltő alatt? Akkor ezt is bele kell kalkulálni az árba.
Lehet, hogy gagyi lesz a 10 rendelt akksi, de szállítással együtt 6ezerbe került.
Átállni egy energizer lsd-re: visszaküldeni a rendelést, kb. 1500Ft költség.
Környékemen 12ezerért adnak intelligens töltővel 2300mAH-s LSD-t, és akkor kell egy tartalékgarnitúra kb. 6 ropiba fájhat.Sum: 19,5 kiló.
Így is megéri megfizetni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- EAFC 26
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- War Thunder - MMO Combat Game
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- Lexus, Toyota topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest