Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sinu

senior tag

Sziasztok,

Problémám akadt az asztali gépemmel. Hónapok óta hibásan működik, de csak most jutottam el odáig, hogy írjak és segítséget kérjek.

Valójában 2 problémám van. Az egyik, és kevésbé fontos az az, hogy a HW listában található BT nem működik megfelelően. Hol jó, hol nem. Amikor nem jó, akkor eszközkezelőben tiltás/engedélyezés, és utána megint működik egy darabig. Mondjuk, hogy együtt tudok vele élni, de ha van rá tippetek azt megköszönöm. A BT adaptert átraktam másik PCI slotba, illetve a BT USB csatlakozóját is átraktam az alapalap egy másik BT csatlakozójába.

A másik, és valóban zavaró dolog pedig a következő:
    A PC nem tud újra indulni. Valahol elakad félúton, mert a hardverek még üzemelnek, de 1 nap elteltével sem történik semmi. Ez igaz a sima restartra is, illetve amikor pl a windows frissítés kéri a restartot. Továbbá, van, hogy ha kikapcsolom a gépet akkor a következő bekapcsolásnál nem indul el, csak akkor, ha a tápot lehúzom, várok picit, vissza, bekapcs.
    Windows teljes újra telepítés volt, hiba maradt. Eseménynapló kritikus hibának írja, hogy a rendszer nem tudott megfelelően leállni. Próbáltam a lehető legcsupaszabb géppel is, ekkor csak a legszükségesebbek voltak a gépben, de nem jártam sikerrel.
    Esetleg másik táppal meg tudom nézni, csak nem tudom, hogy van-e értelme.
    Mivel kezdenétek a hiba keresést?

HW:
    Alaplap: Gigabyte B550 AORUS PRO
    Táp: Evga SuperNOVA 850 G3 850W (Van rajta ECO gomb, mindegy milyen állásban van, a hiba jelen van)
    Processzor: AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz
    RAM: 16GB 3200MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury
    VGA: GeForce GTX 950 GAMING 2G
    WIFI & BT: AX3000 Dual Band Wi-Fi 6
    A windows egy 256 GB Intel m.2 ssd-n van, ezen kívül van még egy Samsung 256 gb m.2 ssd és egy 2 TB WD (talán green) HDD

Köszönöm, ha tudtok nekem segíteni.

Aron

Új hozzászólás Aktív témák