Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Olympos

    aktív tag

    Asrock Z97 Pro4, i7 4790K, Noctua NH-D15 CPU fan...a többi talán nem lényeges és az adatlapomon megtalálható.
    Problémám:
    A biosba lépve frissíteni akarom a bios-t, ott is az "Internet flash" opcióval.
    Szépen letölti a legújabb 2.50-as biost, feltelepíti és kiírja, hogy kész. Majd Enter gombra újraindítja a PC-t.

    A PC viszont nem indul újra....a kis rohadék :)
    Nekem kell megnyomni a bekapcsoló gombot, amire egy pillanatra felpörögnek a ventik, majd le is áll az egész. (Ez kb. fél másodperc alatt le is zajlik.)
    Ki kell húznom a tápkábelt és várnom pár percet, majd ha ez megvolt, akkor indul be a gép és megint minden ok. Ha nem várnék pár percet és nem húznám ki a tápkábelt, akkor gombnyomásra beindul, majd rögtön megáll; aztán várni kell, megint gombnyomásra beindul és rögtön leáll...és így tovább.

    Visszatérve arra, hogyha kihúzom a kábelt és várok, akkor beindul.
    Belépek a bios-ba és ott az írja ki, hogy már 2.50v bios van rajta, de ennek ellenére ismét talál új biost 2.50 néven és megint telepíteni akarja.
    Ha megint flashelem a biost a biosból, akkor megint nem indul újra és megint csak ki kell húzni a tápkábelt, ahogy fent írtam.

    Ez még nem tűnik nagy dolognak.
    De ugyanezt a "leáll a gép, majd felpörög a venti és kikapcsol magától" effektet játssza mostanában a gép: nem hittem el a feleségemnek, hogy nem tudta bekapcsolni, de ma tényleg nekem se indult el; pedig ilyet csak akkor csinál, ha túlhúzom a biosban a CPU adatokat...vagy legalábbis eddig erre gondoltam, hogy a túlhúzott adatok miatt nem indul újra, de lehet, hogy alapból más baja van.

    Szétszedtem, kiporszívóztam, újrapásztáztam és a fentieket csak folytatja és egyre több a random alkalommal.

Új hozzászólás Aktív témák