Új hozzászólás Aktív témák

• mars123456

csendes tag

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, pár hete valami gáz van a géppel, tanácstalan vagyok. Konfigot lejjebb írom. Tehát a probléma az, hogy állandóan befagy a gép 1-5 másodpercre. Megakad az egér és a billentyűzet, kiakad a hang pár másodperce aztán jó lesz. Minden ilyen fagyás után "eltorzul" az egér kurzor (elhalványodik, zöld lesz, vagy mondjuk nyíl helyett karikává változik stb.). Bekapcsolás után fél órával még használható a gép, majd az idő előrehaladtával egyre sűrűbben fagy, és pár óra után már szinte használhatatlanul akadozik az egész gép. Azt vettem észre a feladatkezelőben, hogy a CPU kihasználtság ilyenkor megugrik, habár ezt semmi nem indokolja. További furcsa jelenségek: Néha kikapcsolás után ugyanúgy forognak a ventik, de az egér meg a bill. már nem használható. Ha nem használom a gépet és kikapcsol a monitor, utána már nem jön vissza a kép, restartolni kell.
    Első dolgom volt, hogy kipucoltam az egész házat, újra pasztáztam a procit (hőmérsékletek rendben vannak egyébként). Vírus keresés. Majd zsír új vinyóra újraraktam a Windows-t. Lefuttattam valami Intel CPU diagnosztikát (eszerint a CPU jó). Szóval nem igazán tudom mi lehet a probléma. Kérdésem tehát az lenne, hogy milyen irányba induljak el, mire gyanakodjak. Milyen módszerekkel tudhatom meg, hogy rossz-e bármelyik hardver? (nem tudok most csere-berélni az alkatrészekkel) Esetleg van-e valakinek konkrét tippe/ötlete? Előre is köszönöm ha tudtok segíteni.

Konfig: ASRock H55M-LE
    Intel I3 540 (gyári hűtés, max. 45 fokos)
    nvidia GTS 450 1GB (mintha a legújabb driver előtt jó lett volna. lehet ez a baj?) (gondoltam rá, hogy kipróbálom integrált vga-nál is jelentkezik- e a hiba. ilyenkor ki kell venni a kártyát?)
    4GB ddr3 RAM (egybe)
    2x1 TB WD vinyók (az egyiket most vettem, arra raktam az új windowst, de a régit is bent hagytam a régi windowsal együtt. Sajna sok cucc miatt nem tudom formázni még - ez amúgy lehet probléma? 2 vinyó 2 windows?)
    táp valami no-name, tudom ez gond de eddig nem volt baj vele.

Új hozzászólás Aktív témák