- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszeg83
tag
válasz
(Bundás) #5373 üzenetére
annyi történt, hogy dolgozgattam a gépen, aztán elindítottam egy avi-t, és a gép újraindult. ezután elkezdett tölteni a win, de a profilválasztás helyett már csak fekete képernyőt láttam, és a gép nem csinált semmit. aztán még 1x be tudtam lépni, de azóta 1x sem.
Tegnap elvittem csajomhoz az gépem alkatrészeit, és összedobtam. csak a táp+monitor volt más, mint nálam, és a masina elindult...
a tápom FSP... a monitorom LG LCD.
a tápommal szerintem nem lehet gond, de nagyon nem vágom a témát...mod: alkatrészeket és szoftver t nem babráltam meg előtte...
mod2: bnőmnél házon kívül volt összerakva a gép.
de ha otthon beindult a gép, és eljut a töltésig, akkor szerintem nem kontakthibás.. :S -
Geree1989
csendes tag
válasz
(Bundás) #4000 üzenetére
1. videókártyát használtam kb. 2 napig a másik gépben, nem hiszem, hogy azzal gond lenne
2. mindent lehúztam, kiszedtem a PCI-os kártyákat is
3. nem
4. procinál nincs semmi rendellenes
5. igen
6. igen
7. nem
Ma reggel visszavittem (sajnos) megint ugyanabba a szervízbe (kénytelen voltam), most hívtak is, hogy szerintük a FireWire kártya rossz. Ezt már csak azért sem hiszem el, mert ez volt az első cucc, amit lehúztam :-S
Így jártam. Kifezethetem a párezres szervízdíjat, és szerintem még csak nem is lesz jó. -
Geree1989
csendes tag
válasz
(Bundás) #3994 üzenetére
Köszi, de közben eszembe jutott, hogy a tápokat oda-vissza kipróbáltam, magyarán a másik gép tápját is belepróbáltam az enyémbe, és úgy sem volt jó. Nem hiszem, hogy a videókártya az, mert csak egy 256 megás Ati 9550-es (ASUS gyártmányú). Közben otthon megnéztem nem is 300, hanem 400W-os a táp, a gép tegnap 20-ból 2× még elindlt, akkor sütögettem kicsit a procit 1-2 benchmark programmal, tehát arra már én sem gyanakszom. Mindenesetre, ha a táp jó, mégis elgondolkodtató, hogy a másik gép újraindulgatott, ezért leírom a többi cuccot is a gépben, hátha valakinek már volt problémája velük: 512 MB PQI Ram, Maxtor 120 GB-s winyó.
-
Rooster
csendes tag
válasz
(Bundás) #3955 üzenetére
OK, a merevlemezt le fogom tesztelni, hogy tutira menjek.
A memtest viszont ezért nem szükséges szerintem, mert az alaplap és a memória is ki lett cserélve (fentebb részletesebben is leírtam, hogy mi mikor történt...).
A prime 95 jó ötlet arra, ha működik a gép, és biztosra akarok menni, de egyelőre sajnos prime 95 nélküli is lazán kifagy, aztán meg nem bootol -
repvez
addikt
válasz
(Bundás) #3559 üzenetére
Nincs melegedés, de lehet hogy megvan a hiba az egyik daemon tools-os topicban találtam egy hsz-t amibe az SPDT driver csinált hasonlo galibát.
Ugy tudom ez csak DT4.06-tol van benne?mert az elözö verziokkal nem volt bajom.
De akkor most nem is vehetek fel ujabbat belöle mert mindig be fog halni a rendszerem? -
csimpok
aktív tag
válasz
(Bundás) #3558 üzenetére
A64 3000+, ASUS K8N nForce 3, GF 6600GT, 1 giga ram, 160 giga Samsung SATA, Chieftec 360W táp. Hűzva van a gép, de egyrészt ugyanezt csinálja teljesen alapon, másrészt meg nem hiszem, hogy ilyen túlhajtási/túlmelegedési probléma lenne, mivel órákat végig lehet játszani vele, meg semmilyen CPU/memória/VGA teszt alatt nem szokott gond lenni, CPU max 52 fokos.
Viszont tegnap is meg ma is úgy volt, hogy hazajöttem, bekapcsoltam a gépet, betöltötte az xp-t és fél perc után lefagyott, reset, majd lefagy még a win betöltése előtt, megint reset, monitoron semmi kép, csak analog/digital felirat váltakozik rajta, majd 4. vagy 5. próbálkozásra végre bejön az xp és azóta megint jó. Még azt figyeltem meg, hogy gyakran az első percekben elmegy a kép egy másodpercre (fekete képernyőt látok), majd ha visszajön, ezután már ha minden igaz akár egy napot végigmegy hiba nélkül. Érdekes... Olyan érzésem van, bár ez elég hülyén hangzik, mintha be kéne melegednie, vagy átesni egy ilyen holtponton, amikor elmegy a kép, és onnantól jó.
[Szerkesztve] -
hitman,
őstag
válasz
(Bundás) #3304 üzenetére
Most csak a proci van húzva.
De a fagyás az új rendszer óta van.
Nem hiszem,hogy valami cucc lenne rossz...
Én arra gyanakszom,hogy amikor a gép bekapcsol akkor több progi is egyszerre indúl el a gépen (vírusírtó,powerstrip,meg még vagy két hülyeség...)
És ezek összeakadnak.
Meg ma is nyomtam vagy 4 óra játékot egyhuzamba és nem is azta a gépkimélő játékokat hanem a legújabb gameket és full grafikán minden és még egy kicsi szaggatás se volt nem,hogy fagyás...
Szóval ha a (proci,ram,táp)-nak lenne baja az szerintem több heti játék alatt kiderülne. -
hitman,
őstag
válasz
(Bundás) #3293 üzenetére
Oké azt ki fogom próbálni a következő inditáskor!
Ja és még annyi,hogy úgy szokott fagyni,hogy bejön a kép bejön a vírusírtó és utánna jön egy olyan ablak ami azt mondja,hogy telepitsem fel a hangkarit (de az már fel van hisz arról megy a hang) és akkor szokott megfagyni ha megfagy... -
domi007
őstag
válasz
(Bundás) #3287 üzenetére
Hi,
THX a helpért, holnap kipróbálom, csak azt nem értem, hogy bent miért ment, és itthon miért nem megy....
A bill. jó, ezt leszögezhetem.
A kártyák, amik eddig voltak benne:
ATI Rage-ez volt benne eredetileg
Ismeretlen kártya (egy 4MB-os ASUS Vodoo 3000-es talán ???)
Az igazi probléma, hogy a proccok naon belefeküdtek a helyükre, és sajna még nme találtam leírást, hogy konkrétan hol, mit kell benyomni az uninstallálásukhoz....
AZ összes kondenzátor jó, sehol púposság jele.
A zárt topik címe:Gigabyte ga-6bxd hang és egyéb problémák, ha jól emlékszem.
THX!
DOMy
u.i.: holnap repair, ha minden jól megy -
Finwe
őstag
válasz
(Bundás) #3156 üzenetére
Nincs beteg kondi
Egyébként a 2. channel-en bírja még a tuningot, amíg a foglalatok bírját. Tehát valami az első memó csatornán akadt össze az ide vezérlővel
táp: nekem 3 hete nyírta ki a gépemet 1 noname táp 2 év után, sztem megéri minőségit venni! (tv kártya + winyó és most keresem ugye, h az alaplap hol sérült)
Finwe -
don pardon
aktív tag
válasz
(Bundás) #3149 üzenetére
hát a monitorom egy acer 17colos tft monitor.
vibrálás alatt azt értem hogy lükteta monitor, tehát hogy az egész kép úgy ''ugrál'', hol megjelenik hol nem, csak azt iszonyat gyorsan. olyan mintha a lámpának rossz lenne az érintkezője és vibrál egy kicsit úgy hogy az zavarja a szemet, csak itt gyorsabban.
ennél jobbat nemtok -
don pardon
aktív tag
válasz
(Bundás) #3146 üzenetére
hát igen, most visszanéztem kb az összes hozzászólást és nemírtam tényleg hogy vibrál, pedig megesküdtem volna, amúgy voltak egy időben gondok az indulással de most úgy néz ki már egy ideje rendesen indul. Szóval biosnál vibrál meg a windows logo bejövetelénél amikor tölti az xp-t, amint bejön a kék képrenyő onnantól kezdve rendesen fut.
u.i: tápot úgy intéztem lehet visszaveszik,
a gép stabilanmegy, nincs semmi gond vele, meg az árrammal se
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kopaszPít
csendes tag
válasz
(Bundás) #3014 üzenetére
Én azt hittem hogy táphalál volt, vettem is újat, de nem segített. Alaplapot is kicseréltem, de ez nem is támogatja a dual-channelt! A processzor magja ép, külsőre tökéletesnek néz ki. A videokártya pedig nincs húzva, szal mostmár csak a ramra gyanakodok, de a ramtól ez furcsa... nincs kékhalál, nincs olyan ''fizikai memória listázása'' nincs semmi előjel!!!
Szal furcsa. Este majd ráégetek a ramra, aztán a rendszerre is, hátha történik valami.
Thx -
sekli
addikt
válasz
(Bundás) #2820 üzenetére
hát ugyan olyan gombbelemet találtam benne, mint ami az asztali gépekben van, kiszedtem egy fél percre, és vissza... => semmi változás
a jumpereknél a másodiknál tartok, ha leszedtem, semmi különbség, ha eggyel átraktam, akkor egyáltalán nem indult be, ha a hármasba raktam, akkor ugyan az mint eredetileg... -
Norbo03
őstag
válasz
(Bundás) #2531 üzenetére
Hát van rá eély. Volt már olyan is h egy Radeon 9500-snek a memóriáját megfogták menet közbe h mennyire meleg és egyből pixel hibázott aztén kifagyott. Tehát az is érzékeny volt rá.
Amugy ahogy a 3200+-os procit is mondtam az is tönkre ment tőle. De a gépház oldala is levezeti ezért naon nagy esély nincs rá de jó vele vigyázni. De van külön ESD védő amit csuklóra lehet kötni.
Eddie17 kép van csak nem pörög fel a vinyó? Mésik tápkábelen próbáltad már? Csak kiírja az adatokat és kész ott meg áll? CMOS Cleart próbáld ki hátha segít.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
eddie17
addikt
válasz
(Bundás) #2531 üzenetére
Na egy vinó, egy dvd. A vinyó masteron van és az IDE1 be volt dugva. A Dvd-be nincs jumper, gép akkor berakja slavebe, és IDE2-be volt dugva.
Na ezek után nem tudom hogy én vagyok béna vagy tényleg van alapja a feltételezésemnek. Nekem egy fekete van, a másik fekete a floppy-é. -
-
o0tomy0o
tag
válasz
(Bundás) #2222 üzenetére
3 éves a kari. Egy 9600XT. Hűtőcsere egy éve volt, vízre. Túlmelegedés. Hmm, gondoltam rá, de a memókon lévő bordák megszokott hőmérsékletűek, és ma nem is jáccottam vagy nem futtattam komolyabb 3D-s programot. volt egy gyanum, hogy lehet hogy a kártya foglalatában nem mindenhol érintkezik rendesen, de az elöbb jól megpiszkálgattam, meg ki is szettem, de nincs váltoás.
Csak vindóz alatt ilyen, bootolás közben nem.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
(Bundás) #2218 üzenetére
Hali!
Látod ez nkm kora reggel eszembe se jutott!Az amit írsz h tele van porral a borda nem rossz ötlet itt a ph-n volt egy srác akinek telée volt porral a proci hütője és 75 fokos volt a proci egyes játékok már emiatt szagattak aztán kiszedte aprocit ujrapasztázta kifújtra kontact spray-vel és lám 32 fokos lett a proci üzemi hőmérséklete! A videokarit se áratan ha újrapasztázná és esetleg rakna rá egy aktív hütőt de lhet h erre feleseleges lenne költeni!
-
obehun
csendes tag
válasz
(Bundás) #2182 üzenetére
sziasztok nos a táp márkája colors 450 w...
megnéztem a rendszernaplót: hiba: W32 time 29
W32 time 17
az alaplapot is átnéztem, semmi kondi puposodás, se kifolyás...
tegnap 6-7 óra játék izzasztás után kikapcs, másfél ora pihi, utána csak 4dik-re állt fel, az ''üdvözöljük'' felirat után ujrainditotta...most kikapcsoltam az autoujrainditást, ha beköszön akék halál felirom mi a hibaüzi...egyenlőre ennyi(cmos cleart még nem csináltam meg) -
Norbo03
őstag
válasz
(Bundás) #2177 üzenetére
Hali!!!
Én is ezt akartam írni! DEannyival kiegészíteném ha nem bajhogy a 8 pines csati a processzor feszültség stabilizátorának kell mert ha ez acsati nincs bedugva akkor nem tudja előállítani a feszültség stbailizátor aprocesszor müködéséhez szükséges feszültséget! Csak ennyit akartam jah és bocsika h bele kontárkodtam!!!
MOd: Sirthomas ez csak egy ötlet véletlenül nincs CMOS Clear állásba a jumper? ha kiveszed a videokarit vagy aramot csipog utánok a lap? Esetleg nem lehet h keveset pörög a venti ezértlekapcsol inkább a lap? Bios-ba betudsz léni?
[Szerkesztve] -
SirThomas2
csendes tag
-
Dr.Burn
őstag
válasz
(Bundás) #2106 üzenetére
Köszi.
Sikerült megoldanom.
Az a hülye nod32 kavart be valamit, pontosan nem tudom mi volt a baja. Letöröltem, utána újraindult a gép és nem dobált több hibaüzenetet.
Úgy hogy sztem ez a nod32 és a spyware doctor össze akadhatott. A lényeg az hogy sikerült megoldani.
Azért még1x köszi. -
Out
addikt
válasz
(Bundás) #2083 üzenetére
Nem, nem, a Mercury-ra tuti nincs mar gar,ha elszall par dolog a gepemben a Mercury miatt az pech, en az Enermax tapom garija miatt aggodok, hogy vajon hany ev gar van ra, de ma delutan elvileg kiderul. Es ha mar lejart, akkor vennem kell egy uj tapot a Mercury helyett
-
-
-
Kommy
veterán
válasz
(Bundás) #1972 üzenetére
NA a z a furcsa ha elindul akkor semmi gond nincs vele, több ra játék után sem. Más memóriát is próbáltam má benn azzal sem megy. Amikor levettem a cpu hűtőt és kivettem a procit és visszaraktam utánna 3-4-szer simán ment aztán utánna megint csak a ventik pörögtek és semmi más. Má kezd idegesíteni és nem tom, hogy mi lehet ez a legrosszabb.
Kondik rendben vannak. -
S_E_R_I
aktív tag
válasz
(Bundás) #1966 üzenetére
Ja azt hozzá kell, tennem a vége fele volt kékhalál is. És a leges legvégén, be akartam kapcsolni, de alindult 3 csipogott aztán, a zöld Powergomb ritmikusan villogott. Aztán a lapom eltávozott.
De kiderült, hogy laphiba volt tehát az nem Ram volt. Vettem is azóta ujat vagy is mikor meghalt rá egy hétre egy ASUS P4P800s-x-et. És a Ram ugyan úgy benne van+vettem hozzá egy 512Mb Ram-ot is. Azóta semmi baj, hálistennek.
[Szerkesztve] -
-
kefete
tag
válasz
(Bundás) #1856 üzenetére
Bocsi, elírtam.
Szóval alaplap: Abit KT7E
Bios: akitől vettem, azt mondta, h KT7A bios van rajta, lehet, h E-set kéne rátennem?
Szerk: megnéztem a legújabb bios readme-jét:
Official BIOS release A9 for KT7, KT7-RAID, V1.0/1.01/1.02
KT7A, KT7A-RAID, V1.0/1.1/1.2
KT7E , V1.0/1.1
Szóval ugyanaz a BIOS megy az összesre.
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
válasz
(Bundás) #1822 üzenetére
néztem, de nicsn benne:S 3 cucc is jár alaplap mellé, egyik a kvikk összrakás, másik az Guru cuccé harmadik meg users manuál, de users manuál post cide-s részénél nincsenek benne a code-k magyarázata
eszem faszom megáll amúgy most indítom a gépet elindul, megmozdítottam, kicsi t előrébb húztam, és bootool faszán
amúgy mi lehetett a probléma oka?
...THX 2 God
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest