Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Robitrix

senior tag

válasz M0ng00se #6 üzenetére

azért a legtöbb játékhoz simán elég az 5600-as proci a 6 mag 12 szálával nem igen láttam még játékot, ami 60-70% felett terhelte volna a procit. eredetileg egy AMD R5 3600-ról váltottam és 7600-ast akartam venni de aztán eltekintettem tőle mert akkor új alaplap, memória és egyebek kellettek volna a gépbe az AM5 miatt. Így meg csak elég volt bele egy CPU 51 ezerért. (sima 5600 nem a 5600x) Az úgy 200 mhz-el lejebb jár, ami nagyjából 3-4% teljesítmény eltérést okoz csak. Ami nekem nem ért volna meg 10-12 ezer többletet. Persze a jobb megoldás egy 5600x3d volna mert annak lehet érezni a hatását játékban a cache felépítése miatt. Csak ott érezni a a 3D cache hatását, ahol nagyon intenziven áramlik az adat a RAM és a CPU közt. például a játékokban. Egy olyan programban, ami nem akarja másodpercente 3-szor felolvasi a Széchenyi könyvtár adatmennyiségét nem érezni semmi különbséget. :) Szóval maradtam a AM4-en én is inkább mert még el leszek vele vagy 2 évet, aztán úgyis majd totál új gépet kell építenem magamnak. Amiben már AM5 lesz meg DDR 5(vagy DDR 6 ki tudja) 5-6 évente szoktam egy totál új gépet építeni magamnak majd folyamatosan cserélgetek benne pár alkatrészt jobbra. De az AM4-es gépemen már nem igen tudok mit fejleszteni már.

Új hozzászólás Aktív témák