Hirdetés
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varázslóó
senior tag
-
nexwo
őstag
válasz
Fitzgerald #98 üzenetére
már az is marketing hogy megjelenik a polcokon és a techguruk észreveszik. ha 9800x3D p-e core jelenne meg bejelentés nélkül, annak is gyorsan híre menne.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
#53058560 #97 üzenetére
Nem érdemes túlgondolni a dolgot, ez nem az AMD kommunikációja, hanem csak a hír írójának az élénk fantáziája.
Nyilván nem fogynak úgy az AM5 procik, ahogy az AMD szeretné. Viszont az AM4 piac még mindig elég nagy ahhoz, hogy érdemes legyen foglalkozni vele.
Amiért szerintem nem lett különösebben bereklámozva az új proci az az, hogy annyi eladást nem várnak, hogy megérje súlyos pénzekért marketelni is. Illetve az AM4 egy széles körben elterjedt platform, a mindenféle tech outletek mindenképpen beszerzik/tesztelik majd a procit. Minek költsünk marketingre, ha eladják helyettünk... -
törölt tag
mindig tanul az ember.
gondoltam csinalok egy ceget es egy uj termeket piacra dobok de nem is reklamozom nehogy elterjedjen mert a vevok jol jarnanak,biztos sikeres lennek
hihetetlen -
J.J. András
őstag
ott van egy jó teszt 5800X3D-ről, azt nézd végig, és vegyél le 5÷7%-ot, oszt ennyi.... ez csak konkurencia az 5800X3D és a 7xxx sorozat mellé, de gondolom sok selejtes 5800X3D-t ki kell szórni a AM4 lassú múlásával... [CB 5800X3D teszt hírben]
nekem is AM4 és Core2 van még a gépekben -
Robitrix
senior tag
lehet, de minek olyannak otthonra 24 vagy 32 szálas CPU-t megfizetni, aki csak játszik és a játékok nem igen futtatnak gyakorlatilag 10 esetleg 12 párhuzamos programágat. Veszek egy 16/32 magos CPUt aztán játszok rajta 6 párhuzamos ágat használó játékot...... alapvetően azért még ma is ritkák az olyan játékok, amik 8 esetleg 10 programágat használnak. Hivatalosan egyetlen játékról tudok például, ami bizonyos esetekben használ egy időben 10 magot vagy szálat. a CP 2077, de az is csak akkor ha 4K-ban játszol minden extra be van kapcsolva, fut a RT és használsz közben DLSS-t. Na akkor a használt 8 magról felugrik 10 magra. de csak full extrém esetben. De például ha csak FHD-ban játszol nem használsz RT-et és minden csilivili extrát simán beéri a játék adott pillanatban csak 6 mag körül. Az utóbbi 2-3 évben jelent meg pár játék, ami képes a szokásosnál 1-2 maggal többet igénybe venni. Azzal nem kell foglakozni, hogy amikor nézi az ember a proci terhelést akkor azt látja, hogy minden magon zajlik valami. Ugyanis ezek a mérő programok nem a pillanatnyi állapotot mutatnak, hanem mondjuk az utolsó másodperc átlagos használatát. A rendszer feladatütemezője, ami osztogatja a magokat a futó folyamatoknak meg igyekszik alapvetően szétteriteni a terhelést. Ha csak mindig ugyan azokat a magokat terhelné, akkor lokálisan forró pontok alakulnak ki. rövid kis idő szeletkéket osztogat a folymatoknak a procin. Simán lehet, hogy egy program ág 1 másodperc alatt megjárja az össze proci magot és szálat. Ezért simán úgytűnik mondjuk egy task kezelő alapján, hogy egy valójában 4 magot használó program egyszerre fut mondjuk 32 szálon. Ha valaki csak 4 párhuzamos programágat programoz bele egy kódba, akkor az adott pillanatban nem fog 12 szálat használni. A lényeg, hogy játékhoz nincsen szükség 24 vagy 32 végrehajtó szálra, hiszen nincsen mivel kihasználni a CPU-t és csak feleslegesen költök olyan kapacitásra, amit nem is használok.
-
Robitrix
senior tag
Na jó csak a 3D cache legnagyobb hatása a játékoknál szokott érvényesülni. De tegye fel a kezét, aki tud olyan játékot, amihez 12 mag és 24 szál szükséges én egyet se ismerek. és várhatóan nem is lesz még egy jó darabig olyan játék. Egyrészt az aktuális konzolokban is 8 mag 16 szálas CPU van. Gyakorlatilag egy ZEN 2-es R7 3700 van bennük.(X nélkül 200 mhzel lejebb járva, mint a 3700X ) Aztán hogy a kb. évvége fele vérható ráncfelvarrt konzolokban mit fognak varriálni még nem igen tudni. Vélhetően változtatnak azért a ZEN 2-es CPU-n legalább valami ZEN 3-ra és a RDNA 2-es grafikát szerintem valami RDNA 3-ra. Aztán azok lesznek majd a PS 5 PRO vagy akármi. Aztán hogy lépnek-e elöre mag és szál számban nem tudom, de a helyzet az, hogy igaziból a konzolokban sincsen rendesen kihajtva a magok és szálak ma sem. Nem is olyan egyszerű mondjuk egy 10 program ágat használó játékból. készíteni mondjuk egy 18 programágat használó programot. logikailag nehéz úgy megcsinálni egy játékot, hogy legyen értelme 18 darab párhuzamos program ágat készíteni. Egy játék program erősen véletlen véletlen és esemény vezérelt. mivel az események közt logikai összefüggés van nem lehet akár hány programágat elinditnai egymás mellett. Mondjuk nincsen értelme elinditani egy új programágat egy lövés eredményének kiszámolására, amig azt se tudom, hogy a játékos egyáltalán tűzet nyít-e a célpontra. Ráadásul a lővés adatai nélkül nincsen mit kiszámolni. Azt se tudni előre, hogy tökön lötte az ellensége vagy fejbe. A másik vaktor egy játékban a véletlen. Rálővök egy tankra mondjuk a WOT-ban, de nem tudom előre, hogy át fogom ütni a páncélját és telibe nyomom a lőszer tárolót, amitől robban a tank és annyi vagy kapok egy lepattanó lövést. Ennek függvényében egészen mást kell kiszámolni a lővés következményeként, amit nem fogok tudni a lővés leadása elött. Aztán az is lehet, hogy nem is nyit tűzet a játékos, hanem inkább kitér és megpróbál nyúlcipőt kötni.
Emiatt nem igen számítok arra, hogy olyan jétékaink lesznek, amik egyszerre 128 magon fognak futni. Persze a konzolok és PC-s változatok. egy játéknak már erősen egy időben jelennek meg. Elvégre azért igyekeznek több bőrt lehúzni a rókáról. Ezért igyekeznek kisebb munkával megalkotni egy játék konzolos és PC-s változatát csak a szükséges eltéréseket figyelmbe venni a két platform közt. Ezt azért elősegíti, hogy nagyjából ugyan azon az X86-os platformon müködnek a PC-k és a konzolok. Vagyis erősen hatnak egymásra a PC-k és a konzolok müszaki képességei. Vagyis jelenleg a játék miatt nem igen van értelme jelenleg otthon a 12/24, 16/32 és egyéb CPU-knak. Kár kifizetni, mert értelmes munka cél nélkül soha nem lesz kihasználva a kifizetett teljesítmény. Vagyis én nem túl sok értelmét látom egy 5900X3D vagy egy 5950X3D CPU-nak, mert a legtöbb ember otthon nem tudná kihasználni.
-
-
Robitrix
senior tag
Igaz, hogy a tranzisztor sürüség növekszik viszont az egyre kisebb gyártási csíkszélesség miatt egyre rövidülnek a távolságok a tranzitorok és egyéb alkotok közt. Emiatt egyre kisebb az ellenállás, ami melegedést okoz azért egy vezetékben is. a kisebb ellenállás miatt meg lehet kisebb feszültséget hasznélni, ami megint a melegedést csökkenti. Éppen tegnap olvastam, hogy az intel a következő 1-2 generációs CPU-knál már szeretne 2 nm-es chipeket gyártani. Nem ő gyártaná, mert neki nincsen 2 nm-es technológiája, hanem bérgyártatatná valakivel.
-
Robitrix
senior tag
azért a legtöbb játékhoz simán elég az 5600-as proci a 6 mag 12 szálával nem igen láttam még játékot, ami 60-70% felett terhelte volna a procit. eredetileg egy AMD R5 3600-ról váltottam és 7600-ast akartam venni de aztán eltekintettem tőle mert akkor új alaplap, memória és egyebek kellettek volna a gépbe az AM5 miatt. Így meg csak elég volt bele egy CPU 51 ezerért. (sima 5600 nem a 5600x) Az úgy 200 mhz-el lejebb jár, ami nagyjából 3-4% teljesítmény eltérést okoz csak. Ami nekem nem ért volna meg 10-12 ezer többletet. Persze a jobb megoldás egy 5600x3d volna mert annak lehet érezni a hatását játékban a cache felépítése miatt. Csak ott érezni a a 3D cache hatását, ahol nagyon intenziven áramlik az adat a RAM és a CPU közt. például a játékokban. Egy olyan programban, ami nem akarja másodpercente 3-szor felolvasi a Széchenyi könyvtár adatmennyiségét nem érezni semmi különbséget.
Szóval maradtam a AM4-en én is inkább mert még el leszek vele vagy 2 évet, aztán úgyis majd totál új gépet kell építenem magamnak. Amiben már AM5 lesz meg DDR 5(vagy DDR 6 ki tudja) 5-6 évente szoktam egy totál új gépet építeni magamnak majd folyamatosan cserélgetek benne pár alkatrészt jobbra. De az AM4-es gépemen már nem igen tudok mit fejleszteni már.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
boogiemano #82 üzenetére
Tudom, de ha az 5700x3d átváltva és áfát nézve kb stimmel, akkor az olcsóbb variánsok esetében miért is lenne másképp? Ezért is kérdeztem, hogy milyen valuta és mennyiért volt, illetve számoltál e áfát vagy áfa különbözetet.
-
boogiemano
tag
válasz
Dragon3000 #81 üzenetére
nem a 3D-rol beszeltem.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
boogiemano #80 üzenetére
Milyen valutáról váltva? Illetve adott valután mennyi? Áfát vagy áfa különbözetet is nézted? Mert pl ha az 5700x3d-t csak átváltom a dollárt és áfát számolok rá, már többre jön ki, mint az alzás 110e-res ár.
-
boogiemano
tag
eleg szanalmas amit a magyar boltok csinalnak, miszerint "odakint" az 5700x es 5800x arai mar a ft-ra leforditott 60 ropit suroljak itt meg mindig 70 felett a legolcsobb
ahogy kijottek a hirek, hogy "jon az 5700x3d is januar vegen" azonnal atlag 15-20ezerrel felsrofoltak a tobbi haszbnalhato AM4-es arat, hogy a februar elejei megjelenesig minden "jo aron
" legyen
-
joysefke
veterán
válasz
Fitzgerald #75 üzenetére
a Zen 4-es 3D procik mindeféle problémái is elriasztottak a váltástól
Nincs ilyen probléma. -
ricsip
addikt
válasz
Fitzgerald #75 üzenetére
5800x és 5800x3d között mi alapján döntsön aki annyira nem játszik (főleg nem aktuális játékokkal), volna értelme fejleszteni 3800x-ről, ha mellé lassan-már-gyengusz 2070 super van?
-
Fitzgerald
veterán
Ez a release is csak azt mutatja, hogy mennyire releváns még mindig az AM4 platform.
Én tavaly akartam AM5-re váltani AM4-ről, de mivel most már a gaming a fő szempont, a meló meg nem szempont, így árnyaltabb lett a kép. Illetve a teljes platformváltással járó masszív többletköltségen felül a Zen 4-es 3D procik mindeféle problémái is elriasztottak a váltástól, úgyhogy 5800X3D-re cseréltem az 5800X-et. Nem bántam meg, remélem még jó 2-3 évig szolgálni fog ez a fos kis 4 éves B450-es lap, mert ha valami, akkor sanszos hogy a lap adja majd meg magát először. Az 5800X3D meg ahogy láttam 4090 kaliberű teljesítménytől lesz bottleneck 1080p-ben, úgyhogy nem maradok ki semmiből (1440p-ben játszok, egyelőre 7800 XT-vel, de ezek szerint simán csaphatok majd még mellé egy 4090 kaliberű kártyát a jövőben ezen a felbontáson). Úgyhogy várom a 4090 teljesítményű 500 dodós kártyákat 2 év múlva. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #72 üzenetére
Ott az 5800x3d alzaban 116k.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #72 üzenetére
"Ennyit nem hiszem, hogy hoz a 3D Cache."
attól függ, miben. A játékok többségében az 5800X3D az alacsonyabb orajel ellenére sokkal jobb, mint az 5800X.
5700X3D vs 5800X tesztek még nemnagyon vannak, de szerencsére a GN már lépett az ügyben. -
Geri Bátyó
addikt
Picit azért agyalok, hogy nem drága, de mihez képest? Az 5800x-et már 80K körül meg lehet venni, ez sokkal lassabb (800/600 MHz) és 110k. Ennyit nem hiszem, hogy hoz a 3D Cache.
-
Geri Bátyó
addikt
Ez azért elég nagy marhaság, már ne is haragudj. A mostani lapom hivatalosan csak 2666-os ramokat támogat, ráadásul Crucial nem is nagyon van a listában. Ehhez képest a 3600-as Crucial tökéletes az első pillanattól. Haverom 3000-es Kingstont vett, ami benne van a listában és 2933 a vége, de még ezzel is játszania kellett.
A régi gépemben is olyan ram van aminek köze nincs a kompatiblitási listához. Bloomfield mellé raktam 1600-as, szoros időzítésű ramot, mások meg az 1333-as rammal is szívtak.
Mehetek még régebbre. A Core2 gépemben 4 modul volt és azok sem voltak a listában. "Négy modullal felejtsd el a memóriatuningot" A 800-as ramok úgy mentek 900-on, mint a kisangyal.
Jó ramokat kell venni, nem olcsót és máris megoldódik minden probléma. -
nexwo
őstag
5900x3d jelenne meg az nagyobbat ütne
-
K0vasz
aktív tag
válasz
karmaresz #57 üzenetére
erősebb proci biztos nem jön, a sima 5600, meg most ez az 5700x3D is ilyen binnelt példányok, csak úgy tűnik, annyira jó volt a kihozatal, hogy sokat kellett várni, míg összegyűlt belőlük valami értelmezhető mennyiség
de jelenleg ez az 5000-es széria tűnik a best buynak, majd kiderül, a 9000-es széria megjelenése után hogyan alakulnak a dolgok
-
-
karmaresz
senior tag
Ha valaki azonban most vásárol, akkor nem nagyon éri meg a jelenleg legolcsóbb, 110k-s 5700x3d a 117e Ft-ba kerülő 5800x3d ár mellett.
(Alza) -
karmaresz
senior tag
Gamers Nexus 5700x3d gyorsteszt:https://youtu.be/llKZzym9hAo?si=sQgPLqCaYlLG72ub
Szorri, ugyanez van két hozászólással fentebb.Ahogy látom, átlag 6-10% a különbség az 5800x3d javára.
A fogyasztásról a teszt alatt nem beszél, de komment szerint blenderben -20W, játékokban kicsit kisebb a különbség az 5700x3d javára gyári beállításokkal.
Kíváncsi vagyok, hogy tényleg ez-e az utolsó, egyébként szép hattyúdala az AM4 platformnak, vagy pukkant még egy nagyot a közeljövőben az AMD egy 5900x3d/5950x3d-vel. Ha jönne egy ilyen, akkor még sok évig nem lenne okom AM5-re váltani.
-
ricsip
addikt
válasz
AxBattler #55 üzenetére
Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki
Érdemes leírni valahová mi mennyibe került, és mikor leírtad ezeket akkor mennyi lehetett a reális értéke. Így ha letelt a gyászidőszak, a család könnyebben túl tud adni a felhalmozott sok szemeten, és nem szórják el aprópénzért az általad korábban drágán összeszedett "kincseket" (még ha neked ez akkor már édesmindegy is lesz) Mindenki akinek van ilyen v. hasonló beteges gyűjtőszenvedélye, érdemes róla legalább valamennyire részletes leltárat vezetnie. Vagyok benne gyűjtős csoportban, kovid idejèn halt meg csoporttag országos ismertségű filmgyűjteménnyel.
-
-
Cassi
őstag
Az 5800X3D olcsóbb most, mint ahogy az AMD tervezte. A másik megjelenésekor több helyen megvágták az árát, gondolom attól tartva, hogy a nyakukon marad. Végeredményben ez egy "budget" megoldás, és ha mondjuk 25e Ft a különbség, akkor már sokan az 5700X3D-t választanák.
És nyilván úgy van árazva, hogy az AM5-höz képest ne tűnjön olyan nagyon jó vételnek, csak az válassza, aki valami miatt tényleg nem akar platformot váltani. -
Dr. Akula
félisten
-
-
zsirfecske
addikt
3db itx am4 lap van most a kezem ügyében, abból 2-nél (aorus b550i pro ax wifi, asrock b550m-itx/ac) baromi régóta támogatott (=5800x3d), a harmadiknál meg a majd egy éves béta bios-ban (itt már b450 létére minden frissítés béta) támogatják külön. szóval ez 3/3 bizony.
-
ETOM
addikt
Kipróbálnám szivesen csak 5700X-röl nem nagyon éri meg váltani.
-
Weaver
senior tag
én bénázok, vagy tényleg nem lehet itthon ryzen 5 5600x3d procit kapni?
a ryzen 7 5800x3d-t azt látom, az kapható. -
Joshi
titán
A sima 5700-at néztem, sorry.
-
hokuszpk
nagyúr
az AMD oldalan 96MB van.
-
Joshi
titán
-
-
bazsy01
csendes tag
AM4-en a 3600-al az volt a tapasztalatom, hogy az msi bios őrült alapértelmezett beállításokkal jött, ami lehet hogy maximalizálta a teljesítményt, de a fogyasztást és melegedést is növelte: Global C states és a Cool n Quiet két funkció, ami a mikro-alvásokat és ACPI frekvencia vezérlést engedélyezi. Mindkettő ki volt kapcsolva.
Ezekkel együtt mind a két platform 50C körül volt üresjáratban.A meleg AM5 igaz volt a X-es processzorokra, amik először jelentek meg és nagyon magas órajeleken futnak. A 65W-os és 3D CPU-kra már tényleg nem jellemző.
-
tomgabor
senior tag
-
KROK640
nagyúr
Igen, ez a CPU egy érv lenne az AM4-en maradáson még.
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #25 üzenetére
Anno az enyémek optimized defaults c. bios beállítással olyan magas feszültségeken mentek, amitől minden jóérzésű embernek felszalad a hátán a szemöldök.
Kicsit olyan tákolmány érzés volt az egész, márhogy a szabványok azok úgy léteztek, csak zárójelbe voltak téve. Jó látni, hogy a régi értékek még nem tűntek el teljesen -
Dr. Akula
félisten
Nekem ami bajom van az AM5-tel, arra azt mondták hogy mind megvolt már AM4-en is.
"hátha lesznek olyan procik amik nem 90 fokon üzemelnek 360 aio-val"
Nem lesznek, ez tervezetten ilyen. 90 fokig fellövi magát, és azt igyekszik tartani. Ha jobban lehűtöd, ráad egy kis kakaót hogy megint elérje a 90-et, ha meg szar a hűtőd, akkor throttlingol. Mivel ez tervezéis koncepció, nem érdemes arra várni hogy másmilyen legyen.
#7anulu: Tuninggal (EXPO) nem próbálkoztam, mert egyrészt az X3D-nek alig számít, másrészt a cache nem viseli jól a túlfeszt (ebből volt majd 1 éve a botrány), tehát duplán nem érdemes erőltetni. Az Intel jól tuningolható, csak épp az az egyetlen baj vele, hogy ahol az übertuninggal leteszi a lantot, ott kezd a 7800X3D tuning nélkül. Tehát volt értelme szénné húzni...
#8Adam58862: Én csak azt látom hogy mióta Intelről AMD-re váltottam, azóta nem megy a hotswap, az usb vezérlőket minden külső ssd után resetelni kell, mert addig nem ismer fel semmit a porton, és az addig 130 MB/s-el másoló vinyókat szereti 40-60 MB/s-el "kimaxolni". Úgy látom hogy a játék az egyetlen ami megy neki.
-
Dr. Akula
félisten
Az AMD helyében én se ilyenekről beszélnék, hanem ami joban közérdek, pl. most hogy utolérte az Intel IGP-ben, lesz-e valami fejlesztés?
-
Gainka
őstag
Az egyik nagy webshopban GT nevezetü AM4 cpu varisansokat látok, ezekröl mit lehet tudni?
-
bazsy01
csendes tag
Ha nem léptem volna meg az AM5 frissítést, akkor engem is érdekelne ez a processzor. Az 5800X3D kicsit drágának tűnt a 7800X3D-hez képest és még a fogyasztása is magasabb. Érdekelne, hogy a -400 MHz-el mennyire lesz takarékos vagy a gyengébb szilikon miatt magasabb feszültségen megy.
Az Expo profil nekem se lett 100% stabil. Az Asrock bios 1.25V SoC feszültséget állított be, ami nem tűnik elégnek. Érdekes, hogy pont kisebb terhelés mellett okozott memória hibát: csak 1-2 szálon indítok memory stress tesztet és mellé valami burst-ös terhelés mint böngészés. Ezzel még az alap 4800MT/s és 1V kombó is instabilnak bizonyult.
Most 1.28V-al már volt egy hetes uptime-om. -
Buky87
tag
Pont tegnap jött velem szembe az egyik webshop-ban. Gondoltam, hogy gyorsan nézek róla tesztet és ha tetszik akkor rendelem. De teszt még ma sincs. Várok hátha valaki csinál egyet.
-
4264adam
veterán
válasz
Skyline15 #18 üzenetére
Csak hogy kerek legyen a történet a JEDEC szabvány 4800Mhz-et állapít meg a DDR5-re, minden felette lévő frekvencia és CL / feszültség a gyártástechnológia fejlődésnek köszönhető hogy mennek, ma már szépen vannak 6000Mhz+ felett is az esetek 98%-ban.
De a sweet spot 6.000Mhz fog maradni a DDR5 érában. Év végére várjuk a stabil 8.000Mhz DDR5-öt de az már nem a sweet spot lesz mert nagy feszültség / magas CL kell hozzá. -
Skyline15
tag
Asus B650 TUF lapba mindenki mondta hogy 6000MHz-es RAM a maxiumum, alaplap támogatási listában viszont ott volt a 7200MHz-es G.Skill is, azt vettem meg végül. Elindítani akartam a gépet, "sokáig" tartott neki mire elindult, de EXPO-t nem tudtam sehogy sem életre bírni vele. Azután néztem, hogy BIOS még a legelső volt a lapon, frissítettem, utána simán megette az EXPO profilt, és 7200MHz-n ment a RAM, amire mindenki azt mondott hogy nem kezeli le stb...
Oké, hogy voltak vele problémák, és tesztelgetés után kiderült, hogy ezek a modulok 6000MHz CL28-ba jóval jobban mennek, mint 7200MHz CL32-n, ezért 6000MHz-en használom őket.
Valamint pár napja kijött 2 újabb BIOS is, de még nem mertem felrakni őket -
flexxx2
őstag
Nézem az árát, 110k, annyira nem éri meg. Alig olcsóbb (12e) mint egy 5800x3d, és a 7600x meg 30k-val olcsóbb és lehet nem is lassabb nála.
-
PuMbA
titán
Nem lesznek
A procik egyre melegebbek, hiszen a transzisztorok sűrűsége csak nő. Az AM5 már kiforrt, több hónapja nincs új mikrokód a 7000-res szériához. Nekem olyan memória megy az alaplapomba, ami nincs is rajta a QVL listán. Ugyanolyan stabilan és jól működik, mint az AM4 rendszerem.
-
jNk
senior tag
A zen4 cpukat így tervezték. Addig növelik az órajelet amíg el nem érik a 95C hőmérséklet (X3D esetén 89C) vagy teljesítmény korlátot.
A 7600/7700/7900 processzorok 70C alatt megállnak egy NH-U14S-el hűtve Cyberpunk futtatása mellett.https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-7600-non-x/23.html
A német mindfactory-n 25€ a különbség (262€ és 287€) az 5700x3d és 5800x3d között.
Az iponnál ez 20000Ft (109 990Ft és 129 990Ft).
A magyar már közelít ahhoz az árkülönbséghez ahol érdemes elgondolkodni rajta, a német távol van tőle. -
4264adam
veterán
a "hátha" és a fizika között hatalmas szakadék tátong. Kis hőátadó felület, azonos idő alatt átadott hőmennyiség többlet. Kb ezek eredményezik a hőtüskéket és a 2-3% erőért cserébe 2x fogyasztás
egyébként pedig 7600 / 7700 / 7800X3D-t kell venni és nincs gond a hővel -CO-ban főleg.
7600X kerülendő a 105W TDP miatt az első részben taglaltak miatt.
Ram kérdés: Már legalább 1 éve megoldott és már a 2000Mhz-->2200Mhz FCLK is.
-
ricsip
addikt
A millió $-os kérdés h. bios update-t melyik már kifutó szériás alaplaphoz ad majd ki melyik gyártó...
-
anulu
félisten
válasz
matteo_szg #4 üzenetére
iemrősék nemrég építettek AM5 gépet. 3-ra sikerült olyan RAM-ot találni, ami úgy ment, ahogy hírdetve volt. mind3 szerepelt a QVL-en...
-
nagyon nem akarok valtani 5600x-rol, de elgondolkodtato, 8/16 jol jonne neha meg a nagy cache nyujtotta elonyok
-
nexwo
őstag
válasz
matteo_szg #4 üzenetére
Én úgy vagyok, majd kiforrja magát a következő gen-nél, hátha lesznek olyan procik amik nem 90 fokon üzemelnek 360 aio-val
-
nexwo
őstag
Most építettem új gépet, a sok bug miatt am5-ös oldalon, megamaradtam am4-nél ami végül még nem halott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A CES-en bemutatott fejlesztés már hivatalosan is elérhető, de a startra senki sem kapott tesztterméket belőle.
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gmail
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest