- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mini PC
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_XXXXX_
tag
Szevasztok!
Van egy fantasztikus HIS radeon 4870 iCooler x3 kártyám, ami nem vezérli a ventilátor fordulatszámát, semmiféle módon, így pörög max fordulaton 2 éve. Nem kicsit zajos és mivel lejárt róla a garancia, így már szívesen szétszedem.
Az a gondolat jutott eszembe, hogy rajtahagynám a hűtőbordát, mert szerintem az korrektnek tűnik így és csak leszedném a felső design elemet és a 8 centis ventilátort szedném le róla(már ha lelehet). Ezután pedig ráapplikálnék valahogyan egy 12 centis ventilátort, valami kellemes fordulat szám/kielégítő hűtés/kevés zaj formációban. Nem akarok rá venni vga hűtőt, mert nem éri meg nekem, tuningolni se akarok és költeni se nagyon.
Nekem az arctic cooling f12 -es ventilátorok szimpatikusnak tűntek árban és teljesítményben is. Viszont én nem bíznám az alaplapra, hogy majd ő kitalálja mennyire melegszik a videokártyám éppen, hanem valami ilyesmi: [link] ventilátor szabályzóval szépen belőném, a nekem tetsző állapotot. Az a tervem, hogy furmark alatt max terhelésen beállítom, hogy hűvös maradjon a vga (és lehetőleg talán nem is lesz hangos se, egy jó ventilátorral), majd elfelejtem a fenébe és soha többet nem fogom tekergetni.
Amit viszont nem tudok, hogy milyen típust vegyek a ventilátorból? simát, tc-set vagy pwm-eset? pl a pwm-eset tudom a szabályzóval tekergetni? Miért? azért, mert ha nem jön be valamilyen oknál fogva a tervem(mittom én kevés a ventilátor teljesítmény vagy nem tetszik valamiért) akkor beraknám a ház hátuljába rendszerhűtő ventilátornak és akkor az alaplapról szépen szabályozhatná magát és akkor veszek egy más fajta ventilátort a vga-ra.
Ha esetleg teljesen megvalósíthatatlan ez az egész amit tervezek, világosítsatok fel
Ha megvalósítható, akkor az izgat, hogy sima tc-s vagy pwm-es ventit vegyek a megvalósíthatóság érdekében. Előre is thx a helpet!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest