- Hogy is néznek ki a gépeink?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Léghűtés topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Idővel bekapcsolják automatikusan, de a mikor az kérdéses, érdemes bekapcsoltatni az ügyfélszolgálattal, ha azonnal van rá igény és a telefon megfelelő típusú, illetve olyan előfizetésről van szó, amin bekapcsolható. (Domino és néhány flotta esetén nem megoldható.)
szokel16: Szia, Írásban (akár itt: Link) és teljes részletességgel mindent, úgy kizárt néhány hibalehetőséget.
-
Telekomnál külön kell kérni hogy kapcsolják be a VoLTE szolgáltatást? (nem náluk vásárolt független Iphone-ra.)
-
szokel16
csendes tag
Sziasztok
Panasz bejelentési problémával írok.
Előre is bocsánat ha hosszú leszek.
Röviden a történet.
Vettem egy drága telefont feltöltőkártyára amit a helyszínen állítólag aktiváltak. Mint kiderült nem sikerült és online se tudok belépni. Utána hívtam egy számot ahol aktiválni kell. Sikerült is elméletileg, majd a végén valami teknikai probléma megse sikeres várjak kicsit. A vonal megszakatt, nem hívtak vissza, így én kezdtem el telefonálgatni. Kaptam válaszul, hogy az adataimat nem sikerült felvenni, de nincs baj ezzel, majd a nyáron hívnak adategyeztetés miatt (Szolgáltató eleve nem csinál ilyent). Majd sokadik ügyfeles, hogy ezt letelefonálom es veszek egy újat azzal majd csak nem lesz gond. Elmondtam neki sokszor, hogy a jotállás számla mind ezen a szamon van online. Meg se hallották. Majd mar innen is sokadik ügyfelest hívom újra, már a műszaki osztályon. Hát igen ezt elrontották, boltba mennyek be, csak ott tudják megcsinálni. Bemegyek hát persze, hogy nem tudják megcsinálni továbbítják a problémámat.Mondom jó rendben akkor szeretnék panaszt tenni. Hát csak a vásárlók könyvében tudok, mert a számom nem aktív, de tudjam, hogy az 30 nap míg kivizsgálják. Mondpm tudom akkor is panaszt teszek. Meg is írtam.
Utána hívnak, hogy már be tudok lépni megcsinálták. Valóban be tudok lépni de mondom lenne egy kis probléma még mindig. Nincsenek dokumentumok, nem látom a készülék jotállásat, számláját. Továbbítják és.majd szólnak ha jó.
Kaptam egy levelet amiben, hogy a panasz továbbítva lett a szolgáltatás aktív.
Letelt a 30 nap hívom őket, hogy lejárt mivan az ügyemmel. Hát rossz formátumba lett továbbítva, nem is a megfelelő kollégának. Felveszi a kapcsolatot aki leadta és majd hívnak.
Eltelt pár nap, nem hívtak így én telefonáltam, hogy panaszt tegyek. Mint kiderült lezárták a panaszomat azzal amit kaptam levelet, hogy sajnálják, továbbították.
Ilyenkor mennyek egy Telekom üzletbe? Ne partnerhez és rakjak újabb panaszt az egészről dokumentumokkal a kezemben ? A probléma egy része még mindig megvan, buktam 5 gigát decemberben ezmiatt meg én szaladgálok és hülyének nézik az embert mikor egy elég nagy összeget otthagytam náluk?
Köszönöm a válaszokat.
Üdv. -
radi8tor
MODERÁTOR
Változtatott valamit Telekom január 1-től a korlátlan böngészés opciónál? Azért kérdem, mert nem változtattunk a nethasználati szokásainkon, de 1 hét alatt 200 megát leszívott az Instagram.
-
Kzo
tag
Sziasztok,
ha van egy előfizetésem, amihez igénybe vettem anno készülékkedvezményt (1 éve), de új telefont szeretnék vásárolni, ugyan erre az előfizetésre, akkor ismét igénybe tudok venni készülékkedvezményt ha feljebb váltok egy minimálisan drágább díjcsomagba vagy úgy sem fog menni?
-
törölt tag
válasz
petertoth10 #95088 üzenetére
A legegyszerűbb:
Megnyitod a tárcsázót, és beírod telefonszámnak a következőt:
1414,,3,,6,,#,,tizenötjegyűIMEI,,1,,kilencjegyűtelefonszám,,1
Elindítod a hívást, a telefonod automatikusan odanavigál ahova kell, és beírja helyetted a megfelelő adatokat.
Következő munkanap jön egy sms a kóddal, felírod, és beraksz a telefonba egy hálózatidegen simet, ekkor kéri kódot, megadod, örülsz.
Ha nincs hálózatidegen sim a közelben, akkor a következő kódot lehet alkalmazni egyes Samsung telefonoknál: #7465625*638*# Ezután megint csak a kódot kell beírnod.
Sok sikert.
Ha bármi kérdés merül fel, akkor ne ide offoljunk, hanem szeretettel várunk a Legális függetlenítés topicjában. -
dptrsk
Topikgazda
válasz
S8-at függetlenül árulja a Telekom.
De egyébként hűség alatt is függetlenítik a készüléket. -
KZP
őstag
válasz
Fent van az Összefoglalóban a menete leírva.
-
petertoth10
tag
Sziasztok! Telekom függő Samsung S8 készüléket is ingyen függetlenít a társaság? akár akkor is ha meg nem járt le a hűség? Mi a menete?
-
szalai112
senior tag
Az S8-at beküldtem szervízbe kijező csere mert pixeles lett!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #95009 üzenetére
Na, ma beszéltem a telefonos ügyfélszolgálattal: az általam megadott jelszavak / 5 -jegyű kód helyes, de ők sem tudnak belépni a fiókomba, sem e-maillel, sem a kiküldött SMS-sel. Az ügyet átadták az informatikusuknak, egy-másfél hét múlva ígértek megoldást, amiről majd értesítenek. Remélem, meg fog oldódni a dolog, mert már agyvérzés közeli állapotban vagyok 9 napja....
-
thomas77
senior tag
válasz
dptrsk #95082 üzenetére
Amint látod, ráböktem, de nem történt semmi...
Mind1.
Az ajándék "egyszeri" 10 GB-ot viszont sikerült bekapcsoltatnom. Most telefonáltam harmadszor ez ügyben és már sikerült is!
Ebből a szempontból sokkal jobb a feltöltőkártyás. Ha van pénz a kártyádon, akkor bármilyen rendelhető szolgáltatást azonnal bekapcsolhatsz, ha nincs, akkor nem. Az előfizetésesnél sokkal körülményesebb ez a dolog. De hát ez van. Ha egyszer beállítanak mindent, akkor remélem sokáig nem kell az ügyfélszolgálatot hivogatnom... -
Talala
senior tag
Sziasztok! Hol tudom kikapcsolni, hogy ne küldjön minden alkalommal sms-t a Tmobile ahányszor belépek a honlapra, mobil app-ba?
-
Üdv! Van egy sok sok sok éves 30-as számom. 18.-án lejár, feltöltős. Feltöltöttem 2500-el, felment rá az összeg, kapcsolni nem lehet mert ki van kapcsolva. Ez nyilvánvaló ha nem azt a sim-et tettem a teloba mint amiről azt hittem ez az a szám, azaz elveszett a kártya. Pótolni mennyiért pótolják? Régi kártya, legalább 2 éves. Fizikailag nincs meg, de van rajta most pénz és anno bementem a telekomhoz, hogy a nevemre vegyem.
Szerk: 4500? Akkor az ott rhd meg.
-
válasz
Soulfly842 #95067 üzenetére
Új, bontatlan, gyári fóliás és más kizáró ok sincs, minden feltételnek megfelel, hogy a kötelező egy év jótállást megkapja.
Jótállási jegyet kellett volna kiállítani hozzá, akár külön Telekomos, vagy a gyárilag (gyártói beszállító által) adott, a doboz külsejére ragasztott tárolóban elhelyezettet kitölteni, lepecsételni és aláírni. (Ismerős vett pont ilyen terméket azonos feltételekkel, neki utóbbit eszközölték.)
Tudom, a jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása a jótállás érvényességét nem érinti, a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát - a fogyasztó bemutatja, de azért, na... -
törölt tag
válasz
Soulfly842 #95060 üzenetére
Persze hogy nem. De a DTMF a mai napig használatos, függetlenítős topicba írtam is egy faja kis stringet amit ha beírsz a 1414 után, akkor kapsz egy köszönömöt és majd jön a kód.
Ez nem űrtechnológia, nem alkalmazott tudomány, csak a telefonálással kapcsolatos szabvány része. Pár évet kihagytam, van ami működik, de ez most pont nem akar. -
walex
csendes tag
Szintén váltanék Blueról Dominóra.
Mennyire megy ez most gördülékenyen? Tavaly voltak gondok a Blue topic egyes hozzászólásai szerint. -
zapikanka
tag
válasz
Soulfly842 #95065 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Soulfly842
addikt
Pro és kontra... a Telekomnál a felbontott termék már használtnak minősül és itt szépen becsomagolt ez a papíros is
A Muzix termékek kiemelt termékek a jótállás kezelésének tekintetében.
De ha pl azon írnak egy évet, akkor az bizony egy év, a telekom ezzel nem xarozik
A számla meg önmagában elégséges a jótállás érvényesítéséhez, tehát ezt prezentálva kell a garanciális csereigényt is kezdeményezni. - kolléga is ez alapján cseréli a kiírt jótállásnak megfelelően.
-
válasz
Soulfly842 #95065 üzenetére
Nem írtam volna, ha nem tudnám, hogy beletartozik a kötelező jótállással rendelkező termékek körébe, de korábban be is hivatkoztam másnak a szövegrészt, pontosan abba tartozik bele: #95031
Mindegy, szeretek intézni ilyesmit, majd pótolják a jótállást... -
Soulfly842
addikt
Nem minden termékkategória tartozik ebbe bele a ptk szerint.
Ezen halmazon belül elkülöníthető a termékek azon köre, melyet tartós fogyasztásra terveztek, Korm. rendeletben meghatározott kategóriába tartozik (pl. műszaki cikk, jármű, hangszer, bútor, gyermekgondozási cikk, óra-ékszer, sporteszköz, valamint ezek tartozékai és alkatrészei), vételára 10.000 Ft feletti (szőrmésbőrből készült ruházati terméknél 50.000,-Ft felett), és fogyasztói szerződés keretében új termékként értékesítették. Ezekre ugyanis jogszabály által előírt egy év kötelező jótállás is biztosítandó.
Forrás:
[link]Egy tok pl. viszont nem tartós fogyasztásra tervezett a kormány rendelet szerint pl. ezért is bonyolultabb, mert műszaki cikként nem feltétlenül értelmezhető a rendeltetését tekintve.
Termékkategóriák kontextusában lehet ezt értelmezni az idevágó kormányrendelettel szinkronban
(#95064) zapikanka
Hasonló áron, mint amit tavaly fizették (igaz volt egy internetes Áfa változás) kapsz 2 GB internetet, amiben a facebook, Instagram, Waze korlátlanul használható (videólejátszások nincsenek benne) és ha vállalsz egy év díjcsomag hűségidőt, akkor 3 hónapig kapsz -2000 Ft havidíj kedvezményt.
Ez a készülékvásárálst nem zárja ki, utólag bármikor átválthatsz készülék kedvezményre, de onnantól (ha a három hónapon belül vagy) nem kapod a havidíj kedvezményt, mert a készülékkedvezménnyel kiváltod azt.
-
zapikanka
tag
Sziasztok!
Holnapi nappal lejár a hűségem, és most bombáznak mindenféle akciókkal (készülék kedvezmény, első 2 hónap nincs havidíj). Meg tudom úgy is hosszabbítani most a hűségemet, hogy nem veszek készüléket hanem mondjuk 2-3 hónap múlva amikor esedékes lesz? Vagy ez ilyen átmeneti lehetőség és amint megújítom a szerződést, bukom az akciókat amiket az üzenet elején felsoroltam?
Jelenlegi csomag(ami lejár holnap): Mobile M + 1GB internet
Új csomag: Mobile M + 2GB internet - lehetőleg telefon nélkül, és majd tavasszal hoznék ki telefont.Köszönöm!
Üdv,
z -
válasz
Erre pont rácáfoltak a minap, a listaáron bőven 10.000 Ft feletti terméknek a számlájára simán ráírták a szavatosságos szöveget, Telekomos jótállási jegyet nem töltöttek fel, a gyárilag adott jótállási jegyhez meg hozzá sem nyúltak, nincs kitöltve, sem lepecsételve és aláírva.
SUPREME7: Jótállásból nem adhatnak 6 hónapot.
-
Soulfly842
addikt
válasz
SUPREME7 #95061 üzenetére
Az nem a használt börzénél volt?
Értelek, akkor csak kupon, meg használt börze...
Szerintem azért is, mert az egyes gyártók egyedi jótállási paraméterei ezt felül írhatják (pl. egy Plantronics termék)
(#95058) SUPREME7
Ha már Telemax, a telemaxot úgy érzem, h az elmúlt 4 évben brutálisan sokat fejlődött, ezerszer összetettebb és komplexebb lett, de a régi nívó mély nyomokat hagyott az emberekben
De ha pl. a Sony márkaszervizére, a Concorde-ra gondolok... Oda fotóznék bármit, ha én küldenék pl
és elküldeni se nagyon merném nekik
-
SUPREME7
őstag
válasz
Nem a kuponos cuccokra gondoltam, nem csak kuponnal vásárolok
Most megkerestem, régebben szerepelt a számlán, hogy "A jelen számlán értékesített termékre a jogszabályoknak megfelelõen 6 hónap szavatosság érvényesíthetõ", mondjuk nem tudom, ez a 6 hónap "szavatosság" mennyire felelt meg a jogszabálynak, szerintem az a 6 hónap jótállás lenne, mert ugye nem ugyanaz. Újabban viszont nincs rajta ez a mondat a számlán.
Illetve hazudok, mert rajta van, de így:
A jelen számlán értékesített termékre a jogszabályoknak megfelelõ szavatosság érvényesíthetõ.
Tehát a 6 hónap már nem szerepel rajta.
Na mindegy, akárhogyis, de a T-nél elég rugalmasan kezelik az ilyet.
==========
Értelek, akkor csak kupon, meg használt börze...
Aljas
-
Soulfly842
addikt
válasz
SUPREME7 #95058 üzenetére
A Telekom ezzel sosem vacakolt, a normál teljes árát veszi alapul, s nem a kedvezményezetett. Viszont az adott termékek ára, értékesítéskori TELJES ára a mérvadó tartozékok esetében. A jótállási időket nem színezi át a termékek sokasága...
A musiz Group termékekkel pl. nem xaroznak, ált. helyszíni cserések (JBL, Harman, stb-stb) - ezek készletről.
De ha egy másik gyártó ezt nem adja feltételként egy 10E alatti termékre, akkor itt a Telekomnak is elszámolási kötelezettsége van, hogy mi alapján cseréli, hiszen erre nincs semmilyen alapja.
#95059) T_chris
Az se ma vót'
-
törölt tag
válasz
4Grider #95056 üzenetére
Én anno a Westel-nél voltam egyszer két napos értékesítői oktatáson, ott csak pár szó volt erről. Bár akkor még csak a Dominós 3210 volt a divat 34900Ft-ért, meg az Alcatel OT Easy 6990Ft-ért Zöld zóna díjcsomaggal.
Akkor ott mi a "p"-re tanuntunk 1s-t. Csak itt ugyanez ","-vel nem akart működni. -
SUPREME7
őstag
válasz
Soulfly842 #95057 üzenetére
Meg hát 10K alatti külön vásárolt műszaki cikkekre (tehát ha veszel egy fülhallgatót 5K-ért külön, akkor 6 hónap a jótállás, ha viszont a telefonhoz adják akkor az egész pakkra 1 év jótállás van, így a fülhallgatóra is, de elvileg akkor csak együtt lehet gariztatni a telefonnal).
Ezzel akart beszopatni pár éve a Vodafone, sajátmárkás táblagépük töltője kipurcant 6 hónap után, be lett küldve a szervizbe (Telemax ofkorsz) és visszadobták, hogy a tartozékokra csak 6 hónap van, vegyek újat 6K-ért (egyedi töltőcsatlakozós volt, még akkor nem volt annyira divat a microusb, így annyit kértek érte amennyit nem szégyelltek).
Aztán pár hét huzavona után belátták, hogy igazam van, mert csak a külön vásárolt 10K alatti cuccokra van 6 hónap.
Ja és ezt azért hoztam fel, mert egy ideig a T számláján is szerepelt a 6 hónap, újabban viszont nincs rajta. De nem tudok róla, hogy ez változott volna.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Lackooo84 #95040 üzenetére
A telekom nem termékszavatosságot ad a készülékekre pl., hanem az egy év teljeskörű jótálláson felül +egy évet a telefonra. Így két év jótállás van rá, fogalmilag nem klappolnak itt a dolgok. Egy Huawei telefonnál a gyártó ad - regisztráció esetén - kiegszítve három évre...
Tartozékokból -mivel ennek a kontextusában beszéltél erről - hirtelen a plantronics eszközök, ill. a Panasonic vezetékes telefonok jutnak eszembe, amire két év jótállás van. Fogalmilag kicsit össze vannak keverve a dolgok és én nem értelmezési gondokról beszélek, hanem tényekről.
De okafogyott ez a vita. Ne menjünk inkább bele
De mi itt jótállásról beszéltünk.
A (I)gyártót (/I)a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.
Persze, el lehet küldeni a gyártónak, ha bizonyítottan a termék, mint olyan hibás...
-
dptrsk
Topikgazda
1. érdemes elkölteni, nem áthozható
2. igen, 990/1990 forint és Domino Fix (Extra) kártyát kapsz (nem vagyok benne biztos melyiket)
Ez a díj 40(Fix extra 80) perc beszédet, 5 SMS-t és 500 MB(fix extra 1 GB) netet és 180 ( fix extra 365) nap rendekezésre állást tartalmaz.
3. én a hivatalos üzletet javaslom, (partner üzletből engem 3 éve elhajtottak) -
törölt tag
Üdv. Erre valakinek van ötlete?
-
SzGee
aktív tag
sziasztok Blue Mobile-ról Telekom-ra váltanék, domino-ra -
1., megmarad a Blue-s egyenlegem vagy elvész? érdemes lenne inkább lelottózni, vagy lebeszélni?
2., kell fizetni az új (Telekomos) kártyáért?
3., Telekom Partner-nél ez kivitelezhető, vagy mindenképp Telekomos üzlet kell?köszi előre is
-
4Grider
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- One mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Léghűtés topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest