-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloghbalint
tag
Helló nem tudom jó helyre írok-e ha nem akkor bocsánat
Van egy elitebook 8540p-m és azt írják hogy egy slotba max 4gb-t lehet tenni és hozzá tudnék jutni nagyon olcsón egy német ismerősömtől 2x8 gb ram-hoz van rá esély hogy a gép tudja kezelni a 16gb ram-ot ?Előre is köszönöm
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ubyegon2 #45192 üzenetére
Játékhoz kell a magasabb RAM órajel.
Ha Auto-n hagyod, akkor a RAM órajel annyi, amennyi. Ha az A.I. Overclock Tuner-ben az XMP-t beállítod (máshoz nem kell nyúlni), akkor meg a RAM névleges értékeit (időzítések, frekvencia, feszültség) automatikusan alkalmazza, de az mindig annyi lesz. Terhelve és üresjáratban is.
Manuálisan nem érdemes egyáltalán állítanod, mert akkor sok minden mást is manuálisan be kell állítani.
HGyu
-
válasz
04ahgy #45190 üzenetére
Köszönöm a választ, valamennyit talán értek is belőle.
Nincs külön VGA a gépben, a külön terhelést mondjuk egy újabb, de még e gépen futó játék okozza mondjuk?
Ha auto- n hagyom az órajelet, akkor emeli a terhelésnek megfelelően, de csak, ha állítom ezt a A.I. Overclock Tuner menüpontot?
Nem érdemes akkor manuálisan magasabbra állítanom, ha csak normál módon haszálom bármilyen extra terhelés nélkül? Jól értem ezeket?A power phase control - extreme helyett átállítottam, hogy az alaplap optimalizálja, mert zavart az extreme, de most, hogy megnyugtattál, visszaállítom!
-
04ahgy
nagyúr
Nem lesz baja az 1,35V-os RAM-nak az 1,5V-tól (felismeri, hogy a másik ennyit kér, és a magasabbhoz alkalmazkodik). Amennyiben a gép stabil, akkor használd, és nem kell aggódnod.
(#45188) ubyegon2: Amennyiben az integrált GPU nem kap terhelést, akkor már az 1333-as RAM órajel is OK (az IGP teljesítménye javul a magasabb RAM órajellel). A névleges 2133MHz-es RAM órajelet amúgy az A.I. Overclock Tuner menüpontot XMP-re állítva automatikusan beállítja az alaplap neked.
A power phase control - extreme csak annyit tesz, hogy mindig üzemelnek a fázisok, nem kapcsolja le azokat, és nem hőmérsékleti, hanem áram balanszot igyekszik tartani köztük. Ha ezt a mondatot nem értetted, akkor hagyd nyugodtan úgy, ahogy beállította.
HGyu
-
Vikus
tag
Sziasztok!
Van egy sony notim 2 memória slottal. A gyári memória, amit beleraktak egy 4 GB-os Hynix DDR3-as, CL11-es időzítéssel, 1,35 V elvileg 1600 mhz.
Volt itthon egy másik gépből maradt másik 4 gigás memória, egy 4 GB, 1600 mhz, DDR3-as, CL 9-es időzítéssel, 1,5 V.
Beraktam a régi mellé, a slot-okra rá van írva, hogy (1.5V) ezért is "mertem", most AIDA azt írja a Hynix-re, hogy feszültség 1.35 / 1.5 V.
Mind a 2 memóriát "felismeri", eddig nem láttam gondot. Kérdésem az lenne, hogy elfér a kettő egymás mellett? Vagy lehet belőle probléma? Hogy nem egyforma a kettő? -
Sziasztok!
Az alábbi alaplap+CPU+memória csomaggal fejlesztettem a PC- met:
ASUS F2A85-M, AMD A-10 5800K, Kingston HyperX (2X4GB) (KHX21C11T3K2/8X) CL11 XMP Beast
Linux rendszer fut Intel 520 120 GB SSD- n. Az alaplapon 1333 mhz van beállítva auto- n órajelnek. Normál használathoz mennyire állítsam manuálisan, hogy a legoptimálisabb legyen? Nincs semmi húzás a gépen, nem fut semmi extra program.
Előre is köszönöm a segítséget!
mellékkérdés: cpu power phase control- t a BIOS extreme opcióba állította optimális beállításokkal. Ez miért lehet?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
colossal89 #45186 üzenetére
Olyan 2800-3000MHz. Ehhez válogatott IMC és folyékony nitrogén is kell. 2,2V körül állnék meg vele szárazjéggel, 2,3-2,4V körül nitróval.
A kérdés amúgy elég balga, mert a te RAM-oddal max. az eladónak lehet tapasztalata (ha másodkézből vetted) és konkrét időzítést még akkor sem mondhat, amennyiben a CPU-tok és a lapotok nem egyezik.
Nekem egy quadkitem moduljai nem bírják azonos mértékben a tuningot.
HGyu
-
colossal89
tag
válasz
trancemusic #45185 üzenetére
Sziasztok!
G Skill TridentX F3-2400C10-4GTX a kérdésem az lenne, hogy ezt a memóriát meddig lehet húzni. Konkrét beállítások érdekelnek engem, legjobb időzítés 2400mhz-n illetve eredeti időzítéssel 10.12.12.31 en mennyi mhz-n lehetne üzemeltetni. A hűtés tökéletes, mennyi a biztonságos feszültség amit még ez a RAM elvisel károsodás nélkül. Hálás lennék ha valaki személyes tapasztalatot tudna mondani róla.
-
trancemusic
senior tag
válasz
WestCoast92 #45183 üzenetére
CSX valszeg duálban megy,azért több az aidában az eredmény.
Egy modul biztos lassabb magában mint a Geil. -
Alpi.
addikt
válasz
WestCoast92 #45183 üzenetére
Mi a kérdés ?
-
WestCoast92
tag
Sziasztok!
Lenne egy lehet hogy hülye kérdésem, de van 2gépunk, és most az egyik vacakolt és végeztem pár mérést és legóztam velük hogy mi lehet a baj, és azt figyeltem meg hogy a 2 ram közül ( az egyik CSX 2x1Gb 1333Mhz, a másik Geil Value Plus 4Gb 1600Mhz) ugyan abban a konfigban a CSX ram az 1333MHz-vel jobban teljesít, szóval aida64-ben a memória olvasás, írás, másolás sebesség gyorsabb a CSX esetében, és PC Mark eredmények jobbak, winrar benchmarban is jobb eredmény jön ki.A válaszokat előre is köszönöm.
-
Soulfly842
addikt
Üdv!
Adott egy gép (ebből csak a videokártya a régi, minden más vadi új):
GIGABYTE GA-B75M-D3V
INTEL Core i5-3340 3.10GHz 1155 BOX
KINGSTON 8GB ValueRAM DDR3 1600MHz CL11 KVR16N11/8 OEM
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEXA gépet szépen összeraktam elsőre el is indult szépen, de a windows telepítésénél a telepítés befejezésénél elszáll egy szép kék halállal.
Fotó:
[Kék halál]Ha ezt követően kikapcsolom a gépet szépen azonnal újraindul.
Nekem mindezek alapján kék halálnak tűnik.
72 órán belül vagyok kézhez vétel tekintetében (ipon.hu-n vásároltam).
Kérhetem mindezek alapján, hogy - mivel jeleztem a hibát - amint beérkezik hozzájuk küldjenek egy újat? Hogy ne kelljen garanciáztatásra várakozni? Van valakinek itt ilyen jellegű tapasztalata?
Elvileg jogom van hozzá. Ha tapasztalják a tünetet, vagy egy memtestet lefuttatnak, akkor borítékolhatóan láthatják, h. az a ludas, nem?
Van rá esély, hogy kiharcoljam, hogy futár-fordultával érkezzen a szép új ram?
Másik DDR3-as ramom sajnos nincsen, amivel kitudnám próbálni.
-
Memora
senior tag
Sziasztok. Szerintetek milyen ramot lenne érdemes venni az alábbi konfigba: Intel i7 2600k, ASRock P67 pro3,
4GB 1600 Kingston(<- ezeket lehet hogy lecserélném 2x4GB-re), Samsung 840 EVO 120GB SSD, Samsung HD103UJ, Samsung HD204UI, WD purple 3TB, LG super multi DVD-RW, Gigabyte radeon HD6950 2GB, A-DATA HM series 550WElsősorban a kompatibilitás a fontos (lassan 4 éves lesz a gépem). Gondolom a Kingston HyperX sorozatánál érdemes nézelődni újra. A jelenlegi 1600Mhz, ismét ilyet akarok, és persze ami még nagyon fontos: kék színű legyen!
-
ironman44
csendes tag
Sziasztok.Milyen ramot javasoltok az alábbi konfig mellé. ASUS A88X PRO, AMD X4A10-6800K,SAPPHIRE R9 -270X 2GB.Ha lehetne pontos márka és tipus számmal min 2133 és max 30 ezerig.A válaszokat elöre is köszönöm
-
04ahgy
nagyúr
Először XMP-t beállítva, négy modullal futtass prime95 blend tesztet (legalább egy teljes napig, célszerű akkor indítani, mikor elmész otthonról). Az kimutathat olyan hibát is, amit a Memtest86+ 5.01 nem.
Ha itt nincs hiba, de játék alatt továbbra is hibázik 1600-on, emelj egy kis VCCSA-t, VRING-et a CPU-n, a 4 modul megterheli az IMC-t.
Ha meg tudod oldani, akkor egy ideig csak két modult használj, 1600-on, és figyeld, úgy jelentkezik-e a játékos hiba. Ha nem, akkor két modul csere, mehetnek be az addig nem teszteltek. Ha azzal sincs hiba, akkor szinte biztos, hogy csak az IMC terhelés okozza az anomáliát (ez a hibajelenséggel összevág, hisz a PCIe vezérlő, IMC közösen alkotják az uncore-t). De ez esetben a beállítással való stabilizálás szinte biztosan megoldható.
Toyone tudna mesélni az MSi lapok RAM kezeléséről.
HGyu
-
WinnerB0Y
senior tag
válasz
trancemusic #45176 üzenetére
Nagyon jól tudod, hogy a hivatalos gépigény naaaaagyon fölé lőtt. Van aki el játszogat fix 28-30 FPS el 1 gb os kártyával is, csak körül kell nézni. Btw, ettől függetlenül szeretnék ramot venni, mert nagyon jól tudom, hogy az ajánlott és a minimum között van a konfigom.
-
WinnerB0Y
senior tag
válasz
trancemusic #45174 üzenetére
Ahha.
Szóval.
Haveromnak. Highon. R7 el, miért is megy teljesen jól? Ugyan azzal a rendszerrel, 4gb rammal DE warez verzióval?
Lowon 3fps egy közel 200 ezer forintos konfiggal. Nagyon jó vicc. Meg az is, hogy nem üti meg a minimumot. 2500K az messze nem 4440.
A videókártyáról meg annyit, hogy direkt megnéztem youtubeon, hogy megy e vele. Ugyanis a srác i7 2700K, 8gb ram mellett ultrán minden lagg nélkül futtatta. Nekem ne mondd azt, hogy az R9 270x nem elég a maximumon futáshoz. Ha neki megy akkor nekem ne 3 fps em legyen. Jobbik esetben lowon.A másik, hogy most kapom a hírt havertól. hogy neki viselhetően megy a játék lowon (20 FPS körül), egy 6 magos 3,3 ghz, 2 és fél éves AMD processzorral (nem tudja a típusát és én sem) és egy GTX460 al. Akkor az én kurva anyámat, hogy az én konfigom nem elég hozzá, de az övé igen, amit két és fél éve vett meg 200 ezerért. Én meg most vettem 160e ért. Annyi különbséggel, hogy neki megvan a 8gb ram. Nem kell védeni az Ubisoftot. Ezek után ne magyarázd meg nekem, hogy nem elég a gépem hozzá.
...és igen, rohadtul feidegesített. -
trancemusic
senior tag
válasz
WinnerB0Y #45170 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni,de nem azért van 3fps-ed!
A minimum konfigot sem üti meg a géped!
(Nagyon durva gépigénye van,mellette a crysis3 "elbújhat"
3.3ghz i5 minimum proci...
Hd7970-gtx680!!!!!!! a minimum gpu!Durva...
Próbáld ki a legujjabb drivert,valszeg javul a helyzet.
-
Memora
senior tag
válasz
WinnerB0Y #45172 üzenetére
Köszi a linket, én is úgy hallottam, hogy DDR3-nál már nem kell pontosan ugyanolyan memória modulokat egymás mellé tenni, hogy azok működjenek. Azon is gondolkodok, hogy esetleg 2x4GB-t veszek a 2x2GB mellé, így összesen 12GB lesz. Ha minden igaz, így is -az eltérő méretek ellenére- működne.
-
WinnerB0Y
senior tag
válasz
Memora #45171 üzenetére
Nem biztos, de szerintem az, hogy nincs ott az a plusz A betű nem sokat számít:
[link]
Helyi bolt és szoktam nézegetni az oldalukat és találtam. Szóval szerintem mivel majdnem ugyan az a típusjelzés (2 betű eltérés), szerintem csak egy újabb verzió és jó lesz mellé. Javítsatok ha tévedek. -
Memora
senior tag
Sziasztok, jelenleg 2x2GB ram-om van az alábbi típusból: Kingston HyperX KHX1600C9AD3K2/4G
Ezek mellé szeretnék még 4GB-ot (2x2GB) venni, de úgy látom, már ez a típus nem kapható. Mit ajánlanátok helyette, ami ezekkel a modulokkal együtt jól ellenne az alábbi konfigban:
Intel i7 2600k, ASRock P67 pro3, Kingston HyperX KHX1600C9AD3K2 4GB, Samsung 840 EVO 120GB SSD, Samsung HD103UJ, Samsung HD204UI, WD purple 3TB, Gigabyte radeon HD6950 2GB, A-DATA HM series 550W
Persze a design is fontos, ezért szép kék színű hűtőbordásat akarok, hogy passzoljon a mostaniak melléGondolom a Kingston Hyper X sorozatnál kéne megtalálnom az újabb verzióját az én régebbi HyperX-emnek.
-
WinnerB0Y
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék EZ mellé venni egy modult. Konkrétan arról van szó, hogy amíg kijátszom az AC Unityt szeretnék baráti áron (mondjuk 5-6 ezer forint) körül egy 4GiB os bármilyen ramot venni.
Nincs több pénzem rá jelen pillanatban, viszont nem akarom, hogy felesleges legyen a Unity megvétele.
Szóval ki mit ajánl amivel nem 3 FPS-el fogom játszani a játékot egy ilyen konfigon:
Intel i5 4440
AMD R9 270x 2GiB
A linkelt memória
Egyszerű mezei 7200rpm Toshiba HDD (természetesen ez is új ahogy a gép többi része is 3 hetes).
Egyszerűen nem tudok lowon futtatni egy ilyen játékot 3 FPS-nél többel.
Viszont nincs keret még egy ramra. amint kijátszottam el is adnám, szóval nem tartós használatra lesz.
Előre is köszönöm a segítségetP.S.: Nem fog fájni az sem, ha használt, csak működjön és érezzem is hogy működik
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Segitseget szeretnek kerni
A konfigom az adatlapomon megtalalhato.
Vettem egy MSI MPOWER Z97 lapot.
De sajnos a windows kekhalalozott random.
Jatekoknal, kilepett vagy kifagyott, hangbeakadassal illetve piros kepernyovel.
A ramom : corsair vengeance DDR3 1600 4*4giga
Miota visszavettem 1066-ra nincs kekhalal illetve jatekokbol kilepkedes se.
Tudnatok segiteni, hogy hogyan tudnam hasznalni 1600on? Ugy, hogy ne kekhalalozzon ?
Milyen beallitasok szuksegesek?
XMP profilt hiaba engedelyezem ugy is kifagy.Köszi a tippeket elore
Üdv Misi -
zs-mate
tag
Sziasztok,
Összeállítgattam magamnak az alábbi konfigot, de még minden alapbeállításon van. Nem szeretnék átesni a ló túloldalára, de tudnátok segíteni abban hogy-mit állítskj biosban egy alap tuninghoz, semmi őrültség
M5A97 R2.0
FX-6200
2x4gb kingston 1600mhz cl9
HD 7770 1gb occorsair vs 450
hűtés: északi déli hídon 1-1 3cm, elöl hátul 12-12cm, oldalában 3x9cm, proci hűtő asus silent knight II+zalman ventiszabályzó
A hűtéssel úgy érzem nem lesz gond, ha segítenétek a tuningban nagyon megköszönném
-
Ombi5
őstag
válasz
Picturemaker #45166 üzenetére
KOszi,tehat XMP-vel mehet neki az 1.65V...
-
ikarus32
tag
válasz
trancemusic #45162 üzenetére
Akkor sem azért írok már.
-
trichie16
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy úgy látszik nem használja a PC az összes RAM-ot játék közben. Itt van 2 példa: http://i.imgur.com/CfoIA8o.jpg
http://i.imgur.com/rn0ejlU.pngValamiért a többi ott van a készenléti memóriában, ami hogy őszinte legyek fogalmam nincs, hogy mi.
Talán számít valamit, hogy a virtuális memóriám alapból így van beálítva: http://i.imgur.com/6QGxxd1.jpgMi lehet a gond, vagy mit kell átállítani? Esetleg a Win8 betegsége ez? Egyébként Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz-es ram. (1db)
-
BeatC
csendes tag
válasz
Picturemaker #45157 üzenetére
7-7-7-20 on be sem bootoll a gép
F*szom kivan..
-
Ombi5
őstag
válasz
Picturemaker #45154 üzenetére
Ez tuti,hogy mehet intelnel is az 1.65V?!
-
BeatC
csendes tag
válasz
Picturemaker #45157 üzenetére
Köszi, este próbálkozom.
Üdv.
Zoli -
trancemusic
senior tag
válasz
Picturemaker #45154 üzenetére
Ha nem xmp-be állítom,akkor az i/o analóg és/vagy digitalfeszt kell emelni?
Xmp profil 1,3 voltra emeli a mem. vezérlő feszültségét ha jól értelmezem?
(2400 mhz-ről van szó az esetemben,és haswellről) -
BeatC
csendes tag
válasz
Picturemaker #45146 üzenetére
Akkor ha beállítottam a ramokat 1333/7-7-7-20-re mennyi V-ot adjak neki? 1.5 vagy több? Illetve a kingston oldalán olvasom ezt:
1.7v–1.95v voltage range for dual channel applications for AMD based systems and Intel chipsets older than X58
Emelhetem a két érték között a feszt kockázat nélkül?
Köszi az eddigi segítséget!
Üdv.
Zoli -
Ombi5
őstag
válasz
Picturemaker #45142 üzenetére
Ha joltudom,ezek az uj lapok mar nem szeretik,ha nagyobb feszt tolsz nekik vagyis karosodik. Ezert nezegetek 1.5V-os 2400 MHz-es ramot...
Most ugyanilyen ramom van,csak 1866 Mhz-es 1.45V-on...
-
Lalaboy
őstag
válasz
Picturemaker #45151 üzenetére
Felvagos??
Csinald meg 1.5V-on!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Picturemaker #45149 üzenetére
-
Lalaboy
őstag
válasz
Picturemaker #45142 üzenetére
En 2400C10-en elvagyok 1.43V-al!!
-
BeatC
csendes tag
válasz
Picturemaker #45144 üzenetére
És amikor te így jártál sikerült megoldani?
Akkor az is megoldás, ha veszek 2x4Gb-ot?
-
BeatC
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémára keresem a választ:
Alaplap: Gigabyte 970A ds3p
CPU: Amd Phenom II x2 555
Ram Dual módban: 2x 2Gb Kingston HyperX Geneses 1600Mhz
2x2Gb Kingston HyperX Red 1600MhzA második Kit-et vettem utoljára bővítés céljából, de BF3 közben random kidobál/kékhalált produkál. Egyéb tevékenységek közben semmi gond.
Amit kipróbáltam/ellenőriztem:
Mind a két ram beállítása 9-9-9-27
A slotokban is jó helyen vannak(Alaplap könyv szerint)
A genesis magában működik (2 órás játékteszt)
A red magában működik(2 órás teszt)
A táp és az rendszer ssd vadonat új.Amit észrevettem a biosban, hogy a ram feszültsége 1.65V-ra van állítva, de csak 1.604-et mér a BIOS.
Lehet-e ez a gond? Vagy más ötlet?
Üdv.
Zoli -
Picturemaker
őstag
-
Ombi5
őstag
Kineztem egy PAtriot 2x8Gb 2400 MHZ ([link]) ramot.
"Available in dual and quad channel kits, 8GB, 16GB and 32GB Kits, Patriot Memory’s Viper 3 Series will be offered at speeds from 1600MHz up to 2400MHz at 1.5 - 1.65 volts and are XMP 1.3 ready"
Tehat 2400 Mhz gyari CL10-et tudja 1.5V-on?
-
net91
senior tag
Bővítettem a számítógépem memóriáját és a Kingston memoria (2 GB/ DDR3-1333) mellé, betettem még egy Kingmax (2 GB/ DDR-1333 ) memóriát. Ezt követően gyakran lefagyott a gép. Előfordulhat, hogy valamilyen okból kifolyólag ütközés léphet fel a két memória között?
Az alaplap memória támogatásával kapcsolatban azt írják:
2 DDR3 1333 (OC) 1066/800 DIMM slots (8 GB max). Mit jelent az OC? Lehet, hogy csak 1066-os memoriát kellett volna beletenni?
Köszönettel. -
Domaaaa
tag
Köszi a segítséget, mind2 program jó volt.
-
Domaaaa
tag
Hello,
Tudtok nekem mondani egy olyan programot ami kimutat minden adatot a számítógépemben lévő ramról? Pl: órajelet, típust, stb... nagyon sokat kerestem de nem találtam semmit ami kimutatná az ilyeneket -
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Most raktam össze magamnak egy asztali gépet, amiben ezek vannak:
- i5-4460
-Gigabyte Z97-D3H
-Kingston 4GB DDR3 1866MHz HyperX Savage HX318C9SR/4Ez a RAM tudja a CL9-et 1866Mhz-en? Jelenleg 1600Mhz-en megy 9-9-9-27 beállításokkal.
Jövő hónapban veszem a párját.
Köszönöm!
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Kérdés...
Intel G3420 procihoz jó ez a ram?
Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G
Most (2db gép) ezek vannak bennük gépenként 4Gb modul.
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G
El is rontottam anno a vásárlást, mert ezek csak cl11-esek 1.5v-on...
Most az a terv, hogy az egyik gép megkapja a régi 2db modult a másikba meg kit-et veszek, azért kérdem jó lesz e a procival.
Az az igazság a mi gépeinkben ilyen van KHX1600C9D3P1K2/8G és tökéletes, csak nem akarok abba belefutni, hogy a fiaim gépében nem lesz jó ez...
A mi gépeinket sem akarom megbontani a próba miatt...
Esetleg tudtok ajánlani jobbat?
Alaplapok: Gigabyte GA-H81M-DS2VKöszönöm!
-
trancemusic
senior tag
válasz
lacika0926 #45124 üzenetére
Időzítést is állítsd át,ahogy a ramon fel van tüntetve.
( ha eddig nem tetted volna... ) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
lacika0926 #45124 üzenetére
Nem lesz baja, AMD nem érzékeny a magas ram feszre.
-
lacika0926
tag
-
lacika0926
tag
hali, van 2x4GB 1600Mhz-es kingstone hiper-x ramom.
1333Mhz-en nem fagy ki soha.
de ha 1600-ra állitom akkor egyből kifagy amikor a windowshoz ér.
most 1.5V-ról felvettem 1.6-ra.
nem mehet tönkre játék alatt sem ugye? -
válasz
MaxxDamage #45121 üzenetére
Sajnos a RAM modul a hibás...
L
-
tmartin
csendes tag
Hello! Nem tudom, jó topikot választottam-e, de mivel a hibajelenség meglehetősen RAM gyanús, ide gondoltam leírni. Röviden: adott egy asrock fatal1ty professional-m alaplap, egy intel i7 3770k cpu és jelenleg már 4x4gb kingston hyperx genesis. A hibajelenség: terhelésre (fokozott: pl. linx) a gép leáll és ezután csak újraindulgat. Mindaddig csinálta, míg ki nem vettem 3 ramot és nem indítottam el. Ezután visszarakva a többit ment továbbra is gond nélkül. Az alaplapom hibakódot hozott: 55, ami szintén ram hiba. Nem egészen értem, mert volt már ilyen hiba korábban is, de akkor a winyón kívül semmi nem ugyanez volt. A cpu ES, nem tudom ez befolyásolhat-e valamit, mert az előző egy i5 3470 volt, ami OEM. Előre is nagyon köszi minden segítő hozzászólást!
-
Sziasztok,
Volna 4db Corsair Value Select VS512MB400 -as /kép/ RAM -om amiből 1db rakoncátlankodik (1x jó 1x nem...) vagy a foglalat lehet a ludas ? (már nem tudom, nem mostanába néztem, de az az 1db RAM félre van rakva és szépen megy a 3x512MB az MSI gépezetbe (PIII-S Dual s370 - MS 9105 Pro266-TD Master-LR)...) most újra előveszem és megnézem azt pontos diag-ot csinálok a kicsikéről , de a lényegi kérdés az volna, hogy ezekre (is) elvileg a gyártó (Corsair) élettartam garit ad/adott nem ? (mint pl. Kingston) , hogy bedöglik és tizen"X" év útán bedöglik azt a gyártó küld(het) egy újat vagy hogyan is megy ez (más gyártónál) ?
/majd ha bebizonyosodik a RAM modul hibája akkor lehet felveszem a kapcsolatot a Corsair -el
/azt majd kiderül, mi a dörgés ennél a memónál.../L
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Picturemaker #45119 üzenetére
+1
én is így tudtam, de lehet tévedek...
nem akarok ebben állás foglalni de én is úgy tudtam hogy az újabb lapok csak a páros számú ram mennyiséget támogatják...
de ha tévednék, elnézést kérem, maximum -
Qru
MODERÁTOR
válasz
beneboy #45116 üzenetére
Ezekben az újabb cuccok tudják az asszimetrikus dc-t. Tehát ha van 3db modulod akkor amíg csak az első kettőt használja addig 128 bit-en mennek az adatok ha a harmadikba is akkor vissza vált 64 bit-re.
Nem érezhető játékokban a lassulás ilyenkor sem, mert azokhoz erős vga kell nem gyors ram. -
beneboy
tag
Munkára nekem tökéletesen megfelel a gépem (autocad rajzokat nézek, a 4gb elég)
A gondom az, hogy hiába olvastam utána, számomra nem világos, hogyha 2x2 gb-ot használok duálban, akkor a következő modult ha berakom, mondjuk 1 db 4gb-osat, akkor az "lassítani" fog ? Vagy ha nem használom komolyabb munkára akkor mindegy? Most úgy gondolom, hogy e fölé már nem fogom bővíteni a konfigot, mert lassan ez az alaplap, és processzor kombó lesz a szűk keresztmetszet.
A bővítést játékok miatt szeretném, télen picit belassul az építőipar és végre ráérek majd játszani egy kicsit -
beneboy
tag
Helló!
Jelenlegi konfigom:
AM3-Phenom II X4 BE B55 3,8Ghz
Gigabyte GTX 460 1GB
alaplap: Asus M4A87TD/USB3 (adatlap)
Ram: 2x2GB Kingston KHX kit 1600C9AD3b1k2/4G 1600on használomLaptopszalonban ezt a corsair 2x2gb 1600 kit -et néztem ki,
de azt javasolták inkább ezt a curciál memóriát vegyemMivel járok jobban a kit-tel, vagy az egy darab 4gb-os modullal? Mondjuk én mivel még nem halottam a crucial-ról 1db-osban is inkább a hűtőbordás corsairt venném. Tudnátok segíteni?
(azért laptopszalon, mert ez van Pécsen) -
honda 1993
senior tag
Hali.
Az lenne a kerdesem hogy a kingston hyperX 1600 mhz ddr3 hogy lehet hogy csak 1333 mhz -et ir a biosban, a "memori clock menupontban?"
Proci tuning miatt kerdezem, mert emelgetem a feszultseget a procinal, de hiaba mert nem birja a 4.3 ghz-et, pedig birnia kellene neki gond nelkul.
Es most a ramra kezdtem el gyanakodni.
-
schray
tag
Sziasztok!
A következő közismereti kérdésem lenne, mivel a RAM órajelek és időzítések témában nem vagyok túlságosan otthon (még, de szeretnék, szóval: )
Túladtam a régebbi CL11-es memóriákon és beújítottam egy Crucial Ballistix CL8 1600Mhz 8Gb-os modulra. Tudom, így egyedül single channellben lassabb lesz, de szeretném majd 16-ra bővíteni, négy modul meg nem fér be a CPU hűtő miatt, szóval pár hónapig így élünk. Nade: mik a korrekt beállítások BIOS-ban ehhez a RAM-hoz? CL8 ugye, de CPU-Z szerint CL9-re és 1333Mhz-re állt be. Azóta babráltam vele, már 1600Mhz és 8as időzítést ír ki a CPU-Z is, de szeretném (nem elbarmolni és) a legjobbat kihozni belőle, szóval tanácsokat kérnék! A memória mellett egy i7-4771 és egy Asus H87Pro van a rendszerben. Nagyon hálás lennék, ha valaki végigvezetne a dolgon! Köszönöm előre is! -
Picturemaker
őstag
válasz
Hunbeast87 #45110 üzenetére
Üdv!
Ha iGPU-t használsz, akkor az lassabb lesz lényegesen mivel a rendszermemóriát "eszi". Ha dVGA-d van, akkor a rendszer maga lassabb lesz ugyan, mint DC esetén, de nem olyan nagyon, lehet, hogy észre sem veszed.
-
Hunbeast87
senior tag
Sziasztok!
Elolvastam a topik leírását, de ettől függetlenül lenne egy hozzá kapcsolódó kérdésem: a Dual Channel nem kötelező csak ajánlott. Látom bárminemű hátrányát, ha egy hónapon keresztül nem Dual Channelbe megy a memória, hanem csak egy darab 8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Blue Series CL10-zel használom a gépet? Következő hónapban bele kerülne még egy ugyanilyen.
A segítséget előre is köszönöm. -
beneboy
tag
helló!
Memóriát bővítenék. Oka, hogy menjen a Call of Duty Advanced Warfare, később pedig a GTA V.
Jelenlegi konfigom:
AM3-Phenom II X4 BE B55 3,8Ghz
Gigabyte GTX 460 1GB
alaplap: Asus M4A87TD/USB3
Ram: 2x2GB Kingston KHX 1600C9AD3b1k2/4G 1600on használomMilyen memóriát vegyek?
1db Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue HX316C10F/4 memória megfelel?
Vagy mit ajánlanátok? -
tibby74
csendes tag
hell!asrock z77 pro4-m
i7 3770
corsair vengeance pro 2x4gb/2400mhz
bárhogyan állítom max 2133-asnak ismeri fel a ramokat,induláskor 2-3x újraindúl majd bootolás problémát ír ki utánna feláll a rendszer.5let?köszi -
Willie
őstag
Sziasztok!
Testvérem fejlesztené a gépét. Csak munkára használja: ArchiCAD, Artlantis
Félkövérrel a cserélendő elemek.
HÁZ: COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
LAP:(GIGABYTE GA-P55A-UD3)ASROCK H97 Pro4
CPU:(INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156 BOX)INTEL Core i7-4790 3.60GHz 1150 BOX
HŰTŐ: COOLERMASTER Hyper 212 Plus
RAM: 2X CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B
VGA:(SAPPHIRE HD5750 512MB GDDR5 HDMI DP PCIE)Quadro K600
SSD: Samsung Basic SSD 128GB SATA3 MZ-7PC128B/WW (830 Series, SATA 6Gb/s)
HDD: Western Digital Caviar Red 1TB 64MB SATA3 WD10EFRXTudom, hogy nem a legjobb párosítás a 4x4 GB RAM modul. De nem szívesen cserélnénk le, mivel eddig nem volt vele gond. Ha jól tudom, akkor a lap jól fogja kezelni. Ti hogy vélekedtek erről?
Előre is köszönjük a segítséget.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged