- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attikatm
csendes tag
sziasztok!kis segitségre lenne szükségem a ramjaim órajelének és időzitésének a beállitásában.
Alaplap:Asus P5Q3 CPU:Intel Q9550 Ramok2*2gb ocz reaper hpc 1600 7-7-7--24 CL7,és 2*2gb ocz platinum 1600 7-7-7-24 CL7).előre is köszönöm
-
BlackSoft
addikt
válasz
#35434496 #45695 üzenetére
Az a vicces, hogy egész jó be volt egyébként állítva minden. 20 indításból 18x minden oké volt. Kijött egy új BIOS, az 1001-es. Feltettem, 1:1 mindent ugyan úgy beállítottam, ahogy az előzőnél volt, és itt most megint 10-ből 9x nem tudom el sem indítani...
Restart, és kis BIOS konfig (1,360V ram-nak indulási fesz) most jó:
Bár a mem bench nem igazán kielégítő. Read 70-re szokott hajazni, a copy pedig inkább 60 felé...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
senzaj #45692 üzenetére
Igen, pont ennyi. Sajnos van esély rá, hogy egyáltalán nem megy 1866MHz-et semmilyen időzítéssel és fesszel, ekkor blu79 állítása valótlan. Amit én mondok ezzel a százalékkal: ha nem vagy túl szerencsétlen és nem vagy túl inkompetens a RAM beállításokban, akkor jó eséllyel található olyan fesz, időzítés, amivel megy 1866MHz-et. De nem kértél indoklást, csak azt kérdezted, mennyi az esélyed. Megmondtam.
Sőt, itt az indoklás is.
HGyu
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Ez az alaplap miért nem megy
ezzel a memóriával?
Eddig egy 2gb-os 667mhz-es kingmax volt benne (kingmax hmb2gb481cl3-13ha) -
senzaj
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen ramot.
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora az esély rá, hogy némi fesz emeléssel működik 1866-on?
Egyáltalán van értelme ezzel bajlódni, hoz a konyhára valamit vagy elég és ne szrakodjak vele? -
rambustibi
őstag
válasz
rambustibi #45679 üzenetére
Nos, már ma megjött a cucc. Úgy néz ki eddig, hogy nem veszekednek, haverok lettek.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Bati0501 #45685 üzenetére
Ugyanilyen hibába futottam nemrég, még az alaplap (valamilyen B75-ös GIGABYTE) és a RAM is stimmel (2*2GB Kingmax 1333MHz), és i3-2120 CPU. Egy RAM-mal bármeddig megy, kettővel prime95 hiba és random instabilitás. A RAM más gépben is tökéletes. Inkompatibilisnek minősítettem, a 2*2GB Kingmax most egy AMD-s gépben vígan megy, hibamentesen, a tiedhez hasonló gép meg kapott Corsair Vengeance-ot, és az is hibamentes.
Tehát Corsair vagy Kingston RAM-ra való cserét javaslok.
HGyu
-
Bati0501
őstag
Sziasztok!
Nem tudom,h itt jó helyen vagyok-e,ha (feltehetőleg) RAM hibával kapcsolatosan szeretnék kérdezni?
Az alaplapom Gigabyte b75-d3v (i3 3220-al) és Kingmax 1333mhz 8GB rammal.
4GB rammal teljesen hibátlanul működik a gép.Viszont ha beteszem a második ram-ot is,akkor random módon hiba lép fel.
Vissza is vittem a boltba a ramokat,először természetesen visszaadták,h semmi baja,persze megint előjött,így hónapokig csak 4 gigát használtam.Aztán meguntam,megint visszavittem,ekkor már náluk is csinálta a hibát,így kicserélték,kaptam egy ugyan olyan kit-et.De ezzel is fenn áll még a probléma,így én már kezdek az alaplapra gyanakodni,mert nem hinném,h egymás után két hibás kit-et kapnék ki...A hiba bekapcsolás után ~4 perccel jön elő,vmilyen ilyesmi kék képernyős hiba: [link]
Sajnos pontos hibakódot/megnevezést nem tudok mondani,mert egy pillanat alatt elkapja a képet és miután újraindítom a gépet nem mindig írja ki,h milyen hiba történt-ma pl. nem írt ki semmit.Amikor először jött elő a probléma,akkor keresgéltem a neten,találtam vmi olyasmit,h lehetséges,h a microsoft rontott el vmit....furcsálltam,de úgy egy jó hete lefrissítettem a rendszer saját maga által felajánlott frissítésékkel - jó sokkal,több,mint egy gigát írt ki,tudom,ez már nagyon sok- és reménykedtem,h ekkora frissítés után ha beleteszem a második ram-ot is,akkor minden jó lesz,máig jó is volt.
Szóval egy hétig legalább nem lépett fel semmi probléma.Számomra ez igen furcsa,h egy hétig problémamentes,aztán egyszer csak megint előjön...egyébként cserélgettem a ramokat az alaplapban,h más foglalatban legyenek,de ez sem segített.
Ha esetleg lenne vmi ötletetek,azt nagyon megköszönném-és bocsi,h ilyen hosszú lett.
-
Rica
senior tag
A Haswell topikban olvastam egyszer, hogy a mai felso kategorias VGA-k terhelve mar szakitanak ezzel a hagyomannyal. A muszaki magyarazatat nem igazan ertettem, de egy nagyur a Crysis 3 alatt jelentosen tobb fps-t mert magasabb ram frekvenciaval. Ezert irtam, hogy ma mar megoszlanak a velemenyek.
Anno en is teszteltem egy szuper bajnok A-Data 566-os DDR1 parost. Most Wanted alatt (2005-6) valoban nem hozott egy arva fps-t sem.A VTT/QPI feszultseget vajon hogy hivhatjak egy Asrock biosban?
-
Picturemaker
őstag
válasz
JegesEmber20 #45682 üzenetére
Üdv!
"Egy különböző sebességű és márkájú RAM"-mal nem fog menni. De két különböző sebességű és márkájú RAM-mal mehet
, ha sikerül beállítani őket egy olyan freki-időzítés-feszültség hármasra, amit mindkettő "szeret".
-
JegesEmber20
aktív tag
Mennyire egészséges a gépnek egy különböző sebességű és márkájú RAM?
-
Tarisznyarak
tag
Sziasztok!
Valami probléma van mémórával, valami iszonyatosan megeszi. Mikor bekapcsolom a gépet semmi baja megy minden rendesen, elkezdek játszani akkor is jó egy darabig. Aztán mintha kötelező lenne lineárisan elemelkedik a kihasználtsága, a játék iszonyatosan elkezd szaggatni, az asztalon semmit nem lehet csinálni és végül teljesen a maximumot használ a 8GB-bol.
Tanácstalan vagyok mi okozza, ha kilépek nagy nehezen a játékból akkor is marad ilyen 80%-on a használata mikor kb semmi nem fut csak a Windows. Újratelepítés már volt. Ha valaki esetleg valami ötlet, vagy megoldás nagyon megköszönném. Előre is Köszönöm!! -
rambustibi
őstag
Sziasztok!
Van esetleg olyan valaki, akinek van tapasztalata és meg tudja mondani, hogy a két ram bírni fogja-e egymást?
Egyik: Kingston 8GB HyperX XMP Beast DDR3 2400MHz CL11 KIT KHX24C11T3K2/8X
Másik: Kingston 16GB HyperX Beast DDR3 2400MHz CL11 KIT HX324C11T3K2/16
Legkésőbb hétfőn kiderül, remélem jóban lesznek együtt.... -
nagybá
senior tag
Helló mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy az mitől lehet, hogy ha elindítok egy játékot (jelen esetben a BF: Hardline, D3, MW2, COH elndítása során történt meg), akkor kidob azzal, hogy elfogyott a memória? D3 esetén csak figyelmeztetés van és tudok játszani, de Hardline-nál a pályatöltésnél tovább nem is megy (COH, MW2 dettó).
Megnéztem, hogy meghalt-e a RAM-om de a Mem test során minden tökéletesen működött...
Megnéztem, hogy Hardline alatt mennyi a használt a memória: 4GB-ból csak 2,5-2,7-ig megy fel és mégis kidob.
VGA memóriával nincs gond, ott Hardline esetében 1GB-ból még van 500MB mikor kidob (gondolom nem jut el addig h többet egyen, mert már kidob a rendszer)
Illetve néha kidobja ezt a hibaüzenetet is:A lapozófájl mérete meg 8,1 GB szóval nem tudom mi van.
Amúgy igen, 64 bit-es rendszerem van, tehát kéne kezelnie több RAM-ot is, de Mem.test-nél kezel, de játékoknál nem... MIÉRT?
Köszi előre is a választ!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bogyó78 #45676 üzenetére
Igen!
"Üzemfeszültség:
Érdemes odafigyelni arra, hogy LGA1155-ös processzorok és az annál újabb Inteles processzorok esetében a memória maximális feszültség 1,57V lehet az Intel hiavtalos specifikációja szerint. E feszültség fölött hosszútávon károsodik a memóriavezérlő, csökken az élettartama. Ez a feszültség határ kitolható, hogy ha QPI/VTT feszültséget megemeljük, mert esetünkben az a lényeges megkötés él, hogy a memória feszültsége és a memóriavezérlő feszültsége között ne legyen nagyobb a különbség, mint 0,5V. A VTT/QPI/VCCIO feszültség maximuma 1,2V lehet így LGA1155 és az annál újabb Inteles processzorok esetében akár 1,7V-os memóriafeszültségig is elmehetünk.
A többi (régebbi) Inteles processzor illetve az összes AMD-s processzor esetében nyugodtan választhatunk magasabb feszültségű, akár 1,8V-os modulokat/Kit-eket is bárminemű káros következmény nélkül."Forrás: [link]
-
rambustibi
őstag
Sziasztok, aki RAM-ot akar venni, az most tegye, mert délutánhoz képest most a HyperX 16GB Beast DDR3 2400MHz CL11 KIT 11ezer forintot zuhant, rá is csaptam egyből, mint gyöngytyúk a takonyra
-
Rica
senior tag
válasz
Bogyó78 #45669 üzenetére
Delutan csinaltam par gyors benchet Aidaval. (Az olvasas/iras/masolas ertekeket nezd a memorianal.)
A ram 2*4GB Crucial, ami gyarilag tudja a 8-8-8-24-CR1 idoziteseket 1600-on, 1,5 Volttal.
1,575 Volttal tudja ugyanezt 1866-on.
A harmadik kepen lazitottam 11-11-11-30-CR2-re, adtam neki 1,65 Voltot 2133-on.
Mas kerdes, hogy ez jelent-e valamit egy igazan gepzabalo game alatt. Jelenleg a Crysis 2-ot tolom, amiben ugyan az 1600►1866 atlag fps-ben 98►115 gyorsulast jelentett, de egyreszt nem ugyanazon a palyan, masreszt ez a jatek nem jelent terhelest a gepnek. Majd csinalok jo kis teszteket a 3-as alatt, az majd eldonti a kerdest. -
Lpontas
újonc
Valaki esetleg megosztaná tudását..?
adott egy régi IBM Thinkpad notebook, amiben 2 memória slot van, 256 MB memóriával slotonként.
Ha az egyik memória slotba veszek egy 1GB-os memóriát, a másik slotba meghagyom a 256 MB-os memóriát, akkor az normálisan fog működni ???Nem okoz bármilyen (működési-teljesítmény) problémát az, hogy egyik slotban 256 MB memória van, a másikban pedig 1 GB lesz
??
-
Rica
senior tag
válasz
Bogyó78 #45664 üzenetére
Igen, a 4690K-hoz, 1,5 Voltos ramokat vegyel. Tuningnal az Intel ajanlasa max 1,575 V. Van, akit nem zavar az 1,65, en szemely szerint tartos hasznaltra nem adnek annyit neki.
Arra figyelj, hogy a magas hutobordas ramok befernek-e a proci huto ala!
Ha jol tudom, kulon nem gyartanak 1866-os ramokat, csak 1600-ast, ha a gyari teszten stabilan viszi a chip, akkor ugy adjak el.
Nekem cl8-as 1600-as Crucial ramjaim vannak, de ugyanabban az arban kaphato cl11-es 2133-as Kingston, ahogy azt par hsz-al feljebb linkeltem. En tuti a 2133-ast vennem.
-
Maulgar
tag
Sziasztok. Okozhat bármilyen problémát ha a memóriák más mhzen mennek
1600ról és 1333ról beszélünk 4-4 gigával szerelve.
Ha igen akkor mit okozhat?
Köszönöm a válaszokat -
Rica
senior tag
válasz
Czimby #45661 üzenetére
Bocsanat, Bogyó78-nak szantam:
A cl erteknel az alacsonyabb jobb, frekvenciaban a magasabb. Sokaig ugy volt, hogy csak speci alkalmazasoknal van jelentosege a nagyon gyors ramoknak. Most megoszlanak a velemenyek. En magam is ugy tapasztalom, hogy valamivel tobb fps-t hoz nehany jatekban, de majd nemsokara kitesztelem Crysis 3 alatt. Mondjuk en lama vagyok, de ha egy arban kapsz 2133-as ram kitet, akkor inkabb azt vedd nyilvan, csak vigyazz a feszultsegre, hogy a procidnak megfeleljen (bar errol is megoszlanak a velemenyek). -
04ahgy
nagyúr
válasz
Czimby #45656 üzenetére
Egy 2GB-os kit egyik fele. KVR400X64C3AK2/2G.
HGyu
-
Bogyó78
tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy a cl8 vagy a cl11 a jobb.
No meg azt hogy 1600mhz nel érdemes e vennem mondjuk
1866 vagy magasabb ramokat?
Köszönöm -
Rica
senior tag
Basszus, 3 honapja ugyanennyiert vettem 1600-as ramokat, mint ez a 2133-as kit.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Ez a ram most egy 2Gb-os kit egyik fele és 1gb vagy önmagában egy 2gb-os modul?
kvr400x64c3ak2/2g
Kétoldalas a lap csak 1Gb-nak látja.
-
Lpontas
újonc
Sziasztok,
a következő RAM kérdésem lenne:
adott egy régi IBM Thinkpad R51 gép, amiben 2 memória slot van, 256 MB memóriával slotonként.
Ha az egyik memória slotba veszek egy 1GB-os memóriát, a másik slotba meghagyom a 256 MB-os memóriát, akkor így tud működni???
(Egyik számtec. boltba azt mondták, hogy mindkét slotba ugyanannyi memória kell legyen.. Ez igaz??) -
Alpi.
addikt
-
student
őstag
miben lesz jobb ddr4 mint a 3? érdemes várni rá új gép vásárlásnál?
-
JegesEmber20
aktív tag
válasz
JegesEmber20 #45650 üzenetére
Közben megnéztem a kompatibilitási pdf-et, ott szerepel rajta
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Nemrég vettem egy használt alaplapot (Gigabyte GA-870A-USB3). Vettem bele 2x4 GB Kingston FLFF65F-C8KL9 NEFS memóriát. tudom, nincs rajta kompatibilitási listán, de bíztam benne hogy jó lesz.
a probléma hogy csak 2x2 GB nak látja a lap. ha egyet kiveszek, bármelyiket, akkor 1x2 GB ot lát...
De az igazi furcsaság nem is ez, ezt beírom annak hogy a memória nem kompatibilis a lappal. A furcsa az hogy csináltam egy tiszta windows telepítést (windows 8.1) És a rendszer nagyon furcsán viselkedik. Kb. 10 másodpercenként 20-25 másodpercre teljesen megfagy. .. a fura az hogy maga a rendszer nem fagy le tehát pl. látom a villogó kurzort, de ha mondjuk át kattintok egy másik ablakba, arra már várni kell 10 mp-et, akár.
aztán hirtelen végrehajtódik minden amit addig próbáltam csinálni. majd 10 mp múlva kezdődik minden előről..
Mit gondoltok ez lehet a memória miatt, vagy más gebasz is van? más hardver nem volt cserélve csak a memóriák és az alaplap. Az SDD az előző konfigurációban tökéletesen működött.
Még annyi, hogy az alaplap bios frissítése megvolt( nem segített ), illetve rendeltem két új memória modult, mostmár a kompatibilitás listáról....
-
JegesEmber20
aktív tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy ismerősöm nem használ egy 2gigás ddr3 as 1333mhz-s ramot(pontosan Kingmax FLFE85F-C8KM9 NAES), és odaadná, hogy használjam.
Na mármost van egy 4gigás 1600mhz HyperX Fury a gépbe, és hogyha belerakom, nem lesz semmilyen kompatibilitási gubanc? És a gép ennek csak örülni fog ha kap extra memóriát nem? b85m-d3h rev2 lap.
-
válasz
Pityke78 #45646 üzenetére
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.A tesztkonfigok:
- Dell Optiplex 330
- épített gép, Asus M2NPX-VM alaplappal (X2 BE-2300 CPU-val)
- épített gép, Gigabyte GA-M52L-S3P alaplappal (Athlon II 440 CPU-val)A tesztelendő ramok Qimonda, Nanya, Infineon, és hasonló vacak gyártó modelljei (1 / 2 GB DDR2)
Az esetleírás:
Kb. 10 modulom van, amit elkezdtem tesztelgetni a számítógépekben. Először az Asus alaplappal végigpróbáltam a modulokat az éjszaka, majd eltettem magam aludni. Reggel a modulok közül csak 2 db volt hajlandó úgy elindulni, hogy a gép nem sípolta ki őket azonnal. Azokat a modulokat teszteltem, hibátlanok.
A maradék memóriákat beledobtam a Dell konfigba. (érdekessége, hogy ledkijelzős). A 8 db memóriából nem ismert fel sajnos 1 db-ot sem, sőt 1 modullal nem is kompatibilis (Nanya).Ezután elővettem a Gigabyte lapos AM3 konfigomat. 8 / 8 memóriával le tudtam futtatni a memória tesztet, hiba nélkül. Azóta a Dell konfig is érzékel belőle 6 db modult. 2 db-al még vacakol. Az Asus továbbra is kisípolja a memóriákat.
Egyébként mindegyik konfig hibátlanul működik. A memóriák érintkezőit megtakarítottam, egyiken - másikon van egy apró karc is, de az gondolom nem befolyásolja a dolgot.- Valaki járt már így, hogy egyszer mennek a memóriák, máskor nem?
- Lehetnek ezek a ramok hibásak, annak ellenére, hogy az AM3 konfigba hiba nélkül lefutott a ramteszt?
- Előfordulhat esetlen olyan, hogy a memóriák érintkezői elkoptak, vagy nem érintkeznek rendesen?Minden segítőkész hozzászólást köszönök előre is a témával kapcsolatban!
-
Alpi.
addikt
válasz
Pityke78 #45643 üzenetére
Az 1x8 -nál mindenképp. A 8 + 4 -nél meg akkor, ha nincs valami túlvilági oknál fogva mindenképp szükséged a 12 Mb-ra.
Dual channel-be használva van némi sebesség növekedés. Természetesen ugyan olyan sebességű, időzítésű ramhoz képest.
Ám ha van valami jó ajánlat, akk szvsz ne hagyd ki, mert nem egetverő a különbség, de ha csak most kezdesz nézelődni, akk érdemesebb ebbe az irányba. -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a laptopomban 4 GB RAM van és szeretném bővíteni.
A kérdés az, hogyha veszek egy 8GB-os memóriát, akkor inkább csak a 8GB-ot tegyem be egy slotba és a másikat hagyjam üresen, vagy betehetem a másik slotba a meglévő 4 GB-ot is, hogy 12 GB legyen.Van ennek értelme?
Köszi
-
Könyvelő9892
csendes tag
Sziasztok!
RAM-ot szeretnék bővíteni, 4 GB-ról 8 GB-ra.
A gépben ilyen RAMom van: GeIL CL9-9-9 DDR3-1600 4 GB (2x2) 1.5 V Dual Channel-benAlaplap: Gigabyte GA-HA65M-UD3H-B3
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ha65m-ud3h-b3rev_10/specs/Processzor: QuadCore Intel Core i5-2400, 3200 MHz
http://ark.intel.com/products/52207/Intel-Core-i5-2400-Processor-6M-Cache-up-to-3_40-GHzHogyan tudnám kibővítani 8 GB-ra?
1.) Ha veszek egy ehhez hasonló GEIL CL9-es 4GB (2x2) RAM-ot, akkor együttműködne a 8 GB Dual Channel-ben?
vagy
2.) vegyek egy GEIl CL9-es 4 GB RAMot és az menne Single Channelben, a régi 2x2 RAM pedig Dual Channelben?
Ha vmelyik verzió működőképes, akkor tudnátok ajánlani RAMot is? mert nem ragaszkodok annyira a GEIL RAM-hoz -
hardwerturka
újonc
Sziasztok!
Szeretném a hozzáértő segítségeteket kérni.
Van egy Gigabyte GA-G41MT-S2PT alaplap
Bios száma: v6.00PGEddig egy 2 Gb-os DDR3-as 1333-as memóriával ment.
Vettem bele egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező, sőt ugyanolyan tipusu (Kingmax)
memóriát de 4 Gb-ost.
Namost amikor belerakom a 4 gigást, annyi történik hogy a ventik felpörögnek de se hiba hangüzenet se bebootolni nem kezd el. nem történik semmi. Ha visszarakom a 2 gigást, gond nélkül elindul.
Csináltam már BIOS resetet, de semmi, így visszavittem a boltba mivel original uj. De a másik ujjal is detto ezt csinálja. Tud valaki segíteni?Nagyon várom a válaszotokat!
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Jobb időzítések rövidíthetik a ram élettartamát, vagy csak a túl sok feszültség van rá ilyen hatással?
-
Vladi
nagyúr
válasz
04ahgy #45623 üzenetére
"Az 1333Mhz jó, annyit támogat az AMD procid alapból."
Valóban, erre nem figyeltem fel eddig.
"A CPU-Z Memory fülön tudod az időzítéseket ellenőrizni."
Ez az, amit soronként ír?
cas latency cl, így kezdi: 7-7-7-24-33."Az alaplapon frissítettél BIOS-t (már ha a 2102-nél régebbi van rajta)?"
Nem.Még a 2009-es van fenn. A 2102 ahogy néztem, a legutolsó.
"A RAM-ot egy-két nap Memtest86+ 5.01-"
Erre a 4.20 is jó? vagy mindenképpen 5-ös kellene?A héten átrágom ezeket, megnézem. Aztán látjuk. Remélem lehet valami hosszú távú megoldást találni.
-
-
-Gemi-
újonc
Üdv! Van valakinek tapasztalata a kingston hyperx savage-val?
-
04ahgy
nagyúr
Az 1333Mhz jó, annyit támogat az AMD procid alapból. [link], [link].
A CPU-Z Memory fülön tudod az időzítéseket ellenőrizni. Én 9-9-9-24-re tippelek. Az SPD fülön pedig azt is megnézheted, hogy mekkora frekvenciához mekkora feszt kér a RAM (ez a RAM-ba van programozva, az alaplap ez alapján állítja be, nem önkényesen). Valószínűleg ezért 1,5V alapból.
Az alaplapon frissítettél BIOS-t (már ha a 2102-nél régebbi van rajta)?
A RAM-ot egy-két nap Memtest86+ 5.01-gyel is tesztelheted, amikor nem vagy a gépnél, hadd fusson.
HGyu
-
Vladi
nagyúr
válasz
04ahgy #45621 üzenetére
"nem hiszem, hogy ezt 1600MHz, CL8-8-8-28-ban teszi."
Én sem hiszem, hardver monitor program szerint Speed: 1333 MHz."Mivel sem késleltetést, sem frekvenciát nem írtál, így csak találgathatok."
Freki 1333. mondjuk ez meglepett, azt hittem rendesen megy 1600-ban.
Ez is segítség azért. késleltetést nem tudom, hogy tunám ellenőrizni. Vagy beállítani.Vagy egyáltalán mi az.
"Az AM3-as CPU-k egyébként ezt a fajta GEIL szériát nem szeretik, valószínűleg ezért fagyott."
Köszi. Szólhattál volna előbb. Úgy 2010 tájékán, amikor vettem.De 3+ évig sose fagyott.
Akkor most kereshetek hozzá kompatibilisebb memóriát.
Sajnálom, hogy úgy elszaladtak az árak. Ipon szerint 20k-ért kaptam volna 16 gigát.
Most 50+
-
04ahgy
nagyúr
Az a normális, hogy 1,5V-ot kap alapból, de nem hiszem, hogy ezt 1600MHz, CL8-8-8-28-ban teszi. Valószínűbb a CL9, 1333MHz. Mivel sem késleltetést, sem frekvenciát nem írtál, így csak találgathatok. Az AM3-as CPU-k egyébként ezt a fajta GEIL szériát nem szeretik, valószínűleg ezért fagyott.
A leírásban kicsit lejjebb a * jelentését is megmagyarázzák: meg kell nézni a RAM modult, mi van ráírva, és annyi. Valószínűleg volt régebbi és újabb széria, amik eltérő feszt kértek.
HGyu
-
Vladi
nagyúr
válasz
04ahgy #45617 üzenetére
Ez az a ram, köszi. Igen, az adatlapos gépről van szó.
"Ez így normális még. Manuálisan nem állítottál semmit?"
Hát mégse normális, mert random fagyást okoz. link. Ez május környékén volt, utána most tegnap is eldobta magát.Ezért kezdtem kutatni. Sajnos reprodukálni nem tudom, ezért tesztelni sem.
De azóta tanácsra manuálisan biosban 1.6 v-ot állítottam be neki. Most úgy megy. Ez lehetett a gond?
A leírásban egyébként ez szerepel: 4GB(2GBx2): 1.6/1.9V* Mit jelent az 1.9?
-
04ahgy
nagyúr
-
djako91
csendes tag
Sziaztok!
Az alaplapom Gigabyte GA-870A-UD3 v2. A memória tulajdonságainál azt írják hogy: "Support for DDR3 2000(OC)/1333/1066 MHz memory modules". Nem tudom miért van kihagyva az 1600Mhz. Vennék bele új memória modult és nem tudom, hogy mit kezd az 1600Mhz-vel.
Köszönöm a segítséget. -
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Geil ramom van. A levonója szeirnt GV34GB1600C8DC típusú. 2*2 giga. Az van ráírva, hogy 1.6 volt. Már ha jól látom a mákszemnyi betűket.
A gáyrtónál már nem találom, de pár oldalt néztem, néhol 1.5-öt írnak, van ahol 1.6-ot.
Szóval nem tuodm, hogy mennyin működik gyárilag. A biosban auto van, az elvileg 1.5 volt. Így viszont fél évente megfagy a gép és eldobja magát a bios és bootolni se hajlandó.
-
bb0t
őstag
Adott egy asus m4a78 pro alaplap abban van 2x2 gb 1066mhz ram, (alapbeállítással 800mhz-en fut) és bárhogy rakom be a ramokat mindig unganged módban mennek a ramok nem pedig dual chanell-ben. Proci x2 250 amd. Miért lehet ez?
-
Giovanny
őstag
Köszönöm srácok,de lehet hogy valamit nem jól csinálom....XMP profil 2133Mhz 1.5V gyári.
Amit csináltam,beállítottam 2400Mhz-re emeltem 1.55 utána 1.6V,de a gép nem bootol,csak bios reset segített..kell valamit még beállítani? Mert még ramot nem tuningoltam sajnos
-
Ombi5
őstag
Az en PAtriot Viper 3 ramom 2400 Mhz-es 1.65V helyett 1.5V-ot adok nekik. Memtest lefutott ennyivel. Ennyit errol..
-
trancemusic
senior tag
válasz
Giovanny #45603 üzenetére
Szia!
Pont amire Te használod a géped,ott lehet észrevenni sok különbséget a ram órajel végett,nem a 3dmark-ban.
Nagyon szuper ramod van!
Sztem alapon viszi a 2400mhz-et. 1,55 körül tuti.
Nem lesz baja a procinak,nyugi,ez csak egy városi legenda...
A piac 80%-át az Intel uralja. A ramgyártók hülyék,hogy 1,65voltos ramokat gyártanak jórészt,ami "nem jó" az intelhez,ezzel elveszítve a piac jó rêszét?
Pl. Kingston csúcs Predator ramjai mind 1,65 voltosak... -
Giovanny
őstag
válasz
Picturemaker #45602 üzenetére
Dehogy...kigyógyultam ebből
Videó/képek szerkesztésére,kódolás stb..használom az asztali gépet.
-
Giovanny
őstag
válasz
Picturemaker #45600 üzenetére
Értem,csak olvastam minden féléket,hogy magasabb mint 1.5V-tól tönkremegy az IMC stb..,szóval nem mertem megcsinálni,de már azon is gondolkodtam hogy hoz-e érdemi különbséget 2133 vs 2400Mhz a ramom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HyperX 32GB (2x16GB) Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/32
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged