-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
C$abi
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #44998 üzenetére
Oké, köszi!
-
C$abi
aktív tag
Sziasztok!
RAM-ot hogyan érdemesebb megvenni? Kitben vagy külön-külön az azonos típusuakat? A válaszokat előre is köszönöm.
-
laacika
tag
válasz
Lacielvtárs #44989 üzenetére
Okés,köszi.Remélem hozza azt a változást mint annó 512Mb helyett az 1Gb ram.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Thusor #44991 üzenetére
ok, akkor lehet rosszul fogalmaztam
persze számít csak nem észre vehetően...
2-ről 4 gigára vagy 4-ről 8 gigára ott azért észre vehetőbb, mert ez esetben nem dolgozik annyit a gép a HDD-re mint a kevesebb memóriánál.
a 16 fölött már nem érzek sebességben különbséget.
az én jelenlegi ram mennyiségem fele ramdisc, így alapvetően 16+ GB ramom van
a ramdisc előtt is ilyen volt a sebessége a gépemnek mint most.
szóval, persze érdemes fejleszteni és ramot bővíteni.
csak a windows-ok nem használnak ki 8 giga ramnál többet.
amikor 16-om volt akkor sem ment a ram használat 5-6 giga fölé sohasem
erre próbáltam célozni, de nem sértésnek vagy lebeszélésnek szántam -
csumpa93
tag
válasz
Lacielvtárs #44988 üzenetére
köszi, közbe megoldódott, az IGP miatt annyi
-
Thusor
őstag
válasz
Lacielvtárs #44989 üzenetére
Azért akkor is észrevehető ha olyan programokat futtat. Amikor 8 GB-ról 24 GB-ra növeltem a ramokat akkor jócskán éreztem a sebesség növekedését, még egy egyszerű böngészés közben is.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a tapasztalat a KINGSTON HYPERX memóriák gyártói garis ügyintézéséve (RMA), úgy hogy nincsenek papírok hozzá.
A Kingston azt írja itt: http://www.kingston.com/us/company/warranty
hogy _kellhet_ papírral igazolnom az eredeti vásárlás dátumát és hogy aki a gyártói garit ügyintézi ez eredeti vevő kell legyenEzt komolyan gondolják, mi a tapasztalat?
Azért kérdezem, mert esetleg vennék használtban papírok nélkül ilyen memóriát...
előre is köszi!
J. -
laacika
tag
válasz
Lacielvtárs #44984 üzenetére
Na de azért egy gép csak gyorsabb lesz ha 2Gb Ram helyett 4van benne.(Most akarok cserélni).
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Mért van az, hogy a 8 giga ramomból csak 7,88 "használható"? Előre köszi a válaszokat
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Picturemaker #44983 üzenetére
+ 1
a sok ram nem növeli a sebességet...
tapasztalatból mondom...
a jelenlegi op rendszerek ki sem használják... -
Picturemaker
őstag
válasz
KicsiKrisz88 #44982 üzenetére
Üdv!
Attól függ, hogy mire használod a géped. Ha olyasmit csinálsz amihez sok ram kell, akkor inkább a több. Egyébként elég a 8GB is. Túl sok sebességkülönbséget egyébként nem fogsz tapasztalni, inkább csak mérni lehet.
-
KicsiKrisz88
csendes tag
Tiszteletem! Az lenne a kérdésem hogy hozzá jutottam 8gb 1600mhz-s kingstone hyperx ramhoz.Viszont ami most benne van az 4gb 1333-as. Hogy üzemelne jobban a masina? ha belerakom az 1333-as mellé az 1600-st és lesz 12gb ramom, vagy ha csak az 1600st rakom bele és 8gb ramom lesz? A config:
CPU: AMD FX-6300
ALAPLAP: ASRock 970 Extreme3
MEMORIA: Patriot Viper 2x2gb 1333mhz + kingstone hiperx blu 8gb 1600mhz
HDD: 250 GB Samsung sata 2
TÁP: Coolermaster 600W Fekete 85+
VGA:SAPPHIRE HD 7850 OC 2GB GDDR5Előre is köszi!
-
törölt tag
Üdvözlök mindenkit!
Még kezdő vagyok,ezért szeretnék tanácsot kérni memória ügyben.
Van egy Dell Optiplex gx620-as játékosom.
Memóriát tekintve van 2×512 Mb/533 Mhz DDR2 (Samsung) ram telepítve.
Szeretném bővíteni de a dell honlapján egy-két fajta modult említ csak.
Négy slot van elvileg 4×1 gigáig bővíthető.
Van olyan aki ismeri ezt a gépet, hogy milyen márka és milyen órajelű kompatibilis vele?A gépről néhány adat:
Alaplap:
CPU típusa DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz (14 x 200)
Alaplap neve Dell OptiPlex GX620
Alaplapi lapkakészlet Intel Lakeport-G i945G
Rendszermemória 1014 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Samsung M3 78T6553CZ3-CD5 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-11 @ 266 MHz) (4-4-4-11 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz)
DIMM3: Samsung M3 78T6553CZ3-CD5 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-11 @ 266 MHz) (4-4-4-11 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz)
BIOS típusa Phoenix (03/31/06)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)Megjelenítés:
Videokártya Intel(R) 82945G Express Chipset Family (256 MB)
Videokártya Intel(R) 82945G Express Chipset Family (256 MB)
3D gyorsító Intel GMA 950
Képernyő Asus MW221 [22" LCD] (72L8027692)Multimédia:
Hangkártya Analog Devices AD1981B(L) @ Intel 82801GB ICH7 - AC'97 Audio Controller [A-1]Háttértár:
IDE vezérlő Intel(R) 82801G (ICH7 család) Ultra ATA-tárolóvezérlők - 27DF
IDE vezérlő Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 család) soros ATA-tárolóvezérlő - 27C0
Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó
Lemezes meghajtó SAMSUNG HD080HJ/P ATA Device (80 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Lemezes meghajtó USB DISK Pro USB Device (7 GB, USB)
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N ATA Device (DVD+R9:10x, DVD-R9:10x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
SMART merevlemezek állapota OK -
Viperator
őstag
Szia!
Adott egy régi alaplap (EP45-DS3) és 2x1GB memória (duálban). Egy kérdésem van, szeretnék bővíteni és egy 1x2GB memória lesz az egyik szabad slotban, működni fog rendesen (még ha egy db lesz)?? Előre is köszönöm a választ! (ugyanaz a típus lesz és a CL is!)
Üdv!
-
laacika
tag
válasz
Lacielvtárs #44977 üzenetére
Köszi.Én is igy gondolom.
-
laacika
tag
Illetve annyi lenne még a kérdésem hogy mennyi az esélye annak hogy egy ilyen lapban menni fog két db Kingston HyperX 800Mhz Cl5 mem?Ismét köszönöm válaszaitokat.
-
laacika
tag
Sziasztok.
Egy aprócska kérdés,ha a lapom csak 667Mhz et ir a ramoknál akkor vehet 800Mhz-est.jó lesz bele de csak 667Mhz en fog futni,igaz?Köszönöm válaszaitokat -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
poomiu #44972 üzenetére
hát igen, sajnos van ez így hogy már nem gyártják azon ram-ot amit anno vettél
a legbiztosabb ha a régit eladod és veszel egy újat.
ha dualban akarsz majd hajtani ramot, akkor érdemes KIT kiszerelésben megvenni őket.
mert így ha most rendelsz egy ugyanolyat, akkor sincs rá garancia hogy ugyan azt a típust kapod, vagyis ami megegyezik a mostanival...
de van esély rá, ha nem vársz sokat az új vásárlásúval hogy gond nélkül menni fog a két új ram dualban. -
poomiu
csendes tag
Sziasztok!
Miután 1 éve kb 4GB Kingmax 1600MHz-s RAMot vásároltam, úgy gondoltam, hogy most veszek hozzá még 4GB-ot.
Felmentem annak a webáruháznak az oldalára, ahonnan anno vásároltam, és megrendeltem "ugyanazt" a RAMot.
Amikor meghozta a futár, és kibontottam, láttam hogy eltérnek kialakításban.
Behelyezve mind 2 modult, a gép elindulás után egyből leáll, akkor is, ha nem dual channelben helyezem be őket. Külön-külön bármelyik slotban kiválóan működik mind a kettő.
Régebbi modell neve: KINGMAX FLGF65F-D8KMB CAI DDR3-1600 4GB
Az újabbé: KINGMAX FLGF65F-E6K4B CTIU DDR3-1600 4GB
Az alaplap pedig egy AsRock B85 KillerMűködésre lehet valahogy bírni a kettőt együtt, vagy inkább szerezzek be még 1-et az újból, a régit pedig adjam el valahogy?
Köszi.
-
rvn_10
senior tag
válasz
Lacielvtárs #44969 üzenetére
-
rvn_10
senior tag
válasz
Lacielvtárs #44967 üzenetére
Auton már csak 7,2 használható, tehát auton aktiv mind2 vga.
-
rvn_10
senior tag
válasz
Lacielvtárs #44965 üzenetére
Bios opciók: Onboard VGA:
-Enable if no Ext PEG
-Enalble
-AutoAz elsőre van állítva
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
rvn_10 #44964 üzenetére
hát szerintem akkor legyen diasbled...
minden ami az IGP-re utal az legyen diasbled
mondjuk nálam egy beállítás van, ha azt disabledre rakom akkor már nincs is több lehetőség, csak ha enabledre rakom.
szerintem ott próbáld meg állítani...az igp driver fenn van?
ha igen, akkor unisnstalláld
de részemről ezek csak tippek, ötletek...
jah most olvasom hogy az eszközkezelő csak a külső kártyát látja... -
rvn_10
senior tag
válasz
Lacielvtárs #44963 üzenetére
Biosban valami olyasmi beálítása van, hogy disable if ex16 enable. Vganál az eszközkezelő csak a atit mutatja.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
rvn_10
senior tag
válasz
Lacielvtárs #44961 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
rvn_10 #44960 üzenetére
jaja, nem tudom mire vélni lén magam sem
egy ideig itt ötletünk, szerintem pont ezen topik volt, csak korábban.
az az érdekes hogy amit linkeltem képet az az unoka öcsém gépe, én raktam neki össze...
elvileg - legalább is azt mondta -hogy egy újra indítás megoldotta a gondot...
de amúgy igen aggasztó egy jelenség... -
rvn_10
senior tag
válasz
Lacielvtárs #44959 üzenetére
Igen, 8.1. Ez még aggasztóbb, hogy 8 gigából csak 3,9 használható, én a 7,5 be is foghatom akkor, de elég "zavaró" a probléma.
-
-
rvn_10
senior tag
Hello!
Az miért van, hogy ezt írja: memória (ram) mérete: 8 Gb használható (7,49)
mi veszi el azt az 512 megát? Int vga kikapcsolva. másra nem tudok gondolni. Valami ötlet? -
sagit
veterán
Sziasztok
Van egy Asrock B85M Pro4 alaplapom, benne 2*4 Gb Mushkin 2400 Mhz-es ramom és egy Intel G3420.
A lényeg: a ramok nem hajlandóak 2400 Mhz-en menni, ötlet hogy miért? Az olcsó Pentium ramvezérlője nem tudja kezelni az XMP profilokat? Mert az UEFI látja simán, de hiába állítom be nem történik semmi, 1600on mennek tovább a ramok, csak a késleltetéseket állítja át.
-
Goldberg03
tag
Sziasztok!
i3 4130 mellett most 4gb 1333Mhz ram van. Bővíteném 8gb-ra.
A kérdésem, hogy mekkora teljesítmény különbség lehet 1333Mhz(8gb) és a 1600Mhz(8gb) ram között? -
joysefke
veterán
Sziasztok!
akiknek ezzel kapcsolatban tapasztalata van, azoktól azt szeretném kérdezni, hogy a 1866MHz/CL10-re hitelesített ramoknál mennyire természetes, hogy bírják az 1600MHz/CL9-et? Mert ugyebár a késleltetést tekintve az első az egy kicsit szorosabb időzítés...
konkréten erről lenne szó:
http://www.ipon.hu/webshop/product/crucial_16gb_ballistix_sport_ddr3_1866mhz_cl10_kit_bls2c8g3d18ads3ceu/510208J.
-
Akelaus
senior tag
Halihó!
Kérnék egy kis segítséget. A problémám a következő lenne: van egy ilyen alaplapom[link]
amihez vettem egy ilyen Ram-ot: [link] betettem a gépbe, csak ez van benne. Elindul, majd a Windows betöltése előtt kékhalál. A Biosban nem találom ennek a Ram-nak az órajelét. Jól sejtem, hogy BIOS frissítést kéne csinálnom?Köszi!
-
McDombi
újonc
Sziasztok
Volna egy olyan problémám hogy vettem a gépembe (ami egy asztali pc) egy ddr3 Kingston 4gb ramot 1333mhz órajellel
Elméletileg az alaplapomnak is bírnia kéne ami egy Gigabyte GA-EP35C-DS3R, de mikor belerakom és elindítom folyamatosan újraindítja magát
Még bebootolnia sincs esélye neki mert kb 5-10s múlva újraindul
A régi rammal meg tökéletesen elindul ami pedig egy 2gb Kingmax 800Mhz órajellel
Ötleteléseket és segítségeteket elöre is köszönöm -
Scytha
tag
Korábban írtam a "nem indul..." topikba, de mivel kiderült, hogy a RAM-nál van a hiba ide írom most. Tehát az volt a problémám, hogy a gép hosszú kikapcsolási idő után (csak akkor, reset vagy újraindítás vagy azonnal ki-be kapcsolás után semmi nem volt) win logo alatt-után újraindult. 2-3 próbálkozás után felállt a rendszer és tökéletesen működött minden, terhelés alatt is.
Kiderült, hogy az egyik RAM a hibás (Corsair Vengeance 1866 DDR3 2x4gb). Amikor a "rossz ram" van csak a gépben már az alaplapi bejelentkezésnél befagy vagy egyáltalán nem is ad jelet a gép a monitornak. Reset után kiírja egy fekete képernyőre (nem windowsos) hogy többször próbált a rendszer elindulni és a visszaszámlálás után indul. Az érdekes az, hogy ez után tökéletesen működik minden, terhelés alatt is. Megvolt a windowsos memóriateszt, megvolt Memtest86 teszt is, 10 óráig ment a "rossz ram" és 12 passt produkált nulla hibával.
Alaplap kizárható, mint hibaforrás mert több slotban is kipróbáltam minden kombinációt és a rossz ram ugyanúgy rossz maradt, a jó meg bármelyikben jó volt. A jó rammal semmi gond nincs.A kérdés a következő: mi a fene baja lehet a ramnak és az hogy lehet hogy a memtest semmit nem szúr ki? Egyrészt van rajta még bolti garancia, meg egyébként is lifetime gar. van a Corsair ramokra tudtommal, tehát ez nem lenne baj. Csak attól félek, hogy visszadobják azzal, hogy hibátlan vagy csak kiderül, hogy valami nem stimmel? Van ilyenkor valami bevizsgálási díj, ha nem találnak semmit?
-
Kempeti
tag
válasz
Lacielvtárs #44947 üzenetére
Igen, csináltam már, nem jelzett semmi hibásodást.
Enyémen 2 van, próbáltam másik gépen, azon 4, de ott sem indult, ha bevolt rakva valamelyik a 2 közül. Most éppen működik vele. Nemértem -
zozoka79
tag
válasz
Lacielvtárs #44946 üzenetére
ez a kérdés 1ébként ismerős gépére vonatkozott,akkor nekem szerencsém van,mert a ddr2 2*1 megosztott gb GEIL 800 mhz-es lapka melett van egy darab 2gb-os kingston 800mhz lap is.mikor 2ről 4re bővítettem,az eladó sem mondta hogy azonosat kéne..ja persze,akkor lehet nem adott volna el 2 gb ramot...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
zozoka79 #44944 üzenetére
hát a gyártmány is fontos, meg az hogy azonos legyen az óra jel, no meg a feszkó amin működik...
a legjobb ha azonos a típius és/vagy a márka...
ha nem azonosak, akkor lehet elindul és ha mázlid van rendben fog működni, de az is lehet hogy el sem indul vagy fagyni fog, vagy újra indulgat a géped... -
Kempeti
tag
Van egy kkingma ddr2 800-as 2gb-s ramom, és egy ugyan ilyen, 1gb-s.
Probléma az, hogy a gépem hol érzékeli, és fut rendesen, hol meg besem bootol miatta. Probáltam más gépbe, ott sem bootolt. Ha berakok egy másikat, azzal oké, de ha berakom mellé az elöbb említettből valamelyiket, megsem nyikkan, csak felpörögnek a ventik. Ha sokat szarozok velük, ki be veszem, stb, akkor néha oké, elfogadja, és megy, 1-2 hónapig, majd lefagy, és kezdődik minden előről.
Van ilyen, hogy a ram megis hal, meg nemis? -
zozoka79
tag
szerintetek számít az ram bővítsénél hogy azonos gyártótól legyen az új (vagy használt is)? pl adott egy ddr2 800mhz 1 gb -os lap. veszek bele még eggyet,mert halál lassú. fontos hogy pl az is ugyanolyan gyártmány legyen,vagy elég ha az is ddr2 800 mhz legyen?!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
trancemusic #44937 üzenetére
Akkor ennyit tud a gép.
Még a modul és a vezérlő fesz emelés hozhat pluszt esetleg.
-
Aram
tag
Sziasztok!
Szereztem egy Gigabyte GA-990FXA-UD7 lapot. Memóriát keresek FX-83xx széria mellé. Azt néztem, hogy hivatalosan 1866MHz-ig támogatja a modulokat. Csúnya tuningba kezdenék majd a rendszerrel...
A következő KIT-eket néztem:
1866 MHz: Kingston HyperX 1866, Kingston HyperX Beast 1866, Corsair Vengeance LP 1866
1600 MHz: Kingston HyperX 1600, HyperX Savage 1600, Corsair Vengeance LP 1600, Kingston HyperX Beast 1600Minden ötletet szívesen várok. Ahol vásárolnék, Geil, Patriot és CSX is van dögivel, de ezekkel a márkákkal nincs tapasztalatom. Személy szerintem amúgy az 1866-os Beast felé hajlok.
Üdvözlettel és köszönettel:
Aram -
Milgram1
aktív tag
Hali, Van egy 4GB-os Kingston modulom. 1333-mas,cl9-es és nálam működik hibátlanul a profilomon lévő gépben havernál meg az i3 540 meg gigabyte h55m-s2-nél folyamat újraindul vele a gép a bekapcsolás után. Ez miért lehet?
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg corsair Vengeance DDR3 LP 1600MHz 16GB CL9 KIT2 van a gépben észreveszem a különbséget ha kicserélem CORSAIR 16GB Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL9 KIT -re . Nem munkára van a gép.
-
Novics
senior tag
válasz
Picturemaker #44924 üzenetére
Kicsit lassan, de megvan.
Most amúgy - már előzőnél is - 1866-ra van állítva BIOS-ban. -
Lalaboy
őstag
A Crucial Micron IC-ket hasznal, amelyek nagyon jok a szuk idozitesekben, de nem szeretik a magasabb Mhz-t! Alaposan tulfeszelve megfutjak a 2000-2200Mhz-t, de az nem alkalmas mindennapi hasznalatra. Sajna nemtudsz sokmindent segiteni, hogy gyorsits rajta, vagy emelni kell a feszt! Kulonben eszreveheto a kulonbseg! Nekem ha bios default-on futtatom a ramjaimat vs. 1.45V 2400C10-be, nagyon is eszreveszem a kulonbseget.
Nezd csak! Es elfelejtettem CR1-re kapcsolni oket! -
smiti
veterán
Sziasztok!
Az után szeretnék érdeklődni, hogy az adatlapomon is szereplő konfigban lévő CRUCIAL Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT memóriámat elég-e az XMP profillal beállítani, vagy érdemes szórakozni a beállítások finomhangolásával?
Jelenleg ezeken a beállításokon fut:
Tudom, hogy a szintetikus tesztekben mért jobb eredményt nem biztos hogy észreveszem a mindennapos felhasználás során.
Mert ha nem érdemes akkor nem is töltöm feleslegesen az időt vele.
-
Bacusuz
őstag
Urak !
Kinéztem egy rampárt :
ECC ramok 2x4gb Samsung típusjel: 4gb 1rx4 pc3l-10600r-09-10-c1-02,
ez van ráírva: m393b5270ch0-yh9 1044Mennyi esély van rá hogy menne a lapomban (Asrock B75 Pro3-M) ?
-Lacielvtars:
Köszi
-
Bacusuz
őstag
válasz
Lacielvtárs #44929 üzenetére
köszi
találtam nagyon olcsón samsung párban 2x4gb 1333
1,35 nem baj intel procinál? -
Bacusuz
őstag
sziasztok
i3-3220 proci + Asrock B75 Pro3-M konfighoz ramválasztás előtt állok.
Intel oldalon ezt olvastam :"Memory Types DDR3-1333/1600"
ez azt jelenti hogy 1600 on vinni fogja , vagy elég az 1333?
2x2gb-on gondolkodok
ha találnék 1x4gb az lassabb lenne mint dualban?nem egy pontos típus érdekel csak hogy 1300 vagy 1600 legyen
előre is köszi
-
Qru
MODERÁTOR
A frekik jók, a qpi feszben van tartalék ott 1,35V a max. De ha postnál látszik akkor nem hw-es gond lesz hanem vmi szoftveres.
Összes ram:
Windows+R -> msconfig -> Rendszerindítás -> Speciális beállítások -> Maximális memória
Nincs vmi program ami lefoglalhatja magának? Ram drive vagy vami ilyesmi?
mod:
trancemusic: 1T/2T-re ezek a renszerek nem érzékenyek, jobb ha 2T alacsonyabb időzítést tolsz.
-
Novics
senior tag
válasz
Picturemaker #44912 üzenetére
Kipróbáltam. Ha beállítom, akkor overclock failed hibát dob, és beirányít a biosba. Szóval akkor mégsem jött össze. Auto-módban amúgy ezt mutatja:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
trancemusic #44919 üzenetére
1T-ben nem csoda, hogy nem jutsz tovább. Állítsd át 2T-re.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
trancemusic #44913 üzenetére
Mekkora feszültséget kap a ram? A command rate mennyire van állítva?
mod:
zeix: Mennyin megy a ram? Uncore sebességed mennyi? QPI fesz mennyi? Win-ben engedélyezve van az összes ram használat?
-
zeix
senior tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy a 3*2048MB memóriából a gép csak 6143MB-ot lát?
Nem okoz instabilitási problémát csak érdekel.
Kb. fél éve vettem észre, akkor még megvolt a 6144MB. -
trancemusic
senior tag
Msconfig
Ahol állítod hány procimagot,memóriát stb. legyen Win indításkor.Na ha itt belepiszkálsz a memóriánál,akkor csinál ilyet ez tuti.Nálam is ez volt win7-nél,azért nyultam bele mert azt írták nálam profibbak hogy akkor gyorsul a win és a boot.
Nem igaz!!!
Ha nem Te piszkáltál bele ,akkor szerintem,de csak szerintem egy "tweak"program lehet a ludas. :-/
Nálam asszem 1 gb foglalt le a hardvereknek a winfos.
Remélem segítettem! :-) -
Novics
senior tag
válasz
Picturemaker #44912 üzenetére
Az UEFI azt írta ki, amikor újraindítás után beléptem, hogy visszaállítsam. De majd meglesem ezzel a progival.
-
trancemusic
senior tag
Üdv minden nálam tapasztaltabb vên rókának! :-)
Kêrdésem:hogyan tudnék szorosabb időzítést elérni ennél 2400 mhz-en hyper-x predatorral z87 lapban? (12,15,12,)
Bármelyiket csökkentem,nem indul vagy boot közben rrestartol.
Sztem ez az időzítés lassú,nagy nulla!
Köszönöm a válaszokat! :-) -
Novics
senior tag
Üdv mesterek! És Margaréták.
Hozzá nem értésemet szeretném az alábbi kérdéssel szemléltetni.
Adott egy ASUS A88X-PLUS alaplap egy A10-6800k procival, és ehhez egy CORSAIR 2x4GB KIT. Az APU etetéséhez minél gyorsabb memória kell. Ha csak simán becuppantom és auto-n hagyom a DRAM beállítást, akkor 1066 MHz-en megy, a listában viszont nincsen 2000, csak 1866 és 2133. Beállítottam 2133-ra, és az újraindítás után sötét képernyő. Restart után viszont szépen indult. De inkább visszaállítottam auto-ra, nem teszteltem, hogy stabil-e. Most még úgyis csak belakom az új rendszert, annyira nem kell pörögnie.A kérdés az, hogy lehet-e ilyen primitív módon 2133-on hajtani a ramokat, vagy ehhez jobban bele kell piszkálni a beállításokba.
-
Picturemaker
őstag
válasz
zsolt1225 #44903 üzenetére
Üdv!
A Memtest sajnos már kb. semmire sem jó a fizika hiba kiderítésén kívül. Annó nálam is előadta, hogy tök jó minden, win meg pár perc alatt elszállt. A beállított időzítés a memtest-et nem zavarta, a win-t meg igen.
A jelenség amit leírtál viszont nem memóriahibára utal. VGA driver illetve az SSD esélyesebb. -
RMZ250
senior tag
Hali!
Abban segítsetek légyszi milyen progival vagy milyen módon tudom megnézni, hogy mennyin mennek a ramjaim. 1866-os Geil Evo Corsa ramjaim vannak de a biosban MemoryFreqency-t DDR3-2133-ra állítom. Ez elég ahhoz, hogy annyin menjen? Szóval ezt hol tudom ellenőrizni.
Előre is köszi. -
zsolt1225
aktív tag
Üdv!
Mostanában csinál olyat a gépem, hogy netezek és közbe egyszercsak nem tölt be a honlap, csak forog, utána lefagy, majd klikkelgetek a tálcán, majd az is lefagy, majd minden. Aztán kb. fél perc múlva továbbmegy. Nem mindig csinálja, ritkábban, de zavaró. SSD-re illetve RAM-ra gondoltam. Nyomtam egy memtestet. Reggel benyomtam, majd mire hazaértem nem dobott ki semmi ablakot, hogy véget ért volna, csak alul írta, hogy complete és kiléphetek, de ment tovább az egész. Akkor nem a rammal lesz a probléma? Az SSD egy HyperX 3K nem olyan régi. -
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy 5 éves gépem ami elég combos volt a maga idejében, és nekem máig elég mindenre, de kevés RAM van benne, 2 GB, és ezt szeretném bővíteni. Még két szabad slot van a gépben, ezért 2* 2GB bővítésre gondoltam hogy meglegyen az össz 6 GB. A két meglévő ram Kingmax 1066 Mhz-esek, ezeket az FSB-vel 1:1 be állítva 838 Mhz-en mennek összesen.
Namost az a gondom, hogy új 1066 Mhz-es modulokat már alig kapni, legalábbis hazai ismert boltok webáruházaiban leginkább csak 800 Mhz-es modulokat árulnak, pl Kingmax-ból is. Most akkor mit tanácsos tennem? Vadásszak ebayről 1066 -os modulokat más márkából, vagy ugyanabból a márkából vagyek még két 800 mhz-es modult és lesz ami lesz? Ti mit tanácsoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest