Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
emil85
csendes tag
válasz
Landsmann
üzenetére
Ez is egy érdekes történet.
Az enyémből kimaradt még, hogy a régi jó készülékeken kipróbált Telenoros kártyák csak azokon nem hajlandóak működni, az új készülékeken kifogástalanul üzemelnek.
Ez valószínű szándékos bekavarás, hogy vásárolj újabb telót, a régit meg dobd el, hiába szolgál ki életed végéig, mert ők tesznek róla, hogy ne működjön.
Ezt most még letagadják, de mivel az összes régi készülék jó más hálózaton, tökéletesen fény deríthető az aljas húzásukra.
Remélem akad még egy-két emberke, aki ebben az elgondolásban megerősít engem. -
Landsmann
addikt
válasz
emil85
üzenetére
Ja, mint a hívás felépülése után, 4-5 másodpercig nem hallok semmit. A másik fél igen. Rávágták, készülékhiba. Csakhogy:
- A probléma csak 3G-n tapasztalható
- SIM lett cserélve (megbántam mint kutya ami kilencet kölykezett)
- A probléma csak akkor és kizárólag akkor jelentkezik, ha a másik fél is Telenoros
- A hiba az új hálózat beüzemelésével egy időben jelentkezett és tart a mai napig, lassan egy éve
Néha eltelik 1-2 hét hiba nélkül, máskor meg egy hívás alatt akár 2 alkalommal is jelentkezik. Az első általában a hívás létrejötte után pár másodperccel. A második már változó. Volt hogy pár perc múlva, de olyan is volt, hogy 3/4 óra múlva. Második hiba nem mindig van.
Aki ezek után is készülékhibát mond, azt szembe köpöm.
Nyíltan sosem fogják bevallani, hogy úgy szar a rendszer, ahogy van. Saját magával sem kompatibilis, nemhogy más eszközökkel. Ráfogják a készülékre, esetleg SIM hibára, mert ez a legegyszerűbb. Csak éppen a tényeket, időpontokat nem veszik figyelembe, abból egyértelmű lenne, hogy náluk van a hiba. -
emil85
csendes tag
Sziasztok!
Megtudná esetleg valaki írni miért van az, hogy 3 db hálózatfüggetlen régebbi típusú mobiloknál, telefonáláskor CSAK a Telenor vonala szakad meg kb. 1 perc után, a többi szolgáltatóé nem?
Kb. fél éve még a Telenorral is jól lehetett beszélni mind a három készüléken, de valamit állítottak rajta és azóta egyik készülék sem megy Telenorral. Telefonkártyát is újítottunk és azokkal is csak 1 percig mennek, 80-100%-os térerő mellett (Budapestről)!!!
A telefonok egyébként teljesen jók és a többit viszik is rendesen (Voda, T-com). Ha beigazolódik a gyanúm, miszerint szoftveresen agyusztáltak valamit, hogy a régi készülékek ne működjenek vele, akkor lesz egy utam a Hírközlési Hatósághoz. Persze érdeklődtünk a szolgáltatónál is, de nem mondtak semmi konkrétat, csak mellébeszéltek (biztos a telefon a hibás, rossz a térerő, stb..).
Tud valaki valamit erről a hibáról mondani? Esetleg tapasztalt valaki ilyesmit?
-
tomp
félisten
Csináltam egy videót is

katt -
tomp
félisten
Na most esik az eső, erősen fúj a szél és az LTE le is lassult.60Mbit helyett csak 57 a max.

-
1430
senior tag
A szórólapod szerint 32 kbps-ra kellene korlátozniuk.
-
tomp
félisten
A régi szép(nem vagy nem szép?) idő amikor a városban 7,2Mbites cellák voltak. Ebből kb 4Mbitet lehetett elérni. Aztán jött a fejlesztés és most a 4Mbitből lett 61Mbit.

csernak75
Na de barcika? Vagy azért lett itt is LTE, mert ha már a leggyorsabb kábel van itt, legyen itt a leggyorsabb mobilnet is?
-
csernak75
senior tag
válasz
bopeti98
üzenetére
Szerintem azért "Vidéken" csinálják először a hálózatot mert arra felé nincs lehetősség széles sávú internetre sok helyen csak mikrós/adsl internet van.
Meg egy pár ezer fős települést könnyebb lefedni.(PL. Újkígyósra lehet elég 2 LTE állomás, Békéscsabára lehet 6-8 is kellene.)
-
bopeti98
őstag
válasz
csernak75
üzenetére
Csak azt nem értem hogy miért ilyen pár ezer fős lakosságú kis városba rakják azt a 4G adót miközben Békéscsabán 65 ezren laknak és itt azért nagyobb igény lenne a 4G-re mert feltételezem hogy Újkígyóson még 3G használók is alig vannak nem hogy 4G főleg úgy hogy még fél évvel ezelőtt jó hogy éppen lehetett fogni az EDGE hálózatot Újkígyóson.
-
Prien
addikt
válasz
sifarr
üzenetére
ha a szolgáltató engedi, hogy az előfizető az eredetileg vállalt díjcsomag havidíjának megfelelő csomagra váltson, akkor nem jogos az előfizető felmondási igénye.
Tarifacsomagot bármikor lehet váltani kategórián belül vagy nagyobb (értsd:drágább) tarifacsomagra.
De most komolyan: szerintetek ez törvényes, hogy csak úgy lefelezik vagy a 60%-át elveszik a hálózaton kívülre lebeszélhető perceknek???
Mindenki azzal jön,hogy a kedvezményeket (készülék ár kedvezményt) nem érinti a módosítás,bla bla.
De idáig el se kéne jutnia a történetnek,mert az egész módosítás jogszabályba ütközik!
Idézem: "a módosítás nem eredményezheti a szerződés feltételeinek lényeges módosítását."
Ha 60% lebeszélhető percet elvesznek, az mi, ha nem lényeges módosítás???Na ezen megy most a csata, de tényleg várjuk meg a fejleményeket!
-
tomp
félisten
Összedobtam egy Google Térképet a 60 LTE településsel. Érdekes az elrendezés

térkép -
Imilenni
addikt
Jó estét

Lenne egy problémám...
Nem tudom megnézni hogy az aktuális lebeszélhető idő-ből mennyi áll még rendelkezésemre.. másnak nincs ilyen problémája?
Egyébként mikor van a hónapváltás? mármint pl: okos tarifa 90-nél 100MB net forgalom van..és ha megvan a 100MB utánna hanyadikán lesz újra elérhető a 100MB?Üdv Imi
-
tomp
félisten
Ahogy nézem az LTE hálózaton is "net" apn-t használ a hipernet 84. Viszont akinek van független lte modeme, az nem tudja használni a hipernet 5-7-21-42 netét LTE-n. Nekem is az volt a gond a vásárlás napján, hogy 3G ment már, de az LTE-hez külön regisztrálnia kellett a rendszernek a simet. Ha nem látja a rendszer az lte jogosultságot, nem fogja engedni.
Kell 1nap átfutási idő és a éjszakai rendszer fordulásnál frissítette a rendszer az LTE engedélyt. -
sifarr
senior tag
válasz
Landsmann
üzenetére
Sosem értettem ezeket az egyoldalú szerződés módosításokat. Elvégre a szerződés arról szól, hogy két fél közösen megegyeztek valamiben és ahhoz tartják magukat. De a szolgáltatók ...
Leírtam erről a véleményem itt.
Annyival egészíteném ki, hogy ha a szolgáltató engedi, hogy az előfizető az eredetileg vállalt díjcsomag havidíjának megfelelő csomagra váltson, akkor nem jogos az előfizető felmondási igénye. -
tomp
félisten
A Telenornak igen szép tartaléka van 1800MHz-en!

Miközben a magentának van 15MHz-e(ebből 10MHz az LTE), a telenornak 28,9MHz-e van összesen. Durva LTE lehet még ebből a többletből. Szerintem még egy Hipernet 100 is lehetséges, ha a felhordó hálózat fel van készítve rá.Habár jelenleg nem tudom, hogy mennyit használ a Telenor az LTE hálózatra, de még az is lehetséges, hogy nem annyin megy, hogy meglegyen a papír szerinti 84. Inkább az uplink-re erősítettek, mert a papír szerinti 10 helyett 17Mbit van.
-
Prien
addikt
válasz
Landsmann
üzenetére
Tökéletesen egyetértek!
De azt gondolom, hogy ha nem kussolunk, annak lehet valami eredménye.
Valaki fejtegette régebben,hogy ez a perc-megosztási mizéria azért kellett, mert ennek plusz-bevételéből akarják fedezni a flották 0 forintos percdíjait és az ebből származó profit kiesést... Hát nem tudom, de remélem nem így van.
Ha lesz eredménye az én "csatámnak" a Telenorral szemben, azonnal posztolom. -
törölt tag
válasz
alba-regia
üzenetére
Akkor ezen nem veszünk össze
én soha nem tartottam egyiket sem jobbnak a többinél, nekem csak egy szükséges rossz ez az egész mobiltelefon mizériát, sokkal jobb volt nélkülük, így nekem nagy igényeim sincsenek, csak tudjak telefonálni amikor akarok, a többivel meg (áremelésekkel pl) sajnos úgy szivatnak ahogy akarnak. -
alba-regia
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem a másik két szolgáltatót védem. Anno még Westel 900-nál volt az első előfizetésem, így ismerem őket jól, ill. Vodával is volt tapasztalatom.
A problémám az, hogy másfél évtizedig jó szolgáltatónak tartottam a Pannont. Tapasztalataim szerint az árképzésük, ügyfélcentrikus hozzáállásuk jobb volt a konkurenciánál. Két éve viszont megindultak a lejtőn lefelé. Sajnálom.
-
törölt tag
válasz
alba-regia
üzenetére
Nem a védelmükben, mert szerintem is kritikán aluliak mostanában, de a többi sem jobb egy hangyaf@sznyival sem, voda előfizetésem is volt éveken keresztül, de többször is sikerült velük összetűzésbe kerülnöm különböző okok miatt, az ügyfélszolgálatuk minősége nekik is közelít a nullához, a szolgáltatásról nem beszélve. A magenta T -ről nem tudok nyilatkozni, mert ott ahol lakom nekik még térerő sincs

-
alba-regia
aktív tag
A régi és az új előfizető egyaránt szükséges. 4700 Ft, ha jól emlékszem. Egy kis [kedvcsináló] az átíráshoz

-
asdf_
veterán
válasz
Landsmann
üzenetére
Ezt csak akkor lehetne megcsinalni, hogy ha az allambacsi, mint a telenorral szerzodesben allo fel (csekely parmilliardert ugyebar) szinten "nem modositana egyoldaluan" a koztuk fennallo szerzodest ujabb es ujabb adok bevezetesevel.
Semmi bajom nem lenne azzal, ha ramtolnak a 2 ft/percet, mert nem vagyok hulye, nem veszem be a hitterito maszlagot, tudom, hogy partunk es kormanyunk feneketlen zsebebe megy a penz, nem pedig a szolgaltatom genyozik velem. Azzal van bajom, amikor a szolgaltatom a telekomado duplajat probalja lehuzni rolam, es mindezt legalisan teheti. -
tomp
félisten
válasz
csernak75
üzenetére
Itt az LTE városban a mobilon lévő netem sz@r. Úton hazafelé rendben volt. Még a város előtt is. Beértem az LTE területre, erre a telefonon 10x kell ki-bekapcsolni az adathálózatot, hogy legyen valami sebesség. Viszont már forgalom közben is képes 0-ra menni... Ott van végig a 3G és a H betű a telefonon mégis 0minden. Ha a hipernet 84 simet átrakom a telefonba, ugyan ez... Mérek egy 7/2,5Mbitet a 14,4/5,76-ot tudó telefonnal, majd megáll. Modemben jó a sim. Valamiért nem szereti a hálózat a telefont.

-
Landsmann
addikt
Sosem értettem ezeket az egyoldalú szerződés módosításokat. Elvégre a szerződés arról szól, hogy két fél közösen megegyeztek valamiben és ahhoz tartják magukat. De a szolgáltatók orrba-szájba erre-arra hivatkozva egyoldalúan módosítják a szerződéseket. AZ NMHH helyében én bizony előírnám, ha hűségszerződés van az ügyfél részéről, akkor a szerződés lejártáig a szolgáltató se változtathasson az ügyfél kárára. Se percdíjat, se semmit. Ez így lenne korrekt. Akinek nincs hűségszerződése, azt úgysem köti semmi, bármikor felmondhatja a szolgáltatást, rájuk nem vonatkozna a szerződésmódosítás tilalma. Majdnem úgy néz ki, a szolgáltatót minden jog mellit, az előfizetőnek meg kötelessége kussolni és fizetni.
-
siebener
aktív tag
Nem tudja valaki, mi a lóbr.ki baja van már megint a Telenornak? Sokat vagyok külföldön, nem éri meg itthon a vezetékes net, ezért mobilnetet használok, a családban volt egy felesleges előfizus, gondoltam jó lesz nekem. Tévedtem.
Ma délután óta iszonyú lassú, azt hittem, valamiért lekorlátoztak. De aztán kiderült, hogy nem, csupán arról van szó, hogy a le, és a feltöltési sebesség is mindössze 0.05 Mbps. Ja persze, hiszen GPRS, legjobb esetben EDGE van. (Tegnap délután 2.8 Mbps-t mértem).
Talán valami ilyen gond van? : http://hvg.hu/Tudomany/20120806_telenor_halozati_problema
Sorry, már a linkelést sem tudom megcsinálni, olyan lassú...
Valaki jár/járt így, vagy legalább ehhez hasonlóan?
-
asdf_
veterán
A kerdes nem lama, csak a megfogalmazas nem sikerult tokeletesre. Magyarul te egy nem a neveden levo elofizetest szeretnel magadra iratni. Van valamenny dija, hasra 5 ropi korul, hogy a jelenlegi elofizetonek is reszt kell-e venni benne, azt az ugyfelszolgalattol kerdezd meg.
-
tomp
félisten
kép
Az elsó kettő antenna mi lehet? Mini LTE állomás? Több házon is észrevettem ezeket. Van olyan ahol mikró tányér is van mellettük.
A felső kis fehér az wifi. No de az alsó antenna párt csak az LTE-hez tudom tenni.
-
sss
őstag
Van egy előfizetés telóm - ami nem az én nevemre lett véve - de már lejárt a hűségidő. Kötnék új szerződést, a számom megtartásával. Ehhez szükséges az eredeti előfizető jelenléte/személyi igazolványa? (Sry a láma kérdésért.
) -
Prien
addikt
Így van, amit én aláírtam, azt fizettem is,mint a katonatiszt. Semmi bajom nem lenne, ha a folyamatban lévő szerződésbe nem nyúlnának bele ilyen drasztikusan.
Írtam 2 Fogyasztóvédő szervezetnek is, valamint jogilag is megvizsgáltatom ezt a szerződés-módosítást, mást nem tehetek.
Legrosszabb esetben 10 hónapig még "eszem, amit főztek". -
asdf_
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
Szerintem azert van felhaborodva, mert o annak tudataban vette az adott keszuleket kedvezmenyes aron, hogy a szerzodest ket evig fenn is fogja tartani. Viszont a szolgaltato adott okot arra, hogy kenyertoresre kerulne sor, azaz a szolgaltato lepese miatt kenytelen felmondani a szerzodest, az ebbol eredo karokat meg nehogymar o viselje, epp eleg neki, hogy van egy fuggo keszuleke, most meg a tervezett ido elott vehet ujat (egy masik szolgaltatonal).
(megmielott: azzal nincs gond, hogy 1:1-ben ratoljak a telefonadot az emberre, felmondani szerintem az akar, aki utanaszamolt, es kijott, hogy a szolgaltato a telekomado tobbszoroset kivanja bevasalni rajta, tehat a telekomadoval legyen kedves nem takarozni a mobilszolgaltato, hogy amiatt van ez az egesz, pont emiatt nem is lehet hivatkozasi alap reszukrol, hogy oke, hogy az elofizeto nem akarja a felmondasbol eredo karokat megfizetni, de ok sem akarjak). -
-
tomp
félisten
Ez az LTE jelenleg atomstabil. Sokszor sajnos 1szerver nem képes kiszolgálni a max sávszélemet
Ezért is írtam, hogy lassú. Az után még elindítottam 2letöltést és a 3 együtt már hozta a 61Mbitet.
Max:
Javaslatot teszek, hogy a modem használati útmutatójába írják bele, hogy LTE használat mellett 50fok fölé forrósodik így óvatosan szabad csak kihúzni.
-
darvinya
titán
-
Prien
addikt
válasz
darvinya
üzenetére
Olvass vissza, milyen változások történtek a már aláírt szerződésekben és megtudod.

Természetesen sokat tanultam az idén ebből a 14-szeres ÁSZF módosításból, így soha többet nem írok alá hűséget, csak egyszer lejárjon a jelenlegi.

A készüléket meg megveszem a Média Markt-ban vagy az Edigital-ban (akár ingyen hitelre), oszt csók a családnak. -
Prien
addikt
Mivel pedig az ügyfelek 99%-a vásárol készüléket is az előfizetéshez, így gyakorlatilag senki sem tudja felmondani a szerződést kötbér nélkül. Ki van ez találva.
De remélem,hogy a Fogyasztóvédelem már vizsgálja a szerződések változtatásának mértékét, hogy mennyire törvényes...Damage401: biztos vagy benne? Csak ebben az évben ennyiszer változtattak önkényesen az ÁSZF-en:
2012. szeptember 1-től
2012. augusztus 2-ától
2012. július 30-tól
2012. július 16-tól
2012. július 1-től
2012. július 1-től
2012. május 29-től
2012. május 7-től
2012. április 23-tól
2012. április 3-tól
2012. március 6-tól
2012. február 28-tól
2012. február 15-től
2012. január 1-től -
sgery
őstag
"A postai úton megküldött tájékoztató levelünknek megfelelően a távközlési adó miatti árváltozások 2012. augusztus 24-étől lépnek életbe. A tájékoztató levéllel egyidejűleg kiküldésre került az egyoldalú szerződésmódosításról szóló dokumentum is. A változtatások üzleti döntés alapján lettek meghatározva, attól eltérni sajnos nem tudunk.
Amennyiben nem fogadja el az egyoldalú szerződésmódosításban foglaltakat, akkor a levél kézhezvételétől számított 15 napon belül írásban van lehetősége jelezni felénk.
Tájékoztatjuk, hogy a dokumentum alapján a rendkívüli felmondásra tudunk lehetőséget biztosítani, amely alapján a keretszerződés, illetve a szolgáltatási szerződésben foglalt tarifacsomagokhoz kapcsolódó kötbérektől tudunk eltekinteni.
Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben az adott GSM számhoz kapcsolódóan korábban készüléket is vásárolt, úgy rendkívüli felmondás esetén a készülékhez kapcsolódó kötbér összegét jóváírni nem áll módunkban. "
-
csab2
veterán
válasz
csernak75
üzenetére
Az a baj, hogy sokan gondolkodnak így. Meg kellene érteni, hogy a mobilnet soha nem fogja kiváltani a vezetékes netet. Majd ha egyszerre 200-an lógnak ugyanabban a cellában az lte hálón, majd akkor meg lehet nézni a letöltési sebességekt!
Örülök, hogy más is így gondolja! (club1
) -
tomp
félisten
Jé nem csak nekem van Hipernet 84. Belassult az LTE.
Most "csak" 28-30Mbit a letöltés.
-
club1
veterán
válasz
csernak75
üzenetére
Két bibi azért marad: Az LTE alá sem lehet korlátlanul betolni a sávszélességet, azaz az osztott erőforrásokra jellemző problémák maradnak. Kábelnetnél ezt elintézik egy plusz fiber node-val, mobilnetnél viszont nincs honnan venni plusz sávszélességet. Éppen ebből következik a második bibi: A mobilnet soha nem lesz korlátlan...
-
tomp
félisten
válasz
darvinya
üzenetére
Gondolom ez valami inteligens csomag lehet, mivel a feltöltésnek csak 10Mbitnek kellene lennie. E helyett 17. Gondolom nincs terhelés és felemeli a rendszer. Vagy a csomag még nem végleges és módosítani fogják 15-17-re?

Amúgy kb 500méterre vagyok az LTE állomástól. Szépen bírja a mikró.

Habár itt van az ablakkal szemben kb 100méterre egy templom. Holnap bemérem, nincs e a harangtoronyban egy állomás.
Ma mászkálva a városban feltűnt, hogy a régebbi 3állomás helyet most már kb 6db 3G cella fedi le a várost. Okosan rejtették el őket, mert nem lehet látni őket. Csak a régi 3-at.
-
csernak75
senior tag
válasz
darvinya
üzenetére
Az új kábeles szolgáltató Putnokon 9000Ft-ért ad 30 Mbit/s-ot 3 Mbit/s-os a feltöltéssel.
A telenor meg 60-at 1k-val olcsóbban.
Höööh...
A mobilnet lassan versenyképesebb mint a vezetékes. (Ha valaki azt mondja 2 éve hogy olcsóbb lesz a majdnem ugyanolyan mobilnet mint a vezetékes kiröhögtem volna
) -
preacher
csendes tag
Sziasztok
Másnál sem lehet megnézni az online felületen a kiszámlázatlan hívásokat?
Nagyon érdekelne, hány %-ot beszéltem már le hálózaton belül és hálózaton kívül, ha már ilyen ganéj módon változtatták meg az ÁSZF-et...

Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Milyen videókártyát?
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Robotporszívók
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Peugeot, Citroën topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Extraflame pellet kályha
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nyíltan sosem fogják bevallani, hogy úgy szar a rendszer, ahogy van. Saját magával sem kompatibilis, nemhogy más eszközökkel. Ráfogják a készülékre, esetleg SIM hibára, mert ez a legegyszerűbb. Csak éppen a tényeket, időpontokat nem veszik figyelembe, abból egyértelmű lenne, hogy náluk van a hiba.

5 másodperccel tovább tart a filmletöltés 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

)