Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ametist
csendes tag
Szervusztok, Windows10-es notebookom van, D5500-at nem látja USB-n keresztül. Eddig még nem találkoztam olan eszközzel, amit csatlakoztatás után ne látott volna számítógép, de ezt nem. A fényképező USB csatlakozó jó lehet, mert W7, W8 alól működik rendesen. Találkozott már valaki hasonló esettel? Ha talált rá megoldást, ossza meg legyen szíves. Köszönöm előre is!
-
Ametist
csendes tag
Szervusztok, HELIOS 44M-4 2/58 objektívet lehetséges használni pl. D5xxx gépen?
Vélhetően valamilyen adapter kellene hozzá.
Ha fel is lehetne szerelni, mire mennék vele? -
Ametist
csendes tag
Szervusztok, szeretnék megérteni valamit, ehhez kérem a segítségeteket.
Gép P módban van.
Az AF mezőt egy pontosra állítom. Arra számítok, hogy a keresőben a fókusz mező közepén lesz az a kis pont, ami megmutatja mire fókuszál a gép. Ezzel szemben középtól jobbra tolódva látható a pont kb. 1 cm-rel, és nem hajlandó máshová kerülni. Így, ha egy tárgyat fényképezek és a kereső közepére állítom, nem kapja el a fókusz.
Ha átállítom Dinamikus AF mező (9 pont) módra, akkor sem jelenik meg a 9 fókuszpont a fókusz keresésekor, hanem ugyan az az egy pont látható, mit amit fentebb írtam.
Mi a különbség az 1 és 9 pontos fókuszmező között?
Az 1 pontos miért nincs középen, vagy miért nem változik a pozíciója? -
Ametist
csendes tag
Szia, D3200-es tartalmaz AA szűrőt. Vásárlás előtt ha teheted győződj meg róla, hogy zavaró-e ez számodra? A szememnek úgy tűnt, hogy minden képen mintha egy fátyol lenne. Szerkesztéssel levehető volt, de nem akartam bajlódni a képekkel, az elvárásom az volt, hogy a képek nagy része legyen úgy jó és szép, ahogyan a gép rögzíti. Feljebb léptem (D5500), ennél nincs ilyen problémám.
A D3300-ban már nincs AA szűrő. Van, aki meg észre sem veszi a jelenlétét a D3200-n, ezért javaslom a személyes ellenőrzést. -
Ametist
csendes tag
-
Ametist
csendes tag
Szervusztok, ma a Holdat szerettem volna fényképezni, de csak egy világos foltot látok a képen. 200-as obi, Éjszakai tájkép effekt.
Hogyan kell Holdat fotózni, hogy valami látható is legyen belőle? -
Ametist
csendes tag
Szervusztok, D5500-hoz kapcsolódó kérdésben szeretnék segítséget kapni. Létezik olyan sorozat mód, hogy 3 db képet készít különböző fényerővel. pl. -1/3;0;+1/3? Ha igen, hogyan tudom beállítani? A leírásában nem akadtam rá.
-
Ametist
csendes tag
Szervusztok, D5500 WiFi funkciójával kapcsolatos pár kérdésre tapasztalat alapján kérek szépen választ:
- Smart TV-re átviszi a képeket?
- Smart TV-n képes HD videot lejátszani, bírja azt a sebességet?
- Notebook-ra wifi-n keresztül át tudom tölteni a képeket?
- Ha a neten van egy tárhelyem, oda fel tudja küldeni a képeket?
- Mire használjátok még ezeken kívül a WiFi-t? -
Ametist
csendes tag
Szervusztok, D5300 WIFI funkciójával kapcsolatos pár kérdésre tapasztalat alapján kérek szépen választ:
- Smart TV-re átviszi a képeket?
- Smart TV-n képes HD videot lejátszani, bírja azt a sebességet?
- Notebook-ra wifi-n keresztül át tudom tölteni a képeket?
- Ha a neten van egy tárhelyem, oda fel tudja küldeni a képeket? -
Ametist
csendes tag
Szia, köszönöm a választ!
Tanulságos a kép elemzés és a cikk.
Látható a D3200-en, hogy az AA szűrő miatt mintha egy fátyol lenne a képen, míg 3300-nál olyan, amilyet - magam részéről - elvárnék a géptől. Úgy tűnik, hogy néha szükséges az AA szűrő, azonban gyakrabban ad jobb képet a gép nélküle. D3200-n kikapcsolható? -
Ametist
csendes tag
Szervusztok, az előbb említett AA szűrő mit jelent? A D3300-on az elhagyásával jobb képek készülhetnek?
-
Ametist
csendes tag
válasz B.Á.L.!.N.T #28390 üzenetére
És amikor nincs csillag? Akkor is módosítom, mert keresem a kedvező beállítást.
-
Ametist
csendes tag
Szervusztok, D3200-vel P módban fotózom. A rekesz méret állításánál előfordul, hogy a kijelzőn a P betű fölött megjelenik egy csillag: P*
Mire utal a jelzés? -
Ametist
csendes tag
válasz cipofuzo87 #28337 üzenetére
Camera Control Pro 2-höz hasonló NIKON programról tudtok, amelyik a D3200-t is képes kezelni?
-
Ametist
csendes tag
Szervusztok, a gépem (D3200) beállításaival, képességeivel ismerkedem. Milyen lehetőséget ismertek arra, hogy a képet a számítógépem monitorán a legegyszerűbben tudjam megnézni exponálás után, és ha módosítom a beállítást, az új képet visszanézhessem gyorsan. Jelenleg USB-n kötöttem össze a géppel, exponálok, frissítem a foldert, kattintok az új képre és gyönyörködöm
Esetleg HDMI és monitor? -
Ametist
csendes tag
válasz fireman123 #28289 üzenetére
Szia, a legkisebb tömörítésű jpeg-re van állítva, tehát nem raw-ban tárolom a képet.
[ Szerkesztve ]
-
Ametist
csendes tag
Szervusztok, már megint ki vagyok akadva a gépemre (D3200/18-55). Szinte az összes automata beállítású képre igaz, hogy egy szoftveres alap képjavítás után lesz csak elfogadható minőségű a felvétel. A két képet összehasonlítva a javítás előttin (az eredetin) mintha egy "hártya" lenne, amitől tompább, életlenebb a kép. A gyári értékekre visszaállítottam (reset) mindent, mégis ezt csinálja. Egy ilyen gép miért nem tud normális képet készíteni?
-
Ametist
csendes tag
Szervusztok, egy kíváncsiskodó kérdés: a fórumot olvasva találkozom olyan kijelentéssel, hogy a NIKON D3xxx géphez képest a D5xxx szebb képet produkál. Ez valós észrevétel lehet teljesen hasonló beállítások mellet? Ha igen, mi az oka?
-
Ametist
csendes tag
Szervusztok, most ismerkedem a D3200-es gépemmel. Tanácsotokat szeretném kérni. Auto módban a piros színt nem adja vissza valósághűen. Valahogy tompább, kevésbé dinamikus a színhatás. Megfelelő fényerőnél, több napszakban próbáltam, hasonló eredményt ad. Tudok ezen javítani valamilyen alapbeállítással, ami hatással van az auto módra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest