Hirdetés
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Házimozi belépő szinten
- Dell notebook topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viperator
őstag
válasz azka79 #48637 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
t72killer
titán
válasz azka79 #48637 üzenetére
Én mindigis izopropanolba áztatott fülpiszkálóval pucoltam a gépeimet, egyik szenzorról se oldotta még le a vázat 3-4kör izopropanolos sikálás, majd óvatosan rálehelsz (=desztvíz) és azt is letörlöd, vagy fpiszkálóval vagy tiszta szemüvegtörlő kendővel.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz azka79 #47448 üzenetére
Tessék, újabb ok a kártyaolvasós megoldással szemben, egyébként olvastam is otg-kariolvasós megoldásban megzakkant kártyáról.
Igen a képek ÉS A TOVÁBBI FOTÓZÁS bebukása (100+€-s kariárak mellett amatőrként nem tartok pótkártyát) mellett egy kb 200€-s kártya is ugrik. Emiatt is sokkal szimpatikusabb, ha közvetlen kanóccal tudom összekötni a telefont a fotógéppel.
Hnapra meglesz az otg adapter amivel kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
gaben22
senior tag
válasz azka79 #47226 üzenetére
Esetleg be tudod másolni valahova (pastebin...) az exif adatokat? Lehetőleg nem ezen programokból. Pl. exiftool jó lehet. Nekem ezt írja az 50-es lencsémre:
Lens ID : AF-S Nikkor 50mm f/1.8G
Lens Spec : 50mm f/1.8 G[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
fireman123
őstag
válasz azka79 #33907 üzenetére
Én D5300-hoz ennél az eladónál rendeltem ezt az akkut, bő 2 hét alatt megérkezett USA-ból, egy éve használom tartalékként, kb. annyit tud mint a gyári Nikon, viszont csak negyedébe kerül
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
-
glaci
őstag
válasz azka79 #30515 üzenetére
Ja, lehet ...
Valamiért mindig ez lesz, ha beírok ide.(#30514) daa-raa:
Ajjajj ... A Tamron AF -je meg én, nem vagyunk valami jó barátságban.
Ha hajlamos, hogy esetleg pontatlan legyen, akkor az enyém 99%, hogy az lesz. (Bár jó lenne, ha nem lenne igazam ...)
Mind1, már megrendeltem, aztán majd ha megjön úgyis kiderül ...[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
bippeti
tag
válasz azka79 #30430 üzenetére
A tamron 18-200 obija jóval nagyobb átfogást tud a nikon 18-105-ös obijához képest ugyanazért az árért, ill. töredéke áron kapható a nikon párjához képest. Ezért nálam nem az a kérdés, hogy ezeken felül még minőségibb képeket is készítsen, hanem az, hogy a kedvezőbb árért cserébe tudja-e (közel) ugyanazt a minőséget, vagy ha nem, akkor kb. mit vállalok be azért, hogy lemondok a Nikonról.
Itt a leginkább valóban az lehetne jó összehasonlítási alapnak, amit Tamás is írt a #30432-ben.
Illetve ha valaki tud egyéb összehasonlítási alapról, az ne kíméljen. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz azka79 #30430 üzenetére
Össze kellenek hozni egy Nikon talit, aztán sokféle vázzal végiglőni ugyanazt a témát ugyanazokkal a beállításokkal, mindkét obival, az jó összehasonlítási alap lenne.
Milyen tesztképeket néztél amúgy? Netről, vagy az enyémeket? Utóbbi esetben melyik nem győzött meg?Holnap majd jól beletépünk...
-
fanti
addikt
válasz azka79 #30423 üzenetére
Monitorméretben nézem én is (FHD - 24") és tökéletes.
Családom szerint is sziporkáznak a képek, mindenki maximálisan elégedett vele.
Kell ennél több?
Lehet hogy valakinek igen, de nekem nem!Ja, és a Nikkor háromszoros árban méri az ilyen obit.....egy év garival....erre meg öt év van!
Nekem, csóri embernek ez igazán nem mindegy!Én nem misztifikálom túl ezt a dolgot. Ami nekem és a családnak tetszik, az jó.
Nem művészi képeket akartam, hanem a valóságból vett szép, hétköznapi pillanatokat megörökíteni.Nem a PS-nek meg a LR-nak vettem fotócuccot, hogy ott elemezzem képpontonként a képeket, meg hisztogramokat piszkálgassak. Nem is akartam egy vagyont elkölteni, pusztán jó képeket szerettem volna, egy egyszerűen kezelhető gépet, egy mindenre jó obival.
Ezt is kaptam!
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz azka79 #30423 üzenetére
Azért a mantrázás kicsit túlzás... Tény, hogy elég sokan bevásároltak most belőle (én voltam az első fecske még ősszel), és Laci kivételével mindenkinek pozitívak a tapasztalatai. Persze a helyén kell kezelni az obit, de mondjuk a Nikkor megfelelője pont 3x ennyibe kerül...
A képminőség megint kicsit objektív dolog. Én monitorméretben nem látok érdemi különbséget, a pixelkukkolásról meg már leszoktam egy ideje. Azért a 18-105 képminősége sem egy húb+, pl a hordó-párna torzítása kifejezetten zavaró, tehát kompromisszum ott is van. Egyébként azt megfigyeltem, hogy akik most ezt vették, ők a klasszikus hobbifotósok és/vagy családos emberek, akik ezzel kergetik a csemetét, meg ezzel lövik a karácsonyi-szülinapi csoportképet. Arra meg bőven megfelel.
Holnap majd jól beletépünk...
-
SLYM
veterán
válasz azka79 #27222 üzenetére
ja, hát tényleg óriási elvárás, hogy rádugom a gépre a fényképezőt aztán át tudjak rá másolni képeket. de lehet csak nekem ilyen óriásiak az igényeim a vindóz vagy a nikon felé. hozzáteszem ez a harmadik szopás ezzel a retkes win 10-el, eddig csak egy munkámmal kapcsolatos program, meg a hangkártyám nem akart ezzel működni, extraként még itt van ez is. ajánlom mindenkinek a win10-et meleg szívvel, átnézek a win topicba, hogy tudok downgrade-elni ezt a szart
[ Szerkesztve ]
-
LimaBravo69
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asztalos klub
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Házimozi belépő szinten
- Dell notebook topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest