Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Azért azt tudd, hogy nem lebeszélni akartalak - szerencsés körülmények között megoldható bagóból is. Ebayen van programozható timer ezresekért, egy állvány ami legalább szélcsendben megáll 1-2 tizesért, meg a RawTherapee se annyira egy nagy agysebészeti mutatvány, mint amilyennek kikiáltják (plusz tele a net tutorialokkal).
Meg lehet oldani. Ha érdekel, és hajlandó vagy egy (tényleg) kis pénzt meg elég időt belefektetni, tudhatsz azért jó dolgot kihozni belőle. Biztosan jobbat, mint amit a géped gombnyomásra kiad... és eleinte nyilván gyengébbet, mint ami felkeltette az érdeklődésedet az HDR iránt, de hát ilyen ez a popszakma.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Imifej
senior tag
válasz metal01 #34576 üzenetére
Két hónapja vettem ilyet. Egy Yongnuoo 568EX volt előtte, de hamar feladta a harcot. Eddig jól működik, de az 568 nekem egy hangyányival jobban bejött. Mintha egy kicsit jobb lett volna a fényeloszlása. A Meike viszont csendesebb és nem hirtelen merúl le mint a másik. Ami hátránya a Meikének hogy a segédfénye csak a középső fókuszponttal hajlandó együttműködni. Bár a Yonghunoo-nál már nem tudom kipróbálni nem e annál is így volt-e.
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
kátú
őstag
válasz fireman123 #34586 üzenetére
hát én most indulok el, ha bezár akkor haljon meg, megyek holnap is, de semmiképpen nem tudom, melyik kellene
It still works!
-
fireman123
őstag
nem fog bezárni a 220V? tegnap azt írtad, hogy megrendelted a panát és ma élőben fogod kiválasztani, hogy megveszed vagy helyette egy Nikont veszel, ......igazából akarsz Te venni valamit vagy teszteled a jónépet?
Képminőség úgy magában nem igazán értelmezhető , ahhoz kell (jó) obi (is) és egy sor dolgot még számításba vennék, ha most kellene gépet vennem. -
hdman
őstag
Ma próbálgattam a D3300 effektjeit, hát a HDR-től nem estem hasra.... lehet ezeket az alapbeállításokat valahogy módosítani?
Sopron city :)
-
g.killer
aktív tag
-
Throme
veterán
válasz fireman123 #34580 üzenetére
+1
Ráadásul két külön rendszerről beszélünk, nem pedig mondjuk d5200 vs d5300 kérdésről....
Annak már el kéne dőlni, hogy nikon vs pana (dslr vs milc), mire az ember vásárolni megy...Vásárlás előtt érdemes ismerkedni a gépekkel, nem vásárláskor...
szvsz
-
-
kátú
őstag
válasz fireman123 #34573 üzenetére
arra számítok a 220 volt nál, hogy megnezhetem a fúkuszát a nikonak és ha nincs baja akkor oké,de ha nemjó akkor pana, az eladót nem hagyom, hogy rábeszéljen erre vagy arra
It still works!
-
Palapo
aktív tag
Most a D3300 mellett a D5200 is nézegetem. Kb. árban azonos a kettő. Jól látom,hogy a 5200 annyival jobb,mint a 3300,hogy 11 helyett 39 fókuszpontja van és digitális képstabilizátorja van?!
Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
metal01
őstag
Nikon D7200-hoz vennék egy Meike MK910 vakut. Mennyire ajánlott ez a márka és konkrétan ez a vaku? Van-e valami hibája, stb? Tényleg lehet egy lapon emlegetni a Nikon SB-700-al ill. Nikon SB-910-el?
-
aleister
veterán
válasz g.killer #34558 üzenetére
Csak azt nem írtad, hogy pontosan mennyi is lenne a keret.
Esetleg D600/610? Használtan nagyon olcsón mennek már. Veszel hozzá egy 50 1.8G-t alapobinak, egy Tamron 70-300 VC-t telének. UWA-nak meg Tokina 11-16, ami 15 mm-től jó is lesz. Ez 500 alatt megvan használtan, és(#34569) Econ
"Ellenben a Nikon obikkal együtt lényegesen méretesebb, nem is olyan éles az 50mm f1.8-asa, mint a Pana, vagy az Oly portréobijai."Nem ismerem a Pana felhozatalát, így nem rögtön cáfolatként írom, de a Nikkor 50 1.8 D/G elég éles. Az előbbi használtan kb 25k, az utóbbi 45. Szvsz a legjobb ár/érték arányú optikák Nikon fronton.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
marcitp
őstag
válasz g.killer #34558 üzenetére
Sztem nézd meg, milyen obikat vennél FX-re, és belefér-e a későbbi keretedbe. 50-estől felfelé a fixek pl mind kirajzolják az FX kört is, ha jól tudom. Inkább a zoom-okkal, és a nagylátókkal van "gond", ott nincs ilyen olcsó 18-105 megoldás. Az előnyeit tudod az FX-nek, hátránya egyedül a nagyobb leképezésű makróknál van, de ez is viszonylagos. Ahogy olvasgatom a netet a 750-ről és használom a 7200-őt, mindkettő nagyon jól sikerült gép.
Pénztárca, meg a szenzorméret, ez Neked kell tudnod...https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
kátú
őstag
válasz #31733248 #34569 üzenetére
elolvastam, sok mindent nemértettem belőle, ilyenek pl a vázra letölthető dolgok. Végeredményben meg annyi lett a gáltozás, hogy kég mindig nem tudom mit csináljak... de a felhasználásban lenne néha csillagfotó, portrézás, tájkép szóval eléggé turmix
[ Szerkesztve ]
It still works!
-
törölt tag
Mindkét megoldás mellett szólnak érvek, szerintem gondold át még egyszer a várható felhasználás és az alkalmazott obik függvényében. A Nikon mellett szól például a sokkal jobb szenzor és itt nem csak az ISO-tűrésre kell gondolni, hanem arra is, hogy a raw file-ok sokkal jobban húzhatóak. Szintén mellette szól a Panáénál sokkal jobb szoftveres támogatás, az olcsóbb obi választék, a komolyabb és olcsóbb vakuválaszték és a Panáénál jobb színek. Ellenben a Nikon obikkal együtt lényegesen méretesebb, nem is olyan éles az 50mm f1.8-asa, mint a Pana, vagy az Oly portréobijai. Ha érdekel, olvasd el, miért adtam el a Pana GX7-emet, szerintem tanulságos.
[ Szerkesztve ]
-
kátú
őstag
válasz fireman123 #34567 üzenetére
már mind a kettő meg lett tapizva, azzal sehová nem jutottam, azért vagyok most bajban.
sosem voltam egy egyszerű vásárló, meg igazából ez életem első neten rendelős dolga[ Szerkesztve ]
It still works!
-
fireman123
őstag
Egy kicsit túlvariálod, lehet rendelés előtt kellett volna eldönteni, hogy mit is akarsz venni, melyik válik be pl. fogásra, ..... érdemes lett volna körbetapizni egy sor vázat az MM-ben, vagy ahol még lehet.
Ha a Nikont nem neten rendeled, akkor nem játszik a 14 nap. Vagy ott a boltban akarod eldönteni? ...ha ki lehet próbálni, akkor vigyél egy laptopot is, hogy láss is valamit.[ Szerkesztve ]
-
kátú
őstag
válasz fireman123 #34565 üzenetére
igen, de attól szerintem elállok, és már nem akarok rá rendelni egy nikont is de azt is személyes átvételre, utánna telón rákérdeztem, hogy ha ott helyben a nikon megnyeri a tetszésem akkor mivan, és azt mondták nyugodtan lemondhatom a rendelésem
vagy akkor rendeljek rá egy Nikont is és akkor amelyiket nem veszem meg azt visszamondom?
[ Szerkesztve ]
It still works!
-
kátú
őstag
és mi a vélemény a 220volt ról mint bolt? ott veszem valamit attól, hogy boltban veszem vihetem azonnal a szervízbe ha baja van neki?
[ Szerkesztve ]
It still works!
-
kátú
őstag
Nikon D3300 nál mennyi esélyem van arra hogy nem lesz hibás a fókusz? Több esélyem van arra, hogy nem lesz az, mint hogy az lesz? sürgős lenne a válasz, mert holnap megyek el megvenni
köszi a választ előre is[ Szerkesztve ]
It still works!
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy oly epl5-öt nyüstölök, de lassan tovább lépek pár kategóriát. Dslr-ben gondolkozom azon belül nikon felé húz a szívem. A témák tájképek, portrék, makrók lennének. Úgyhogy ha minden igaz kezdetben szükségem lesz egy nagy látóra vagy egy uwa-ra, egy fix ényerős portréobira, plusz egy utazó zoomra.Később persze még egy makró és egy halszem...
Amiben dilemmában vagyok, hogy lépnék egy nagyobbat és FF-re váltanék de ha így teszek akkor a gép ára használtan kimeríti a keretem egészét, lesz max egy objektívem plusz amit kölcsön tudok kérni. A végső kérdésem az lenne hogy érdemes egy nikon d750 re beruházni és utána megrekedni fél évig, vagy egy d7200-at választani amit könnyebb etetni objektívekkel, más árkategória is persze, de én úgy gondolom hogy az objektív sokkal meghatározóbb a kép szempontjából mint a gép maga.(És akkor nem beszéltünk még a további kiegészítőkről.)Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
darvak
senior tag
Sziasztok,
Valaki taqpasztalt már olyat, h miután 100%-ra feltöltötte az akkut a menüben a Battery info alatt a Number of shots nem nullázódik ki?
Nálam most ez van
-
aleister
veterán
-
weres78
senior tag
Tervezek egy 70-200mm f/2.8G obit vásárolni.
A kérdésem az lenne, van-e érdemi különbség képminőségben illetve tartósságban a Nikon javára, ha a VR2-t nézem a Tamronnal vagy a Sigmával szemben? Mert árban nem kicsit húzósabb a Nikon megoldása. Kérdés, hogy megéri-e a felárat?
D7200-on használom majd.Esetleg tudnátok linkelni megbízható oldalt, ahol azonos vázon és körülmények között készült tesztfotókon lehet összevetni a különböző obikat?
-
rznk1986
tag
Hello! Adott egy D7100 amely minden lovesnel 3 kepet keszit. Egy sotetet egy kozepeset meg egy vilagosat. Mi ez a funkcio es hogy lehet kikapcsolni? En a HDR-re tippeltem volna de nem az.
Ui.: bocs a hulye kerdesert, mielott nekemestek nem az enyem, eletemben nem fogtam a kezemben fenykepezot.
Koszi elore is!
-
rekid
addikt
Ha éjszaka akarsz jó képeket lőni (és ez a felhasználás legnagyobb köre) akkor rögtön tegyél is félre minimum 50K-t egy állványra, de inkább többet. Aztán lehetőleg minél fényesebb obit vegyél a lehető legtöbb mozgástér miatt. Fix vagy Zoom? Tájképen kívül mi még? Használt/vagy csak új? stb..
Egyébként egy beugró vázzal is lehet jó képet csinálni.Gyáva népnek nincs hazája!
-
Palapo
aktív tag
Közben megtudtam,hogy a tesóm Nikonja D3200 típusú.
Azt esetleg el tudjátok mondani,hogy mi a különbség 3200 és a 3300 között?
Mondjuk a fókuszpont mennyi?Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
Throme
veterán
válasz fireman123 #34542 üzenetére
Szar az az oldal és kész. Én is ezt nikkor összehasonlítást akartam felhozni, hogy nem először kapunk furcsa eredményt. Megtévesztik az érdeklődőket. Nincs ilyen gond sem a 18-140-nel, sem a tami 18-200 vc obival.
-
aleister
veterán
válasz fireman123 #34542 üzenetére
Igen. Ez több, mint gyanús.
-
fireman123
őstag
válasz aleister #34541 üzenetére
Még két Nikkor objektív azonos vázon történő hasonlítása is eléggé érdekes eredményt ad, nekem 18-105-öm van, de nem tudom elképzelni, hogy a 18-140 ennyivel rosszabb lenne ...főleg az 50 mm és afeletti tartományban látványos a különbség ezen az oldalon, ...eléggé hihetetlennek tűnik, ......más oldalak kb. azonosra hozták ki a két obit, egyik itt-másik ott teljesít egy kicsit jobban
-
aleister
veterán
válasz hotkar #34540 üzenetére
Az ezzel a probléma, hogy több, mint másfélszer akkora a felbontása a Nikon szenzornak. Ha ugyanakkora méretű képet akarsz Canonnal elérni (azonos DPI mellett), akkor nagyítani kell. Tehát már torzulni fognak a pixelek, kontrasztot veszít. ehhez még hozzámegy az említett tárgytávolság eltérés, amire szintén nem figyeltek a teszt készítése során.
Végeredményét tekintve ennek így nincs értelme. Ennyi erővel két tök random obi eredményét is lehetne linkelni, teljesen más gyutávon.Ennek az oldalnak akkor lenne létjogosultsága, ha annyi mérési eredménnyel rendelkezne, mint a DXO. Maga az elképzelés remek, de ilyen hiányos adatbázissal csak akkor használható, ha épp mákod van, és van azonos vázon készült sample.
-
aleister
veterán
válasz hotkar #34538 üzenetére
Az a bajom ezzel az oldallal, hogy csak félig használható. Láthatóan nagy ívben kakálnak az optikai és a fényképészeti tárgytávolság különbségéből adódó problémára. Így aztán jó iparosmunka gyanánt összehasonlítják adott gyutávon az obit, csak hát ez így ebben a formában nem az igazi.
Azt meg ugye tudod, hogy az egyik egy Canon 50D-n, a másik meg egy Nikon D3x-en van?
15 vs 24 MP.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
hotkar
aktív tag
válasz wjeszy #34535 üzenetére
Itt egy kicsit látványosabb összehasonlítás.
Ezek alapján nincs az az isten, ami rámkényszeríthetné a Tamront a Nikon ellenében.
Igaz, ezek a tesztábrák elég szélsőségesek (a létező legkontrasztosabbak), de élesszég, CA összehasonlítására jók. A valóságban számos más szempont is bejöhet (méret, súly, átfogás, AF gyorsaság és pontosság), de ha a képminőség javítása a cél, akkor mást kell keresni.
Esetleg egy használt Nikon 18-200? Elég sok van most belőle.
-
válasz wjeszy #34535 üzenetére
Nem hangzik bután Én is kezdőnek tartom magam, és sokmindenre használom (nekem is D3200 van). Szeretek pl. túrázni, akkor kell a 18mm, de sokat járok az állatkertben pl., ott meg a 200-300 is lehet kevés. Meg most kezdtem a portrézást gyakorolni, oda kell vaku, most nézegetek softboxokat hozzá. Meg persze fényerős obi. Esetleg még egy vaku. Múltkor Ausztriában volt nálam egy Tamron 10-24, az is instant KELL érzés a tájfotóhoz.. ez ilyen
Szóval átérzem a helyzeted, de szerintem írhatja itt bárki, hogy ezt meg azt vedd meg, ha utána neked pont nem fog tetszeni, marad majd benned egy hülye érzés. Tudom, mert én is voltam már így
Ha rákeresel googleban hogy hol lehet 18-200-ast* (vagy a fentebb említett 17-50-et, vagy 70-300-at, 10-24-et stb.) bérelni, 1-2 napra felcsattintod, tekergeted, a képeket megpixelbuzulod, és talán úgy kerülsz legközelebb ahhoz, hogy kell-e neked egy ilyen De ha megveszel egy objektívet (használtan), és 1-2 hét után rájössz hogy nem kell, akkor is kb. 0 bukóval tovább tudod adni.
*jav: ott még a régi fajta 18-200-ast lehet bérelni, de érdemes lehet utánaérdeklődni, mert forgalmazzák az újat is.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
ló úr
őstag
Sziasztok Szakik. Nikon vonalon szeretnék egy tükörreflexeset venni .Felhasználás szinten főként táj fotózás lenne de nyilván nem csak ez. Fontos lenne, h éjszaka is normális képeket lehessen csinálni vele. Ajánlhatnátok 1-2 obit is hozzá. Zsebbenyúlás szempontjából obival mindennel olyan 250-300 ezer ftot céloznám meg.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
wjeszy
csendes tag
Valóban nem tudtam konkrétat mondani - mivel több mindenre is használom (tudom ez bután hangzik) pont ez a lényeg a családi fotóktól egészen a tájképekig. Viszont ha lehet egy jobb zoomnak jobban örülnék, még több lehetőséget kapnék - hogy kipróbálhassam milyen ilyen zoomot használni. Ehhez kértem én konkrétan a segítségeteket. Egy olyan objektívet keresek ami előrelépés a jelenlegihez képest, zoom téren és ha lehet képminőségben is megtartva a jelenlegi mozgásteret a 18 as zoom-tól indulva. Remélem érhető a kérdésem, hozzáteszem lehet, hogy kicsit laza a fogalmazásom de még csak most tartok ott hogy végre teljesen megértettem hogyan használjam a shutter speed, ISO és F-stop beállításokat.
-
aleister
veterán
válasz wjeszy #34532 üzenetére
Ez az összehasonlítás nem jó semmire, mert csak a fizikai jellemzőit veszi az obiknak.
Ha az optikai teljesítőképesség érdekel, akkor inkább ezt tanulmányozd.Mint várható volt, a Nikkor 18-105 élesebb rajzolattal rendelkezik. Ez nem csoda tekintve, hogy fele akkora az átfogása. Cserébe a Tamron kevésbé torzít és CA-zik. Ha kevésnek érzed a 105-ös véget, akkor elgondolkodtató lehet a váltás, viszont ha az élesség számodra fontosabb a kényelemnél, akkor nincs értelme.
Nekem volt fent egy próba erejéig ilyen Tami. Nem éreztem azt az élesség eltérést, mint amit a linkelt teszt alapján kellett volna. Szerintem remek utazum.
-
válasz wjeszy #34532 üzenetére
Még mindig nem írtál egy szót se arról, hogy mire használod/nád, azon kívül hogy "kezdek belemerülni a fotózásba" Így azért nehéz ajánlani bármit is.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
wjeszy
csendes tag
Itt van az összehasonlítás - szerintetek megéri cserélni? a Nikkort
-
wjeszy
csendes tag
válasz csacsi77 #34529 üzenetére
https://www.arukereso.hu/fenykepezogep-objektiv-c4191/tamron/18-200mm-f-3-5-6-3-di-ii-vc-nikon-p296548007/#termek-leiras
Ezt találtam például, hasonló paramétereket látok és mégis 200-as
szerk.
Közben látom más is ajánlotta ezt, tehát ez kb ugyan azt tudja mint a Nikkorom csak 200 as zoomal? Mert akkor nekem már is tetszik a dolog ha el tudom adni a Nikkort.[ Szerkesztve ]
-
válasz wjeszy #34528 üzenetére
Csatlakozom az előzőkhöz, nagyban függ a felhasználástól. Ha a zoom számít (az objektív cserebere megúszása miatt), pl. keress vissza itt a Tamron 18-200-ra. Ha tényleg a minőség ésvagy fényerő/bokeh-erdő, akkor meg marad a cserebere (+zsebbenyúlás )
(#34526) wjeszy "egyenlőre"
(#34531) wjeszy igen, ez lesz az amit írtam
[ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
válasz wjeszy #34528 üzenetére
Az a baj, hogy ilyet nem fogsz találni.
A 18-140mm Nikon kb. pont olyan, mint a 105-ös végű. Csak kicsit hosszabb, kicsit újabb, de egykutya.
Ami képmőségben előre lépés lenne, annak nincs ekkora zommja. Ezek a Nikon 17-55 f/2,8 vagy a Tamron 17-50 f/,2,8 nonVC.
Esetleg próbálkozhatsz a Sigma 17-70 f/2,8-4 DC OS HSM-el is, de ott sem sok a fényerő nyereség.Öreg fater megoldja!!!!
-
wjeszy
csendes tag
Sziasztok!
1 éve vásároltam egy Nikon D3200-at az alap 18-105 Nikkor objektívvel. Egyenlőre hobby szinten ugyan, de kezdek belemerülni a fotózásba. Szerintetek mit érdemes elő lépésben vásárolni a géphez mennyivel lehet szebb eredményt elérni ezzel a vázzal ha veszek hozzá egy komolyabb objektívet. És ha érdemes venni egy jobbat akkor mit érdemes ami elég mozgásteret ad zoom szempontjából (kezdőként tetszik, hogy nem kell sokat cserélgetnem és relatíve gyorsan láthatok több beállítást)?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
A 4 és 11-esen koppant az állam
Gyáva népnek nincs hazája!
-
tvamos
nagyúr
válasz randras_83 #34523 üzenetére
Az tuti! Esetleg Panasonic. Azok krumplival, esetleg paradicsommal is lőnek képet. Nikonhoz kell az objektív.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Palapo
aktív tag
válasz randras_83 #34511 üzenetére
Köszi!
Nem nagyon megy az angol,de kisilamizáltam a lényeget!
A mall.hu-n láttam egy D3300-t 18-105 objetívvel 169ezerért. Jónak számít ez az ár?Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
eszelke
újonc
Sziasztok!
Mivel nem vagyok jártas a témában,ezért bátorkodok megkérdezni,hogy egy Nikon D3200 vázra felrakható-e egy Nikon AF-s18-55mm VR2-es objektív? -
-
veterán
válasz Throme #34507 üzenetére
Egyik sem - egyszerűen csak becsúszik. Sok mindenre nem találok frappáns magyar kifejezést. És ez még a vidámabb oldala - képzeld el azt, hogy valami eszembe jut angolul, aztán azt fejben át kell fordítanni németre, aztán még azt is osztrákra (ami messzemenőleg nem azonos)...
Bocs, ha valakit megbántottam, de az utóbbi pár hónapban annyit mentem kiutazásokra, hogy kicsit megkavart. Fasz tudja, hogy ennek mikor lesz vége.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Palapo #34504 üzenetére
Azért nézz utána a 3300 vs 5300 témának is.
Ha határozottan szükségtelen a többlet funkció, akkor nincs értelme fizetni érte, így okés a 3300, no de ha mégis kell egy jobb af, vagy kihajtható lcd...Ha 18-200 nagyon kell, akkor megpróbálhatod úgy is, hogy csak vázat veszel (szóval nem szettben ), valamint tamron 18-200 VC, ami kb 75k újonnan, 5 év garival...
szvsz
(#34506) anaqer: miért tolsz több hsz-edbe is angol szöveget? . Tanítod, vagy tanulod?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz elfelejtette #34503 üzenetére
Védeném kicsit az alap kitobit. Anecdotal evidence, de nekem ez a kinövés anno fél évbe telt (igaz, volt mellé egy 50/1.8D is), és még akkor se a nagy favorit 18-105re váltottam.
BTW, tanulógépnek, "kóstolónak" eleve nem szabad újat venni. Egy D3200 a 18-55tel már 80-90k körül megvan használtan - a váz teljesen oké, az obit meg majd úgyis cserélgeted valamikor, ha bejön ez a hobbi. A 18-55 értelme pont ez - belépőnek még elég jó, de ha tovább lépsz (mivel eladni úgysem tudod), lesz egy játszós obid a fiókban, amit nem kell sajnálni. Véletlenül odacsapod valamihez, vagy a kölykök nekirúgják a lasztit - no problem, who gives a flying fuck - bagóért vehetsz újat. Én is megtartottam a sajátomat.
(Persze ha a pénz nem lenne akadály, akkor mehet a D3300 body only, aztán rácsapsz egy Sigma 17-70C-t, és csók.)
-
Palapo
aktív tag
Ok.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor a 18-105 hányszoros optikai zoomnak felel meg? 5-6x?
A 18-200 gondolom sokkal borsosabb az ára...
Lehet akkor 3300 lesz...
Azon filózom,hogy megvárom a fekete pénteket,novemberben.... hátha...Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
elfelejtette
veterán
-
hdman
őstag
válasz Palapo #34499 üzenetére
Én ugyanezt a kanyart futottam le nemrég. Első tükrös gép, 2,5 éves nagyfiamat (lehalábbis Ő ezt mondja magáról ) valamint a heteken belül születendő csöppséget fotozni. Vettem egy D3300-at 18-55tel, amit 2 nap alatt megbántam, mert "kinőttem", szóval vettem egy 18-105 obit, a másik meg ott rohad a szekrényben
Ne ess ebbe a hibába!
Sopron city :)
-
Throme
veterán
válasz Palapo #34499 üzenetére
Minőségre kb egyforma. A 18-105 vr obival vedd. Időtállóbb. A 18-55 szerintem majdnem eladathatlan, mert az a legalapabb obi. Sokan gondolják jó lesz, meg olcsóbb a szett. Pár hét-hónap és le akarod cserélni, úgy már drágább lesz a buli és macerásabb.
szvsz
...ok megelőztek...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest