Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
-
szecsgeri
tag
válasz weres78 #34405 üzenetére
Az alsó módválasztó tárcsán nincs MUp? D7000-en van, én távkioldóval szoktam úgy használni. Megnyomod az expo gombot, felcsapja a tükröt, majd még egyszer megnyomod eltolja a redőnyt, majd lecsapja a tükröt. De ahogy előttem írták is, a menüből is elérhető.
[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
rekid
addikt
válasz weres78 #33921 üzenetére
Hasonló helyzetben voltam mint te.. d3300 nálam is kiesett. Viszont én 7100-et vettem 7200 helyett mert a plusz funkciói/tudása ugyan hasznosak és biztosan vannak helyzetek ahol jól jönnek de a pénzbeli difit inkább objektívre költöttem.
Xors: Pont a héten olvastam (újra.) expo fénymérés stb..
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
gergo5991
őstag
válasz weres78 #33921 üzenetére
nekem d7200am van, ha kezdő obit akarsz akkor a 18-105 öt javaslom mert jóval olcsóbb mint a 18-140 kitben, és nincs sok eltérés a kettő között. Ahogy mondani szokták először használd zoombival és nézd meg melyik zoomtartomány jön be neked és aszerint venni valamilyen jobb fixet, vagy ha tájfotózni akarsz akkor a nagylátó tokina 11-16 f2.8as a legjobb, makróra sok van pld nikon 105mm, portréra a nikon 85mm f1,8g, nagyzoom nikon 70-200 f2.8 bár ezek elég drága obik
-
Balinov
titán
válasz weres78 #33754 üzenetére
Ha van aki UKbol hazahozza inkabb néznek jessopsnal pl akciós kitet. Ebből a csomagból kb a vázat, kártyát, obit használod majd, a többi reszlit egyszer megnezed és majd mondod magadnak, ezért adtam extra pénzt?
Ott d3300 kit majd a fele
http://www.jessops.com/cameras/digital-slr-cameras
Bocs, mobilról írok6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
fanti
addikt
válasz weres78 #33750 üzenetére
Nem, van ahol gyengébbek, van ahol erősebbek. De öt év a garancia rájuk, a Nikonra meg egy.
És ez az esetleges eladásnál elég fontos szempont lehet.Közben találtam még egy jó alternatívát.
És ez az obi, ha ezt választod, TIPA díjas lett, amit nem adnak csak úgy.
Igaz, ez nem makrós.[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz weres78 #33735 üzenetére
Már meg is találtam, hogy mit vegyél kezdésnek!
És hozzá egy Tamron 70-300-as makrós obi, oszt csókolom!
Ez szumma 150k és még memóriakártya is lesz benne!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ha már előre tudod, hogy egy-két év múlva vázat cserélsz, újat semmiképpen nem ajánlanék - de még használtból is valami nagyon olcsót. D3100, D90 - többet első ismerkedős vázra nem érdemes kiadni. Ezek mellé használtan még befér egy 18-105 és egy 40 makró is a 200-ba.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
fanti
addikt
Én ajánlanék egy D3300-at markolattal és hozzá egy Tamron 18-200-as obit kezdésnek.
-
Throme
veterán
A tervezett csere miatt szerintem 3200/3300 . Utóbbiban nincs már AA szűrő, amitől elméletileg élesebb a kép, de ez minimális különbség, vannak akik azt mondják nincs is, vagy csak tesztkörnyezetben jön elő, de hát ugye nem tesztábrákat fotózunk.
A kihajtható kijelző (szerintem jó dolog, de csak az mondja ezt, aki már használt ilyen vázat), wfi, gps, stb úri huncutságok szükségessége majd kialakul. Ha most nem kell, akkor azt a vázat érdemes venni, aminél ezeket nem kell megfizetni.
Belépőnél a kevesebb gomb, a kisebb kereső (ez inkább manual-ozni vágyóknak hátrány, komponálni simán lehet csak le szokták szólni, mert valóban itt a legkisebb) lehet gond. A 3xxx közt van ami bracketinget nem tud, a másiknak nincs infra vevője (távkioldás vezeték nélkül).
Sajnos a nikon nem jutott el odáig, hogy kevés gombos váznak legalább adnának érintő LCD-t. Ha elég az A,P, S mód, akkor ezzel se lesz nagy probléma.
Vaku terén is az alapokat tudja.Viszont vehetsz rá fasza obikat, amiket később a haladó vázon is tudsz használni, csak vásárláskor próbáld ki, mert nincs AF tuning se a vázban és utólag a szervizben tudsz kalibráltatni.
Tehát van lehetőség, csak macerásabb sokkal.Szerintem alapkiszerelésben 200kból kijössz és az obikba ölt pénzt meg ne számold ide, mert azokat úgy is átmented majd a nagyobb vázra.
Én nagyon nagyon régen használtam filmes gépet, akkor is csak belépőt. Szerintem nem lesz probléma, max nem kell figyelni különösebben, hogy hány "kocka" van még szabadon . Cserében oda kell figyelni az akksi töltöttségére
Az elkészült képek milyensége a fotóson múlik java részt, hogy egy közhellyel éljek. Ezért is írták, hogy a képminőség a 3 kategóriában majdnem azonosnak tekinthető....szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest