Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    őstag

    válasz _csocso_ #19111 üzenetére

    Először is: csak kérdeztem, nem állítottam. Miért kérdeztem? Mert érdekelt a dolog. Nem azt mondtam, hogy de hülye, hogy valaki Pentaxot választ, hanem azt, hogy rossz döntésnek tűnik. Miért gondoltam így? Mert feltételeztem, hogy többet kell fizetni pl. az objektívekért, vakuért, stb., és igazán nem jönne ki a minőségbeli különbség. Vagy pl. jóval kevesebb lencse közül lehet választani, mit tudom én.
    Ezzel nem mondom, hogy a Canikonok jobbak vagy rosszabbak, már csak azért sem, mert nem tudom. Ezért kérdeztem.

    Arra nem emlékszem, hogy D50 vagy a szomszéd Pentax DSLR (sajnos a pontos modellt most nem tudom) volt az első DSLR, ami a kezemben fogtam, akkor, amikor megjelent. Azt tudom, hogy egy vagyonért vette, és vett rá egy toronyvakut is, ami szintén egy vagyon volt. Jó képeket csinál vele, szerintem kit obival.

    A D3100 kitűnő kis masina, ár/érték arányban pedig végképp az. Vagyis, nem azért lennének jobb képeim, mert a D3100 helyett most egy D810 lenne nálam. Sokat, de nagyon sokat kell tanulnom, amire ki tudom használni a D3100 képességeit, esetleg elérném a "korlátait", ha egyáltalán valaha is eljutok odáig, mint hobbifotós, aki azért vette, hogy megörökítse ahogy a kislánya felnő:) Tudom pl. mire képes egy 50/1,8-as üveg, ezért vettem egyet, és egy vaku is kell.
    Mondok valamit: a bátyám évek óta egy D50-el fotózik, nagyon szereti. Ma már de réginek számít, kis LCD, stb. A képei viszont elképesztően jók, olyan szinten alázza a százötvenszer drágább és modernebb gépek tulajainak unalmas és ötlettelen lapos képeit, hogy jajj.

    @matyi012345: teljesen egyezek veled!

    @forceberg: Ezt én is alátámasztom!:) A szomszéd azóta a második Pentaxot vette, és hallani sem akar Nikon vagy Canon masináról, sőt, kikéri magának, pedig nem is volt a kezében egyik sem:) Az első Pentaxot is úgy vette, hogy bement egy szaküzletbe, ez megtetszett neki és megvette:) Bátor ember, de így vásárol. Majd letudom, hogy pontosan milyen modell, ami most van neki. De fanatikusan ragaszkodik a Pentaxhoz:)

    [ Szerkesztve ]

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák