Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz imyourfriend #11699 üzenetére
Szerintem meg nem kellene bevinned őket: egyik erre, másik arra, a váz középen. Amíg nincs a határérték közelében egy üveg, addig nincs miért aggódni. Majd ha vami +-15 felett/alatt kér.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
imyourfriend
őstag
válasz *Ropi* #11697 üzenetére
Igazából Nikonék se fogják tudni, több mint valószínű. Beszeretném vinni én is, viszont nekem a 120-400 meg +9-et kér, de az 50/1.8G meg -10 környékét. D90-el meg minden üvegem jól működik. Egyszerűen hihetetlen ez az AF mizéria lassan már. D90 gyengébb meg minden, de mégis jó volt rajta eddig az összes üveg amelyet beállítottak. Akkor mégis nem értem hogy lehet hogy a D7000 minden objektívhez mást kér. Holnap felkerekedek és beugrok kamerához meg úgy néz ki fóti útra is ha minden stimmel. Úgyis egész napomat fent kell töltsem Pesten.
-
veterán
válasz XP NINJA #11670 üzenetére
Valaki elmagyarázhatná ezt at új kitobit meg a mögötte lévő koncepciót...
1) Ez az összecsukló megoldás a 100D által képviselt mikroDSLR kihívás egy érdekes irányból történő megközelítése akar lenni? Mert mást nem tudok rá elképzelni...
2) Zoom lock egy <200g lencsére, wtf...And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
*Ropi*
félisten
válasz imyourfriend #11694 üzenetére
Nem jó ötlet. Ez az üvege pont határértéken van: mi van, ha egy másik üveg meg ellenkező irányban kér ennyi + 1-et? Akkor, ha ehhez van hozzáhúzva a váz, azt nem tudja rendesen beállítani.
(#11696) hotkar: Az is működik, de csak akkor ha az összes üveged gyári 0-ra van kalibrálva. Ha több vázad / több üveged van, akkor ez kötelező (feltéve, hogy több üveget is akarsz egy adott vázon használni).
[ Szerkesztve ]
-
hotkar
aktív tag
válasz fireproof #11689 üzenetére
Én a vázat állíttattam be. Van nekik egy referencia 50/1.4 és ahhoz lövik be. Persze lehet, hogy ez csak Urban Legend...
A többi üveghez úgyis be kell állítani otthon, ha nem akarod az összeset elhurcolni a szervizbe. A D90-nel persze szívás van...
A nagy pixelméretről meg csak annyit: vigyázó szemetek a HTC-re vessétek! (Ultrapixel technológia - hát a Nokia a 41 megányi nanopixellel eléggé legyalulta zaj terén is.) Szóval a pixelméret csak egy kis része a dolgoknak.
[ Szerkesztve ]
-
fireproof
őstag
válasz imyourfriend #11694 üzenetére
Az obit újonnan vettem.
-
imyourfriend
őstag
válasz *Ropi* #11692 üzenetére
D7000-nél nekem csak a 44/2-es Heliost nem kellett Fine Tune-val állítanom, azt is csak azért nem mert MF. Többi mind kért legalább +-7-et. Szerintem inkább a vázon kell állítani mint az objektíven, mivel valakitől vette akinek valószínű hogy megfelelt pl D90 vagy egyéb vázon amin nem lehet állítani. És ha a D7000-et állítják valamelyest odébb még mindig tudja fine tune-val állítani az 50-eshez azt.
-
*Ropi*
félisten
válasz Larry303 #11691 üzenetére
Más üvegekre nem említette, hogy rossz lenne.
Ha pedig állítanak valamit az obin, akkor mást kell beállítani utána a vázon is, az biztos. Vagy jobb lesz vagy rosszabb. Jó esetben minimális eltérés lesz a beállítás után a gyári 0 és a váz középértéke közt.
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
válasz *Ropi* #11686 üzenetére
nem ismerem a pontos szitut, de az, hogy backes lehet a váz hibája is nemcsak az üvegé...tudni kéne más üvegekkel hogyan viselkedik.
ha az obit beviszi és belövik ref értékre, majd hazaviszi és kiderül, hogy ugyannyi fine tune kell neki?https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
fireproof
őstag
És mit mondjak nekik ha azt mondják hogy hozzam be a vázat is hogy ahhoz állítsák be? (sosem voltam jó magyarázkodásból )
-
*Ropi*
félisten
válasz Throme #11679 üzenetére
Canonos kutyaütők nem erőltették meg magukat: kb. 2 fajta szenzort gyártottak akkoriban: 15 meg 18 MP-est, szóval nem volt nagy választék.
Azon gondolkoztam, hogy amíg APS-C vonalon a marketingguruk a MP-szám emelkedését tartják óriási hűhának, addig FF vonalon a tudatosabbak pont a csökkenését...
(#11682) imyourfriend: A PH!-n nem illik ph-zni.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz flash- #11662 üzenetére
" nagy megapixel nagy eladás tervet"
Ne már! Tényleg van még valaki, aki itt tart, és ezen rugózik?Te amikor megvetted a 14 MP-es géped akkor bedarált a marketing (ez a másik kedvenc kifejezés, amit olvasni lehet), hisz a 12MP-es D5k/D90, vagy a kb 10MP D60/D40/D3000 vagy D70/D80 már túl kevés volt, igaz?
A D7k meg gyalázat, biztos próbálták felvenni a kanyon 18MP-ével a versenyt.Nagy gondban leszel, ha egyszer majd cseréled a géped. Nehéz lesz 14MP körüli gépet találnod...
Ropi, canon fronton is ez ment, mikor megjelentek a 18MP - 20 vagy 22MP-es vázak?
-
JohnyBlue
addikt
válasz imyourfriend #11666 üzenetére
7.1 koncin?
Húú az menő lehetett... De ha a visszafele rekeszelsz F4 körülre egy kicsit még egy kicsivel gyorsabb záridőt is elérhettél volna amivel tudsz lőni egy penge képet...
De tudom erre is megvan a professzionális magyarázat Ha meg két darab 60wattos izzó van én elmegyek sörözni...
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Peethy
őstag
-
XP NINJA
őstag
-
fireproof
őstag
Sziasztok.
Szerintetek az lehetséges hogy Nikon D7000-es gépemben 50mm 1.8G-s objektívvel AF Fine tune-ban -20-at kellet beállítanom hogy oda fókuszáljon nagyjából ahova én szeretném? Nem irreálisan nagy korrekció ez? Nem tudom hogy sírjak vagy nevessek.... bár most legalább oda fókuszál ahová én szeretném.
Két kép a korrekció után: -
imyourfriend
őstag
-
törölt tag
válasz imyourfriend #11666 üzenetére
Fotózod még azt a klassz szőke bulát ?
-
imyourfriend
őstag
-
Balage85
tag
válasz flash- #11660 üzenetére
Raw-ban csinálom, ez természetes, legalább a fehéregyensúllyal nem kell ott foglalkoznom.
Legtöbbször csak olyan helyeken csinálom, ahol inkább állandó statikus fények vannak, így teljesen manual módban csinálom.
Sokat gondolkoztam azon is, hogy talán inkább rekeszelőválasztásos módban kellene, de akkor lehet inkább kipróbálom az auto iso-t. -
törölt tag
válasz flash- #11662 üzenetére
Az obiban van egy elektronika, firmware, annak van egy írható része, ahol el vannak tárolva az AF korekciós adatok pár gyutávra (zoom-nál) és pár fókusztávra. Hogy gyárin min állnak, nem tudom (feltételezem, nullán), de próbaképekkel nézegeted a szoftver által mutatott gyutávokra és fókusztávolságokra, mennyit kell az obin korrigálni, majd azt beadod a programnak, az pedig végül beleírja az USB dokkolóba beleállított obiba az infót és onnantól kezdve pontos lesz az AF-ed. Lényegesen pontosabb, mint azelőtt.
Egyébként a natív 16:9-es 8K-t nem tudja a D800 sem, azt hittem, legalább ezt orvosolják a srácok. Pár év múlva elmondhatom, hogy hát izé, a tévém felbontására nem tudok fotózni ..
Na jó, viccet félre: annak ellenére, hogy én sem vagyok állat megapixel párti, egyrészt a nagy megapixel egy rohadt jó cucc (csak megkéri az árát, gyors gép, nagy tárhely, gyors kártya, profi obi..), főleg úgy, ahogy a D800 csinálja, mert itt pl. a dinamika is és az iso teljesítmény is baba maradt.
Amire én inkább felvonom a szemöldököm, az a "javított AF" , jobb magas iso tűrés (a DF-en is csodálkoztam, hogyan lépett még egyet előre iso-ban a D4-hez képest, ugyanazzal a szenzorral), gyorsabb sorozat, stb.
A Nikon kapkod Azt hittem, egy D4x jön, 39,3 MP-vel (ami alig több mint a D800, tehát értelmes zajszintje és egyebe lett volna natív 3:2 8K-n, natív 16:9-et is lefedve), na oda egy dupla processzort (két Expeed-et), 8-10 fps-t, adni neki két UDMA7-es CF slotot, n-es WiFi-t, Gigabitet, minden szart aztán egyed paraxt. Vinnék, mint a cukrot.
A D4 szerintem nem fogy úgy, ahogy kellene, legenda biztos, hogy nem lett/lesz, a D4s inkább egy szirénázó mentőautó nekem, mint forradalom.
-
flash-
veterán
válasz #40935168 #11661 üzenetére
mi a csuda 2014 ben 16 megapixeles érzékelő? hát ez mekkora gagyi
viccet félretéve örvendetes hogy nem tolnak bele 50-80 megapixelest kár hogy a dx es gépeknél nem ezt a szisztémát követik,hanem a nagy megapixel nagy eladás tervet
kérdés : ez a sigma usb dock az objektívben található szoftver(vagy elektronika) irányításával képes beállitani az autófokuszt?
(azt hittem hogy manuálisan állítják az obikban az AF et)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz atok666 #11659 üzenetére
Ez az a Nikonrumors cikk, amiből általában a legtöbb magyar (és egyéb) hírportál is lopja az infót. Tehát lefordítják 1 nap fáziskéséssel azt, ami itt van és eladják saját hírként.
NR pedig erre a korábbi bejegyzésére hivatkozik a speckókat illetően, ezeket az infókat általában el-el eljtik és NR osztályokba sorolja őket, NR1, NR2 stb. mennyire megbízható infók. Szóval ez sem készpénz, de amikor már ilyeneket le mer írni az oldal, az általában bejön.
For now the information I have been receiving points to a new D4 model with:
the same 16MP sensor
higher fps rate
improved AF
better low light performance
improved video -
flash-
veterán
válasz Balage85 #11625 üzenetére
Nagyon nehéz megmondani előre hogy az adott fényviszonyoknál milyen beállitíás kell a lehető legjobb képhez de mivel egy koncert úgysem pár perc érdemes próbálkozni bátran!
manual mód+auto iso kombinációt is ajánlom,de mindenképp probálkozz különböző iso val és alul-túl exponálásokkal!és természetesen csak rawban fotózz ! (ilyen spéci fényviszonyoknál való fotózásnál tuti hogy kell utómunka márpedig utómunkánál a raw több teret enged)
raw utómunkához pedig lightroom 5.2őt ajánljuk elég jó a zajszűrése -
törölt tag
válasz Kleroo #11655 üzenetére
Ugyanúgy 16MP elvileg, jobb képalkotással, bla bla - megirigyelték az 1Dx sikerét, vagy váddöfákk ? Semmi újítást nem látok ebben a gépben, azt hittem, lesz valami brutál fícsör szett, de ha csak itt-ott körbesimogatták a D4-et és tettek rá egy "s" betűt, az lófaxjóska (arra jó lesz, hogy a sima D4 árát hangyányival lentebb tolja).
-
törölt tag
válasz balintkagan1 #11617 üzenetére
Böszme egy cucc lesz
-
Kleroo
veterán
válasz forceberg #11652 üzenetére
Szerintem is. Ha már pengeélen táncol az ember, akkor ott harc megy minden aprócska időért.
Én inkább azért nem kedvelem a fölé lövést, mert a csúcsfények sokkal hamarabb kiégnek tapasztalatom szerint. Így ha kicsit is besokallok, és még pluszban a csúcsfényekből vennék vissza(a témán pont van valami kiugróan világosabb dolog), akkor cumi van. Inkább legyen picit zajosabb, mint rusnyán kiégett. Illetve mintha a színek is csúszkálnának picit erősebb túlexpót visszahúzva.
Teljesen kontrollált körülmények között(tárgyfotózás stúdiós körülmények között) merem csak alkalmazni. Bár ott is inkább csak azért mert jól érzem magam tőle. D700 alap ISO-ja nem éppen zajos, nem szorul trükközésre[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
-
roberto47
csendes tag
válasz Real_Necro #11642 üzenetére
Ugyanaz, mintha a fényképezőgépen állítanál.
Pár tesztkép, leveszed a gépről, rá az usb-re és módosítasz. Ha nem jó újrázol.
Ezt 16 helyzetben... -
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #11644 üzenetére
Érdekes követelményei vannak a programjának (Sigma Optimization Pro):
・Core2Duo or faster processor
・Windows 7 or Windows 8
・1GB of available hard drive space.Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Real_Necro
veterán
válasz *Ropi* #11643 üzenetére
Oké, akkor nem progival, mint pl a Focal vagy ilyesmi. Van valami optika is ezen az USB dokkolón és akkor monitoron keresztül nézheted, vagy előbb megnézed vázon, aztán rá dokkolóra? De tudod mit, inkább kiguglizok valami videót.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
*Ropi*
félisten
-
Real_Necro
veterán
válasz roberto47 #11640 üzenetére
Hogyan működik egy ilyen bekalibrálás? Honnan tudod mennyi értékkel kell változtatnod?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
roberto47
csendes tag
válasz imyourfriend #11611 üzenetére
Nekem van.
Belőttem vele az obit és kész.
Egy zoomnál elég sok idő, de ez egy ilyen hobbi -
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #11632 üzenetére
Erről azért nincs szó. Nekem a tami 17-50-nel és az 50/1,8-cal is pontos.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
FEDman
addikt
válasz Freddy76 #11627 üzenetére
Igen, tudom hogy a DX 35/1,8-cal sokaknak gondja van. Pontosan erre mondtam én is, hogy egy 3x annyiba kerülő FF verzió sehogy se tekinthető a korábbi verzió javított változatának.
Egyrészt mert a kettő nem teljesen ugyanaz és teljesen más az áruk. Másrészt meg kétlem, hogy ezzel a DX változat megszűnne. Szerintem azt ezután is simán gyártásban tartják majd, mint olcsó DX-es verziót.
Ha így van akkor viszont ezt se beismerésnek, se frissítésnek nem mondanám.
Ez simán csak egy teljesen új modell.No meg miből gondoljátok, hogy majd ezzel nem lesznek..
Na de inkább nem is mondok semmit. -
Real_Necro
veterán
válasz Larry303 #11630 üzenetére
Ennyire nem jó a D7k fókuszrendszere? Nem sűrűn volt a kezemben, így nincs tapasztalatom vele. D7k1 milyen számodra a D7k után, ha csak a fókuszt nézzük? Azért is kérdezem, mert az említett obikon kívül nem nagyon olvastam olyanról, hogy annyit bajlódtak volna D7k tulajok, de lehet csak elkerülte a figyelmem.
-
Balage85
tag
Köszönöm a példát és a válaszokat! Kezd tisztulni a dolog.
Persze, nem szívesen mennék 3200 fölé, de néha vannak szélsőséges esetek, ezért is kérdeztem, hogy tudnám a maximumot kihozni.
-
Larry303
addikt
válasz Balage85 #11625 üzenetére
a lényeg, hogy próbálj úgy exponálni, hogy a histogram jobb felén legyen a több info...innen ha visszahúzod helyes expora sokkal jobb eredményt kapsz, mintha egy alulexponált képet húzol felfele...szal igen vszeg iso növeléssel még jobban jársz, mint ahogy az első postodban írod is...
5100nek ha jól tudom uaz a szenzorja mint a d7k nak, én 3200 fölé nem mennék vele olyan körülmények közöttnecro: fókusz?
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #11627 üzenetére
Ezen most így elgondolkoztam.
Ha a D600 hibáinak orvoslására jött ki a D610 és a 35 f/1,8G obira is kiadtak egy újat, akkor a D7000-nek milyen hibái lehettek, hogy kiadták a D7100-at?
-
Freddy76
addikt
válasz FEDman #11624 üzenetére
Arra célzott a kolléga, hogy a nikon ezzel gyógyítja a korábbi 35 hibáit. Nem tudom, mennyire követed ez a fórumot, a mostani 35/1.8 sokaknak csalódás, nekem a d7000-ren egyszerűen képtelen volt pontosan fókuszálni, különböző rekeszen, tárgytávon eltérően fókuszált, tehát nég beállítani sem lehetett... És ugyanez a tapasztalata más d7000/d90 tulajoknak is.
Nikonéknak szokásuk, hogy a hibát nem ismerik be. A d600 olajosodását sem ismerték be, ehelyett rövid idő alatt kijött a d610, amiben van pár teljesen lényegtelen új fícsör, és - láss csodát - új zárszerkezet, ami már nem fröcsögi az olajat a szenzorra. És bár a nikon hivatalosan soha nem ismerte be az olajosodást, minden tesztoldal jól értesülten megjegyezte, hogy az új zár már nem problémás...
A 35/1.8 fókuszhibája pont ilyen be nem ismert hiba.
Ettől függetlenül igazad van, szerintem sem annak a leváltását célozza, ez egy új obi, más tudással, más áron.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
psycroptic
őstag
Ákcijóóóóós nikkor 50mm 1.8g nem tudtok valahol? Extrém digitalon is vannak akciók meg 220volton is de a kiválasztott az seholsenincsen árilag megfaragva...
PSNID: Tomy83PS
-
Balage85
tag
Köszönöm a válaszokat!
Vikthor, JohnyBlue: Maradnék ennél a váznál, mert mint írtam erősen hobbi dolog, csak ismerősöméket fotózom, kisebb helyeken.
Vettem egy régi fényerős obit, de az fix gyújtótávú, nincs is gond vele, de a kitobival nagyobb mozgásterem van.
*Ropi*: A csúcsfényárnyalat-elsőbbség az itt az Active D-lighting? Tegyem fel maxra?
Kleroo: Próbálgattam magamnak sötétebb szobába és azt vettem észre, hogy kis iso-n készítve, utólag felhúzva a zaj kb ugyanannyi, de kevésbé éles a kép, talán részletek is elvesznek. Csak gondoltam, hogy megkérdem, hogy én látom rosszul?
Talán a zajosabb kép nem is számít. Az a lényeg, hogy maradjon elegendő mozgásterem az utólagos korrekcióknál. Mondhattam volna a példát iso1600 vs iso3200-ra is.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz imyourfriend #11581 üzenetére
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Balage85
tag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam itt a hsz-eket, de pár dolog nem világos, ezért kérdeznék.
Nikon D5100-es gépem van, hobbi szintem koncerteket próbálok fotózgatni, rossz fényviszonyok között.
Általában ISO3200-n csinálom, kissé alul exponálva a képeket. Tudom, itt már nem olyan jó a dinamika, de elméletben jobb képek lehetnek, ha ISO6400-re teszem, helyes expozícióval? Több részlet marad?
Illetve ha sikerül úgy túlexponálnom, hogy sehol se ég ki a kép és utólag korrigálok pc-n, akkor lesz a legjobb minőség és a zaj is kevesebb?A másik dolog, hogy sokkal alacsonyabb iso-n készítve a képeket és utólag felhúzva a minőség sokkal rosszabb, hiszen a sötét részletek így nem kerülnek rögzítésre, mint ha megfelelő iso-n van készítve a kép. Hiába ugyanúgy jelerősítésről van szó. Jól értem?
-
balintkagan1
tag
[link]D4s (Habár egy ilyenért kb. 1 évet kéne feketéznem, úgyhogy nem eszek )
-
OTika
aktív tag
-
imyourfriend
őstag
válasz #40935168 #11612 üzenetére
Nem tudni hogy buták-e, szerintem csupán nem adják ki a kezükből ezt a részét a dolognak. Nikon is biztos örül kis "zsebpénznek" és oké hogy csak egyszeri kiadás, de utána mechanikus hibán kívül másért nem fogják majd visszavinni a Sigma lencséket. Eddig meg volt egy kalibrálás 15ezer pl 70-200nál. Másrészt növeli a renomét a dolog. Bár ehhez jobban el kell terjedjen itthon ez a kategória, a dokkolókról nem is beszélve. Külföldön meg már van eladó belőle.
-
törölt tag
válasz imyourfriend #11611 üzenetére
Mert a többi buta ! Mindenki AF mizériában szenved, a gyártók meg terkóznak a szervizben, vagy összevissza pöcsölnek-töketlenkednek a user-ekkel is, és magukkal is kitolva.. A Sigma pedig gondolt egy kreatívat és a user-re bízza az AF belövést. A mezei laikus úgysem veszi, aki pedig igen, tudja mit csinál majd vele és várja, mint messiást. Nem kell leadni a vasat a Fótira hetekre, úgy, hogy még utána is pampogj és hasonlók.
-
törölt tag
válasz Real_Necro #11602 üzenetére
Meló nélkül bele sem kezdek. De jó így most.
-
veterán
válasz Real_Necro #11602 üzenetére
És mennyit vertél Usain Boltra 100-on?
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Real_Necro
veterán
-
Byk01
őstag
válasz JohnyBlue #11600 üzenetére
Na igen, az építész lánykák, ... esztergályos szakra nem igazán járnak se veresek, se feketék, se sárgák (hogy valamennyire a Nikon is megjelenjen ennyi off között )
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest