Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atok666
őstag
válasz Gulyopapa #13797 üzenetére
Nem veszes, siman hasznlahato. Csak picit lomha a 24-70, 70-200VR2 kombo utan
Ritkan hasznalom az uveget, de jo ido volt ma, ugyhogy
megszelloztettem picit. (par mezei kep 1.8-2.0 blenden love)Atok
-
gab.m
senior tag
válasz Gulyopapa #13795 üzenetére
Obinál szerintem lényegtelen a beszerzés helye, ha szép állapotban van. MO-n is csak 1 év garancia van az objektívekre, annyi idő alatt meg úgy sem szokott bajuk lenni. Ha esetleg a fókusz lenne pontatlan, azt mivel fix obi, úgyis tudod kalibrálni a vázadon.
[ Szerkesztve ]
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
-
Larry303
addikt
válasz Throme #13793 üzenetére
pár hónapja használom még csak, szal lesz még új info sztem
fura azért így az összekép a régi szenzor után, magas isot jobban bírja, de nativ ison szebb volt a másik...persze amúgyis utómunkázik az ember, szal teljesen elvész ez, de nekem a két szenzorból kéne egyhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Throme
veterán
válasz Larry303 #13782 üzenetére
Jó olvasni tapasztalat alapján megírt hsz-t a 24 MP-es szenzorral szerelt aps-c vázról (illetve magáról a szenzorról), szemben a légből kapott, meggyőződés nélküli baromságáradat, amit egyesek megengedek maguknak.
Érdekes, aki használja nem panaszkodik....
Még Necro véleményére leszek kíváncsi. (ha volt már akkor bocs, annyira nem követem az eseményeket )
-
Gulyopapa
addikt
válasz imyourfriend #13787 üzenetére
Nem tesztelés.
Csak azt hittem hogy innen hirdeti valaki ... jobban megbíznék benne.
Bár egy ilyen obinak mi baja lehet ?A Zéé : hogy érted ?
[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
Hirdet valaki egy 85 G-t 115.000-ért.
Újszerű, 3x volt a gépén.
Megvehetem szerintetek ? -
Larry303
addikt
válasz forceberg #13781 üzenetére
banding: hazudnék ha azt mondanám nem vettem még észre -de real issuenak semmikép sem mondanám.
érdekes a szenzor amúgy a 7000eshez képest. ezt a részét az jobban bírta (shadow recovery) viszont a csúcsfényekkel sztem a 7100es jobban bánik, illetve az élesítést is jobban bírja. 7000esnél nem szerettem 50% fölé menni 1,8-2 radius mellett, itt simán tolhatom neki, bár azért ez is ronda lesz tőle ha nagyon megrántom. -ha kell küldök képet bandingről csak 100% látod, és akkor ha eléggé bebukott részről húztad vissza. Annyit még a szenzorról, hogy iso 2000-3200 között vettem észre különbséget ott tényleg jobban teljesít az új, szvsz nem is kicsit. bár aki csak szenzor miatt akarna váltani..khmmm
obiktól féltem, hogy 24MP még jobban meglátom majd a gyengeségüket, nos ez viszont nagy csalódás volt -pozitiv értelmben- 16mm en széleken is penge (nyilván a saját ligájában) szal, az a cikk nem kamu, minden obim jobban teljesít rajta mint a 7000esen -ez lehet az aa miatt is, nemtudom, de végülis mindegy is.
záridő: semmivel sem kell gyorsabban expoznom, mint a régin. általában próbálok reciprok környékén maradni, de a vr es üvegekkel lehet azért nyerni pár stopot. ekv 450re statikus témánál az én kezemmel 1/160-250 től kb...
ha kellenek minták szóljatok dobok felhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
veterán
-
veterán
-
Kleroo
veterán
válasz scream #13776 üzenetére
Ez szerencse és felhasználás kérdése.
A gyári becslés ugyebár 100e
De a D90-ek már jellemzően meg is futják ezt, nem kell aggódni 45-55e expó fölött sem. De ettől függetlenül lehet hogy csak 80e megy, és lehet hogy 300at is viszi.("felhasználási mód" pedig végtelen kimenetelűvé teszi a dolog. Stúdióban?kint: melegben? hidegben? 1-1 kép, vagy nonstop sorozatkép, dobálva volt, tutujgatva volt,ect... )
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
scream
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy a D90 zárszerkezetének kb hány expo az élettartama?
-
Kleroo
veterán
válasz Larry303 #13770 üzenetére
Yepp. 2.8tól nagyon jó, és jól bírja a rekszelést, nem romlik egyhamar.
Illetve még annyit érdemes tudni, hogy 2.2-től masszívan magához tér a gyengélkedő 1.8hoz képest.
(Hogy el vagyunk ma már kényeztetve... 4-5 éve még az 1.8D IQ-ja is nagyon nagyon jónak számított nyitva is)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Larry303
addikt
válasz Gulyopapa #13772 üzenetére
ok értem, csak csodálkoztam, mert ha a 18-105ön kijönne, akkor azért rendesen el kéne csúsznia, hogy észrevedd...gondolom f5,6-8 között használod.
4 üveggel strapálom most a 7100est eddig frankó, két üveg amivel kicsit frontos volt, de kb fél óra alatt lőttem be azóta frankó.
végülis ezt várnám az af fine tunetól ha belegondolunk kár, hogy a 7000es nem ilyen volt, még mindig azt használnám, nagyon szerettem.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Gulyopapa
addikt
-
*Ropi*
félisten
válasz imyourfriend #13754 üzenetére
"Szerintem sincs kulonbseg a ket gyarto kozott, mind nikonnal mind canonnal el lehet vegezni a feladatokat."
Persze, csak az a nem mindegy, hogy hogyan.
Közben látom Kleroo már megválaszolta a másodikat.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Larry303
addikt
-
Balinov
titán
hamar a Nikkoros kerdesek nincsenek kigyomlalva, 50mm F/1.8D melyik rekeszertek(ek)en a legelesebb? Neznem DXO-n, de nem talalom, hogy le lenne D90-el tesztelve.
Koszi
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
Qbász
aktív tag
válasz atok666 #13764 üzenetére
Vr1 és a programmal néztem De még holnap tesztelem kint is a programmal laptop segítségével. Van egy olyan gyanúm hogy más fog kijönni.
200mm engem csak ez a fele érdekel mivel ezt használom a legtöbbet.[ Szerkesztve ]
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
atok666
őstag
Azert nem mindegy, hogy te allitgatod a micro adjustot es szemmel probalod beloni hol a legelesebb, vagy a program megmondja mit allits be es o analizalja az elkeszult kepet...
Atok
ad 70-200, mint irtam eddig 0 afmaval hasznaltam es soha nem tunt fel,h nem lenne pontos. Lehet lemerned a tied es az se lenne nullas
#13762: Milyen fokusztavon? Vegig 0 ? Az szep Kozben olvasom amit irtal. Siman lehet, h mas jon ki 70mmen mint 200on.
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz Gulyopapa #13759 üzenetére
Igen, bar azt hiszem nincs ingyenes verzio belole - az automatikus fokuszallitashoz pedig legalabb a plus verzio kell. (bar nem sok, talan ~50euro korul van az ara azt hiszem)
Ha a kepeiden nem tunik fel, h gond lenne a fokusszal, akkor ne vedd meg felelslegesenAtok
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz Gulyopapa #13757 üzenetére
Reikan FoCal - szoftver automatikus fokusz kalibralashoz.
Atok
-
atok666
őstag
Kalibralas elott kinyomod a programhoz mellekelt tesztabrat, felpattintod a gepet az allvanyra. majd usbn keresztul a szamitogepre.
Maga a kalibralas kb 5-10perc/objektiv. Canonnal nem szukseges a gephez nyulni, mindent automatikusan csinal a szoftver. Nikonnal manualisan kell a program altal kijelzett AF fine tune ertekeket bealligatni.
Beallitod sorban -20,-10,0,10,20ra, a gep kozben exponal, rawot analizal majd beiteral a legjobb ertekzhez. Kb ennyi az egesz. (Tobb, mas funkcioja is van a programnak pl. meri az egyes fokuszpontok pontossagat stb., de ezeket nem probaltam)
0 AF fine tuneval hasznaltam az uvegeimet, nem tunt fel, hogy gond lenne barmelyikkel, csak a proba kedveert vettem a programot. A program +1et mert a 85/1.8ra, -2ot a 70-200ra es +6ot a 24-70re. Mivel a 24-70et altalaban a szeles vegen hasznalom es ritkabban 2.8on ezert eddig fel se tunt, h frontos picit. A 105, meg az 50meg hatravan, de azokkal sincs gondom, ugyhogy szerintem azok is rendben lesznek.Atok
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
-
imyourfriend
őstag
válasz *Ropi* #13748 üzenetére
E par link bonusz volt hogy nem csak nikoneknal vannak problemak. :p Szerintem sincs kulonbseg a ket gyarto kozott, mind nikonnal mind canonnal el lehet vegezni a feladatokat.
Mas: photozone tesztjeiben mit ertenek a center border es extreme terulete alatt? Tudom hogy mit jelentenek, csak arra vagyok kivancsi hogy pl a border es az extreme mennyi reszt tesz ki a kepbol? Arra gondolok hogy pl egy 24mpxes kepnel milyen szeles a border es az extreme sav, mar ha ez meghatarozhato nagyjabol.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz spanyoll #13733 üzenetére
legalabbis az altalam hasznalt obikkal nincs gond. azert gondolom canonnal is van boven fokuszhiba...50 1.8II pl kicsit frontos volt, de kalibraltak.
magas ison/zajban nem kicsit jobb az 5d mint a d300...kepnezegetesben a tekerentyu miatt (is) nagyon gyors a canon. bar kepnezegetesben d300 is gyors volt..nem tudom melyik a jobb. d90-hez kepest mind2 jo gyors ilyen teren, boven eleg. mas kerdes hogy a kijelzojen annyira nem is akarok kepeket nezegetni histogrammra meg amire kell jo...
ergonomia legalabb olyan jo sztem. amugy nem egyertelmu melyik a jobb vaz, kinek melyik feature a fontos. van par feature ami hasznos...sztem d90/d300-on pl olyan nem volt, hogy M modban ha allitgatod az erzekenyseget/zaridot/rekeszt akkor latod a statuszkijelzos csuszkan hogy epp melyik iranyba/mennyit kellene korrigalni a helyes expohoz. vagy csak nekem nem tunt fel hogy volt ilyen
de hogy mondjak vmi kontrat is, auto iso nincs es akku sem bir annyit mint d90/d300-on.fokusz kerdes azert obifuggo is. ha 35g+d300-hoz hasonlitom az 50II + 5d-t, akkor osszehasonlithatatlanul jobb az utobbi. meg ez a focus priority d300-on...nekem felejtos volt mozgo celpontra.
amugy van egy teoriam, hogy nikonon (d70,d90,d300) a fokuszmezo meretet azt nem kell komolyan venni siman raharap a kozeleben levo kontrasztos dolgokra, 1-2 fokuszmezonyi tavolsagban. fenymasolonal precizebbnek tunik mintha csak a mezon/ponton belulre fokuszalna...
nem sok ertelme van igy osszehasonlitani, mert kulonbozok az obik es meg a vegen canon fanbojnak leszek beallitva egy biztos, nekem fokusz pontossagban, sebessegben, hibaszazalekban is sookkal jobb a mostani setup.(#13749) atok666 jo lett? mennyi idot vett igenybe?
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
flash-
veterán
Igazából az van hogy Ropi itt segít nekünk a földön maradni hogy ne szálljunk el nagyon a Nikonunktól,illetve nyugtat minket hogy a Canonnál sem ismeretlen a fókusziba.
Egy Sony Alpha és egy Penax K fan kellene még hogy kellően képviselve legyen itt minden értelmes márka és akkor be is lehet zárni a DSLR fotós topicot mert költözhetnének ide
(Mi Nikonosok pedig mennénk a helyünkre oda ahova valóak vagyunk: a DSLR problémák topicba )
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz imyourfriend #13744 üzenetére
Halkan megjegyzem, hogy az 5D1 volt a beszélgetés tárgya.
(#13747) atok666: Nemrég tévesztett az 5D3 a Tamival: ellenfényben és még 3 Fé-et ráhúztam pluszban (tehát abszolúte nem mindennapos körülmények között). De az is lehet, hogy a második expó már jó lett volna, bár ezt sosem fogjuk megtudni.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, a sigma objektívek kb milyen minőségűek? Az oldal ahonnan a jövőben megvenném Nikon D3100 gépemet elég jó csomagokat szokott összeállítani elég jó áron (gép+obi+táska+ stb.). Általában ezekbe a csomagokba vagy kit obi kerül vagy egy sigma.... Kezdő lévén a kit obi minősége bőven megfelel, de a sigmáról nem tudok semmit.
"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz #40935168 #13732 üzenetére
Még nem tudom. Az 5d mellett az szól, hogy m3ss beszámolói alapján nincs ilyen fókuszos sz*pás mint d300on vagy d90en volt ilyen és ilyen obikkal (vagy legalábbis közel sem annyi), plusz árban ugyanannyi és FX (ami nyomós érv).
Ellene az szól, hogy meglehetősen régi váz, elvileg bőven lassabb a kártyakezelés (képnézegetés pl) és ugye a szenzor sem mai csibe. Kevesebb fps (pont nem érdekel), meg persze akkor mindent eladni, vadászni egy jó 5d-t, vadászni jó üvegeket, stb, stb.
Ami perdöntő lesz az az ISO teljesítmény 800 és a fölött meg a fókusz. Ha egyik is jobb (vagy mindkettő), mint a d300 teljesítménye azonos körülmények között akkor lehet, hogy váltok.[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz #40935168 #13730 üzenetére
Offban válaszolok csak, mivel ez már nem feltétlenül ide tartozik, bár annyiban igen, hogy a d300 vs 5d versenyben melyik kerül ki győztesként az én tesztem alapján.
Amúgy igen, 5d, majd jól megnézem m3ss-ét, hogy mit tud, mert halottam a hiányosságait a váznak, de azokkal együtt tudnék élni, plusz a pár bebukott fícsörrel is (annyira de annyira nem érdekelne pl a 7fps hiánya, hogy az hihetetlen)."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz balintkagan1 #13728 üzenetére
Ahogy mondod: olcsónak nem olcsó, de cserébe nem hiszem, hogy annyival jobb. Mindegy, maximum addig próbálgatok 35ösöket amíg nem találok egy olyat ami jól megy a vázzal
-
balintkagan1
tag
-
-
OTika
aktív tag
A WB beállításnál a gyári beállításokat használjátok, esetleg auto-t vagy kézivel állítjátok be?
-
spanyoll
addikt
A 17-50 most lekopogom, de jól zenél, viszont rendezvényeknél meg ilyesmiknél nem ártana hangulatfotókhoz bokéskodni.
Azödé teszteléssörözés meg azért váratott még meg fog is egy kicsit talán mert szerencsére most van munka elég, ebből adódóan idő viszont kevesebb, de nem felejtettem el mert az a kis bogár amit a fülembe tettél még mindig ott mocorog"Super perfundo on the early eve of your day."
-
m3ss
veterán
válasz spanyoll #13714 üzenetére
vegyel fujit.
pontatlan a fokusz 17-50-nel, vagy miert akarsz valtani? dx-en kellemetlen ez az 50mm ekv gyutav. 35 1.8 fos, 35 f2 draga, fx-re valo. 18-35 draga.
tizenhetotven. vagy ff, ott olcso ez...nem jottel meg5d-t tesztelni/ sorozni.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
D90-en eszrevettem, hogy mind a 18-105-el, mind az 50/F1.8D-vel F8 utan F9.5 jon, nem F10. Korabban sosem lattam ezen a vazon, ezzel a lencsevel, de meg D5k-n sem egyik kitlencsevel F9.5-ot. Mostezmieznormalis?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
spanyoll
addikt
válasz imyourfriend #13711 üzenetére
A p*nára gondolok de hogy jön ez most ide?
Amúgy semmire nem gondolok, ezért kérdeztem...@hotkar: Nem kell nekem, hogy kirajzolja az FX-et is, sima dxes is elég lenne.
@forceberg: Sajna igen, aztán ezért elégednék meg az f/2-vel is akár csak legyen normális a fókusza.
-
spanyoll
addikt
A 35/1.8G-nek van valami alternatívája értelmes áron ami szintén fényerős (mondjuk f/2 legalább), de cserébe nem fókuszálgat össze-vissza?
-
veterán
RAW-ban is ott van, bármi exifet mutató program kiolvassa (irfanban pl. "Total pictures" néven szerepel ha legörgetsz).
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Dare2Live
félisten
Mégegy kérdés: D7000nél expo számot hogy ellenörzök?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Larry303 #13702 üzenetére
hamár melyik a két érintett obi?
Egynelőre 18-105VR fogom használni majd nyár fele 90% egy 70-300VR lesz mellé és még vszeg muszáj lesz vennem vmi 50-90 közötti fixet kizárólag portréra.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Larry303
addikt
válasz Dare2Live #13700 üzenetére
bombajó váz a d7000 sztem. ha nem 16-85el vettem volna lehet soha nem állok neki fokusztesztelgetni...
én ha jobban belegondolunk -direkt szopattam magam, mert nem bírtam beletörődni.
ha a két érintett obit nem használod, és be van kalibrálva rendesen a váz, nagyon elégedett leszel sztem.amúgy meg teljesen jogos, a fokusz sebességgel semmi baj, d300, 7100 sem gyorsabb észrevehetően. -ezzel a két vázzal van személyes a többiről nem nyilatkzok.
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest