Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz Freddy76 #11627 üzenetére
Igen, tudom hogy a DX 35/1,8-cal sokaknak gondja van. Pontosan erre mondtam én is, hogy egy 3x annyiba kerülő FF verzió sehogy se tekinthető a korábbi verzió javított változatának.
Egyrészt mert a kettő nem teljesen ugyanaz és teljesen más az áruk. Másrészt meg kétlem, hogy ezzel a DX változat megszűnne. Szerintem azt ezután is simán gyártásban tartják majd, mint olcsó DX-es verziót.
Ha így van akkor viszont ezt se beismerésnek, se frissítésnek nem mondanám.
Ez simán csak egy teljesen új modell.No meg miből gondoljátok, hogy majd ezzel nem lesznek..
Na de inkább nem is mondok semmit. -
-
FEDman
addikt
válasz #40935168 #9624 üzenetére
Igen inkább a mikrolencsék azok amik túl messze vannak a fotó diódáktól és ez az amin a fény elcsúszhat a széleken. Ez a jelenség egyébként a mirrorless gépek esetében fokozottan jelen van a rövidebb bázistávolság miatt. És gondolom az se véletlen, hogy pont a Fuji-Pana páros dolgozik egy olyan organikus szenzoron, aminek egyik előnyös tulajdonsága pont az lesz, hogy a filmhez hasonlóan laposabb lesz a jelenlegi érzékelőknél így a fent említett jelenségre kevésbé lesz érzékeny.
-
FEDman
addikt
Csak felületesen követtem a vitát, ha valamit benéztem akkor előre is bocsi..
Viszont az 55-200 egy DX üveg nem? Ugye most az FF szenzor előnyét nem azzal akarod bizonygatni, hogy FF vázzal milyen penge képeket lehet lőni még egy olcsó DX obival is crop módban?
Ah igen akkor..
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
válasz Frigetrus #9408 üzenetére
Off
Na én az ilyenek miatt nem akarok többet DSLR-t. A fenének van kedve ilyenekkel szívni..
No meg az is tök jó, hogy én választhatom meg, hogy milyen látószögű fix obival akarok fotózni és nem a vázam dönt helyettem, hogy ő épp mivel hajlandó korrektül együttműködni.On
-
FEDman
addikt
Minden idők legszebb típus elnevezése az iM1836!
Szerintem még a Polariodnál se értik, hogy hogy sikerülhetett ennyire frappáns és egyszerű nevet találniuk ennek az izének. -
FEDman
addikt
Annyira bonyolult, hogy a Nikonnak már a 60-as években is volt olyan F bajonettes SLR obija, ami mélyen hátra benyúlt a vázba és előzetes tükörfelcsapással tudták fogadni a vázak.
Ehhez képest ma ez már csak egyszerűsödött, hisz az élőképnek hála a keresőkép is sokkal inkább megoldott, mint az volt 50 évvel ezelőtt.
-
FEDman
addikt
Pont az lenne a lényege az általam előbb vázoltnak, hogy ehhez nem kéne új bajonett, maradhatna a jelenlegi.
Maradnának normál állapotban ezek a gépek DSLR-ek, de lehetne hozzájuk vázba mélyen hátratolt lencsés obikat is tervezni. Ebben az esetben nyilván csak felcsapott tükörrel menne a váz. És ezzel a megoldással a jelenlegi bázistávolság megtartásával lehetne mirrorlesshez hasonló obikat tervezni.
És hát a rövidebb bázistávolság ugye nem minden obinál jelent méretelőnyt így tényleg elég lenne csak 2-3 ilyen új obit tervezni. Minden másra meg használhatóak lennének továbbra is a jelenlegi obik.
Nekem ez tetszene..
-
FEDman
addikt
Ahogy azt korábban már írtam a Nikon úgy is beszállhatna a top mirrorlessek piacára,hogy közben 100%-ig kitart a jelenlegi DSLR vonala mellett.
Szerintem nagyon adná magát, hogy kihozzanak egy cserélhető keresős DSLR vázat. Lenne hozzá optikai prizma és EVF feltét is. Utóbbi esetén felcsapott tükörrel menne.
És tervezhetnének hozzá pár mélyen a vázba belógó objektívet is. Ezeket nyilván EVF-fel felcsapott tükörrel lehetne használni.
Így részben magukévá tennék a mirorrless rendszerek előnyeit, de közben mégis maradnának a gépek alapvetően DSLR-ek.Persze úgy néz ki ez csak az én lázálmom marad, mostanra már kiderült a Nikon Df biztosan nem lesz cserélhető keresős.
Bár lehet holnap még meglepnek és lesz a történetben még egy csavar. Mondjuk az optikai keresőbe be tud vetíteni elektronikus keresőképet is. De hogy őszinte legyek látva a képeket már ebbe se nagyon bízom. Nagy valószínűséggel kimerül majd a történet a külsőségekben.
-
FEDman
addikt
Ennek jelenleg a legfőbb oka a túl érzékeny vastag szenzorok. Ha sikerül a Fuji-Pana párosnak a jelenleginél sokkal vékonyabb organikus szenzor akkor te is gyorsan be fogod látni, hogy bizonyos obikat igenis jóval kisebb méretben ki lehet majd hozni FF mirroslressre.
Viszont erre az új szenzorra úgy néz ki még legalább 1 évet várnunk kell. -
FEDman
addikt
Persze ez igaz! De ehhez azért azt is érdemes hozzátenni, hogy még egy sima D600 is bő kétszer olyan nehéz, mint egy E-M5. Ez azt jelenti, hogy az OMD + 25/1,4 mellé még hozzá csaphatsz egy 12/2 és egy 45/1,8-as obit és még mindig nem leszel annál a súlynál amit egy D600 + fix 50-es képvisel.
No persze megint almát hasonlítunk össze körtével.Engem is izgat ám az FF szenzor, de én ma már azt is mirrorless vázban szeretném megkapni. Az első fecske már meg is érkezett a Sony jóvoltából. Ami mondjuk engem még messze nem győzött meg.
No de majd az FF Fuji vékony organikus szenzorral![ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
A szóban forgó videó nekem nem igazán tetszett. Pedig lett volna benne ötlet, de se a lényegi mondandó, se a humor nem jött át szerintem kellőképpen.
Eleve értelmetlen az E-M1-et pont egy D4-essel összevetni, de ha már megtették, te meg a
"milyen uveg volt az olymposon? hozzon o is nagylatot, telet, makrot, allvanyt aztan megnezzuk mennyivel konnyebb a taskaja"
kijelentéseddel feldobtad a magas labdát, akkor mégis had csapjam azt le.
ekv. 14mm-ről induló extra nagylátó
Ha mind a két esetben egy vázzal számolunk, akkor egy ilyen Nikon felszerelés 5.539g az Olympus esetében pedig mindez 1.687g.
Azaz egy ilyen összevetésben az mFT rendszer majdnem 4kg-mal könnyebb!
Na azért ezt a különbséget egy hosszabb kiránduláson, de akár csak egy pár órás sétán is megérzi az ember.A korrektség kedvéért persze hozzá kell tenni, hogy ez a két felállás teljesítmény szempontból nincs egy szinten. Arra viszont azért jó példa, hogy nem csak extra kis egy obis szettek esetében van jelentősége az mFT rendszer kisebb könnyebb mivoltának és bizony nem csak a kompaktoknak nyújtanak igen érdekes alternatívát.
Gyakran hallani, hogy egy DSLR egy szál nem túl nagy fix obival szintén nem túl nagy és nehéz, azaz ha épp számít a kis méret akkor erre ott van ez a felállás.
És valóban, csak hát egy mFT váz 2-3 obival együtt is kicsi és könnyű marad, ami azért nem mindegy.Ettől függetlenül még mielőtt beindulna a hitvita szerintem is vannak olyan feladatok, amik igénylik a Nikon D4 képességeit és az E-M1 bizonyos területeken már sovány lenne.
Az már persze más kérdés, hogy szerintem sokkal több ember futkorászik nagy dög profi DSLR-rel, mint ahánynak arra tényleg szüksége lenne. -
FEDman
addikt
válasz Dr. Akula #5338 üzenetére
Két idézet tőled a GX7 topicból:
"Én azt a technikát ismerem hogy belenézek és kattintok."
"Nem oktattam ki senkit, csak nem kértem az "olvass utána" szintű kioktatásokból."
Tudásszint és az alázatos hozzáállás talán még sose volt ilyen magas szinten összhangban, mint nálad.
No de talán nem is véletlen, hogy mindenütt ilyen kitörő népszerűségnek örvendsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest