Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Aktív témák
-
ArthurMiller
senior tag
EOS 350D kuka, ezerrel hajtok a D200-ra. Jelenleg, árkategóriájában a legjobb gép, simán veri a 30D-t, minőségi ugrás már csak 1M környékén van. Szóval, beleszerettem......remélem 2 hét múlva meglesz. Sajna addig el kell adnom a Canont, meg minden tartozékát. Pedig már boldog voltam, hogy ehhez nagyjából minden megvan, vaku, obik, markolat, stb. Na, kezdhetem előröl.
-
ArthurMiller
senior tag
Nagyon nem megy ez a topic Ilyen kevés embernek lenne Nikon tükörreflexes gépe?
-
ArthurMiller
senior tag
válasz segglehellet #241 üzenetére
Köszi Azért remélem hosszú-hosszú listát tudtál volna írni a pozitivumokról is
-
ArthurMiller
senior tag
válasz ArthurMiller #242 üzenetére
Igazság szerint kissé aggaszt a zaj..
-
ArthurMiller
senior tag
válasz segglehellet #245 üzenetére
Köszi, kimerítő válasz volt. Természetesen én is összehasonlításban gondoltam a zaj dolgot. Egyébként egy kezemen meg tudom számolni, mikor kellett utoljára ISo 400 fölé mennem. Inkább elővettem az állványt vagy a vakut. Persze sportfotózásnál, pl. egy stadionban már felmerülhetnek gondok. Viszont ezt eléggé ritkán csinálom. Tehát marad a D200, nincs más alternatíva. Persze, egy D2X nekem is jobban tetszene, de már így is az amatőr fényképészet felső határát súrolom, nem ebből élek. Max ha bejön a lottó...
-
ArthurMiller
senior tag
Közelebbit én sem tudok a gyártóról, de biztos lehet kapni az optiform-nál, ott van a kirakatban. Sok usernek leégett a gépe a markolat miatt, ezt mondogatták több helyen, biztos van igazságalapja. Nem kell a gépen barkácsolni, teljesen illik rá, hiszen ehhez lett gyártva.
-
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
logikus, amit írsz. ennek ellenére én nagylátóban a nikkor 12-24 mm/f4 -et nézegetném. Sokkal jobb a tesztek eredménye. Ráadásul, állítólag, hangsúlyozom, nem saját tapasztalat, 17-55 mm/2,8 -nak az olcsó, 150 dolláros változata hasonló képet produkál, torzításuk is hasonló.
Ami tejbe aprítani valót illeti, pusztán csak igényes vagyok a dolgaimra, ha megtehetem elfogadható minőséget vásárolok. Nem vet fel a pénz, elég annyi hozzá, hogy orvos vagyok
tulajdonképpen egyre inkább 3rd party obikban gondolkodom(sigma, tokina), vannak egész tűrhetőek. mindig felötlik bennem, hogy persze, szeretem a fotózást, de nem ebből élek. Minden pénz, amit erre költök, gyakorlatilag elveszett
A másik, az a cpu nélküli obik. a váz tudja használni őket, és néha le lehet vadászni 1-1 ritkaságot, gyönyörű rajzolattal. -
ArthurMiller
senior tag
válasz csiga997 #433 üzenetére
Teljesen igazad van. egyszerűen csak nem szeretnék venni egy univerzális nagyzoom-ot a gépre, inkább sok kis átfogású obi, jó minőséggel. Egyébként a 18-70 tényleg jó kis obi, mindenhol dicsérték, de nekem sajna még nem volt alkalmam kipróbálni. A 18-55 meg szóba sem került
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
válasz csiga997 #436 üzenetére
Az nem 2,8-as.
Ami perut illeti, egy kollégával megyek, akinek a társasága rendszeresen járja a világot, gyakorlottak már, vannak kapcsolataik. Az egész út, all inclusive 400k lesz, amiben van napi 1 sör is. Mivel túra, a szállás szerény, mindig máshol, néhanap sátor. Ebből a repjegy 240k illetékkel. Szóval igen kedvező ár, és habár éppen épitkezés közben jött, mikor ugye minden fillér kell, azon megfontolásból megyek el, hogy ki tudja, valaha az életben eljutok-e oda. Remélem azért máshova is
Úgyhogy lehet véleményt változtatni -
ArthurMiller
senior tag
Nem vagyok egy önsajnáló tipus, amikor jól megy én is kussolni szoktam Csak olyan nem sokszor volt. Szerintem arra a szűk rétegre gondolsz, akinek tényleg piszkosul jól megy. na én sajnos nem oda tartozom
Mind1, hagyjuk ezt a marhaságot Ti jogászok, legalább csak az első pár évben szívtok, utána nagyságrendekkel jobb lesz. Nekünk ehhez kicsit tovább kell várni. Elég annyi, hogy a nettóm kevesebb mint egy takarítónőnek, ami gyalázat , a hálapénz meg nem nagyon dobja meg, ha elfogadja időnként az ember, és persze adják. Ezt úgy hidalom át, hogy egyszerre 3 munkahelyen dolgozok, havonta 10-14 napot ügyelek. Ez, ha belegondolsz, azt jelenti, majdnem minden másnap nem alszom otthon, 24+8 órát dolgozok. na most tényleg elég lesz. -
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
Jó látni, hogy előfordulsz ebben a topicban is
Nem azt akartam mondani, hogy a sherpa szar, a manfrotto meg über alles, csak egyszerűen felbosszant, ha a juzer, minden különösebb tapasztalat nélkül, kijelenti valamiről, hogy rossz. Ami a linket illeti, készséggel elismerem, profi állvány, habár manfrotto-ból is tudnék linkelni 100k fölöttit. -
ArthurMiller
senior tag
sigma 50-500, kb 250k körül megvan. ez már megteszi. én mindenesetre kinéztem magamnak
-
ArthurMiller
senior tag
válasz werttzui #544 üzenetére
Nem kitobi Nem tudok róla, hogy a d200 -nak lenne hivatalosan kiobija. Talán a 18-200 VR.
Én jobb híján, hogy ne csak a vázat nézegessem, amíg meglesznek a jobb obik, vettem egy olcsó sigmat (18-50, 30k), szígorúan csak próbálgatás céljára. Meglepődve tapasztaltam, az árát bőven tudja, többet is. Persze valószínüleg szerencsém volt, egy ''jobb'' darabot fogtam ki. Egyébként, szerintem, ha mákod van, a sigma nagyon szép képeket képes készíteni, persze a drágább obik. Ha nem, akkor a 300k-s is torzít, életlen lesz. Emiatt, nagyon fontos a kipróbálási lehetőség, nyugodt körülmények között. -
ArthurMiller
senior tag
Nem értelek....a nikkor 18-70 mm -nek sokkal jobb a rajzolata, élesebb, szebbek a színek. Az egy nagyon jó kis obi. A sigma lágy, és 2,8-3,4 rekesszel nem túl jók a képek, ergo a hsználható tartomány ott kezdődik, amit a nikkor is tud. Nem olvastam, amít írok, a régi canonomon a fenti sigma obit használtam. Mindazonáltal lehet szeretni
-
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
Nem tudja valaki, hogy lehet a D200-al tükörfelcsapásos időzített felvételt készíteni? itt bújom a könyvét egy ideje, hát sehol sem találom. Köszi
-
ArthurMiller
senior tag
válasz csiga997 #763 üzenetére
Itt a pont nálad Ezt sikerült nekem is kideríteni az okos Ken Rockwell oldaláról, ahol a gép leírása mellé persze azt is megmondja, milyen beállításokkal szokta használni, és hogy az miért is a lehető legjobb. Na itt van pár dolog, amivel nagyon nem értek egyet.
Egyébként tényleg kioldózsinórra van szükségem, de emlékeim szerint az is 30-40k. Kezdi túllépni a hobbim a tűréshatárt -
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
válasz Dare2Live #797 üzenetére
Nagyon nincs most időm válaszolni, de majd összeszedem az okokat. Nekem canon 350D volt, na szerintem te is örülnél, ha egy D200-ra cserélhetnéd Egyébként röviden, nekem sokkal jobban bejöttek a nikon színei, a gép funkcionalitása, szolgáltatásai, gyorsasága. A váltásnál a 30D, mivel ua. a szenzor van benne, szóba se jött. A 400D ua. a kényelmetlen fogású, consumer gép, ugyanakkora érzékelőn, megnövelt pixelszámmal. Játékgépet már nem akartam venni. Akkor, ami a prof-félprof kategóriából ami szóbajött, az a D200 és az 5D voltak. Namármost az utóbbi tetszett volna, csak az ára horribilis, tekintve hogy hobbiról beszélünk, nekem az sok volt. Így sokat olvastam a D200-ról, megvettem, és azóta sem bánom Váltani akkor fogok, ha a nikka kihozza a prof full frame gépét. Arra majd szánok kicsit több pénzt is.
-
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
Pár napja megvettem az Sb-800-at. Hát jó kis vaku ez, egyelőre nagyon elégedett vagyok vele. Még ki kell próbálnom, hogy tudom e vezérelni a beépített vakuval. Gyanítom menni fog, mert a beépített tudja a commander módot, az SB-800 meg a slave-et.
A hozzá adott szűrők jópofa dolgok, tényleg hasznosak. Viszont a diffúzor a leghasznosabb számomra, úntam már a portrék egy részén a csillogó arcbőrt -
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest