Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- Monitor hiba topik
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
őstag
Ha van rá keret 2G-st vegyél. Voltam a múlt héten fényképezni télapón, és 2 óra alatt telelőttem a 2G-s kártyát. Arra a legjobb jpeg minőségben ráfér ~260 kép, RAW+jpeg módban is ráfér ~110 kép. Én egyébként egy SanDisk Extreme III-as kártyát vettem hozzá, de az általad linkelt Ultra II-is nagyon jó kártya. Amit tudnék még ajánlani: Kingston Ultimate v. Elite Pro vagy a Lexar Professional vagy Twinmos Ultra-X kártyái.
Nekem is ilyen kitet ''hozott'' a jézuska. Nagyon jó gép, teljesen beleestem.If it is not broken then don't fix it!
-
őstag
válasz Hitman74 #1241 üzenetére
Hát ha csak a cserélgetés miatt gondolkodsz rajta, akkor van a Nikonnak 18-200-asa is. Vagy olcsóbb kivitelben a Sigma is gyárt 18-200-ast.
Nekem van egy 18-135-ösöm, de éppen most cserélem le egy 28-70 f2.8 + 50-150-es f2.8-as párosra.If it is not broken then don't fix it!
-
-
őstag
válasz Szten Márs #1439 üzenetére
Inkább CA szerintem. Ahogy elnézem f/4-en még rosszabb.
If it is not broken then don't fix it!
-
őstag
válasz Dare2Live #1707 üzenetére
Nemrég sikerült szereznem egy 28-70-es 2.8-as af-s-t. Jól mondja lugosi mester egyszerűen k.jó! A 18-135-ös kit obiban engem nagyon zavart a CA és a torzítás a sarkokban. Na, itt ilyen nincs. Ez az az obi amit nem fogok lecserélni. (Na jó, ha lesz 28-70-es VR akkor talán arra.) Egyelőre egy 50-150-es F2.8-as HSM Sigma van hozzá telének, de nem nyugszok amíg nem lesz egy 70-200-as F2.8-as VR. Valamilyen nagylátó is kellene még, de azt nem tudom még, hogy milyen lesz.
-
őstag
Hát igen, én is ezt a kettőt nézegettem. A 12-24-esnek jobban tetszik a tartománya, no meg az ára is barátibb. De néha azért elő szoktam venni a filmes vázat is, arra viszont ez nem jó.
A 17-35-ös ára újonnan horror. Aból csak használtan lesz valami ha esetleg amellett döntök. Jó lenne azért kipróbálni egy 12-24-est is. Egyébként a 28-70-est is használtan vettem ebay-ről usa-ból. Nézegetni kell, néha akadnak nagyon jó vételek.If it is not broken then don't fix it!
-
őstag
válasz kisbergics #1760 üzenetére
Van eBay topik, ott is próbálkozz: [link]
-
őstag
válasz <Zanavabets> #2214 üzenetére
Nem hülyeség amit írsz, de legközelebb ''ennyi sör után'' pihenj egy kicsit mielőtt ''belepofázol''...
-
őstag
válasz Dare2Live #4326 üzenetére
Amikor végigolvastam a cikket én is pont ezen töprengtem, hogy mivel lehet még fokozni. Az elforgatható LCD mondjuk tud hasznos lenni. Videókamerán én már többször használtam. A sötétben fókuszáló rendszer sem lenne hülyeség.
Én még el tudnék benne képzelni egy WiFi modult, amin keresztül rögtön egy hálózati meghajtóra tudná menteni a képeket.
Bár eddig nekem a D80 is elég volt mindenre.
-
őstag
Szia,
Én egy 28-70-est használok alap zoomnak D80-on. Éles képet ad, szuper a felbontása, a háttér elmosása is nagyon szép. Torzítása kicsi, nem vignettál és a CA-ja is kicsi. Mit írjak még? Én megtaláltam benne azt amit kerestem. 18-135-tel vettem a D80-at, de az nekem nagyon nem jott be, elég gyorsan el is adtam.
-
őstag
válasz pinkypinky #6297 üzenetére
Nekem van 1.4-es fixem, D80-on használom, meg néha F80-on. Ebay-en vettem az F80-al egyött. Ki lehet fogni egész olcsón.
-
őstag
-
őstag
válasz #01758976 #6781 üzenetére
Hali
Ebayen érdemes körülnézni. Én tavaly vettem egy F80-ast egy 50/1,4-es obival 40k-ért és ebben már a postaköltség is benne volt angliából. Az előző tulaj 8 tekercs filmet lőtt vele összesen, szinte tök új volt. Igazából az obi miatt vettem meg, de néha előveszem egy tekercs FF filmmel.
Én a 28-70/2,8-ast is ebayen vettem, ki lehet fogni nagyon-nagyon jó árakat.
-
őstag
válasz Snoop27 #7839 üzenetére
Én eddig 5 obit vettem e-bayről. Köztök az AF-S 28-70 f2.8-as Nikont is. Majdnem lett egy 70-200-as is, de sajnos lecsúsztam róla. Megbízható eladótól kell venni. Nekem eddig még nem volt rossz tapasztalatom, mind rendesen be volt csomagolva és időben meg is jött. Ja, és mind működött. De egyébként van e-bay topik is.
-
őstag
válasz Snoop27 #7888 üzenetére
Én Extreme III-at használok, de van egy Ultra II-es is. Érezhető a különbség a kettő között, de ha nem lősz hosszú sorozatokat RAW-ban akkor elég az Ultra II-es is bőven.
E III-as jól jöhet, ha pl. sportfotózásra mész. Én divatbemutatóra, koncertre azt vittem mindig, viszont kirándulásra, nyaralásra, általános fotózásra tök elég a lassabb is, nagyobb kapacitással.
-
őstag
Had mondjak egy kivételt. (Tudom, erősíti...) Van egy 50-150-es f2.8-as HSM Sigmám, és nagyon szeretem. Igaz 2.8-on még nem az igazi, de ha felet rekeszelek már tű éles. Lehet, én fogtam ki egy jó példányt, de meg vagyok vele elégedve. Persze az igazi majd a 70-200 lesz helyette valamikor, de átmenetileg teljesen jó.
-
őstag
-
őstag
válasz t72killer #18989 üzenetére
Szia,
Én 3 hete voltam egy esküvőn. Engem is ismerős kért meg. :-) Szerintem a felszerelésed rendben lesz.
Nekem ez van:
D80 váz
2.8/28-70-es Nikkor
2.8/50-150-es Sigma
1.8/85D Nikkor
SB600 vaku
állvány (ezt nem kellett végül)A nagylátó nekem kicsit kevés volt, de a 17-50-esed elég lesz. Ha esetleg egy másik Nikon vázat tudsz szerezni akkor az egyikre mehet a tele a másikra a nagylátó.
-
őstag
válasz t72killer #19018 üzenetére
Mi egy Japán kertben voltunk fényképeszkedni. Legtöbbet a 28-70-es dolgozott. Néhány beállított képre tettem csak fel a 85-öst. Nagyon szépen mossa a hátteret, portrékhoz kitűnő.
Van még egy 1.4/50-esem is, de nem igazán használom. A 85-öst jobban szeretem
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest