Hirdetés
Aktív témák
-
Bandus99
őstag
válasz MrBean55 #7850 üzenetére
Konvertert szokas ele venni 1,5 1,7 2 szorzoval. Sajnos ezek is jocskan lerontjak az AF mukodeset.
tele konverterekVan me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
jorden06
senior tag
válasz MrBean55 #7857 üzenetére
igen, van több féle szűrőmérete a 70-300-nak, gyártótól függ. DCR-150; -250 szinte minden obira jó, csak kérdés hogy milyen képek születnek majd belőle Egyébként elég erősen vignettál, és a fényértékek is lemennek nagyon. De ha makrózni akarsz, érdemesebb pár ezerért egy közgyűrűt venni, és fordított lencsével makrozni, mert nem tudom, hogy a DCR sorozat mennyire jók ilyen "komolyabb" obikra. [link]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz MrBean55 #7864 üzenetére
Igen. Minnél kisebb a tárgytávolság, annál kisebb a mélységélesség.
Tudod a mélységélesség három dolog függvénye (huhh, mennyiszer leírom én ezt erre a forumra):
- a valós gyújtótávolságtól: minnél nagyobb a gyújtótávolság, annál kisebb a mélységélesség
- a blende rekeszértékétől: minnél tágabb a rekesz (tehát minnél kisebb az F melletti szám) annál kisebb a mélységélesség
- a tárgytávolságtól: ahogy fentebb írtam, minnél kisebb a tárgytávolság, annál kisebb a mélységélességA makrózásnál néha pont ez a nehézség, a kis mélységélesség.
-
jorden06
senior tag
válasz MrBean55 #7861 üzenetére
Szerintem megéri egy ilyen kis 250-es, nem egy nagy áron van, és ahhoz képest "jó" képet ad. De ha nem tetszik, akkor eladod. Close up-ba én nem biztos, hogy belefektetnék, ha jól látom, az darabonként 4-5e Ft. És nem biztos hogy neked pont +4-es kell, lehet hogy pont akkor elég lenne a +2-es (bár olyan nagy nagyításuk nincs szerintem..), de ha már makrozni akarsz, de nem komolyabban egy konverter vagy egy DCR-250 pont elég.
"tanulni kell": hát a fotózás már csak ilyen, de annyira nem nagy őrdőnygősség a fortélyokat eltanulni, pár fotós túra után belejön az embermadgie: mondjuk azért annyira nem förtelmes a DCR sorozat, hogy egyből el kéne adni. Igen is nagyon jók, főleg annak aki bridge géppel dolgozik, és nem akar beruházni egy SLR-re. nekem egyébként DCR-730 is nagyon bejött, sokszor segített, nem is kicsit
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz MrBean55 #8005 üzenetére
Köszönöm,csak mert én is úgy tudtam h fokuszálni nem lehet,előre belőtt fokusz utána kell (érdemes) elsütni.
Köszi még egyszer.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz MrBean55 #8011 üzenetére
Aha,hát érdekes az tény.
Én is pont így tudom; a vezetékessel lehet,egy pillanatra lenyomod ,fókuszál majd lenyomos teljesen és elsüti,noh de ilyet egy infrás távirányítóval h teszel meg
Sztem nem lehet...
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz MrBean55 #8017 üzenetére
Hát ezaz
Az ilyen olcsóbb féle távkioldókon tuti csak 1 gomb van
..és az is tuti h létezik (láttam már) 20-25k-s kioldót,ami biztosantudja a fókuszt is
-
jorden06
senior tag
válasz MrBean55 #9423 üzenetére
Azért egyszer muszáj levenni.. Persze, ha az obiparkot bővíteni akarod. Annyira azért nem vészes az az obicsere. Figyelni kell rá, de nem kell mindent körbe domestos-ozni, vagy bemenni egy légmentes helyre. Szerintem akik egy vázzal dolgoznak, simán cserélgetik a cuccot a préri közepén, semmi gonddal
-
Szten Márs
nagyúr
válasz MrBean55 #9431 üzenetére
Nem irónia, tényleg "lélegzik" így az objektív hosszváltozáskor, így tényleg kerülhet be por is. Bár nyílván nem kötelező, hogy ilyen módon bármi is porosodjon, csak előfordulhat. Az sem kötelező, hogy obicserekor por rakódik le a szenzorra. Ha meg mégis, akkor körtefecskendővel kevesebb, mint egy perc alatt le lehet róla fújni - igen ritka eset, hogy nem.
Természetesen nem baj, hogy próbálsz rá vigyázni, sőt, kifejezetten örvendetes. Csak van, amitől kevésbé kell félni, mint ahogy esetleg sokan gondolják, ilyen az obicsere is. -
Degeczi
nagyúr
válasz MrBean55 #9431 üzenetére
egy olcsó és egyszerűen karbantartható technikai eszközről van szó!
nem egy Rolls-Royce amivel nem megyünk bevásárolni: fölösleges túlzott babusgatással korlátozni a feladata elvégzésében - és egyébként is csak az esélyt csökkenti valamennyire a csere elhagyása, de nem szünteti meg
ha cseréltél volna obit amikor szükséges, jó eséllyel akkor sem lenne poros...
(viszont lenne olyan képed, ami így, a csere hiányában nem születhetett meg)a régi D70-emen mindig bátran cseréltem, pusztán a normális elővigyázatossággal: és 3 éven át, legföljebb negyedévente kellett az otthoni fülfecskendővel belefújni párat...
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz MrBean55 #9433 üzenetére
Én sem voltam nagy barátja az obicsereberének, egy ideig emiatt hezitáltam is azon, hogy tükröset vegyek-e, vagy valami bridge gépet. Aztán (a fórumtársak és ismerősök javaslatára) én is a D40 mellett döntöttem, mondanom sem kell, hogy jó döntés volt. Mondjuk az obi cserék számának a leredukálását én egy 18-105 beszerzéssel oldottam meg, mióta megvan, gyakorlatilag le sem vettem a gépről... De a Te megoldásod is tetszik , csak így egy vázzal több cuccot kell cipelned magaddal, ami nem minden esetben hiányzik az ember életéből (például nyaraláskor 40 fokban nekem baromira nem esne jól, de te tudod). Mindenesetre használd egészséggel és pormentesen. Amúgy mivel használod a vázakat? a 18-55, 55-200 párossal?
Holnap majd jól beletépünk...
-
Degeczi
nagyúr
válasz MrBean55 #9436 üzenetére
a 70-300 bizony pumpál rendesen!
gyorsabb állítással pl a szemkagylónál is érezni a szeleléstígy ha maxiszuper óvatos akarsz lenni, még a zoomolást is lassan érdemes végezni
(egyébként mondják is, h a régebben gyakori "tolózoom" megoldásokat használva erősebb a porosodás, mert ott könnyű gyorsan átrántani a két véghelyzet között)
-
Sefter
veterán
válasz MrBean55 #10499 üzenetére
tudnál nekem képet küldeni a két véglet közelében (70 és 300)?
mi a véleményed az obiról? milyen témában fotózol vele?azon gondolkodom kell-e nekem a 70-300 vagy elég az 55-200...amire használnám: természet, állat, hold, felhő fotózás...
[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz MrBean55 #10530 üzenetére
nem tudom, nekem sem volt ilyenem, de Thom Hogan azt írja a tesztjében, h "You also can't turn the panning detection on and off as you can on some other VR lenses, which may be part of the issue (some small movements look like pans to the lens)" - vagyis van benne svenkelés érzékelés, csak kikapcsolhatatlan
(az más kérdés, h persze lehet, sőt, biztosan gyengébb, mint a nagyobb, VR-II-es testvéreiben)
Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen monitort vegyek?
- Amazon Kindle
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest