- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
Aktív témák
-
gab.m
senior tag
válasz -Shadow- #47696 üzenetére
Ha már lúd, legyen kövér. Vagyis pontosabban anorexiás. Tömörítettre állítottam be, így a lehető legkisebb a nef-ek mérete. De ezt nem kell rögtön megfogadni, mindenki használja azt a tömörítést, amelyiket szeretné, illetve bevált neki, én is így teszek, ez alapján esett erre a kombinációra a választásom.
Ellenben ha D800am lenne, valószínűleg 14bites nefet lőnék, illetve tömörítetlent. Felhasználástól, megrendeléstől és megrendelőtől függ ez igazából. Én tudom, hogy a képeim 99%-a sose fog A4-nél nagyobb méretben megjelenni (főként magazinokba dolgozom), de ha neadjisten lesz egy kiállításom egyszer, ott se hiszem, hogy A3-nál nagyobb képek lesznek kiállítva, és itt még szerintem bőven mindegy, hogy 12 bit, vagy 14 és tömörített, vagy tömörítetlen.-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
-Shadow-
aktív tag
Ha már így szóba hoztad, hogy a 14 bit-nek csak extrém esetben van értelme, vagy nagyon elk.rt képeknél (amiket én is rögtön törlök inkább) akkor megkérdezném, hogy neked, hogy van beállítva? A 14 vs 12 bit ok, de a másik menüpontban a veszteségmentes tömörítés, vagy a sima tömörítés legyen kiválasztva?
Nagyon engem sem fog zavarni, ha kisebb méretű fájlokkal kell szórakoznom. -
gab.m
senior tag
válasz Kleroo #47691 üzenetére
Na leteszteltem. Iso 200on illetve 3200on 3 FÉ-vel alulexponáltam, ezt húztam fel és raktam rá -33as highlights és +33 shadows korrekciót (valamint minimális kontrasztot). ISO 200-on aki azt hiszi meglátja a különbséget, az túl sokat szívott. 3200on kijön az előnye a 14bites uncompressed raw-nak, de 3200on ennyire felhúzni egy képet fölösleges, mind a kettő teljesen szét van esve még 800 pixel széles méretben is, 200%on meg pláne. Na mindegy, ettől függetlenül elismerem, hogy itt, magas érzékenységen, ekkora belenyúlásnál egyértelmű az előnye a 14 bitnek, de kérdem én, valós értelme van-e? Ennyire félre szinte sose szoktam exponálni, hameg netán mégis, rögtön törlöm, nem azon kezdek el gondolkodni, hogy na ezt vajon vissza tudom-e húzni lájtrúmban.
Nekem egyszerűen nem kifizetődő 14 bites tömörítetlen nyers képet lőni, 2.5x nagyobb fájlméret jelentős. Úgyis felfoghatnám, hogy választhatok, egy eseményen lövök 1000 olyan képet, amit ha 3FÉvel alulexponálok, és vissza szeretném húzni, lehet, csak nagyon szar minőséget kapok, nem überfost, avagy csinálok 2500 "normál" képet és mindenki boldog.
Persze ez hülyeség, mert ha 1000 képet akarok/kell csinálni, akkor 1000 lesz, ha 2500 akkor 2500, de értitek a lényeget.
Mégegy valami: kiexportáltam jpg-be őket, leméretezés nélkül, 100-as minőségen, és a két jpg között 130kb eltérés lett méretben. Na, hova is tünt az a 2.5-szeres előny?[ Szerkesztve ]
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
HThomas
őstag
Tudom, elsősorban a hullámzásra gondoltam...
Közben feltöltötte a többi képet is:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/155171/focus-test/index.htmlÚgy tűnik a 35-ös a D5100-al is téveszt. Mit lehet ilyenkor tenni? Abban a vázban nincs fine tune.
De legalább a 18-105-tel pontosnak tűnik... mondjuk eddig is így használtam és nem tűnt fel félrefókuszálás. A 35-öt meg majd még élesben ki kell próbálnom.[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz aquarius471 #47685 üzenetére
Csak kivancsisagbol, minek a raw+fine jgp? Import utan kidobalod a rawokat?
Atok
-
gab.m
senior tag
válasz Kleroo #47686 üzenetére
Mindig megfogadom, hogyha szélsőséges utómunkát kívánó expót lövök (csúcsfények visszahúzása, árnyékok felvilágosítása) átváltok előtte 14 bites tömörítetlen NEFre. Még egyszer se jutott eszembe Ettől függetlenül ugyanúgy sikerült az utómunka és azt az eredményt kaptam amit vártam.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Kleroo
veterán
válasz aquarius471 #47685 üzenetére
Előrelépnél vele,az biztos.
De azzal is,ha 12bitben lősz ilyenkor. Sokkal többet vesztesz a lemaradt esetleges legjobb képekkel,mint a placebó környéki 14bit előnnyel. Na jó van előnye a 14bitnek,de igencsak extrém utómunkáknál lehet látni,ha az ember nagyon akarja.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
aquarius471
csendes tag
Udv. D7000-en gyors sorozattal (CH) ellovok 9 raw (14bit) + jpg (fine) kombot, majd varnom kell (sokat) mig a gep a kartyara irja. Kerdesem az lenne, hogy ha a C6-os Sandisk kartyam ami 30mb/s sebessegu, kicserelnem egy Extreme Pro C10 95mb/s sebessegu kartyara, akkor az gyorsitana a kartyara iras sebesseget? - rettenetesen zavar, hogy varni kell egy-egy sorozat utan (hosszu masodperceket) mikozben mar lohetnem az ujabb kepeket... -koszi a valaszt elore is (a helyesirasert bocsi, Szlovakiabol irok)
-
HThomas
őstag
Készítettem fókusz teszteket. Úgy tűnik a 18-105 -8 környékén jó, a 35mm 1.8 meg +10 körül.
Ezek ugye reális eredmények live view-val fókuszálva? Utólag esett le, hogy néhol kicsit hullámos a papír, de talán ennyi belefér...
-
cool13
őstag
aleister szerintem is az.
Utángyártott akku gyorsan merül. Azóta tűnt fel, amióta a Tamron 70-300 a felszerelés része lett. Azért gyanakszom rá, mert ha azt használom a VR melózik benne ezerrel, (teljesen másképpen viselkedik mint a Nikon obikban lévő) és ez szerintem fogyaszt mint állat. Lehet összefüggés? Most a gyárit használom, meglátom mit bír.
[ Szerkesztve ]
-
-
Freddy76
addikt
válasz Throme #47675 üzenetére
Hát, ők a hülyék. Olvasom, nincs benne, mondom van, hát használtam, de ilyenkor csak elbizonytalanodik az ember. De ha már ott a pixinfon, gyorsan megkeresen a 2,5 évvel d7000 tesztet, ott mit írnak az AF-ről, látom ugyanazt, szóról szóra. Emmámilyenvazze?
Aleister: dehogy kapok, kapjanak ők.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Freddy76
addikt
válasz aleister #47663 üzenetére
Úristen nincs benne HDR mód???? Jézusom, most mi lesz??? Amúgy fogalmam sincs, hogy van-e a d7000-ben HDR mód...
Ami viszont butaság a cikkben (első blikkre), az a következő: "◾3D-követő AF: új funkció az elődhöz képest, amelynél bármelyik fókuszmezőre állíthatunk élességet, majd a gép az itt lévő téma szín és világossági értékeit elraktározva „rátapad” a témára és elmozdulása esetén végigköveti az 51 pont bármelyikén. A követés az oldalirányú, és a közeledő-távolodó elmozdulást is érinti."
Ez nem csak azért butaság, mert a d7000-ben is van 3d követő af. Ugyanez a mondat (a számot kivéve) szóról szóra szerepel a d7000 0 2,5 évvel ezelőtti tesztjében... A teszt jó része ugyanaz. Ez innentől kezdve nálam - finoman szólva - megkérdőjelezi a Pixinfo teszt hitelességét...
-
Throme
veterán
válasz aleister #47663 üzenetére
Azért van a pixinfo-s leírásban elletmondás:
"a stúdióhasználatra is alkalmassá tétel (vaku szinkronkimenet),"
ugyanakkor a negatívumoknál meg felsorolja :
"Nincs vakuszinkron kimenet"
szek: #47673) Peethy : ok, igazad van!
Komolyan nem leheta bebukott részeket visszanézni (vagy mit jelent pontosan az ellenőrzés)?
Ezt még az én belépő vázam is tudja....[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Tudod, van az autóversenyző, aki profi módon el tud vezetni egy autót, meg van a fanatikus, akinek lehet hogy jogsija sincs, és 15-tel is alig bír bevenni egy kanyart, de tizedre pontosan megmondja, hogy adott motor adott körülmények között milyen nyomatékot ad le... meg vannak a köztes állapotok Mindenki sorolja be magát valahova.
-
Freddy76
addikt
válasz Peethy #47668 üzenetére
Én tegnap akadtam ki nagyon... A 18-105 minimális (-2) korrekcióval megy a vázon, és kiváncsiságból megnéztem -3-mal, majd hagytam -2-n, de a menü maradt az AF Fine Tune menüponton. Gépet letettem, ráraktam az 50-est, hogy majd fotózok, kimentem telefonálni, közben feleségem a kislányommal bementek a szobába, mondja Jana, hogy Julcsi nyomkodta a gépemet, rászólt, de lehet, hogy elállított valamit. Nézem, semmit, ejnye-bejnye kislányom, nem játszunk vele.
Később játszanak, képelek, nézem, kegyetlenül félrefókuszos az összes kép. Teljesen kiakadtam, mondom 35-ösült az 50-es... Tépném a hajamat, aztán látom, hogy pici lány (ki más) rakott egy -8-at az amúgy nullán pontos 50-esre...
Aztán persze kiröhög...
-
Peethy
őstag
Ezért nem szabad idejönni: amikor elkezdtem fotózni, nem tudtam, hogy milyen hulladék objektíveim vannak, és egészen addig, ameddig meg nem találtam a fórumot, élveztem velük a fotózást
Más: Használ/használt valaki a fórumról Samyang/Bower/Pro-Optic halszemoptikát? Milyen vélemények vannak róla?
-
aquarius471
csendes tag
Udv. D7000-en gyors sorozattal (CH) ellovok 9 raw (14bit) + jpg (fine) kombot, majd varnom kell (sokat) mig a gep a kartyara irja. Kerdesem az lenne, hogy ha a C6-os Sandisk kartyam ami 30mb/s sebessegu, kicserelnem egy Extreme Pro C10 95mb/s sebessegu kartyara, akkor az gyorsitana a kartyara iras sebesseget? - rettenetesen zavar, hogy varni kell egy-egy sorozat utan (hosszu masodperceket) mikozben mar lohetnem az ujabb kepeket... -koszi a valaszt elore is (a helyesirasert bocsi, Szlovakiabol irok)
-
cool13
őstag
válasz Gulyopapa #47658 üzenetére
Valami nagyom apró csíkos, pöttyös cuccot próbálsz fotózni. Farmer gatya ahogy említette Throme. [Kép róla]
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Gulyopapa #47658 üzenetére
Olyan felületeket kell nézni, ahol egymástól kis távolságra lévő, párhuzamos vonalak szögben keresztezik egymást. Pl a ruhák textíliája is lehet ilyen.
Ebben az esetekben a találkozási pontoknál a vonalak szétesnek. Közöttük ilyen katyvaszizé keletkezik.(#47656) grabber:
Köszi! Szeretem a pixinfós teszteket. Btw a D7k-ban nem volt HDR mód?[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
addikt
[ Szerkesztve ]
-
-
Gulyopapa
addikt
válasz Gulyopapa #47645 üzenetére
Na szóval itt van a kicsike
A gépváz igen kompakt érzést kelt, legalábbis a testes Canonok után.
Nem mondanám hogy kicsi de a határán van annak hogy még éppen jó. Nagy kezűeknek viszont nem ajánlom.
A váz fogása amúgy jó. Minden kézre esik. A gombkiosztást még szokni kell
A félelmem, hogy rossz lesz AF rendszer, nem vált valóra. Gyors és pontos, bár még nem teszteltem le precízen, de a visszanézett képek szépek, élesek ( ott ahol kell ), szóval nagy gond nem lehet vele.
A kis 50-es obi szépen rajzol, AF hangja minimális. Sokkal halkabb mint pl egy Canon 50 1.8 II.
A gép menü rendszere jól felépített, elképesztő mélységű, 350 oldalas kézikönyv is jár hozzá. Az i gombbal gyorsan elvégezhetjük a legfontosabb beállításokat.
A videót épp hogy kipróbáltam. Kézből az 50-es fix nem épp a legjobb választás mivel szűk és remeg a kép mint a nyárfalevél. A kép minősége 50"-os plazmán amúgy szép. A gépet lehet a TV távirányítójával is vezérelni a HDMI kábelen keresztül.
A képminőség kiváló, nekem még iso 6400-on is szép. Feljebb nem próbáltam még.
LCD védő nincs hozzá és nem is lehet feltenni rá, szóval valami fólia lesz helyette.
Röviden ennyi. -
MC Pite
veterán
Holnap a 28-75 tesztnél ki ne felejtsem a LV kipróbálását is...
Graphy, ha vársz egy kicsit akkor -remélem- mesélek a 28-75ről hogy telejsít a vázammal...
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
csacsi77
senior tag
Kollégák!
Nem bírtam ellenállni egy D70s-nek és nosztalgiából megvettem. Most egy fixet szeretnék rá, leginkább egy 35mm-est. Ha lenne valakinek - D7000 tulajok előnyben... - egy G-s jó áron vagy esetleg olcsóbban egy D-s, akkor nagyon megköszönném, ha priviben írna.
Egyébként a D70s nagyon baba, olyan elpusztíthatatlan érzésem támadt, mikor a kezembe vettem. Nagy, nehéz, strapabíró. Ezt csak jó fixekkel szeretném használni.
Előre is köszönöm!!!Öreg fater megoldja!!!!
-
-Shadow-
aktív tag
Ha valakit zavarna a 29:59-es video limit (D7000, D5100), akkor saját felelősségre bepróbálkozhat egy hekkelt firware-rel.
-
MODERÁTOR
válasz Graphy #47639 üzenetére
TayRol szív még vele. Neki ugyan működik LV-ben is, de nem teljesen úgy, ahogy kellene. Mind cool13 (d5100), mind az én vázamon (D90) kipróbálta az új Tamiját (70-200), és mind a kettőn jól működik LV-ben, mind hagyományos módban.
Viszont a D7000-en megmakacsolja magát, és fura mód a normál esetben 0,95 m-es közel pontja elmászik majd 2 méterre, illetve gyengébb fényviszonyok mellett alig talál fókuszt (ja itt ne sötétre gondoljatok, pont lenyugodott a nap amikor próbáltuk, de még világos volt).
A jelenség annál is inkább fura, mert vittem neki egy kontroll tamit, és azzal ugyanezt produkálta, D90-en meg tökéletesen működött mind a kettő.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Gulyopapa
addikt
Megjött a gép
Első, rövid benyomások : kicsi, AF jó, többit később -
aleister
veterán
-
Graphy
aktív tag
Ha jól emlékszem, akkor valakinek volt már hasonló tapasztalata objektívvel, hogy LV módban nem működött a fókuszálás. Mondjuk szinte sosem használom az LV módot, csak mikor megvettem az objektívet leellenőriztem. Tamron 24-85 vs D7100. Keressem a Tamron Mo-ot?
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!
-
Throme
veterán
-
törölt tag
válasz grabber #47634 üzenetére
Nem, az utóbbi elég hardcore cucc, inkább kerüld Én próbáltam, hááát csodákat művel, de szokós.
Lightroom a barátod, beállítási tanácsok ehun e. Amúgy PS-el is nekivághatsz simán, ACR-t dobja fel úgyis először és onnan visz be az "előhangolás" után a programba. Ha nem akarsz mitesszereket, anyajegyeket leszedni, stúdióban lemaradt hátteret visszaretusálni a képszélekre, faágakat eltüntetni az őzike elől és ilyesmik, akkor Lightroom. Ha akarsz, de amúgy rendesen, nem úszod meg a PS-t, szemcseppet vegyél. -
TeeJay
félisten
válasz #40935168 #47631 üzenetére
viszont ha jól látom a 4. generációtól kezdve megszűnik a Sanyo név
és Panasonic Eneloop lesz már
íme --> [link]mondjuk mivel már pár éve megvette a Pana a Sanyo-t nem csodálom hogy végül megszűnik a nagy név, de persze továbbra is Sanyo szakemberek fogják gyártani csak új név alatt.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
addikt
Megígértem nem írok addig míg meg nem veszem a gépet.Ma sikerült,igaz még pár nap a posta.Nikon D90 használt kit obival.
Rá egy hétre már megyek nyaralni 2 hónapos,ezért is vettem meg.Hiába volt meg rá a pénz,akkor féltem elkölteni,ha meg nem volt nem tudtam.Most meg már nem érdekeltTuti raw-ban szeretnék fotózni,elmondaná valaki milyen programmal érdemes kezdeni az utómunkát.Mit ajánlotok.PS-ben megy egy-két dolog de nagyon kezdő vagyok,valami egyszerűbb kéne.
-
Freddy76
addikt
válasz junhum #47625 üzenetére
d7000-ret linkeltél... Az sem rossz amúgy.
Ez a gari érdekes dolog, mindenki a három évre esküszik. De alapból egy év járt, és ennyi is jár más dslr-ekre, a három év a nikon vázakra (mert csak arra van, az obira nincs) egy - elég hosszú ideje tartó - akció. Nyilván ha az a kérdés, hogy kókle boltban vedd itthon egy év garival, vagy "rendes" helyen ötezerért drágábban három évvel, akkor az utóbbi a kérdés. De lényegesen olcsóbban már érdemes az egy évvel is megvenni - a lényeg, hogy itthon tudd javíttatni a gépet, ne kelljen külföldre vinni.
-
junhum
tag
válasz Freddy76 #47618 üzenetére
5100 lesz valószínűleg!
Obikat ezeket néztem amit te is ajánlottál![Van EU-s adószámom] az 1 év garancia nem tetszik!
Az 5100 is elég olcsó!
Be lehet vállalni őket ennyi garanciával?
Your Workout Is My Warm-Up so Shut The Fuck Up And Train
-
*Ropi*
félisten
válasz TeeJay #47616 üzenetére
HR-3UTG 2000 mAh-s cellák mind. Nem tudok róla, hogy lenne sokadik generáció belőle. Az első 60 darabból van, amelyik már csak 19xx mAh-t tud, de ennyi év után azon csodálkoznék, ha nem csökkent volna a teljesítményük (kaptak apait-anyait). IPC-1, IPC-1L és Charge Manager 2020 töltőkkel töltöm őket (leginkább ez utóbbival, mert számítógépről tudom kontrollálni).
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
aleister
veterán
-
Freddy76
addikt
válasz junhum #47611 üzenetére
Ha kütyümániás vagy, akkor vegyél egy d5100-at, és a fennmaradó pénzből még egy-két kütyüt, pl. egy vakut, vagy egy fix 50-es obit. Így több kütyüd lesz, és összességében hasznos kütyük.
Egy d5100+18-105+50/1.8G+sb700 mindenre elég. Ha most jön a gyerkőc, akkor tudd: kevés fényed lesz, és nem lesz vakuzásra lehetőséged (gyereket nem vakuzunk). Tehát kell egy fényerős obi, ez az 50/1.8G. Később (ha a baba 5-6 hónapos lesz), jöhet az sb700.
-
TeeJay
félisten
válasz *Ropi* #47595 üzenetére
no akkor téged kell keresni majd Eneloop minőség ellenőrzés ügyben
van első gen. 1000x újratölthetőd? így ennyi év után hogy muzsikál még?
láttál valami eltérést az újabbakhoz képest amiket 1500-1800x sőt a 4. generációsat már 2100x lehet tölteni?
okos töltővel töltöd? (IPC)
ennyi akku közül van olyan ami gyengélkedik vagy mindegyik hozza a 2Ah-t?
hirtelen csak ennyi kérdésem lenne
én "csak" 12AA és 2AAA Eneloop-ot vettem eddig de tökéletesekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz XSIboy #47588 üzenetére
bocsi mint írtam tökéletes a látásom itt más áll a háttérben
de akkor majd nem hunyorgok annyira erősen illetve jobb szemmel fogok a keresőbe nézni
azt gondoltam a dioptria szabályzó miatt van mert a bal szemem egy rossz dioptriára állított keresőbe néz órákig és mikor kinyitom a jobb szem máshogy fókuszál
de akkor legközelebb máshogy próbálomha jól tudom a D90 meg úgy minden Nikon keresője -2 és +1 dioptria közt állítható
csak éppen ki tudja hogy hol van 0 állásban? engem az érdekelne mert akinek jó a szeme nincs szüksége erre.
így néz ki a tekerő, amikor megkaptam a + ás - jel vízszintesen állt egymás mellett
vajon így lenne a helyes? nálam most függőlegesen állnak egyik fent másik lentMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
hp1950
tag
Nem tudom mennyire off lesz, de megpróbálom.
Adott egy D600 váz és egy 50 1.4G objektív.
Próbálgatom a fókusz beállítást, mivel egy picit back fókuszos.
Sikerült is beállítani kb 80-150cm tárgy távolságig f2 rekesszel -13 korrekció szükséges.
További rekeszeléskor f2.8-f4 -18, f5.6-nál szűkebb rekesznél pedig a -20 sem elég.
Természetes fényben történt , egy datacolor fókusz kalibráló koppíntással.
A 24-85 -7 korrekcióval tökéletes! -
törölt tag
Szét-szét hullik a ph..
-
junhum
tag
Kleroo
Enyhén kütyümániám van ezért vonzanak a nagy számok (markettinges bullshit), természetesen a 100e Ft spórolás nem elhanyagolható!
Én a fénymérés és a videó miatt nézegettem az 5200at, de elhiszem nektek ha azt mondjátok, hogy elhanyagolható a különbség!
HThomas
5000es széria az asszonynak tetszett a kihajtható kijelző miatt
Más:
Külföldön vásárolt gépre itthon hány év garancia lehet?
Ahonnan venném ott 1 évet adnak, de itthon gyári 3 év van a Nikon vázakra.Your Workout Is My Warm-Up so Shut The Fuck Up And Train
-
törölt tag
válasz atok666 #47609 üzenetére
Akkor a Tied már jól behelyezett modult kapott.
220 Voltban. Spontán ötlet volt, megnéztem árgépen, akkor tán 3-5-ezerrel volt drágább mint a nála olcsóbb helyeken - cserébe napokat várni rá, áhh..Raktáron volt a Borároson uccsó darab, kártya lehúz, örül. Nikon garipapír, pecsét bele, számla, minden.
Semmi sznobizmus de rájöttem, hogy ami Nikon az működik.
Lehet eladom a Tamit.. -
atok666
őstag
válasz #40935168 #47566 üzenetére
Kiprobltam mindkettot - fazist es kontrasztot is. Egyforma lett a ket kep - nem mondani meg mellyik mellyik.
Mas: mb-d12t hol vetted? Eleg borosos az araAtok
-
MC Pite
veterán
válasz *Ropi* #47599 üzenetére
És akkor hol a hiba nálam
Utómunka: Aki nem próbálta még és nem überhaladó photoshopos, 6os ACD See Pro-t ajánlom a figyelmébe, én jobban csipázom a lightromnál, főleg mióta van 'ecset'...
Szem: Szintén, ha nem figyelek, a nem használt szemem olyan erősen becsukom, hogy nem látok vele utána rendesen, picit homályosan csak. Ezért vagy néha váltok, vagy egyszerűen nyitva hagyom. Ez olyankor jelentkezik főleg mikor koncentrálok(pl portrézunk), laza fotózásnál nem jellemző.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Kleroo
veterán
válasz junhum #47604 üzenetére
Szia
D5100,ha kicsit spórolni akartok,kell a forgatható kijelző
D7000, ha nem sprólni akartok,hanem tényleg olyan vázat venni,aminek nem igen lesznek korlátai.A D5200 talán a legkevésbé ajánlható. Marha drága,és csak számháborúra jó.
Én amondó vagyok,hogy átlagosabb fotózásnál észrevehetetlen,semmilyen,0 különbség van a D5100 és D5200 között a végtermékeket nézve. Komolyabb fotózásnál talán lehet előnyt kovácsolni a D5200-ból,de ott meg már igazából mindkettőt cserélni kell komolyabb vázra.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
junhum
tag
Helló,
Szeretnék vásárolni egy Nikon DSLR gépet. Én a D5200 néztem ki, erről mi a véleményetek?
Minden ötletet meghallgatok eddig csak az a fix, hogy Nikon legyenHasználva:
- mivel úton van a Pici így biztos, hogy gyerekfotózás lesz
- tájkép, családi összejövetelek.Egy olyan vázat szeretnék ami több évig kiszolgál (és valószínűleg párom komolyabban is foglalkozna a fotózással)
Válaszokat előre is köszönöm!
Your Workout Is My Warm-Up so Shut The Fuck Up And Train
-
Peethy
őstag
-
törölt tag
Na én meg szerintem így kb. Lightroom bejön és nézek, hogy hova kattintsak és mit. Istennek nem bírom megszokni, minden PS.
Majd egyszer vki mutassa meg, mi a csízió a LR-ban
Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- EAFC 25
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest