Új hozzászólás Aktív témák
-
Whaazzup
senior tag
-
Robb202
tag
Kérlek segítsetek.
Napok óta rágom magam, hogy most akkor, hogy merre meddig.
Van két monitorom. Van egy Dell 3007WFP-HC és egy DELL U3011-es.
Ha a kettő egymás mellett van akkor a 3007-es színtónusa "túlságosan pirososnak érződik". Valahol olvastam hogy túlságosan is az 5700-5900K körül mozoghat.
Valaki tudna nekem segíteni mit lehet vele tenni? Hogyan lehet megtudni hogy egyáltalán mi is a helyes színarány?
Ki tudna ebben segíteni? Szeretném profin behangolni a monitorokat. Egyáltalán a 3007-est be lehet állítani? Azon ugyanis nincs OSD menü. Lehet a színhőmérsékleten emelni?
Kérlek segítsetek, mert nagyon zavar a két fajta színhőmérséklet különbség. Az U3011 gyárilag kalibrált. Adobe RGB-re van állítva. Iszonyúan zavaró ez a hatalmas színeltérés.
Mit lehetne tenni?
Help me. -
-
mzso
veterán
Helló!
Makacskodik az LCD kijelzőm. Nem akarnak elmúlni a "beégett" foltok. Próbáltam már jó sokáig fehér képen hagyni, meg fekete/fehér színű pixeleket felváltva megjeleníteni (animált giffel) de az sem segített. Tud valaki egy jó programot "beégés" ellen/megelezősére?
-
Robb202
tag
Sziasztok!
Van egy Dell 3007WFP monitorom. Erről tudni kell, hogy úgy készült gyárilag ez a monitor, hogy semmi menüje nincsen.
Nemrég vettem egy Dell U3011-es kijelzőt is, mert kellett egy második monitor is. Ennek már van saját menüje és be lehet állítani a szín profilokat is. Gyárilag kalibrálva van. Én Adobe RGB-re tettem.
A két monitort egymás mellé tettem és azt vettem észre hogy óriási az eltérés a kettő között.
Az újabbon minden világosabb és szebb, a régin pedig hát valahogy sötétebbnek tűnnek a dolgok. Ami nagyon zavar hogy nem tudom a két monitort egymáshoz hangolni. A 3007WFP-HC-n nem is tudom milyen szín összetétel van. De valahogy a 3007WFP-HC képe sötétebb vagy piszkosabb mint az U3011-é.
A Gond az hogy most melyik monitor képének higgyek? Azért kérdezem mert fotókkal és videókkal is dolgozom és hát az eltérés óriási. Mármint színekben. Hogyan tudom a régi monitorhoz hangolni az újat? Vagy ez sohasem fog menni? Ahány panel annyi lehetőség?
Például a PH forumának háttér színei amin nagyon észre lehet venni a különbséget. Az egyiken nagyon barnás a másikon pedig világosabb barna.
Na akkor most melyiknek higgyek? Segítsetek mit tegyek?
Ráadásul az az érdekes hogy ugye ezeknek a monitoroknak lényegében két "natívjuk" van.
2560x1600 és 1280x800 vagyis a full natívnak a fele. Mégis a 3007WFP-HC-n 1280-ban sokkal élesebbek a karakterek. Ez gondolom panel különbség miatt van?
Segítsetek.
-
elvira78
csendes tag
Hello!
Van egy Samsung SyncMaster 710 N nevű monitorom. Ha nincs rádugva a számítógépre, akkor megjelenik a "Check Signal Cable" felirat. Amikor viszont rá van dugva, akkor sötét a kép. Ha megnyomom a Menu gombot akkor viszont kiírja, hogy "Test Good". Már két gépen is kipróbáltam és nem volt jó. Mi lehet a probléma? Előre is köszi.
-
kopasza
csendes tag
Most vettem eszre mikor megneztem lampaval hat ad kepet utanna is csak a hatervilagitast lovi le a panel 1 sec utan. Akkor inverter trafot kell rednelnem vagy ?
-
Roli9
csendes tag
válasz
pulykakakas #2520 üzenetére
-
-
kopasza
csendes tag
Sziasztok, lenne egy problémám. Van egy Samsung 940N es par eves 19 es monitorom.
Par napja azt kezdte csinalni h bekapcsolaskor 1 masodpercig ad kepet aztan elfeketedik, ez még a gép indulásánál megtörténik. probáltam h csak magába bekapcsolom gép nélkül akkor i 1 masodpercig mutatja h nincs VGA kabel csatlakoztatva aztan feketeség. Rakapcsoltam notebookra, bejott kép 1 masodpercig aztan feketeség. De ha kikapcsolom es be akkor megint 1 masodpercre visszatér.
Nézelödtem elöbb forumok közt h a kondik hibaja lehet, de szétszedtem es egyik se puposodott fel. nincs semmien nyoma a panelon h valami kiment volna.
Tanacstalan vagyok, ha valakinek lenne ötlete megköszönném.panel : Suntronix BN44-000123E
model : SIP-U5F(M) -
Akos10
csendes tag
Sziasztok
Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy a monitorom ASUS vh22d (wide) Mikor 1024x768-ba szeretném állítani például játékoknál akkor a monitor két széle fekete marad
hiába Nyomom meg az Autoadjust ot nemtörténik semmi és szétnyújtani se tudom addig a képet.Mitől lehet ez a hiba és mivel lehet orvosolni? -
XmoD
senior tag
duplan ment...
-
XmoD
senior tag
Sziasztok!
Egy osoreg ibm 22collos crt-m van. a jelenseg zug mint az allat. halk ciripelo hang folyamatosan. lehet egy takaritas raferne ? illetve kondicserek ? -
dani_golf
tag
hello all.olyan gondom van hogy vettem egy samsung BX2231 et.minden okés,de olyat láttok hogy vizszintesen vannak sorok amelyek homályosak...a betüknél veszem észre.az egyik sor éles de az latti pl homályos..és láttok kb 2-3 sort a képernyön igy..ez mitöl lehet?felbontásoknak nincs köze hozzá.az élesség maxon van.egy ati 5850 esem van és a dvi/hdmi kábelel van összekötve..lehet driver vagy lehet hibás a moncsi is?
-
istvankeresz
aktív tag
Hali!
A monitorom (LCD, ACER) olyat kezd csinálni, hogy elindul indulás után rendesen bekapcsol, a kép picit sötétebb mind amilyen kéne lenni, pár másodperc és elfeketedik. A led marad bekapcsolt állapotban, de a képernyő fekete. Ha pl. várok, hogy elaludjon a gép és kikapcsoljon a monitor is, akkor normálisan a monitor is el megy alvó üzembe. Felélesztésnél pedig ugyan az van. Felébred, de pár másodperc és újra fekete a monitor. Ugyan ez van gép újrainduláskor is.....szóval a led szerint rendesen működik, viszont pár másodpercre van csak kép....utána feketeség.
Remélem érthető volt.
Ötlet?
Üdv, Pisti
-
wxppro
aktív tag
Akkor valószínűleg az aljzat kontaktos, és kizárásos alapon a monitor aljzata. Gondolom a videokártyán próbáltad mindegyik kimenetet, már ha kettő van rajta.
Szervízben javítható, ha tényleg az a gond. Jó lenne, ha valami ismerősöd nézné meg, aki ért hozzá, mert a szervízekben hajlamosak minden baromságot kitalálni, a végén meg többe lesz, mintha vennél egy újat... -
H.O.D.
senior tag
Sziasztok!
Van egy 28-as Hanns.G TFT-m, ami pár napja érdekes hibajelenséggel szórakoztat. Amit figyelni kell, az a jobb alsó, illetve felső sarokban tanyázó folt: [link]
Semmi előzmény nem volt, először az alsó jelent meg, majd kb. 10-12 üzemóra után a felső.
Kisérő jelenségként van pár vízszintes vonal is, ami folyamatosan világít. Olíat már biztosan sokan láttatok, de gondoltam, ez csemegeTuti, hogy nem szoftveres, mert pl. ha bekapcsolom a magnifiert és azzal "alánázek", akkor ott az info.
Mi a fene lehet ez?
-
coolmpi
aktív tag
Sziasztok!
Költözés után, összeraktam a gépet, és jelenleg a következőt tapasztalom:
Monitor csak akkor kapcsol be ,amikor a windows eljut az "Welcome" képernyőig.
Eddig rendesen láttam az alaplap boot képernyőjét is...
Valakinek ötlet?
Előre is köszönöm!
CM -
bencus94
csendes tag
Sziasztok.
Nekem olyan problémám lenne hogy amikor rádugom az 5.1es házimozimat a gépemre akkor a képernyő elkezd vibrálni de nagyon.
Mi lehet a problémája?
Köszönöm előre is! -
lacos001
senior tag
hio
Nem igazán probléma,hanem idegesitő vmi amit látok........
Monitor 1920x1080 felbontású,de nem azon használom.Ha játszok,vagy éppen nem az asztal van a képernyőn,akkor az asztalra való visszatéréskor kis kék téglalapba mindig figyelmeztet,hogy mi az optimális felbontása a monitornak.Ezt én nagyon jól tudom,de nem tudom neki megmagyarázni!
Bármilyen teljes képernyős alkalmazást elinditok,film,game,akármi.....akkor kiirja,hogy bemenet DVI,és utana az optimális felbontást....megőrülök.
Vhogyan ezt megszüntetni meglehet vagy ezzel kell együtt éljek?
köszönöm -
Blizz
őstag
Sziasztok, az a problémám lenne, hogy a gépem nem mindig ismeri fel a monitort. Bekapcsolás utána 2-3perccel ismeri fel csak. Néha a kábelt ki-be kell dugdosni. Valamikor ha hozzáérek a a kábelhez, akkor az egész monitor sárga színűvé válik. Mitől van ez? Új monitort kéne vennem?
-
dudi44
csendes tag
Hello!
Egy MSI EX600as laptopom van, NVidia 8400M G videokártyával. Az egyik nap a laptop monitoron csak az 1024x768-as felbontás lett a maximum, pedig előtte végig 1280x800-on használtam.Azonban nem csak ez az egy furcsaság adódott. Ugyanis hirtelen mind a win 7 mind az nvidia beállítóban is 2 monitor jelenik be és ha leválasztom az úgy mond "kivetítőt", akkor elsőtétül a kép. Azt hozzá kell tennem, hogy ha valójában rácsatlakoztatok egy monitort akkor tökéletesen megy. Megtettem a tisztelet köröket driver telepítés minden mennyiségben, windows újra telepítés stb stb. Kérem akinek volt már ilyen jellegű problémája az írja meg nekem, hogy oldotta meg. -
greenfairy
tag
Sziasztok!
Összeraktam végre a gépem, és bár félig-meddig megoldottam, leírom hátha lesz valami tippetek. Az U2711-es monitorom néha sávosan vibrált, illetve el-el ment a képe. Mindezt DP porttal követte el, és csak max 2560x1440 felbontáson. Ezután kábelcsere DVI-re azzal nem tudtam 1920x1080 felettit beállítani, tehát nem vibrált. Visszacsere DP-re, csak másik portra a vidkarin, és most okés.
Gyanakodtam tápra, hogy kevés (bár valószínűtlen), kábelre, most meg a videókártyára, hogy rossz az egyik DP portja... (és csak fullHD felett)....
Most megy szóval nem gond, de azért érdekes. -
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Van egy 22" Fujitsu Siemens monitorom beépített hangszórókkal. Ma össze kötöttem jack kábellel, de sztem nagyon nagyon halk. Lehet valamit rosszul csináltam?
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Floyd80 #6266 üzenetére
Szia.Semmi esetre sem mondtak igazat mert a teljes hátsó LED-es ami vastagabb és a vékonyabb ami csak a kereten van nem szabadna hogy fénytörést okozzon a világításnál vagy annak útjába essen.Ez már gyárilag sem volt frankó vagy leejtették dobálták szállítás közben.ÜDV.
-
Floyd80
addikt
Sziasztok, a héten vettem egy Ledes Benq GL2440HM-et, nagyon szép a kép, nincs pixelhiba, de a kép jobb oldalában, világos háttereknél észrevehető egy függőleges szürkés folt. Olyan mintha poros lenne, de nem az sajnos. Ma visszavittem, boltban is látták a foltot, kicserélték. Hazaviszem, beindítom az újat, hajszálra pontosan ugyanott van a folt.
A Benq úgy hirdeti, hogy" a LED háttérvilágítás nagyságrendekkel több előnye van a régebbi LCD monitorok CCFL megvilágításához képest. Az előnyök nem csak a teljesítményben - mint például a magasabb kontraszt arányban, a remegés- és foltmentes megjelenítésben..."
Ezt is nehezen cserélték, mondván nem pixelhiba, most addig vigyem vissza, amíg nem kapok foltmenteset? Valaki meg tudná mondani, hogy mi okozhatja ezt? Eltűnhet idővel, mint mások is írták pixelhibánál?
A Benq support két napja nem válaszol...
-
csokad
senior tag
Sziasztok! Segítségre és/vagy tippekre lenne szükségem. Szeretném beállítani a képernyő méretezését úgy, hogy játékban 1024x768as felbontásnál a képernyő két oldalára 2 csík kerüljön. Ati driverben beállítottam mindazt, ami ezt lehetővé tenné.Windowsban egyből át is ugrik középre a képernyő, a fekete csíkok pedig ott éktelenkednek a széleken.A vigyor csak akkor fagyott le az arcomról, mikor elindítottam a counter strike source nevezetű játékot s azt tapasztaltam, hogy lóf*** sem változott. Mikor felléptem egy szerverre azt vettem észre, hogy valami mégis változott. A fekete csíkok hiányoztak, viszont a játék más lett. Kisebb méretezésű neveket láttam mikor beakasztottam 1-1 fejest, a HP és egyéb mutatókat is kisebbe jelenítette meg a kockaprogram. Na most nekem valahogy ez így nem jön be, mert olyan érzésem van, hogy nem a legtermészetesebb most se a játék.Szeretném ha azok az átkozott fekete csíkok odakerülnének a kép szélére..... de én feladtam...
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Kephamos #6260 üzenetére
Szia.Talán a túl nagy áram felvétel leesik az áramerősség egy kicsit ez miatt a tápegység védelme lekapcsol,vagy zavaró frekvenciát kap a hálózatból ami ezt okozza,vannak erre szűrök stabilizátorok,ha tényleg ez a gond,ennek a monitornak igen érzékeny a tápja.Vagy egy új hűtőmotor megoldja szerintem ez a gond.ÜDV.
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Van egy kb 3 hónapos Benq Eco 2200 monitorom. Ma reggel óta azt csinálja, hogy mikor a mellettem lévő hűtő kompresszora kapcsol, akkor elsötétül a képernyő pár másodpercre. Elég zavaró. Mi lehet a probléma? -
Sziasztok !
Egy civil szervezetnek segítek be, és ilyen 7-8 éves gépeik vannak. Most egy lcd
monitor kezdett el hülyéskedni :
Samsung syncmaster 710v, és azt csinálja hogy az alap 1280x1024@75 felbontástól
tök random módon néha kiakad ( kép tök sötét, kis led továbbra is zölden világít )
és csak az segít ha safe módban ( winXp) visszaveszem 1024x768@60-ra, majd így
használjék egy ideig.
( újraindítás, kikapcs, kártya ki/be, semmi más nem segít )Nem értek hozzá de mintha valami kütyü "elfáradt" volna benne.
Lehet ezt valahogy javítani ? ( kétséges hogy lesz-e keret új moncsira )előre is köszi !
-
wxppro
aktív tag
Sziasztok,
vettem egy Xerox X7A-19i monitort, és fehér foltok (pixelek?) vannank a képernyő alján, főleg a sarkoknál.
Nem mondanám pixelhibának, mert a megjelenített kép "mögött" vannak, tehát ha oldalra hajolok, és úgy nézem, akkor mondjuk a vonalak (pl. görgetősáv) eltakarják.
Nem vágom a témát annyira, ez a subpixel hiba lenne?
Vagy tudja valaki, hogy ez mi?
Itt egy kép, így néz ki: -
greeneye166
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a gondom, hogy a gépünkhöz lett véve Benq FullHD monitor, amit a windows (w7 x64) a betöltésekor kb 10-ből 8-alkalommal 1600x1200 felbontásra állít le.
Természetesen a kikapcsolás 1920x1080ban történt, de visszakapcsolásra ezt vhogy elfelejti a win és 1600-as fölöttit még csak nem is enged beállítani. Ha a windows képernyőfelbontás menüjében az észlelésre nyomok akkor láss csodát rájön, hogy megy az a fullHD is neki és szépen beállítja a monitort 1920x1080/60-ra.A monitor DCC-nek, ill az ati catalyst EDID-jének ki/be kapcsolása sajnos nem segít. Sőt ha az éppen gyönyörűen futó 1920x1080/60-ra állítom az EDIDet akkor a képfelbontás ronda lesz és olyan szinten elcsúszik a kép amit már szegény monitor sem tud utánállítani.
(Gép: Radeon 3650 / win7 legújabb frissítésekkel és Ati driverral / Benq Eco 2200 / DVI-DSUB összekötés)
-
Silverss
aktív tag
Erre még mindig senki nem tud okosat mondani?
-
turrican
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám.
Van egy Sony Bravia hd ready Tv-m, amit főként monitorként használok már 4 éve.
Nos azóta már több játékkal (nem mindegyikkel) jártam úgy, hogy telepítés és indítás után, a "hang van, kép nincs" effektus ütött be.
Tök sötét kép és a jobb alsó sarokban ezt az üzenetet írja ki a tv/monitor:
"Nem elérhető jel. Állítsa be a Pc kimenetét"Ati Radeon 4800HD kártya van a gépben,és egy másik gondom vele az, hogy valamiért nem működik hdmi kábellel. Jelenleg vga kábel van rákötve.
Próbáltam klónozni a monitort, frissíteni a videókártya driver-t, átállítani a képernyő frissítést, de semmi eredménye nem lett.
Nagyon bosszantó, hogy voltak olyan játékok amikkel nem tudtam játszani pont emiatt, és már elegem van.
Ha valaki tudna valami segítséget nyújtani, nagyon hálás lennék. -
Ash9425
csendes tag
Lenne egy komolynak tűnő gondom. A monitorom üzemmódlámpája, ha bekapcsolom a monitort, villog. Semmi szabályszerűség nincs benne, ráadásul a képernyő is fekete. 5-6 perc után, azonban normálisan behozza a képernyőt, és a lámpa is rendesen világít... Azt szeretném tudni, hogy ez utalhat-e valami hibára, vagy valamire... Nem lenne kellemes meglepetés ha egyszer csak nem kapcsolna be egyáltalán...
A monitor típusa: WiewSonic VP930Köszi: Ash
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Feleségem egy Viewsonic VX922-es monitort használ, aminek az elmúlt hetekben az a hibája jött elő, hogy indításkor sokszor felvillan-leolt a kép, mire stabilizálódik. Azt vga-n dvi-on is produkálja, több kábellel próbáltam, más gépen is.
Ezt mi okozhatja?
-
nónéjm
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest