Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
malwy
senior tag
Sziasztok/Jó éjszakát/Jó estét stb.!
Adott egy LG Flatron L1919S nevű lcd monitor, melynek életkora már-már tetszetős.1.Az egyik probléma vele, hogy nem működik a lefelé gomb( illetve néha az alatta lévő oké gombot egy icipici pillanatra lefelének veszi). Ezt úgy 2 éve csinálja.
2. A másik, mely sokkal-sokkal fontosabb: Néha eltűnik a kép felbontásváltáskor, vagy kikapcsolás után. Utána tápkábel kihúz, vár legalább 30-40 másodpercet és utána talán működik. Ha nem, másodszorra eljátszva az előző mozdulatsort életet lehet belé lehelni 90%-os valószínűséggel. Ezt 4-5 hónapja csinálja.
Kérdés: Mi lehet a gond? Haldoklik? Várható teljes bedöglés a közeljövőben?
Előre köszönöm segítségeteket!
Üdvözlettel: Malwy -
Fix
tag
-
kingabo
őstag
Hali!
Unokatesóm notiján nemrég egy sávban a pixelek sötétebbek lettek, de nem feketék: kép. Van erre valakinek 5lete, hogy mitől lehet, hogy lehetne rajta segíteni (már ha lehet...) A gépre már nincs sajnos gari.
-
Fix
tag
Help
Vettem egy Acer S243HLBmii monitort de amikor 1080p-be teszem akkor van egy fekete keret körbe. De ha 1680x1050 be teszem akkor nincs ilyen. Miért nem tom használni 1920x1080-ban? -
opel8v
tag
válasz
Devastator #4684 üzenetére
Szia
Válaszd ki a TV-t elsődleges megjelenitőnek és akkor ott fog menni a film, és a monitoron lesz üres medi player.
Üdv
-
vitya81
tag
Hali! A gondom a következő: adott egy samsung 2243sn 22" monitor. Minden szép és jó egészen addig míg ki nem lépek egy-egy játékból. Visszatérek windows asztalra és furcsán remeg vibrál a kép, de nem annyira feltűnő, és egy fél perc múlva elmúlik. engem idegesít, és szeretnék segítséget/tanácsot kérni ez ügyben. monitorral, vagy vga-val (9600GT) lehet a gond? csak játék után produkálja ezt a betegséget.
Köszi a segítséget -
Z(o)zz
tag
Melyik felbontást érdemes használni?
1600x900 vagy 1680x1050 -
Tyler8
tag
sziasztok
olyan problémám van hogy vettem egy lg w2363v monitort (előtte lg f920b volt) 8800gt vga van és 197.13-as nv driver, felraktam monitor telepítőjét is és nem jelenik meg windowsba pl ilyen felbontás hogy 1280*720 (winxp sp3) mi a gond vagy mit csináljak?
köszi
-
Közben megoldódott a dolog!
-
Sziasztok!
Vettem egy Acer G243HQ és azt csinálja hogy amikor 1920x1080-ba vagy 1280x720-ba teszem és még van néhány ilyen felbontás akkor kivilágosítja a képet és a fekete szinek szürkére változnak... Valamiért ezeken a felbontásokon megnöveli a fényerőt. -
Jani09
tag
Sziasztok van egy LG W2241S monitor és ha sötétebb képeket kap, full fekete, vagy olyan kép amiben sok a sötét, akkor elsötétül a monitor. miért van ez? Nemcsak az én gépemen csinálja.
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Ez persze természetesen így van ,már régebben is írtam ,hogy csak megfelelő tudás és főleg sok gyakorlati tapasztalat mellet szerelj csak elektronikai készüléket.Én senkinek nem mondom hogy maga szerelje csak próbálom leírni a hiba okát,ezért csatlakozom és figyelj!
HÁLÓZATI FESZÜLTSÉG ALATT NYÚLKÁLNI ""TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES ! !"" HA VAN használj Leválasztó transzformátort és csak szakember és hozzá értő személy javítson!
Válasz:#4681) opel8v válasza ttt1 (#4680) üzenetére
Szia.Mivel a lejárt szavatosságú vegyszerben különböző vegyületek csapodnak ki így biztosan megmarta a kijelzőn lévő vékony polár fólia bevonó réteget.Ha állva tisztítottad az elejét nem tud befolyni közé folyadék mert lecsepeg,ha netán mégis beszivárgott az csak a celofán,ezüst,plexi lemez illetve ezen rétegek közé tud befolyni amit tényleg csak a teljes keret(FÉM,MŰANYAG,és az össze réteg szétválasztásával lehet csak megcsinálni.Ha egyáltalán meglehet.Én azt mondom megmarta a vegyszer.ÜDV.
-
Devastator
tag
Helló.
Olyan problémám lenne, hogy van klónban megosztom a monitor képét a tv-vel, és amikor elindítok egy filmet, akkor a monitoron megy a kép, viszont a tv-n csak a sötét ablak van. Valaki tud erre valami tanácsot?
GF FX5200 vga-m van, és a legújabb driver van rajta, ami ehhez a típushoz passzol.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
ttt1
őstag
Lenne egy kérdésem.Volt egy monitor tisztitó habom.Lehetséges ,hogy lejárt,mert már évek ota megvan.Felráztam majd befujtam vele a notim tft-jét kikapcsolt állapotban. Hab helyett Folyadék ment rá.Amint lehetett letöröltem, majd hagytam kicsit száradni. Bekapcsolás után sajnos számos folt látható rajta ami eléggé látszik föleg világos hátterek esetében. Mit lehet vele tenni?A tft külsö felületén egyértelmüen nem látszik károsodás azaz olyan mindha alá folyt volna bele a dolog. Ez kiszárad magátol v sérült a tft belseje ,esetleg megprobáljak vmivel száritani (hajszárito pl)?
-
Z(o)zz
tag
Sziasztok.
Most vettem SAMSUNG BX2250 LED monitort. HDMI kábellel kötöttem össze és a baj, hogy nem teljes a kép. 1920x1080-ban vagy 1,5-2cm-el kisebb a kép vagyis fekete hézag van. A monitoron nem műxik az "Auto beállítás" gomb.(Nem elérhető) és a Vízszintes / függőleges poziciót sem tudom állítani. Mi lehet gond? Megoldás?
thx. -
Whaazzup
senior tag
válasz
Spectre01 #4672 üzenetére
Szia.Rád nem erre a válasz hanem ami alatta van rossz hozzászólás.A válaszom nem neked szólt,hanem neki
Válasz:#4667) Joni79Válasz:#4676) Spectre01 Szia.Nem hiszem hogy a gép fagyása a monitortól van,csak abban az esetben ha a Scaler Video feldolgozó IC-ben valami hiba van,de ez ritka hiba.Át kéne nézni a tápban lévő feszeket és a vezérlő panelon a csatikat és a kábelt.Sorban szépen logikusan haladva hogy hol megy el a feszkó.ÜDV.
-
Spectre01
csendes tag
válasz
Whaazzup #4675 üzenetére
Hu, látom nagyon vágod a témát. Ha jól értelmezem akkor valószínűleg az áramellátásban nem kap elég áramot a monitor. És ha tényleg ez a gond akkor miért csak időnként történik (ma pl nemvolt gond) és ha mégis fehérképet kapok akkor egy reset után miért működik? és a legfurább hogy miért fagy le tőle a gép ?
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Spectre01 #4670 üzenetére
Szia.Általánosan az 5Voltos kijelző panel feszültség ha nincs meg akkor van fehér kép,ha kijelző panel elektronika 2Amperes biztosítékán megvan az 5 volt akkor a táp illetve a vezérlő panel jól működik,ilyenkor a kijelző panelon lévő táp IC-mellet lévő SMD kondik átvezetnek rosszabb esetben maga az IC szarakodik.De azért a sorrendet be kell tartani.
1.) Tápfeszültség megléte a primer tápba.
2.) Eljut e a vezérlő panelra,és onnét a vezérlő kábelen keresztül a kijelzőhöz.ÜDV. -
El Kebir
őstag
válasz
anakonda77 #4665 üzenetére
ha a kijezőt kell megint cserélni, akkor az előző cserétől újraindul a jótállás (fő részegység csere miatt), így számolva is lejárt?
-
Spectre01
csendes tag
Sziasztok
Van egy LG 22colos monitorom és mostanában azt csinálja, hogy beindítás után szépen betölti a Windowst és amikor betölti az asztalt rá 2 másodperc és átvált egy üres fehér képernyőre (és nem reagál semmire) de egy reset után tökéletesen megy egész nap.
Attol tartok hogy ez már több mint monitor hiba :S -
opel8v
tag
válasz
anakonda77 #4659 üzenetére
-
Joni79
csendes tag
Üdv mindenkinek
A következő a gondom
Kaptam egy Belinea 101915 moncsit és amikor rákötöttem a gépemre, nagyon pocsék képet kaptam,
Valami olyasmit mint a régi avi filmeknél hogy a szin átmenetek ratyik mondjuk(feketében az árnyék zöldes és nagyon pixeles)
töltök fel róla képet is.
Mi lehet a gond, vagy csak ilyen tré képe van eleve ennek a monitornak -
Whaazzup
senior tag
válasz
anakonda77 #4659 üzenetére
Szia. Sajnos látom mi a helyzet ha van rá garancia cseréltesd ki a kijelző panelt mert 1000% hogy rossz és nem javítható mivel belül lett a sor szakadása a két réteg között.ÜDV.
Válsz:4657) ffodi próbáltad más jó minőségű? kábellel.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Mr-Pamacs #4656 üzenetére
Szia.Ha Chunghwa típusú kijelző van benne akkor monitor,mert ezeknél igen sűrű a pixel.Ha sötét szürke háttérnél kéken világítanak akkor igen valószínű.ÜDV.Tapasztalatból mondom.
Teljesen más ha a VGA kártya szemeteli a képet az nem ilyen,de próbáld meg másik gépen megtudod.Ha vezérlési gond volna akkor teljes csíkban vagy sávban jelentkezne a hiba.
-
ffodi
veterán
válasz
matykooo #4649 üzenetére
Kapcsoljátok be a CCC-ben a scaling options-ben az overscant.
CCC --> Asztalok és kijelzők --> Alul jobbklikk a monitorra, configure --> scaling options --> overscan(csúszka teljesen jobbra)
Más:
Van egy P2470H monitorom, és ha HDMI-vel kötöm össze a géppel, akkor nincs stand-by mód(gép kikapcsolása után nem kapcsol ki a monitor, hanem kiírja, hogy nincs jel
). DVI-vel tökéletes. Tapasztalt már ilyent valaki, van rá megoldás?
-
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok
Samsung 2343 BW típusú monitornál fekete képernyőnél látható pixelhibák vannak.
Hol 2-3 oszlopban kb 10-12 /oszlop, hol csak pár helyen vagy R, vagy G vagy B színben egy-egy pixel. Az érdekes az hogy ha fogok egy Irfan View-et aminek fekete a háttere és elkezdem mozgatni az ablakot akkor olyan mint h a monitorra tennék egy X színű tollat és alatta mozgatnám a "lapot" és rajzol rá. Tehát ahol a pixelhiba van és ami oda kerül pixel és onnan elmozdul az olyan színű lesz mint ami ott hibás.Ötlet? Monitor vagy videókártya?
-
Whaazzup
senior tag
válasz
matykooo #4651 üzenetére
Szia.Jó elmélkedés de ettől még nem javul meg még írok.Hiszen összesen 3db fő panel van bennük amiből a vezérlő panel kizárható ilyen hibánál,marad a kijelző elektronika,táp inverter panel.A lényeg mindig a tápegységtől kell kiindulni ha ott rendben minden jöhet a többi.Ez nem zárja ki a kijelző hibát.ÜDV.
-
P-SZ-S
aktív tag
válasz
megint én #4636 üzenetére
Üdv!
Kicsit vissza a szemproblémákhoz. A 60hz a gyilkos, én ilyen értéknél még a villódzást is látom. Húzd fel minimum 75-re, azt minden monitor bírja, vagy legyen 80-85, akár húzd lejjebb a felbontást ha nem engedi, de biztos hogy a 60hz, és ez hosszútávon is nagyon hazavág... -
Zoli83
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung 2232BW monitorom. Az lenne a problémám, hogy játéknál (cod4), nem valami folyamatos a kép, mintha kicsit laggolna az egész -akkor is, amikor 40-es pingem van. Nem lehetne ezt valahogy orvosolni, vagy a vga driverjében kellene állítani valamit? Kipróbáltam egy ősrégi CRT monitoron, ott meg szinte úszik a kép, olyan folyamatos. Az fps-em fix 250. -
matykooo
aktív tag
válasz
Whaazzup #4650 üzenetére
Packard Bell Maestro 191W
Maga a kijelző sztem nem hibás, mert mondom egy idő után tökéletesen működött, ha bemelegedett... valahol olvastam hogy valamilyen zárlat hiba okozhatja a kattogást, illetve a sípolást... inverter vagy táp... és hogy cserélgetni kell benne a púpos kondenzátorokat vagy miket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% SZÁMLA! ASUS ROG Strix XG32AQ IPS Monitor! 32" 2560x1440 / 175Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- eladó Dell U3224KBA 6k
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest